Glitz & Glam

5 parasta kestävää meikkivoidetta – hikoilun, rasvoittumisen ja kosteuden kestävät meikkivoiteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Maybelline ja L’Oréal Paris saatuja tuotteita

Kesä on sellaista aikaa, että meikkivoiteiden kestävyys joutuu koetukselle – erityisesti rasvoittuvaisuuteen taipuvaisella iholla. Rasvoittuva iho on ihotyyppi, mutta rasvoittumista esiintyy niin normaalilla kuin sekaiholla. Itselläni on sekaiho, joka rasvoittuu, mutta kesällä rasvoittuminen on voimakkaampaa.

Kaikki meikkivoiteet eivät kestä minulla siisteinä. Toki iän myötä rasvoittuminen on alkanut laantua, joten on helpompi löytää hyvin kestäviä meikkivoiteita.

Kestävyydellä tässä kontekstissa tarkoitan meikkivoidetta, joka pysyy siistinä paikoillaan, eikä muutu epämääräiseksi liejuksi kasvoilla tai keräänny jokaiseen ihohuokoseen ja otsan juonteeseen. Toiset pitävät kiiltoa paremmin kurissa kuin toiset, mutta kiillottomuus ei ole synonyymi meikkivoiteen kestävyydelle. Kiiltoa voi aina poistaa puuteripaperilla tai puuterilla, mutta kiillotonkin meikkipohja saattaa olla juonteisiin kerääntyneenä.

Itselleni kiilto on jopa mieleinen ominaisuus, jota luon meikkiin korostuspuuterien ja hehkutuotteiden avulla. Mutta liikkeelle lähtenyt tai ihohuokosiin vajonnut meikkivoide ei ole mieleinen. Minulle kestävä meikkivoide tarkoittaa sitä, että en joudu tunnin välein pyyhkimään vaakaviivoja otsani juonteista tai kriiseilemään nenälleni liejuuntunutta meikkivoidetta. Meikkipohja ei saa muuttua pitkänkään päivän aikana epäsiistiksi, vaan sen tulee olla mahdollisimman siisti useiden tuntien jälkeenkin.

Näillä kriteereillä olen listannut kestävimmät meikkivoiteet, jotka on myös testattu äärimmäisissä olosuhteissa.

Tässä tulevat 5 parasta kestävää meikkivoidetta!

MAYBELLINE FIT ME MATTE + PORELESS

Maybellinen Fit Me Matte + Poreless ihastutti minua muutamia vuosia sitten. En aluksi ollut innokas testaamaan tätä meikkivoidetta, kun sain sen PR-näytteenä. Jonkun aikaa meikkivoide pyöri varastoissani, mutta lopulta päätinkin kokeilla. Onneksi kokeilin, sillä tämä edullinen meikkivoide yllätti minut ja teki niin vahvan muistijäljenkin, että nostan sen näin vuosia myöhemmin kestävämpien meikkivoiteiden listalle.

Kyseessä on mattainen meikkivoide, mutta kostealla meikkisienellä levitettynä lopputuloksesta saa kuulaamman ja puolimattaisemman. Meikkivoiteen peittävyys on erinomainen, ja sen kyky häivyttää ihohuokosia ihastutti. Fit Me Matte + Poreless tekee kostealla meikkisienellä töpöttelemällä kivan blurratun lopputuloksen, joka kestää hikeä ja ihon rasvoittumista.

Fit Me Matte +Poreless pitää kiiltoa kurissa ja pysyy paikoillaan. Kesä 2017 ei ollut erityisen kuuma, päinvastoin, mutta sadetta riitti. Lisäksi meikkivoide oli testissä muutamissa juhlissa sekä monet kerrat salilla ja lenkkipolulla.

Otsan juonteisiin Fit Me Matte + Poreless ei juurikaan kerry. Koostumus on ohut ja kasvoilla keveä tunne koko päivän. Meikkivoide ei välttämättä ole ihanteellinen selkeästi ikääntyneellä iholla, mutta yli kolmekymppisille ainakin sopii.

Jos haluat lukea syvällisemmän esittelyni tästä meikkivoiteesta, niin klikkaa tästä linkistä.

Hinta: 7,90-9,90 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä verkkokaupat *Kicks ja *Lyko

IT COSMETICS YOUR SKIN BUT BETTER CC+

Edelleen rakastan It Cosmeticsin CC-voidetta. Tämä CC-voide on uskomattoman peittävä ja tasoittava sekä hyvin kestävä. Lukuisia palkintoja ja mainintoja saanut CC-voide on ihan vertaansa vailla. Tässä tuotteessa on loistavaa se, että tuote sopii myös aikuisemmalle iholle, joka tarvitsee peittävyyttä. It Cosmetics peittää punaisuutta sekä parantaa ihon tekstuuria. Siihen ei jokainen meikkivoide kykene.

It Cosmetics ei muutu kasvoilla mattaiseksi, mutta kuivemmalla iholla sitä ei tarvitse puuteroida. Minun ihoni vaatii puuterointia, sillä ihoni on en verran rasvoittuva. It Cosmetics on kerrostettavissa. Olen huomannut, että tämä meikkivoide levittyy parhaiten meikkisiveltimellä, mutta sorminkin sen saa todella näppärästi levittymään. Varttuneemmalle iholle suosittelen kostutettua meikkisientä.

It Cosmetics CC-voide kestää helteessäkin äärimmäisen hyvin. Vaikka se alkaa rasvoittuvalla iholla tuntumaan koskettaessa rasvaiselta, se näyttää edelleen hyvältä. Kiiltoa voi pitää kurissa puuterin avulla, jos kokee tarpeelliseksi. It Cosmetics ei lähde liikkumaan kasvoilta, eikä keräänny voimakkaasti juonteisiin. Mutta sen olen huomannut, että ensimmäisten tuntien aikana saan pyyhkiä otsajuonteista ylimääräisiä, jos olen levittänyt liian paksun kerroksen.

Lisäksi tässä meikkipohjassa on aurinkosuojakerroin 50! Siksi pakkasin It Cosmeticsin mukaani Kreetalle viime kesänä. It Cosmetics on siis ollut testissä myös Suomen olosuhteita kuumemmassa ja kosteammassa paikassa.

Jos haluat lukea lisää tästä mahtavasta CC-voiteesta, niin kurkkaa tästä linkistä löytyvään postaukseeni!

Tästä linkistä löydät vertailupostauksen It Cosmeticsin ja Lumenen CC-voiteiden väliltä.

Hinta: 39,50 € / 32 ml
Saatavuus: *Kicks

MAC STUDIO FIX FLUID

Syyskuussa 2016 matkasin Avonin kutsumana Varsovaan uutuustuoksun pressitilaisuuteen. Kävin Helsinki-Vantaan lentokentällä MACiltä ostamassa kestävää meikkivoidetta. Siihen aikaan lentokentän MACillä työskennellyt ihana Mizz Annie suositteli minulle MACin Studio Fix Fluid -meikkivoidetta.

Studio Fix Fluid on kivan notkea koostumukseltaan ja siten myös todella helppo työstää kasvoille. Meikkivoiteessa on peittävyyttä ja pigmenttisyyttä, mutta täydelliseen peittävyyteen se ei kykene. Kerrostamalla saa lisäpeittävyyttä ja peitevärillä saa piiloon loput, mihin meikkivoide ei yksinään kykene.

Meikkivoide ei kuivu täysin mattaiseksi, eli se ei ole mattameikkivoide, vaikka kestävä onkin. Studio Fix Fluid näyttää yllättävän hyvältä myös hieman pintakuivallakin iholla, eikä lievä hilseily iholla korostu aivan kaameaksi tämän meikkivoiteen levityksen jälkeen.

Tätä meikkivoidetta on testattu monissa olosuhteissa. Niin helteisessä Varsovassa kuin opiskeluaikojen jännittävissä esiintymisissä luokan edessä. Se kestää stressissä ja kuumuudessa. Ei vajoa ihohuokosiin, eikä liejuunnu rasvoittuvalla nenällä. Kiiltoa voi pitää kurissa puuterin tai puuteripaperin avulla. Aurinkosuojakerroin tästä meikkivoiteesta löytyy, mutta se on vain 15.

Haluatko lukea lisää tästä meikkivoiteesta? Klikkaa tästä linkistä vanhaan postaukseeni!

Hinta: 29,90-34,50 € / 30 ml
Saatavuus: *Kicks, *Eleven, *Bangerhead, *Lyko ja *Lookfantastic

ESTÉE LAUDER DOUBLE WEAR STAY-IN-PLACE MAKEUP

Sitten esittelen pikaisesti meikkivoiteen, joka on kyllä tämän viisikon kaikista kestävin meikkivoide. Kaikki muutkin tämän postauksen ovat kestäviä, mutta tämä on kaikista muuttumattomin ja kestävin.

Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place on nimensä mukaisesti paikoillaan pysyvä, mutta se on myös todella peittävä meikkivoide. Kaikki peiteväritkään eivät kykene samanlaiseen peittävyyteen kuin tämä meikkivoide. Yli 20 vuotta markkinoilla ollut meikkivoide, eikä edelleenkään täydellistä kopiota ole pystytty tekemään. Aika huikeaa!

Double Wear Stay-in-Place on notkeaa koostumukseltaan. Nyt minulla on pumppumekanismi hankittuna, sillä se myydään erikseen. Kun olin jo 5-6 pulloa käyttänyt, tajusin, että olisihan se pumppu aika järkevää hankkia, kun tätä meikkivoidetta tulen käyttämään vielä pitkään – vaikka välillä muitakin testailen ja käytän.

Double Wear Stay-in-Place peittää ihovirheet, tummat silmänaluset ja antaa kestävän pohjan jopa luomiväreille. Itse käytän tätä meikkivoidetta vain kosteussuihkeella kosteutetulla meikkisienellä levitettynä. Siten saan meikkipohjasta saumattomasti iholleni tasoittuvan. Meikkisiveltimellä syntyy vähän liian paksu lopputulos, joka ei näytä yhtä luonnolliselta.

Estée Lauderin legendaarinen ja alkuperäinen Double Wear -meikkivoide kestää kaiken. Niin hikeä, stressiä, rasvaa kuin höyryä. Olen ollut niin monet juhlat huolettomasti tämän meikkivoiteen kanssa. Se pysyy! Voin aina luottaa siihen. Kiiltokin pysyy kurissa ilman sen suurempia puuterointeja, vaikka Stay-in-Place ei ole mikään mattameikkivoide. Tämä meikkivoide pysyy minulla muuttumattomana, mutta toki 24 tunnin jälkeen omassa ihossakin alkaa näkyä väsymisen merkkejä, joten meikkipohja vähän pitää niitä piilossa, vaikka meikkipohjakin alkaa olla tunteja päivässä nähnyt. Kun joskus on ollut aamulla kukonlaulun aikaan herätys ja menon ja meiningin jälkeen vielä biletystä, joka venähtää aamuun asti, niin tuntuu, että minä olen väsyneemmän näköinen kuin meikkivoiteeni kasvoilla.

Jos haluat lukea esittelyni tästä legendasta, niin klikkaa tästä linkistä!

Hinta: 35,12-50,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven, *Bangerhead, *Lookfantastic, *Lyko sekä Sokos ja Stockmann

L’ORÉAL PARIS INFAILLIBLE 24H MATTE COVER

Sitten viimeiseksi meikkivoide, joka juuri kiilasi itsensä kestävien meikkivoiteiden listalle mukaan. Olin tätä postausta jo mielessäni listaillut, mutta kevään aikana testailin tätä L’Oréal Parisin Infaillible 24h Matte Cover -meikkivoidetta ja totesin sen kuuluvan tälle listalle mukaan.

Kyseessä on mattainen meikkivoide, joka kanssa pysyy mattaisena. Tämä on ainut meikkivoide, jota en puuteroi tai jos puuteroin, niin äärimmäisen keveästi. Suosittelen ensisijaisesti nuoremmalle iholle, mutta aikuisemmalle ihollekin se sopii, jos iho on rasvoittuva ja käyttää kostutettua meikkisientä tai -sivellintä levitykseen.

Infaillible 24h Matte Cover peittää tehokkaasti kaikki ihovirheet, säästää puuterin käytössä ja kestää iholla mahtavasti mattaisena. Täysin muuttumattomana tämä meikkivoide ei säily, sillä se hieman tummuu eli hapettuu minun ihollani. Siksi suosittelen kaikille valitsemaan aavistuksen vaaleamman sävyn kuin oma ihonsävy.

Olen istunut höyryävässä paljussa ja hikoillut siellä aamulla tekemässäni meikissä. Silti meikkipohja on näyttänyt oikein hyvältä aamuyöstä suihkuun hipsiessä. Mattaisuus säilyy todella hyvin, vaikka ihostaan tuntee, että se on jo rasvoittunut.

Jos haluat lukea syvällisemmän esittelyni, niin kurkkaa alkuviikolla julkaisemaan postaukseeni tästä linkistä!

Hinta: 9,70-14,95 € / 30 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä verkkokaupat, kuten *Cocopanda, *Eleven ja *Kicks

Yleensä en näihin 5 parasta -postauksiin kommentoi, mikä on ylitse muiden, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. Vaikka näitä kaikkia tykkään käyttää, niin Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place on eniten mieleeni. Se pysyy kasvoillani kaikista parhaiten muuttumattomana.

Mikä meikkivoide on sinulla osoittautunut kestävimmäksi?

Lue myös

X