glitz & glam

5 parasta kulttimaineista ihonhoitotuotetta – Nämä täytyy kokeilla!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Absolution Addiction ja Elizabeth Arden saatuja

Tänään sukelletaan kulttimaineeseen nousseiden ihonhoitotuotteiden maailmaan. Voisin jossain vaiheessa toteuttaa vastaavan listauksen myös meikkituotteista.

Kulttimaine on vähän haastava määritelmä, mitä se oikeastaan edes tarkoittaa? Kultti tarkoittaa palvontaa ja siihen usein liitetään uskonnollisia menoja sekä käytäntöjä. Kun kulteista puhutaan, niissä on negatiivinen kaiku. Kun puhutaan kulttimaineisesta, sillä on positiivinen kaiku.

Kulttimaineinen kosmetiikkatuote on tavallaan verrokki kulttielokuvan määritelmään, joka taas tarkoittaa suurelle yleisölle tuntematonta, melko pienen budjetin elokuvaa. Kulttielokuvilla on pieni joukko faneja, jotka ovat ottaneet elokuvan ”omakseen” sekä vannoo sen nimeen. Tämä pieni, mutta sitäkin tehokkaampi joukko ylläpitää kulttielokuvan suosiota.

Mutta aivan kuten kulttielokuvilla, niin myös kulttimaineeseen pääsevän kosmetiikkatuotteen määritelmä on häilyvä ja muuttuva, ehkä jopa subjektiivinen. Kosmetiikan markkinoinnissa hyödynnetään käsitettä kulttimaineinen, vaikka sille ei ole mitään konkreettista standardia, milloin saavutetaan kulttimaineisuus.

Tässä tulevat viisi kulttimaineista ihonhoitotuotetta

Pixi Glow Tonic

Pixin Glow Tonic kuoriva kasvovesi oli jokunen vuosi sitten kaikkien puheissa. Glow Tonic sisältää 5 % hedelmä- eli AHA-happoihin kuuluvaa glykolihappoa. Alkoholiton kasvovesi kuorii ja kirkastaa kuivaa ja ikääntyvää ihoa, mutta se sopii muillekin ihotyypeille – kuten lukuisista blogikirjoituksista ja Insta-nostoista voi päätellä.

Glykolihappo kuorii kuolleen ihosolukon, joten se tekee ihosta kirkkaamman ja heleämmän. Glykolihappoa suositaan myös ikääntyvän ihonhoidossa, kuten UV-säteilyn ennenaikaisesti ikäännyttämälle iholle ja häivyttämään pintajuonteita sekä tehostamaan kollageenin tuotantoa.

Pixi Glow Tonic hurmasi minut jo vuosia sitten. Ehdottomasti yksi parhaimpia AHA-happoja sisältävä kasvovesi. Glow Tonic tosiaan pitää ihon kirkkaampana, mutta jossain määrin myös puhtaampana. Jos sinulla on runsaasti epäpuhtauksia ja mustapäitä, niin silloin suosittelen BHA-happoa, kuten Cosrx:n BHA-happoa.

Pitäisi varmaan ostaa uusi, kun en löytänyt varastoistani yhtään pulloa Pixi Glow Tonicia. Olen siis käyttänyt kaikki jemmatut matka- ja näytekootkin. Pixi Glow Tonic on yksi parhaimpia kasvovesiä, enkä ollenkaan ihmettele kulttimainetta sen ympärillä. Ylistetty olkoon Glow Tonic!

Lue lisää tästä postauksestani!

Hinta: 23,95-30,50 € / 250 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Lyko, *Eleven, *Bangerhead, *Kicks

Elizabeth Arden Eight Hour Cream

Tämä tuote ei paljon esittelyjä kaipaa, sillä kaikkihan Eight Hour -voiteen tietävät. Toiset rakastaa ja vannoo sen nimeen, toiset eivät voi sietää sen ominaistuoksua ja koostumusta. Elizabeth Ardenin klassikko on kieltämättä vähän vaikeasti lähestyttävä tuote näin nykyajan vaatimustasolla, kun tuoksuja ja koostumuksia voidaan työstää mielin määrin, ja siihenhän me käyttäjät olemme tottuneet – tuotteiden koostumukset ja tuoksut miellyttävät.

Kyseessä on kuitenkin jo 90-vuotias konkari, joten Eight Hour -voide on ehtinyt nähdä monenlaista keksintöä ja teknologiaa, mutta itse pysyy samanlaisena, mutta edelleen toimivana tuotteena moneen vaivaan.

Eight Hour onkin todellinen monitoimivoide. Voit käyttää sitä vaikka mihin!

 1. Suojaamaan ihoa. Eight Hour Cream suojaa sään vaikutuksilta ja kuivalta huoneilmalta. Hoitaa ja rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ja hilseilevää ihoa. Lievittää kutinaa, kirvelyä ja ärsytyksen tunnetta iholla.
 2. Huulille ja suupielille. Suojaa, antaa helpotusta kirvelylle ja parantaa ihon.
 3. Auringonoton jälkeen. Toimii ”after sun” -tuotteena rauhoittamaan auringon polttamaa ja ärtynyttä ihoa.
 4. Aurinkoihottumalle. Helpottamaan aurinkoihottuman aiheuttamaa kipua iholla.
 5. Hehkua iholle. Marilyn Monroe sipaisi vaseliinilla silmäluomensa ja poskipäänsä saadakseen hehkeämmän ulkonäön. Eight Hour Cream toimii silmäluomilla, poskipäillä, huulilla ja säärillä ihoa kaunistavana.
 6. Kulmakarvat ojennukseen. Voiteella voidaan kiinnittää kulmakarvat ja pitää ne kurissa. Antaa kauniin luonnollisen kiillon kulmille kulmavahan tapaan.
 7. Kynsinauhoille. Kaunistaa, kosteuttaa, pehmentää ja suojaa kynsinauhoja.
 8. Pehmeämmät jalat. Kosteuttaa ja pehmentää kuivia ja karheita kantapäitä. Näin kuivat kantapäät eivät riko uusia sukkahousuja.
 9. Kosteuden sitoja. Aina jos iholta meinaa haihtua kosteus. Lentomatkoille erityisesti hyvä säilyttämään ihon kosteustasapainon.
 10. Ihokarvojen ajelun tai poiston jälkeen. Vähentämään ja lievittämään ihon ärtyneisyyttä, punoitusta ja kuumotusta.

Lue täältä lisää legendasta!

Hinta: 21,50-43,50 € / 50 ml
Saatavuus: *Hajuvesi.fi, *Bangerhead, *Lyko, *Eleven

TonyMoly Tomatox Magic Massage Pack

Nyt on vuorossa hyvin suosittu kulttituote. Tiesitkö, että tätä TonyMolyn tomaattinaamiota myydään maailmalla joka 15. sekunti. Vuonna 2006 perustettu kosmetiikkamerkki TonyMoly on Etelä-Korean myydyin brändi. Kauneusalan kulttibrändinä tunnettu TonyMoly on leikkisä ja vähän lapsenmielinen, joka on hyvin tavallista korealaisille kosmetiikkamerkeille.

Tomaattinaamion suosio luultavasti perustuu sen toimivuuteen kaikille ihotyypeille. Erityisesti kasvonaamiota suositellaan:

 • kuivalle iholle, jossa on hienoja juonteita
 • epätasaiselle ja laikukkaalle iholle
 • rasvoittuvalle ja akneiholle

Detox-naamio on monipuolinen kasvonaamio, joka puhdistaa, kirkastaa ja sileyttää kasvojen ihoa. Tomaattiuute puhdistaa ihoa, sitruunauute kirkastaa ja lakritsajuuri auttaa tulehduksiin sekä ihojuonteisiin tehoaa naamion sisältävä B3-vitamiini.

Valkea, voidemainen naamio levitetään puhtaille, kasvovedellä pyyhkäistyille kasvoille. Naamion tehoa neuvotaan tehostamaan hieromalla aluksi kasvoja sormin noin 1-2 minuutin ajan. Sen jälkeen naamion annetaan kuivua kasvoilla, eli annetaan vaikuttaa noin 5-10 minuuttia. Vaikutusajan jälkeen kasvot huuhdellaan huolellisesti vedellä.

TonyMolyn tomaattinaamio on loistava kasvonaamio säännölliseen käyttöön. Se ei ole liian voimakkailla ainesosilla kuoriva ja puhdistava, vaan juuri sopivan. Silti jo ensimmäisen käyttökerrankin jälkeen huomaa vaikutuksia. Iho tuntuu jännän keveältä ja raikkaalta sekä tasaisemmalta. Ihonhoitotuotteet tasoittuvat erinomaisen hyvin naamion käytön jälkeen.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni tästä kulttimaineisesta tuotteesta!

Hinta: 14,88-17,90 € / 80 g
Saatavuus: *Lyko, *Bearel, *Oletkaunis, *nobe

Huxley Secret of Sahara Toner; Extract It

Sitten Huxley, josta tuli yhdessä yössä kulttibrändi. Korealainen Huxley ei ole perinteinen K-Beauty -brändi. Huxley on hillitty ja sen tuotevalikoima on hyvin yksinkertainen ja suppea. Nämä ominaisuudet eivät ole tavallisia korealaisille brändeille

Huxleyn ideologiassa tämä tuote on samaan aikaan tasapainottava kasvovesi sekä ihoa kosteuttava hoitovesi. Kaikissa Huxleyn tuotteissa on hyödynnetty kaktusviikunaöljyä, mutta tämä keveä ja kosteuttava kasvovesi ei ole ollenkaan rasvainen tai öljyinen.

Kasvoveden pH-arvo on aavistuksen happaman puolella, jolla tasapainotetaan puhdistustuotteiden iholle jättämää emäksisyyttä. Iho ja hiukset pitävät miedosti happamasta. Alkoholittomassa kasvovedessä vesi on korvattu erilaisilla kasviperäisilla uutteilla.

Huxleyn kasvovesi on mitä mahtavin kosteuttaja ja ihoa pehmentävä tuote. Rakastan tätä! Tuotetta voidaan käyttää vanulapulla pyyhkimällä, mutta itse tykkään kerrostaa 2-3 kerrosta käsin kasvoille painelemalla. Sillä tavoin buustaan ihon kosteuspitoisuutta.

Huxleyn hoitovesi on vesimäinen, joten se imeytyy nopeasti ihoon. Erityisesti kuivalle ja herkälle iholle suositeltu, mutta olen sitä mieltä, että tuote soveltuu myös rasvoittuvalle, normaalille ja sekaiholle. Rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteutta, joten raikas kasvovesi sopii erinomaisesti.

Kaikissa käyttämissäni Huxleyn tuotteissa on kukkaismainen tuoksu. Tuoksun kerrotaan olevan hypoallerginen, vaikka se vähän voimakkaalta tuntuukin. Rakastan Huxleyn tuotteiden tuoksua! Tuoksusta syntyy vahva assosiaatio kukkakauppaan sisälle astumisesta. Se ihana leikkokukkien tuulahdus kasvoille, aah!

Lue lisää tästä mahtavasta kasvovedestä 5 parasta -postauksesta!

Hinta: 29,45-31,95 € / 120 ml
Saatavuus: *Eleven, *Bearel, *Lookfantastic

Koodilla GGLF saat 20% alennusta tuotteesta Lookfantasticilta tilatessasi.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary on kokonaisuudessaan kulttimerkki, joten oli vähän haastavaa, että minkähän niistä kaikista mahtavista tuotteista nostaisi tähän postaukseen. Päädyin googlettamaan merkin best sellereitä, joista valitsin lopulta tämän AHA- ja BHA-happoja sisältävän kuorinnan.

Kuorintanesteessä yhdistyvät AHA-happojen ihoa kirkastava vaikutus sekä BHA-hapon syväpuhdistavuus. AHA-hapot (glykolihappo, maitohappo, viinihappo ja sitruunahappo) kirkastavat tehokkaasti sekä tasoittavat ihoa. BHA-happo (salisyylihappo) syväpuhdistaa ihohuokosia, sillä rasvaliukoisuutensa vuoksi se pystyy liuottamaan talia ja läpäisemään rasvaa.

Kuorivien happojen lisäksi kuorinnassa on käytetty hyaluronihappopolymeeriä, jolla on ihoa kosteuttavia ominaisuuksia. Lisäksi kuorintanesteessä on käytetty Tasmannia lanceolata -kasvin johdannaista, joka auttaa vähentämään happojen aikaansaamaa ihoärsytystä, jota toisilla saattaa esiintyä happotuotteita käyttäessä.

Kuorintanesteen väri on jännä, sillä sen hieman hyytyneen oloinen koostumus ja väri saavat sen näyttämään vereltä. Värinsä tuote saa mainitsemani Tasmannia lanceolata -kasvista. Tuoksusta tulee mieleen punaviinikastike. Ehkä vähän etova yhdistelmä, veri ja punaviinikastike, mutta ihonhoitotuotteena erinomainen!

Kuorinta levitetään puhtaille, kuiville kasvoille silmänympärysihoa välttäen. Kuorinnan annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia (tai lyhyemmän aikaa), jonka jälkeen se huuhdellaan huolellisesti vedellä.

Vaikutusajalla saattaa tuntua kipristelyä. Siksi en missään nimessä suosittele tätä kuorintaa erittäin herkälle iholle. Jos epäilet tuotteen soveltuvuutta itsellesi, skippaa. Mutta jos tiedät, että happokuorinnat sopivat sinulle, testaa ihmeessä!

Täältä voit lukea lisää tästä happokuorinnasta!

Hinta: 7,95-9,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Cocopanda, *Kicks, *Lyko, *Eleven, *Nordicfeel, *Bangerhead

Tässä olivat viisi ihonhoidon kulttisuosikkia. Näihin viiteen ”kulttiin” kuulun itsekin. Kaikki kulttimainetta nauttivat ihonhoitotuotteet eivät oikein avaudu minulle. Just sellainen ihan perus- ja ok-tasoa olevat aiheuttavat ihmetystä, että mistä nämä ovat maineensa ansainneet?

Onko sinulla kulttimaineisia suosikkeja?

Lue myös:

5 parasta geelimäistä yönaamiota

Aikuisen rasvoittuvan ihon parhaimmat tuotteet

5 parasta C-vitamiiniseerumia

Vinkit ikääntyvälle ja kuivalle silmänympärysiholle

Hyaluronihapon hyödyt

X