5 parasta...

5 parasta keinoa pidempiin ja tuuheampiin ripsiin

20.8.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hei sunnuntaihin! Kuinka paljon teitä kiinnostaa ripsiin liittyvät jutut? Tällä kertaa kokosin 5 parasta keinoa pidempiin ja tuuheampiin ripsiin.

Minulla vahva tunne siitä, että me suomalaisnaiset arvostamme pitkiä ja tuuheita ripsiä. Osuuko arvioni oikeaan? Luulen, että pidämme sitä yhtenä tärkeimpänä juttuna kauneuttamme. Harvalle kuitenkaan luoja suo niitä pitkiä silmäripsiä ja erityisesti ikääntyessämme alamme menettämään ripsien pituutta ja tuuheutta.

Kuten olette huomanneet, niin minulla ei ole omasta takaa pitkiä ripsiä. Ilman maskaraa ne ovat lähes näkymättömät.

Melkein jokaisella maskaralla saan silmäripseni kunnolla näkyviksi ja reilusti pituuttakin. Toisilla maskaroilla reippaasti enemmän.

Maskara on hyvin suuren osan luottotuote pidempiin ja tuuheampiin ripsiin. Mutta mitä muuta voisi tehdä, jotta silmäripset olisivat tuuheammat ja pidemmät, vaikka niillä käyttäisikin maskaraa?

Tietenkin ripsipidennykset ja tekoripset ovat tehokkain tapa. Mutta tällaisen itsestäänselvyyden lisäksi haluaisin jakaa 5 hyvää vinkkiä, joilla voi saada luonnolliset ripset pidemmiksi ja tuuheammiksi sekä paremmin voiviksi, jotta sillä pelkällä maskarallakin saisi näyttävyyttä vielä lisää. Minulla ei ole koskaan ollut ripsipidennyksiä. En koe niitä omaksi jutukseni. Haluan meikata muutenkin, enkä halua pidennyksien olevan tielläni meikatessani. Pidennyksiä joutuu aina vähän varomaan niin meikatessa, puhdistaessa kuin ihan nukkuessakin. Lisäksi ne huollot. En jaksanut vuotta pidempään rakennekynsiäkään, vaikka itse tein. En myöskään koskaan ole testannut niitä ripsiseerumeja, jotka sisältävät prostaglandiinia tai mitään sen johdannaisia. Minua on aina arveluttanut niiden turvallisuus, joten en koskaan lähtenyt sen villityksen kyytiin.

Millä muulla tavoin, kuin ripsipidennyksillä tai arveluttavaa ainesosaa sisältävällä ripsiseerumilla voisi saada luonnollista tuuheutta ja pituutta silmäripsiinsä?

pidempiin ja tuuheampiin ripsiin

Ripsien kosteutus

Oletteko koskaan miettineet, että ripsetkin voivat tarvita kosteutta? Kosteutetaanhan hiuksia ja kynsiäkin, jotta ne olisivat kestävämmät ja hyvinvoivan näköiset.

Minulla oli kuopustani odottaessa todella heikkokuntoiset ripset. Ne olivat kuivat ja hauraat, eivätkä ne taipuneet maskaralla. Tuohon aikaan kosteammatkin maskarat tuntuivat kuivilta ripsiin harjatessa. Minulla harvoin maskarat varisevat. Vain liian kuivat maskaramassat saattavat normaalisti varista. Tuohon aikaan ripseni olivat kuivat, joten lähes jokainen maskara varisi kuivana poskipäille.

Aloin levittämään silmänympärysvoidetta ripsille asti ja jossain vaiheessa otin kosteuttavan ripsiseerumin käyttöön. Ei tarvinnut pitkään tehdä tuota, kun maskara alkoi pysymään paremmin ripsillä. Siinä meni vielä tovi, kun sain ripseni takaisin. Raskaushormonit aiheuttivat jotain, jonka seurauksena ripseni kärsivät.

Silmäripsiä voi kosteuttaa ihan vaan silmänympärysvoiteella, ripsiseerumilla tai ihan vain öljyillä. Ihan klassikko ja monien kehuma on risiiniöljy, mutta yhtä hyvin ripsilleen voi iltaisin käyttää oliiviöljyä. Öljyjä käyttäessä kannattaa muistaa pieni annostelu. Öljy ei tunnu silmissä mukavalta, joten kannattaa sipaista öljyä hyvin vähän ja välttää ripsityveen levittämistä. Öljy kyllä kulkeutuu nukkuessasi ripsityvelle.

Ripsiseerumi

Kuten alussa kerroin, niin en ole käyttänyt prostaglandiinia sisältäviä ripsiseerumeja, mutta olen käyttänyt ja käytän ripsiseerumia.

Olen pitänyt Talikan ripsiseerumista. Se oli loistava ripsien kunnon ylläpitoon ja kosteutti hyvin ripsiä. Käytin Talikaa pitkään, koska koin siitä olevan apua ripsien kunnon ylläpitoon.

Potin kuitenkin räjäytti kotimaisen BTB13 Eyelash Serum. Ripsiseerumi, joka ei sisällä prostaglandiinia, mutta siitäkin huolimatta saa ripset kasvamaan hieman pidemmiksi. Ei yhtä paljon, kuin prostaglandiinia sisältävät ripsiseerumit, mutta kuitenkin hieman.

Olin hetken aikaa käyttämättä BTB13 Eyelash Serumia. Puolen vuoden aikana ripset palautuivat siihen, mitä ne olivat ennen tätä seerumia. Oli pakko tilata uusi ja aloittaa uudestaan säännöllinen käyttö. Ripset roihahtivat pidemmiksi ja tuuheammiksi parissa kuukaudessa.

Vannon tämän ripsiseerumin nimiin. Jos kiinnostuit lisää kotimaisesta BTB13 Eyelash Serum -ripsiseerumista, niin kurkkaa tähän postaukseeni.

Ripsien taivutus

Minä olen siitä onnekas, että en tarvitse ripsien taivutusta, koska minulla on omasta takaa kaarevat ripset. Ne kääntyvät maskaralla niin voimakkaasti, että minulla on hankaluuksia saada niiden taakse liimattua tekoripsiä. Tupsut ovat hankalimmat.

Perinteiset taivuttajat ovat ripsille kuluttavia pitkässä juoksussa. Mekaaninen rasitus saattaa heikentää ripsien kuntoa, katkoa niitä tai jopa saada ne irtoamaan liian aikaisin. Toisilla voi toki olla niin vahvat ripset, että mekaanisella taivuttamisella ei synny liian kovaa mekaanista rasitusta.

Jos olet huomannut, että taivutuksien tekemisen jälkeen ripsesi ovat alkaneet heikentyä, kokeile toisenlaista ripsien taivuttajaa. Lämpötaivutin on ripsille hellempi. Lisäksi sitä on helpompi käyttää, koska lämpöisellä kammalla painetaan ripsiä ylöspäin ja se voidaan tehdä ennen sekä jälkeen maskaran laiton.

Lämpötaivutin ei ehkä ole niin tehokas, kun kunnon perinteinen ripsientaivutin, mutta etuna on se, että ripsiä voi taivuttaa useamman kerran päivässä lämmön avulla. Lämpö notkistaa ripsillä olevaa maskaraa ja jäähtyessään maskara jähmettää ripset siihen asentoon.

Tähän mennessä paras lämpötaivutin on ollut Remingtonin Heated Eyelash Curler. Löydät esittelyni Remingtonin taivuttimesta tästä postauksesta.

Lisäksi ripsiä taivutetaan kemiallisilla käsittelyillä. Itse kun en sellaista tarvitse, niin en osaa kertoa siitä, onko kestotaivutus vähemmän rasittavaa, kuin päivittäinen taivuttaminen, mutta HennaV kokeili. Käy katsomassa huikeat ennen ja jälkeen -kuvat!

Maskaran buustaus

Maskaran tuomaa tuuheutta voidaan hieman buustata maskaran pohjustajalla.

Olen esitellyt tämän Sensain 38 C Eyelash Base -pohjustajan useamman kerran. Vannon tämän tuotteen nimiin monestakin syystä. Se saa heikosti kestävän maskaran kestämään paremmin, lisää tuuheutta sekä ihan ässä värimaskaroiden alle. Omat silmäripseni ovat sen verran tummat, että en saa värimaskaroiden kirkkautta esiin ilman valkoista pohjustajaa.

Sensai 38 C Eyelash Base harjataan ripsille ennen maskaraa. Minulla tuote toimii parhaiten niin, että en anna maskarapohjustajan kuivua ennen mustan tai värimaskaran levitystä. Pohjustajan tulee olla vielä hieman kostea.

Kurkkaa esittelyni Sensai 38 C Eyelash Base -pohjustajasta.

Maskaran puhdistus

Maskaran puhdistus ripsiltä voidaan tehdä hellävaraisesti tai ripsiä rasittavasti. Varsinkin 38-maskaroiden puhdistus on aika raskas koettelemus ripsille. Maskara vaatii 38-asteisen veden irrotakseen ripsiltä ja sen lisäksi maskaraa nyhdetään irti. Eihän tuollainen ole raskasta ripsille, jos sen tekee vain silloin tällöin, mutta päivittäisessä käytössä alkaa hyvin äkkiä huomata ripsien kunnon heikenneen.

Maskaraa ei kannata puhdistaa liian kovakouraisesti. Liian voimakas hierominen vanulapulla ja vedenkestävän maskaran puhdistavalla aineella voi tehdä liian kovakouraisesti. Kannattaa antaa öljymäisen puhdistajan ensin liuottaa maskaraa ja sitten vasta aloittaa varovainen pyyhkiminen.

Koska itse en voi käyttää kaksifaasisia silmämeikinpuhdistajia (kuivattavat minulla silmänympärysihoa), minä luotan puhdistusöljyyn. Puhdistusöljy hierotaan kuiville kasvoille ja silmäluomille. Öljyn puhdistaa tehokkaasti maskaraa. Maskara irtoaa ripsiltä niin hyvin, ettei sormin tarvitse hieroa voimakkaasti. Kevyt pyörittely riittää.

Kun lopuksi ottaa mukaan hieman vettä, öljy muuttuu maitomaiseksi ja rasvaisuus poistuu veden mukana. Hellävaraisempi puhdistus on kanssa ripsille hyväksi. Olen vasta jälkeenpäin tajunnut, miten rankkaa se nyhtäminen olikaan. Eipä siis ihme, että ripset eivät kestäneet. Nyt kun hieron kevyesti puhdistusöljyllä, eivät ripset joudu päivittäin liian voimakkaaseen rasitukseen.

Puhdistukseen voi tietysti käyttää kookosöljyäkin (tai jotain muuta öljyä), mutta se ei liukene vedestä, joten käyttömukavuus ei ole yhtä hyvä, kuin puhdistusöljyllä.

Ripsienkin hoito on kokonaisuus, kuten kaiken muunkin. Yksi tuote yksinään ei välttämättä tuo onnea, vaan kannattaa huomioida monta asiaa. Ripsien pituus ei välttämättä lisäänny, vaikka mitä tekisi, mutta taatusti hyvällä ripsien hoidolla saa hyväkuntoiset silmäripset. Nykyään minulla on äärimmäisen harvoin mitään koloja ripsirivistössä. Ennen ne olivat ihan tyypillisiä. Toki joskus sattuu niin, että pari vierekkäistä pidempää ripseä irtoavat elinkaarensa päätyttyä, niin rivistössä saattaa olla pientä kolomaisuutta. Mutta harvinaisempaa enää nykyään.

Avainsanat ripsien hoidossa ovat kosteutus ja hellävaraisuus. Kannattaa välttää kaikkea mekaanista rasitusta, jos suinkin voi.

Olisiko teillä muita vinkkejä jaettavaksi pidempiin ja tuuheampiin ripsiin?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (18)

Minulla suttaantuu muutamat vedenkestävätkin, mutta jos käytän niiden alla pohjustajaa, niin sitten kestää vaikka dynamiittia. 😀 Minulla suttaantuu Essencen maskarat. Vain pohjustajan kanssa voin olla huoleton. Harvoin maskara varisee minulla. Yleensä se on suttaantuminen ja veikkaan syyksi ripsieni liukkautta.

Itselläni on tuuheat, mutta lyhyet ripset ja olen huomannut, että pituutta antavia tuotteita on huomattavasti vaikeampi löytää kuin tuuheutta antavia. Yleensä pituutta jos haluaa lisää, menee ripset helposti sottuisen näköiseksi ja näyttää hämähäkin jaloilta. Ehdottomasti paras ratkaisu itselläni tähän ongelmaan on ollut alkaa käyttämään pohjustajaa, mistä vinkkasitkin, vaikka siihen meikkaukseen ylimääräinen vaihe tuleekin. 😀

Itse olen huomannut, että vaikka pohjustaja on ylimääräinen vaihe, sen käyttä nopeuttaa sitten maskaran levityksessä. Ei tarvitse kerrostaa maskaraa, vaan enemmänkin vain peittää valkoinen väri ja toki siinä samalla tulee kerrostusta ja nostetta lisää. 🙂

Kiitos tästä postauksesta! Ripsijutut kiinnostavat aina, mutta niistä kirjoitetaan harmillisen vähän. Täytyypä tutustua tuohon BTB13-seerumiin piakkoin, sillä kuulosti oiken lupaavalta. Oli myös mukava huomata sen olevan kotikaupunkini Oulun yliopiston tutkimusryhmän oma innovaatio 🙂

Oi, oikein kotikaupunkisi innovaatio. Mahtava innovaatio onkin. Minä vannon tämän seerumin nimeen. En todellakaan osannut odottaa, että se saisi minulle lisäpituuttakin. Ulkonurkissa minulla ei koskaan ole ollut pitkiä ripsiä. Nykyään siellä on huomattavasti pidemmät, kuin ennen. Oon niin onnellinen tästä seerumista.

Nuo 38 asteen maskarat lähtevät tosi kivasti pois, kun lämpimässä suihkussa ensin suihkuttelee hetken kasvoja ja sitten tarttuu etusormen ja peukun pinsettiotteella ripsiin ja vain vetää maskaran pois. Irtoaa isoina laattoina, ei tarvita hankausta eikä aineita!

Kiitos kivasta blogista!

Joo, ei tarvitsekaan aineita. Siinähän tuo Sensian 38 on mahtava. 🙂 Mutta se nyhtäminen on aika rankkaa ripsille pidemmän päälle. Huomasin aikoinaan. Öljyllä sen saa niin ettei tarvitse nyhtämistä. Se oli tässä vinkkinä, jos ripset eivät meinaa kestää nyhtämistä. 🙂 Toki suihkussa ollessaan ei tarvitse niin voimakasta nyhtämistä. Lähtee paljon helpommin irtoamaan. 🙂

Kiitos M K sinulle kommentistasi! 🙂

Tässä näkyy, että mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle! Mulle tuo sormin ”nyhtäminen” tuntuu hellävaraisimmalta keinolta poistaa maskara! Oikeastaan nyhtäminen on liian raju sana mun kohdalla, koska maskara vain liukuu parina isona laattana pois ihan hellällä otteella. Mutta luulen, että mulla saattaa olla tavallista liukkaammat ripset, kun hiuksianikin aina ihmetellään tosi liukkaina ja lasimaisina. Hmm… Mielenkiintoisia pohdiskeluja! 🙂

Tuo on muuten totta. Liukas ripsi on erilainen, kuin karheampi. Sinulla on varmaan vähän kesto-ongelmia toisten maskaroiden kanssa? Voisin ainakin kuvitella, että sinulla esiintyy suttaantumista. Minullakin on liukkautta ripsissä, mutta ei sellainen kunnolla lasimainen kuitenkaan.

Suttaantuu kyllä! Etenkin vesiliukoiset maskarat ovat välillä ihan toivottomia. Enpä ole ajatellut, että ripsien laadulla olisi suttaantumisen kanssa merkitystä, mutta nyt kun sanot, niin totta kai on. Ripsen pohjustajan kanssa kyllä toimii moni vesiliukoinenkin maskara. Esim. mulla ollut viime aikoina käytössä Cliniquen High impact -maskara, joka levittyy todella kauniisti ripsiin, mutta ei vaan pysy ripsissä kunnolla edes aamupäivää. Ripsen pohjustajan kanssa pysyy paljon paremmin, niin että tuotetta voi jopa käyttää.

Minulla suttaantuu muutamat vedenkestävätkin, mutta jos käytän niiden alla pohjustajaa, niin sitten kestää vaikka dynamiittia. 😀 Minulla suttaantuu Essencen maskarat. Vain pohjustajan kanssa voin olla huoleton. Harvoin maskara varisee minulla. Yleensä se on suttaantuminen ja veikkaan syyksi ripsieni liukkautta.

Aiheen sivusta: mikä on tuo ihana huulipuna viimeisessä kuvassa?

Itse aiheesta: risiiniöljyä on tullut kokeiltua, mutta laiskistun liian helposti hankalammin annosteltavien tuotteiden kanssa. Tai siis eihän se öljy sinällään ole hankalasti annosteltava, mutta se on aina otettava erillisellä harjalla tai vanupuikolla sieltä isosta pullosta, kun ei ole omaa aplikaattoria siinä. Ja jos käyttää harjaa, se on joka kerta pestävä. Melkoiset ongelmat mullakin ?

En millään muistanut huulipunaani. Onneksi vastaus löytyi täältä blogista. 😀 Se on Essencen Longlasting Lipliner -huultenrajauskynää sävyssä Sweetheart. Olen tykännyt noista rajauskynistä ihan yksinäänkin käytettynä. Toimivat hyvin mattapunana ja kestävät todella hyvin. Niillä voi myös pohjustaa huulensa ennen huulipunaa. Saa todella kestävän huulimeikin. Tässä vielä linkki postaukseen, jossa esittelen ko. kyniä.
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/essence-longlasting-lipliner-edullinen-ja-kestava-huulimeikki/

Joskus sokoksella myyjä neuvoi poistamaan 38:n lämpimällä vedellä kostutetuilla vanulapuilla. Lämpimät laput laitetaan hetkeksi ripsien päälle jolloin ripsiväri on helpompi poistaa.

Hyvä vinkki, jos ei halua käyttää öljyjä. 🙂

Minä taivutan ripsiäni useampana päivänä peräkkäin, toisaalta on sitten taas useampia päiviä peräkkäin kun en taivuta niitä. Mutta en ole huomannut, että ripset taivuttelusta olisivat mitenkään kärsineet. En toki voi tietää olisiko sillä vaikutusta, että en taivuttaisi niitä ollenkaan koska mun vaan on pakko taivuttaa, muuten ne sojottaisivat alaspäin. Minulla ei siis pelkkä ripsivärin laitto tee ripsien asennolle yhtään mitään. Vaikka onhan minulla ollut muutamaan kertaan kestotaivutukset jolloin taivuttajaa ei ole tarvinnut käyttää mutta en ole huomannut sillä olleen ripsiin mitään vaikutusta puoleen tai toiseen.

Minun ripset ovat niin itsepäisen tönköt, että tuollainen lämpötaivuttaja ei tehnyt niille yhtään mitään. En ole kylläkään kokeillut ripsivärisiin ripsiin…. Pohjustajaa olen kokeillut (tuota Sensaita) mutta en oikein tykästynyt siihen, muistaakseni se suoristi taivutukset.

Käytin kanssa joskus tuota Talikan seerumia ja tykkäsin tosi paljon, minusta se jopa teki jotain. Täytyy nyt sitten varmaan tutustua tuohon BTB13-seerumiin!

Ei kaikki huomaa ripsien kärsivät taivuttelusta. Paljon vain kuulee tätä sanottavan. Lisäksi meikkaajana huomasin joidenkin ripsistä, että he taivuttavat ripsiään ja sain asiaan varmistuksen kysyttyäni. Mutta oli myös heitä, joiden ripsistä sitä ei edes huomannut.

Todella vahvat ja voimakkaasti alaspäin suuntaavat ripset ovat hankalat taivuttaa. Joskus asiakkaiksi sattunut heitä ja siinä on kyllä meikkarina hätää kärsimässä, jos asiakas vähän pelkää ripsien taivutusta, mutta haluaa kuitenkin ripset esiin. Onneksi ripsitupsuilla saa lisää näkyvyyttä aikaiseksi, mutta täytyyhän ne voimakkaasti alaspäin kääntyvät ripset jotenkin sieltä nostaa.

Talika on loistava! Se pehmeyttää ripsiä ja antaa kosteutta niille. Sen huomasin käyttäessäni sitä. Tuo BTB13 tekee mielestäni samaa, mutta sen lisäksi se oikeasti on saanut ripsiäni vähän pidemmiksi. Ulkonurkassa lyhyet ja ennen säkkärälleen vääntyneet ripset ovat pidemmät ja eivät väänny enää mutkalleen. Tästä voin päätellä sen kosteuttavan. Suosittelen kokeilemaan!

Diorin mascarapohjustajaa olen käyttänyt kolmatta putkilollista. Siinä on mukana ripsien kasvua vahvistavia ainesosia. Ja aluksi huomasinkin ripsieni kasvavan pidemmiksi. Nyt en ole enää muutosta huomannut, liekkö kasvu pysähtynyt. Sitten tilasin tämän: https://eleven.fi/komorebi-beauty-eyelash-serum Nyt käytettyäni sitä neljä viikkoa huomaan ripsien pidentyneen.
Diorin numero kolme vedellessä viimeisiään törmäsin jännittävään uutuuteen: https://www.bearel.fi/kauppa/korealainen-kosmetiikka/meikit/style-power-fix-mascara/ Jo yhden käyttökerran jälkeen olin myyty! Miten kaartuvina ripset pysyivätkään, vaikka kerrostan mascaraa aina kunnolla. Tuuheutta en saanut, mutta testiin menee näiden kahden käyttäminen yhtäaikaa!!

Jossain vaiheessa tulee se eteen, ettei enää tule lisäbuustia. Sama se minullakin on BTB13 ripsiseerumin kanssa. Tulee se tietty mitta täyteen, jossa ripset säilyvät, kun vaan tuotetta käyttää. 🙂

Eikö olekin aika kiva fiilis, kun huomaa ripsien pidentyneen? Minä ainakin olin todella fiiliksissäni siitä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *