Glitz & Glam

5 parasta kasvovoidetta - aikuisen normaalille, kuivalle ja sekaiholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Whamisa ja Unna saatuja

Oikein ihanaa alkanutta maaliskuuta!

Kirjoittelen nykyään aika vähän kasvovoiteista syvällisempiä esittelyjä. Olen viime vuosina ollut inspiroituneempi kirjoittelemaan kuorinnoista, kasvoöljyistä, seerumeista, hoitonesteistä ja yönaamioista sekä kausittain erikoishoitotuotteista ja aurinkosuojista. Käytän kasvovoiteita käytännössä päivittäin. Silti kirjoitan niistä vähemmän kuin harvemmin käytettävistä tuotteista. Syy on varmaankin siinä, että kasvovoiteet ovat perustuote, joka käytetään viimeiseksi tuotteeksi. Alle käytän monenlaisia muita tuotteita, kuten kuorivia kasvovesiä, kosteuttavia hoitonesteitä ja tehohoitavia seerumeja. Niistä vaikutukset ovat usein selkeämmät kuin voiteissa. Siksi niistä inspiroituu herkemmin kirjoittamaan. Kasvovoiteet tuntuvat olevan viimeistelijöitä, joilta odottaa enemmänkin ihon pinnan tekstuurin parantamista ja alle kerrostettujen kosteuden ja tehotuotteiden lukitsemista ihoon.

Tänään esittelen 5 parasta kosteusvoidetta, joka ovat ideaaleja normaalille ja sekaiholle, mutta toiset soveltuvat myös kuivemmalle tai vähän rasvoittuvaisemmalle iholle. Tämän postauksen kasvovoiteet ovat ihonhoitoonsa panostaville. Niissä koostumus ja levittyvyys on erityisen hyvä ja ne parantavat ihon tekstuuria, joten meikin levittäminen tuntuu erityisen helpolta ja lopputuloksesta tulee pikkusen parempi.

ELEMIS PRO-COLLAGEN MARINE CREAM

Monella teistä taitaa löytyä tämä Elemiksen kasvovoide. Tämä Pro-Collagen Marine Cream oli Lookfantasticin joulukalenterissa. Otin voiteen silloin melko heti käyttööni ja olin välittömästi aivan myyty. Kertokaapas kommenteissa, ketkä tämän voiteen kalenterista saitte, että mitä piditte?

Pidän todella paljon Elemiksen ihonhoitotuotteista. Niissä on laadukkaat koostumukset ja ne tuntuvat tehokkailta. Elemis Pro-Collagen Marine Cream lupaa tehokasta hoitoa ja häivyttää ikääntymisen merkkejä. Sen olen huomannut, että voide tosiaan kaunistaa ihoa ja saa sen tuntumaan erityisen hyvältä. Voide kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti, ja on voiteessa paljon erilaisia antioksidantteja ja muita tehoaineita, jotka hoitavat ja suojaavat ikääntyvää ihoa.

Palatakseni koostumukseen vielä. Elemiksen voiteessa on keveä koostumus, joka on aavistuksen geelivoidemaista koostumusta muistuttava, mutta ei kuitenkaan geelimäisen keveä. Kun voiteen levittää iholleen, se ihanasti sulautuu ja tehostaa muidenkin kosteustuotteiden vaikutusta. Ihosta tulee niin pehmeän silkkinen, että se on häkellyttävää. Rasvahapot suojaavat ihoa ja antavat sille elinvoimaisempaa hehkua.

Tämä kasvovoide soveltuu erityisen hyvin ikääntyvälle iholle, joka ei halua pelkästään rasvaista voidetta, vaan kosteutta sekä oikeasti voiteen, joka täyteläistää ihoa. Ihan huippu tuote, mutta toki hinnaltaankin aika suolainen.

Hinta: 86,45-111,00 € / 50 ml
Saatavuus: *Bangerhead,*Lookfantastic, *Skincity ja *Eleven

WHAMISA ORGANIC FLOWERS LOTION ORIGINAL

Whamisa on minun yksi suosikkimerkkejäni niin luonnonkosmetiikan saralla kuin korealaisen kauneudenhoidon. Whamisalla on huipputuotteita, eikä tämä heidän kasvovoide tee poikkeusta.

Normaalille ja sekaiholle suunnattu Whamisan voide on pakattu kauniiseen lasipulloon. Pullo on iso, sillä pakkauskooltaan tämä kasvovoide on 120 ml! Tyypillinen pakkauskoko kasvovoiteilla on 40-60 ml. Pumppupullo auttaa tuotetta säilymään, sillä näin voide ei pääse ”härskiintymään” hapen tai sormien kautta kulkeutuvien epäpuhtauksien vuoksi. Siksi iso pakkauskoko ei ollenkaan haittaa, tuotteen ehtii käyttää sen käyttöiän puitteissa.

Whamisa on poikkeuksellinen korealainen ihonhoitobrändi, sillä se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Etelä-koreassa luonnonkosmetiikka ei ole trendikästä, eikä se tuo lisäarvoa heidän markkinoillansa, kuten meidän markkinoillamme. Whamisa ei ole ainut korealainen luonnonkosmetiikkavalmistaja, mutta montaa näitä tällaisia ei ole.

Whamisan tuotteiden yksi ominaisuus on, että niissä on käytetty fermentaatiomenetelmää, joka parantaa aktiiviaineiden tehokkuutta. Maallikon kielellä se tarkoittaa käyttämistä. Tästä menetelmästä kerrotaan näin:

”Whamisan fermentoidut, eli maitohappokäytetyt ainesosat sisältävät korkeampia antioksidanttipitoisuuksia ja ravintoaineita kuin samojen ainesosien ei-fermentoidut versiot. Itse käymisprosessi tuottaa myös muita ihoa ravitsevia ainesosia, kuten aminohappoja. Lisäksi käyminen auttaa hajottamaan raaka-aineet helpommin imeytyviksi aineosiksi, jolloin iho hyötyy niistä enemmän kokonaisvaltaisesti.”

Voiteen pohja-aineena ei ole käytetty lainkaan vettä, vaan voiteen pohjana toimii aloe vera. Vaikka voidetta kuvaillaan kevyeksi, en sitä itse niin kevyeksi koe. Koostumus on ihastuttavan helposti iholle levittyvä ja tasoittuva. Iholle jää mukava nahkeus ja keveän keveä rasvaisuuden tunne. Erityisen ihana talviaikana. Vähän kuivemmalle iholle tämä sopisi luultavasti kesällä.

Haluan antaa vinkin. Whamisan emulsiomainen voide kannattaa painella kasvoille hoitonesteen ja seerumin tapaan. Ei hieroa ja pyöritellä, vaan painella. Tulee erityisen hyvä lopputulos. Whamisa Lotion Original antaa hyvin suojan kasvoille ja auttaa sitä säilyttämään kosteuden tunteen koko päivän. Todella hyvä tuote meikin alle. Vaikka voiteessa ei olekaan ollenkaan ihoa tasoittavia silikoneja, se tekee ihosta pehmeän ja kimmoisan luonnollisella tavalla.

Hinnaltaan Whamisan voide on loppujen lopuksi aika edullinen, sillä pakkauskoko on tosiaan 2-3 -kertainen tavalliseen pakkauskokoon verrattuna. Mutta jos voide herätti kiinnostusta, niin tänään se on Luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksessa.

Hinta: 38,50-38,95 € / 120 ml
Saatavuus: *House of Organic (tänään sunnuntaina tarjouksessa!), *Eleven ja *Hyvinvoinnin

UNNA NORDIC SUVI REFRESHING CREAM

Korealaisesta luonnonkosmetiikasta hypätäänkin suomalaiseen luonnonkosmetiikkaan, joka on ottanut inspiraatiota korealaisesta kauneudenhoidosta. Unna on suomalaisten suunnittelema, kehittämä ja valmistama. Unna on hoitolatasoinen ihonhoitomerkki. Kävin vuosi sitten Unnan kasvohoidossa kouvolalaisessa kauneushoitolassa, Purossa.

Suvi -voiteen koostumus on öljytön. Se on kosteuttava kasvovoide aikuiselle iholle. Voide sisältää prebiootteja, joiden kerrotaan tukevan ihon mikrobiomin toimintaa eli ravitsevat omia hyviä bakteereja. Voide sopii hyvin meikin alle käytettäväksi sen koostumuksen ja raikkauden vuoksi. Tuoksu on ihanan raikas, piparminttuinen ja metsäinen. Itse pidän tuoksusta erityisen paljon, sillä se tuo mieleen suomalaisen metsän ja saunan. Siksi voide olikin viime syksynä 5 parasta metsäntuoksuista ihonhoitotuotetta -postauksessa.

Voiteessa on ihanan kevyt koostumus ja se todella imeytyy ihoon hetkessä. Kun Whamisan voiteessa oli pohja-aineena aloe vera, niin Unnan Suvi -voiteessa on pohja-aineena suomalaisittain koivunmahlaa. Koivunmahla on monessa muussakin Unnan tuotteessa pohja-aineena. Toimii todella hyvin!

Suvi -voiteessa on myös katajavettä, joka tasapainottaa talintuotantoa sekä ratamouutetta, joka rauhoittaa sekä vähentää punoitusta. Unnan Suvi on erityisen ihana voide saunan jälkeen, kun kasvoja kuumottaa ja ne punoittavat. Voide soveltuu niin päivä- kuin yövoiteeksi. Iho tuntuu raikkaalta ja ihanan kosteutetulta. Jos sekaihoisilla on vähän rasvoittuvaisuuteen taipuvaisuutta, suosittelen kokeilemaan!

Hinta: 57,00 € / 50 ml
Saatavuus: Unna Nordicin oma verkkokauppa

OLE HENRIKSEN TRUTH C-RUSH BRIGHTENING GEL CRÈME

Kosteusköyhälle ja samealle iholle tarkoitettu geelivoide on Ole Henriksenin yksi suosituimpia voiteita. Olen esitellyt saman sarjan ihanan silmänympärysvoiteen, joka häivyttää tummuutta silmien alta. Löydät tuon merkin toisen bestsellerin tästä linkistä.

Ole Henriksen C-Rush Brightening Gel Creme on ihoa kosteuttava ja kirkastava voide, jossa on miellyttävän kevyt koostumus. Voide antaa välittömästi iholle kauniin hehkun ja ihanan tasaisen pinnan. Voiteessa on ihoa kirkastavia C-vitamiineja, mutta en henkilökohtaisesti ole aina niin varma, kuinka hyvin C-vitamiinit säilyvät tällaisissa tuotteissa ja kuinka tehokkaita ne ovat enää purkin avaamisen jälkeen. 

C-vitamiinin lisäksi voiteessa on hyaluronihappoa, kollageenia ja rasvahappoja, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteutensa ja vähentämään sille syntyneitä uurteita ja juonteita.

Voiteessa on hentoisen persikkainen sävy, joka ei jätä väriä kasvoille, mutta antaa sille välittömästi kauniimman hehkun. Ihosta näkee, että se on välittömästi hehkuvamman näköinen. Voide antaa myös ihanan pehmeän tunteen iholle, jolle on ilo levittää meikkituotteita. Vaikka voiteen koostumus on geelivoidemainen, se ei murustu tai rullaannu meikkivoidetta levittäessä. Voide antaa selkeästi lisäkosteutta iholle ja parantaa ihon pinnan tekstuuria sekä kaunistaa sitä.

Lisäksi Ole Henriksenin C-Rush Brightening Gel Cremessä on koukuttava tuoksu. Ihanan hedelmäinen, vähän karkkimainen tuoksu. C-Rush Brightening Gel Creme sopii erityisesti normaalille ja sekaiholle. Kuivalle iholle se saattaa olla vähän liian kevyt koostumukseltaan, mutta tähän vaikuttaa paljon sekin, miten kuivaihoinen muuten hoitaa ihoaan ja mitä muita tuotteita on käytössä. Eli en poissulkisi tämän soveltuvuutta kuivalle iholle. Rasvoittuvalle iholle voi myös sopia, koska koostumus on mukavan keveä, mutta voiteessa ei oikeastaan ole mitään, joka pitäisi kiiltoa kurissa. 

Hinta: 41,52-59,00 € / 50 ml
Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead, *Cocopanda ja *Eleven

PAULA’S CHOICE SKIN RECOVERY REPLENISHING MOISTURIZER

Tämä Paula’s Choicen kasvovoide on erittäin hyvä hoitamaan kaikkien ihotyyppien kuivuutta, mutta äärimmäisen hyvä myös herkälle iholle. Paula’s Choicen tuotteiden idea perustuu siihen, että niissä ei käytetä iholle turhia raaka-aineita, eikä varsinkaan mitään sille haitallisia ja ärsyttäviä ainesosia. Siksi käytännössä lähes kaikki Paula’s Choicen kasvovoiteet, jopa vartalovoiteet soveltuvat myös silmänympärysiholle. Paula Begoun (merkin perustaja) on sitä mieltä, että tuotteiden raaka-aineet tulee olla sellaisia, että ne soveltuvat mille tahansa ihoalueelle. Paula’s Choice on ollut yksi lempparimerkkejäni jo vuodesta 2012 lähtien, sillä ne ovat oikeasti tehokkaita.

Skin Recovery Replenishing Moisturizer sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti aikuiselle, kuivalle tai herkälle iholle. Se auttaa ekseemaan, häivyttää juonteita ja ryppyjä sekä tuo helpotusta ihon punoitukseen ja ruusufinniin. Voiteen pehmentävät ja rauhoittavat ainesosat ja antioksidantit parantavat ihon vastustuskykyä. Voiteessa ei ole hajusteita, eikä väriaineita, joten se soveltuu monille herkkäihoisille ja hajusteallergisille.

Skin Recovery Replenishing Moisturizeria suositellaan myös eksaamaan. Olen poikani kuivia poskia hoitanut tällä voiteella, ja huomannut, että todellakin se auttaa atooppisen ekseeman esivaiheessa. Huomautan kuitenkin, että meillä (minulla ja lapsillani) on lievää atooppisuutta, mutta välillä ekseema parantamista saa taistella pitkään. Ainakin alkuvaiheessa tämä voide on tuntunut toimivan, kun pahempaa atooppista ekseemaa ei ole päässyt kehittymään.

Paula’s Choicen voiteessa on täyteläinen koostumus, joka levittyy ja tasoittuu iholle yllättävän vaivattomasti. Paulan tuotteissa on yleensä aina huomioitu hyvät levittyvyydet sekä tuotteiden miellyttävät koostumukset. Vaikka voide soveltuu erittäin kuivankin ihon hoitoon, se ei ole raskas. Minulla on sekaiho, joten en voi liian raskaita tuotteita käyttää, ainakaan meikin alla. Tätä kuitenkin voin erittäin hyvin, ainakin talvi- ja syysaikana. Skin Recovery Replenishing Moisturizeria olen voinut käyttää kesälläkin, joskaan en silloin päivittäin, enkä oikein kuumana aikana.

Silmänympärysvoiteena Skin Recovery Replenishing Moisturizer on mitä mahtavin! Ei ärsytä silmiä, on suojaava ja kosteuttava, mutta suosittelen käyttämään hoitonestettä tai vesimäistä kosteusseerumia alla, niin tulee iholle kunnolla kosteutta. Voidetta kannattaa kokeilla myös kuivan karheille alueille, sillä voide pehmentää ihoa tehokkaasti ja hoitaa karheudet pois.

Kasvoilla voide tuntuu erityisen hyvälle pakkasilla. Se antaa mahtavan suojan, olematta kuitenkaan hirvittävän rasvainen. Suosittelen lämpimästi helposti punoittavalle ja herkälle iholle sekä aikuiselle iholle, joka tarvitsee kunnolla kosteuden lukitsevaa voidetta, mutta ei halua liian öljyisen rasvaiselta tuntuvaa voidetta.

Hinta: 33,00 € / 60 ml
Saatavuus: *Skincity

Tässä olivat viisi suosikkiani, joissa jokaisessa on erityistä niiden tehokkuus ja ihon tekstuuria parantavat ominaisuudet. Kaikki toimivat mahtavasti meikin alle, joten soveltuvat hyvin päiväkäyttöön, mutta olen kaikkia näitä käyttänyt yövoiteenakin välillä.

Panostatko sinä kasvovoiteeseen vai käytätkö vain jotain, jolla saat lukittua kosteuden ihoosi?

X