5 parasta...

5 parasta kotimaista puhdistusvaahtoa

11.6.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Hellurei kaikille! On jälleen sunnuntai ja aiheena 5 parasta.

Otin aiheeksi puhdistusvaahdot. Olen nyt ollut hullaantunut puhdistusvaahtoihin. Joskus nuorempana käytin niitä edullisen hinnan vuoksi. Puhdistusvaahdot ovat usein brändien edullisimpia kasvojen puhdistustuotteita. Sitten puhdistusvaahdot jäivät ja aloin suosia geelejä, jonka jälkeen suosin voiteita. Nykyään teen kaksoispuhdistuksen aina kun minulla on meikkiä kasvoilla. Kevyen meikin saatan joskus puhdistaa yhdellä tuotteella. Innostuin vaahdoista uudelleen puhdistusöljyllä puhdistuksen jälkeen. Öljy vie todella paljon likaa ja meikkiä kasvoilta, mutta on mukavaa viimeistellä puhtaus vielä jollain nopeasti. Puhdistusvaahto on siitä kiva, että se on nopea ja tehokas tuossa tehtävässä. Se on kiva myös aamulla kasvojen puhdistukseen sekä iltaisin yksinään käytettynä, jos kasvoilla ei ole meikkiä tai meikki on hyvin kevyt.

Puhdistusvaahdot ovat pullossa nestemäistä, mutta ulos pumpatessa ne vaahtoutuvat. Tuote hupenee pullosta nopeammin kuin veden kanssa vaahtoavat geeli ja voiteet, mutta puhdistusvaahdot ovat hyvin miellyttäviä käyttää. Minusta tuntuu, että sen minkä tuotteessa menettää, sen vedenkulutuksessa säästää. Puhdistusvaahto on nopeampi huuhdella pois kasvoilta, kuin muut poishuuhdeltavat puhdistustuotteet.

Mietin omia suosikkejani puhdistusvaahdoista. Huomasin aika pian, että minun suosikkinihan ovat kotimaisia! Oho! Onpa sattuma! Minusta listaamani puhdistusvaahdot ovat hellävaraisia, koska en enää pidä niin voimakkaista puhdistajista. Liian voimakkaat puhdistajat vain kuivattavat turhaan ihoa. En siis tarvitse liian vahvoja aineita, koska meikin puhdistan puhdistusöljyn avulla. Olen huomannut, että nämä puhdistusvaahdot pehmentävät ihoa mukavasti. Tällöin iho on vastaanottavaisempi muille hoitotuotteille.

Tässä tulevat parhaimmat puhdistusvaahdot. Muutaman kuvan olen joutunut lainaamaan valmistajien sivuilta, koska minulla ei ole tyhjää pulloa tallessa.

Kuva: Dermosil

Dermosil Sensitive Cleansing Mousse Puhdistusvaahto

Ehkä vähän kliininen ulkoa, mutta todella miellyttävä tuote. Dermosililla on useampia puhdistusvaahtoja, mutta itse olen tykännyt eniten tästä herkälle iholle tarkoitetusta vaahdosta. Dermosililla on myös miehille tarkoitettu puhdistusvaahto, mutta minusta se on todella kuivattava. Olen sitä joskus mieheltäni lainannut.

Sensitive Cleansing Moussen vaahto on pehmeä ja melko pitkään kestävä. Puhdistusvaahto puhdistaa hellävaraisesti lian sekä kevyen ja helposti liukenevan meikin. Ihoa ei kiristä ja se tuntuu mukavan pehmoiselta. Dermosil on käyttänyt puhdistusvaahdossaan panthenolia, betaiinia ja glyseriinia. Kaikki ihonhoidollisesti hyviä ainesosia. Tuote ei kirvele silmiä voimakkaasti. Eli uskaltaa hyvin puhdistaa silmämeikkiä silmät suljettuina. Tuote on tehty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa.

Hinta: 6,90 € / 150 ml
Saatavuus: Dermosilin omasta verkkokaupasta

Kuva: Sokos/Lumene

Lumene Bright Touch Refreshing Cleansing Foam

Tämä taitaa olla poistuva tuote, mutta epäilen vahvasti Lumenen brändi- ja tuoteuudistuksen myötä tulleen Radiance Boosting -puhdistusvaahdon olevan samaa, tai ainakin melkein. Kaupat kuitenkin myyvät varastojansa loppuun, joten tätä poistuvaa on edelleen saatavilla.

Bright Touch -sarjan puhdistusvaahto on kermavaahtomaisen pehmeää ja silkkistä iholla. Se puhdistaa meikin todella hyvin. Muistelisin tuoksussa olevan ihanan raikas ja lakkamainen tuoksu. Bright Touch -puhdistusvaahdossa on käytetty lakan nektariinia, joka Lumenen olennainen raaka-aine monissa näissä oranssisissa pakkauksissa olevissa tuotteissa. Bright Touch -puhdistusvaahto on hyvä normaalille ja sekaiholle. Ihan kaikista kuivimmalle se saattaa olla vähän liian tehokas puhdistaja.

Hinta: 9,90-10,90 € / 150 ml
Saatavuus: ainakin vielä Sokoksen verkkokauppa myy. Todennäköisesti löytyy vielä muidenkin tavaratalojen ja markettien valikoimasta.

Elivo Puhdistusvaahto

Elivon puhdistusvaahto ihastutti suuresti. Minulla oli kaupallinen yhteistyö Elivon kanssa. Sain testituotteita tuplat. Nyt on niin, että viimeinenkin puhdistusvaahtopullo vetelee viimeisiään. Tosin näitä on käyttänyt kaksi meidän taloudessa. Mieheni on myös tykästynyt tähän vaahtoon ja käytti puhdistusvaahtoa. Minua ihastuttaa tämän vaahdon ihoa pehmentävät ominaisuudet. Voi miten iho voikaan olla niin pehmeä käytön jälkeen! Elivo puhdistaa kevyen silmämeikin loistavasti, eikä vaahto kirvele silmiä.

Olen esitellyt Elivoa yhteistyöpostauksessa, jossa mukana video, jolla käytän tuotteita. Jos kiinnostuit, niin kurkkaa tänne.

Hinta: noin 9-12 € / 150 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit

Herbina Moisture Balance Puhdistusvaahto

Herbinan puhdistusvaahto on koostumukseltaan napakkaa. Normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu vaahto on hyvin taloudellinen hinnaltaan ja loistava edullista puhdistusvaahtoa etsivälle. Vaahdossa on hieman ruusuinen tuoksu, joka tulee tuotteessa käytetystä luomuruusuvedestä. Puhdistusvaahto on ihoa rauhoittava, jonka uskon olevan tuotteessa käytetyn xylitolin ansiota. Olen vain huomannut vuosien saatossa, että xylitolia sisältävät tuotteet tasapainottavat ja rauhoittavat ihoa.

Hinta: 4,90-5,90 € / 150 ml
Saatavuus: tavaratalot, marketit ja päivittäistavarakaupat

LV Puhdistusvaahto

LV:n puhdistusvaahto on näistä kaikista erilaisin. Tuote on kaksifaasinen, eli pulloa tulee ravistaa ennen käyttöä. Valkoinen kerros on ihoa hoitava ja kirkas on puhdistava. Puhdistusvaahto sisältää öljyjä, jonka vuoksi se sopii äärimmäisen hyvin selkeästi kuivalle ja herkälle iholle. Tuntuma on puhdistuksen jälkeen toisenlainen kuin yhdenkään muun puhdistusvaahdon kanssa olen kokenut. LV tuntuu kaikista hellävaraisimmalta ja ihoa kosteuttavalta. Ehkä vähän tylsä ulkoasu, eikä LV ole niin glamourisen hohdokas brändi, mutta kyllä vaan tältä merkiltä löytyy loistavat tuotteet kuivalle ja herkemmälle iholle – lisäksi edulliseen hintaan. Vaahto on pehmeää, kermavaahtomaista. Se levittyy hyvin jopa kuivalle iholle ja tuntuu mukavan liukkaalta.

LV:n tuotteet ovat tehty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, joten tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia.

Hinta: noin 5-7 € / 150 ml
Saatavuus: tavaratalot, marketit ja päivittäistavarakaupat

Oletteko puhdistusvaahtojen ystäviä? Minä tosiaan löysin tämän tuoteryhmän uudelleen, kun kohdalleni alkoi osua näitä hellävaraisempia vaihtoehtoja. Nuorempana pidin tymäkemmistä puhdistuksista, enkä käyttänyt puhdistusöljyjä. Nyt kun luotan öljyjen puhdistusvoimaan ja toisen vaiheen puhdistuksessa kosteuttavaan ja hellävaraisempaan puhdistajaan, olen löytänyt hyvän kombon puhdistusrutiineihin. Puhdistusvaahdoista tosiaan löytyy näitä hellävaraisempiakin vaihtoehtoja, jotka eivät kuivata voimakkaasti.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

LV, Herbina, Lumene ja Elivo saatuja.

Lue myös

Suosittelemme