Glitz & Glam

5 parasta keinoa huijata hehkuvampi iho

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Ihonhoidossa ja elämäntavoissa piilee hehkuvan ihon salaisuus. Kuulas, hehkuva iho saa näyttämään nuorekkaalta ja hyvinvoivalta. Mutta meikilläkin voidaan huijata. Meikkihän on tavallaan aina pieni ”huijaus”. Ripsivärillä saa ripsistään pidemmät ja tuuheammat, meikkivoiteella tasaisemman pinnan ja värin, peitevärillä piilotettua tummia silmänalusia ja finnejä sekä arpia. Myös ihon hehkua voidaan lisätä tai jopa huijata kosmetiikan avulla.

Tässä tulevat vinkit, joilla voit tarvittaessa huijata ihostasi hehkuvamman ja kuulaamman meikatessasi.

Heleyttävä kasvovoide

Valoa heijastava kasvovoide meikin alla tai ihan yksinään käytettynä antaa välittömästi hehkuvamman ihon. Voiteita on monenlaisia, mutta jos haet ihonhoidollisia ominaisuuksia, kannattaa valita heleyttävä voide ihonhoitotuotteiden puolelta, eikä meikkituotteista. Näin saat hoitavia ja kosteuttavia ominaisuuksia enemmän, mutta myös runsaasti valoa heijastavan koostumuksen.

Heleyttäviä voiteita löytyy niin edullisilta kuin kalliimmilta merkeiltä. Ne lisäävät kasvojen valoisuutta ja häivyttävät tummuutta silmien alla ja muissa varjokohdissa. Vaikka päälle levittäisikin meikkivoiteen, sen alta hehkuu valoisat kasvot.

Lue täältä parhaimmat heleyttävät kasvovoiteet!

Ohut kasvoöljy meikin alle

Yleisestihän neuvotaan, ettei meikkivoiteen alle tulisi käyttää öljyjä. Ihan näin mustavalkoisesti en sanoisi. On totta, että rasvoittuvalla iholla kasvoöljy todennäköisesti heikentää meikkivoiteen kestoa, mutta kasvoöljyn välttäminen meikkivoiteen alla absoluuttisena totuutena on hieman hassu.

Itselläni on sekaiho, joka myös rasvoittuu. Siitä huolimatta voin käyttää kasvoöljyä meikkivoiteen alla ilman ongelmia, kun vain valitsen käyttämäni öljyn oikein ja valitsen riittävän hyvin kestävän meikkivoiteen sekä annostelen kasvoöljyä riittävän vähän.

Vain pari pientä tippaa kasvoöljyä hierotaan käsissä ja painellaan kasvoille. Varmistaaksesi, ettei kasvoille jää liikaa öljyisyyttä, voit vaikkapa nenäliinalla poistaa ylimääräisen öljyn kasvoilta ennen meikkivoiteen levitystä.

Yksi kasvoöljy on kokemukseni mukaan sellainen, että se sopii varmaankin kaikille meikin alle käytettäväksi. Riittävän ohut, ei liian rasvainen sekä nopeasti ihoon imeytyvä. Meikkipohja ei muutu rasvaiseksi tai liejuunnu päivän mittaan, mutta kasvot näyttävät erityisen freeseiltä ja hehkuvilta.

Lue lisää luultavasti kaikille meikin alle sopivasta, miellyttävän ohuesta kasvoöljystä!

Lisää pari tippaa heleyttävää voidetta meikkivoiteeseen

Tuunaa meikkivoidetta! Voit ohentaa ja lisätä meikkivoiteesi heleyttävyyttä lisäämällä siihen muutaman tipan verran valovoidetta tai jotain hehkupisaroita. Sekoita massa tasaiseksi, ja levitä meikkivoide kasvoillesi tavalliseen tapaan. Saat hehkuvamman lopputuloksen.

Talvella voit lisätä viileämmällä hohteella olevaa voidetta, kun taas kesällä pronssisempi ja kultaisempi voide antaa lämpöisemmän hehkun kasvoille.

Katso täältä ohjeet, miten meikkaat kuulaan lasi-ihon!

Voidetta meikin päälle

Mitä, jos korostuspuuterin sijaan käyttäisit nestemäistä tai voidemaista korostustuotetta? Tai jos kaihdat hohdetta, niin kokeile Marilyn Monroen kauneuskikkaa, ja taputtele poskipäille sekä kulmaluulle vaseliinia. Myös tavallinen puikkohuulivoide ja Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream ajavat saman asian.

Levittämällä poskipäille ja nenänpäähän sekä leualle joko hohtavaa korostusvoidetta tai ihan vain vaseliinimaista/huulivoidemaista tuotetta, saat luotua erityisen dewy-efektin, eli ihosi näyttää kasteenraikkaalta. Ole kuitenkin varovainen annostelussa, jotta lopputuloksesta ei synny rasvaisen tai epäsiistin näköinen. Hohtavien tuotteiden kanssa taas kannattaa varoa överiä hohtavuuden kanssa. Koko kasvojen aluetta ei kannata kiillottaa hohtavalla tuotteella.

Lue täältä: 5 parasta korostuspuikkoa

Lue myös: Legendaarinen Eight Hour Cream 

Kosteuttava ja hehkua antava kasvosuihke

Kosteuttavat kasvosuihkeet ovat kanssa mitä loistavin tapa lisätä kasvojen hehkua. Iho näyttää kosteammalta ja sitä kautta nuorekkaammalta. Kasvosuihke poistaa mattaisuutta ja saa ihon näyttämään sileämmältä, jos liika puuterisuus korostaa iän tai kuivuuden tuomia juonteita.

Paras hehkua lisäävä kasvosuihke on ehdottomasti Pixi Glow Mist! Tämä kasvosuihke kosteuttaa, mutta siinä on myös kevyesti öljyjä, jotka saavat ihon näyttämään erityisen hehkuvalta. Paras ikinä tähän tarkoitukseen!

Kannattaa lukea esittelyni, jossa näytän, miten kasvosuihke muuttaa kuivan, samean ja tukkoon puuteroidun meikkipohjan hehkuvaksi.

Tässä linkki: Pixi Glow Mist -kasvosuihkeen esittelyyn.

Tässä oli viisi vinkkiä pieniin huijauksiin hehkuvamman ihon saavuttamiseksi.

Mikä on sinun pieni ”huijauksesi”?

Lue myös:

Näin teet kasteenraikkaan meikkipohjan

Parhaat meikkiniksit

Pieni meikkivinkki: Näin liftaat katsettasi

Näin valitset oikein puuterin

Kumpi laitetaan ensin, meikkivoide vai peiteväri?

Lue myös

X