Glitz & Glam

5 parasta kulttimaineista hiustuotetta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen postannut parhaimpia kulttimaineisia ihonhoitotuotteita ja meikkejä, nyt on vuorossa kulttimaineiset hiustuotteet.

Minusta tuntuu, että meikeissä ja hiustuotteissa on eniten kulttimaineisia tuotteita. Ehkä se kulttimaine syntyy nopeasti havaittavasta muutoksesta, jolloin tuote osoittautuu välittömästi erinomaiseksi. Ehkä juuri siksi meikeissä ja hiustuotteissa on niin runsaasti kuuluisia kulttituotteita.

Valikoin nyt 5 parasta kulttimaineista tuotetta, jotka ovat vähän muutakin kuin vain kulttimaineisia. Minusta nämä viisi hiustuotetta ovat vertaansa vailla, jos halutaan nähdä selkeä ero muihin.

fanola no yellow

Fanola No Yellow Shampoo

Hopeashampoiden saralla on muutamiakin kulttimaineisia tuotteita. Fudgen hopeashampoo taitaa olla se legendaarisin, mutta uusia haastajia on syntynyt, joista oma kulttimaineinen suosikkini on puhtaamman vaalean lopputuloksen antava Fanola.

Muutama vuosi sitten Fanolan No Yellow -shampoo ilmestyi markkinoille, jonka jälkeen kaikki puhuivat sen mahtavuudesta. Tuotteesta tuli välittömästi kulttituote, jonka ensimmäiset suomalaiset kannattajat olivat kampaajat, seuraavaksi sitten vaikuttajat.

Lue myös Fudgen kulttimaineisesta hopeashampoosta:

Fudgen tehotrio keltaisuutta vastaan

parhaat hopeashampoot

Fanolan hopeashampoo on koostumukseltaan tavallista vetisempää, mutta äärimmäisen pigmenttistä. Kun aikaisemmin pigmenttiset hopeashampoot olivat tuhkaisia eli sinisempiä, Fanola on hieman ”puhtaampi”. Siksi moni saa sillä kirkkaamman lopputuloksen taittaessaan keltaisia sävyjä hiuksistaan. Sen vuoksi monet lähes valkoista harmaata väriä tavoittelevat hyödyntävät Fanolaa.

Haluan kuitenkin muistuttaa, ettei yksikään hopeashampoo vaalenna konkreettiseksi hiuksia, vaikka ennen ja jälkeen -kuvista sellaisen vaikutelman saisikin. Kun hiuksen sävy muuttuu, se saattaa näyttää valon vuoksi vaaleammalta tai tummemmalta. Fanola saa hiukset näyttämään vaaleammilta.

Hinta: 11,95-21,95 € / 350 ml & 17,95-46,50 € / 1000 ml
Saatavuus: *Lyko (löytyy paljon käyttäjien ennen ja jälkeen -kuvia!), *Cocopanda, *Hajuvesi, *Nordicfeel, *Eleven

Tästä linkistä löydät syvällisemmän esittelyni Fanolan hopeashampoosta.

Garnier Fructis Banana Hair Food Nourishing Hair Treatment

Tämäkin hiustuote on saavuttanut kulttimaineen varsin nopeasti. Toki maineen saavuttamisessa auttoi Curly Girl -metodin räjähdysmäinen suosio. Metodissa vältetään silikoneja ja suositaan hiusten kosteutusta. Eipä siis ihme, että juuri metodin roihahtaessa suosioon myös tämä juuri markkinoille saapunut hiusnaamio pääsi kulttimaineeseen.

Garnier Fructisin banaanihiusnaamio oli pitkään loppuunmyyty joka paikasta. Itsekin tilasin sitä mummolleni ja itselleni ulkomailta, koska Suomesta sitä ei saanut mistään. Suomessa tuote myydään Garnierin Fructis -brändillä, ulkomailla sama tuote saattaa olla Garnierin Ultimate Blends -brändillä.

Lue muistakin Fructisin banaanituotteista:

Banaanisia herkkuja kuiville hiuksille

Banana Hair Mask on silikoniton hoitoaine hiuksille, jota voidaan käyttää tavallisen hoitoaineen sijaa, hiusnaamiona pitkään vaikuttaen tai sitä voidaan käyttää hiuksiin jätettävänä hoitoaineena. Koostumus on ihana, sillä tuntuu kuin hiukset ”söisivät” sen. Banaaninaamio ravitsee ja kosteuttaa hiuksia. Ei mikään paras selvittämään takkuja, mutta ihan hyvä siinäkin.

Vaikka en syö banaania muuten kuin banaanilettuina, tämän hiusnaamion tuoksu on koukuttava. Aika jännä, koska en tosiaan pidä ollenkaan banaaneista, enkä yleensä sen tuoksustakaan, en edes banaania muistuttavasta. Tästä edullisesta hiusnaamiosta tykkään, jopa tuoksusta.

Hinta: 5,90-8,90 € / 390 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lyko, *Lookfantastic sekä marketit ja tavaratalot

Tästä linkistä löydät tarkemman esittelyn hiusnaamiosta.

Batiste -kuivashampoot

Batisten kuivashampoot taitavat olla yksiä maailman tunnetuimpia sekä luultavasti suosituimpia. Merkiltä löytyy kuivashampoita monella eri tuoksulla sekä sävyllisiä ja erityisen voimakkaasti tuuheuttavia.

Itse olen käyttänyt Batisten erilaisia kuivashampoita jo vuosien ajan. Ne vaan ovat hinta-laatusuhteeltaan todella loistavia. Batisten kuivashampoot freesaavat tehokkaasti likaisia hiuksia.

Lue Batisten kuivashampoiden vertailusta:

Batisten kuivashampoot vertailussa

Kokemukseni mukaan perinteinen Original ja eri tuoksuvaihtoehdoilla olevat Batistet freesaavat hiukset tehokkaimmin. Parhaimman tuuheuttavuuden saa Batisten volyymikuivashampoilla.

Aikoinaan tuli myös käytettyä sävyllisiä, kun olin tummahiuksinen. Niillä sai vähän häivytettyä tyveä, joka taas tummia pituuksia vasten näytti vaaleammalta. Nyt vaaleahiuksisena tyveni näyttää tummalta, joten sävyllisistä kuivashampoista ei oikeastaan ole apuja.

Suosikkituoksuni Batisten kuivashampoista ovat: Cherry, Rose Gold, Blush ja Neon. Tuuheuttavista suosikkini on Heavenly Volume, joka kuvissakin näkyy.

Hinta: 4,95-8,90 / 200 ml
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Kicks sekä marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

Tässä linkki Heavenly Volume -kuivashampoon esittelyyn.

Schwarzkopf Bonacure Peptide Repair Rescue Sealed Ends

Sitten maailman paras tuote kaksihaaraisille ja kuiville, takkuuntuville latvoille. Tämä legenda on muuttanut pakkaustaan, saanut nimeensä lisänimen, Peptide.

Äärettömän hyvä tuote erityisesti pitkähiuksisille, joiten hiusten latvat ovat hauraat, katkeilevat ja haaroittuvat. Peptidejä sisältävä hoitoaine parantaa hiusten kuntoa paikkaamalla vaurioita ja sileyttämällä hiuksia.

Voidemainen latvasuoja saa hiukset tuntumaan paremmilta ja näyttämään terveemmiltä. Pitkien hiusten latvat ovat monet kesät ja talvet nähneitä, joten niiden kuntokin on toista luokkaa kuin tyvessä juuri kasvaneen hiuksen.

Latva on mitä tavallisimmin kokenut lukuisia harjauksia ja pesuja, sitä on suoristettu, föönattu ja kiharrettu, se on saanut erilaisia värejä pintaansa tai sitä on vaalennettu. Kaikki tällainen kuluttaa hiusta, joten pitkät hiukset ovat latvoista jo niin paljon kokeneet, ettei ihme, kun ne saattavat toisilla vähän hapsottaa.

Tämä BC:n kulttimaineinen hoitoaine latvoille sopii myös pituuksille, jos nekin ovat erittäin huonokuntoiset. Kannattaa kokeilla.

Hinta: 11,95-22,95 € / 75 ml
Saatavuus: *Lyko, *Hajuvesi.fi, *Cocopanda, *Bangerhead sekä useat kampaamot ja tavaratalot, jopa jotkut marketit

Tästä linkistä löydät syvällisemmän esittelyni tuotteesta.

Davines OI Oil

Oli vaikea valita hiusöljy kulttimaineisen Moroccanoilin ja suomalaisille vähemmän tunnetun Davinesin väliltä. Päädyin kuitenkin Davinesiin, koska se on mielestäni hieman parempi ja tuoksuu miedommin, vaikka aika tuoksuva se tämäkin on. Kyseessä on hiusöljy, joka pehmentää ja silottaa hiusta sekä antaa kiiltoa ja helpottaa takkujen selvittämistä.

Valmistaja kertoo kulttimaineisesta hiusöljystä:

OI OIL -öljyn sisältämät öljyt ovat uudenlaisia hengittäviä silikoniöljyjä, jotka luovat suojaavan kalvon hiuksen pintaan estämättä muiden hoitotuotteiden tehokkuutta. Tämä öljyjen yhdistelmä sopii kaikentyyppisille hiuksille, siis sekä karheille, paksuille hiuksille, että myös hennoille ja ohuille.

Lue myös Moroccanoilin hiusöljystä:

5 parasta hiusöljyä – uusittu listaus

Väriltään kirkas Davines OI Oil on koostumukseltaan hyvin perinteinen. Juokseva öljy, mutta ei kuitenkaan vesimäisen ohut. Öljy on hyvin miellyttävä levittää hiuksiin, eikä se jätä rasvaista ja lähmäistä tunnetta.

Sen lisäksi, että Davinesin hiusöljy selvittää hiuksia tehokkaasti ja poistaa pörröisyyttä sekä antaa kiiltoa, se myös nopeuttaa hiusten kuivumista, jos levität tuotteen kosteisiin hiuksiin.

Hinta: 13,95 € / 50 ml
Saatavuus: *Hajuvesi.fi ja jotkut kampaamot

Mitä kulttimaineisia suosikkeja sinulla on?

Lue myös nämä:

5 parasta kulttimaineista meikkituotetta

5 parasta kulttimaineista ihonhoitotuotetta

Kulttimaineinen hiuspohjan hoitotuote vertailussa edullisempaan vastaavaan

Lue myös

X