Glitz & Glam

5 parasta kulttimaineista kynsilakkaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa saatuja tuotteita

Parhaat kulttimaineiset saavat jatkoa. Olen listannut parhaat kulttimaineiset meikki-, ihonhoito ja hiustuotteet, nyt on vuorossa kulttimaineiset kynsilakkasävyt. Osa tämän kynsilakoista ovat jo merkkinä kulttimaineisia, joidenkin sävy taas käytännössä vain Suomessa kulttimaineen saavuttanut.

Postaus on kuvitettu myös vanhoilla kynsikuvillani. Näette kuvia, joissa minulla on rakennekynnet! Moni teistä ei olekaan nähnyt minulla rakennekynsiä. Vanhimmat lukijat varmaan muistavatkin sen ajan, kun tein itse rakennekynsiä. Vuoden verran jaksoin, sitten riitti.

Deborah Lippmann – Across the Universe

Deborah Lippmann jo itsessään on kulttimaineinen brändi. Suomessa vähän vaikeasti saatava kynsilakkamerkki, jonka kaikki sävyt ovat saaneet nimensä biiseistä. Muutaman muun nyt mainitakseni: Bad Romance, Wicked Game, Don’t Tell Mama, Its Raining Men ja Stairway To Heaven sekä tietysti tämä Beatlesin Across the Universe.

Arvatkaa, mitä kuuntelen samalla, kun kirjoitan tätä postausta? Oli pakko laittaa Beatles soimaan! Vitsit, että Beatlesistä tulee kiva fiilis. Here comes the sun yksi lemppareistani.

Deborah Lippmann on tunnettu erityisesti sen glitterilakoistaan, jotka ovat kerta kaikkiaan upeita. Tulee muistaa, että aikaisemmin muut tunnetut merkit eivät valmistaneet tällaisia monen kokoista ja muotoista sekä väristä glitteriä sisältäviä kynsilakkoja. Deborah Lippmann oli pitkään hyvin uniikki näillä glitteripläjäyksillään.

Across the Universen kynsilakkapohja on läpikuultava, jellymäinen tummansininen, jonka joukossa on valtavasti pientä sinistä glitteriä sekä suuria hopeisia sekä vihreitä hex-glittereitä. Deborah Lippmannin glitterilakoissa on hyvä peittävyys, koska glitteriä on paljon! Yleensä 2-3 kerrosta riittää.

Niin kauniita kuin ovatkin, Deborah Lippmannin glitterilakkoja on painajaismaista poistaa. Siksi tätäkin Across the Universeä on tullut käytettyä aika harvoin. Tarkistin, onko lakka edelleen kunnossa, vaikka on jo lähes 9 vuotta sitten avattu. Kunnossa on edelleen!

OPI – With a Nice Finn-ish

Vieläkö muistat OPI:n Nordic-kokoelman ja siinä olleen Suomi-kynsilakan, With a Nice Finn-ish? Jos muistan oikein, niin Nordic-kokoelma oli OPI:n syys-/talvikokoelma vuodelta 2014. Eli ei mikään uutuus tämäkään kynsilakka.

OPI on yksi tunnetuimpia kynsilakkamerkkejä, jolla on suorastaan ikonisia kynsilakkasävyjäkin, mutta minusta tämä ”suomilakka” on sellainen meidän suomalaisten näkökulmasta kulttimaineinen. Ei maailmalla nauti kulttimainetta, mutta meille suomalaisille erityinen.

OPI:lla on paljon kulttisävyjä. Minulta itseltäni löytyy OPI:n kulttisävyistä ainakin Big Apple Red ja Ink tai Sapphire. Linkit vievät vanhoihin postauksiini.

Muistan kyllä, kuinka moni, minä mukaan lukien, ihmetteli OPI:n näkemystä Suomesta ja suomalaisista. Kaunis, ruusukultainen sävy, jossa myös pronssisuutta. Satiinin viileä hohde saa kynsilakan näyttämään samaan aikaan viileältä ja lämpöiseltä. Ehkä meidät nähdään juuri sellaisina – viileitä päältä, mutta pohjimmiltaan lämpimiä ihmisiä.

OPI:n kynsilakat ovat laadukkaita, mutta toki niissäkin huteja välillä sattui. Tämä With a Nice Finn-ish on laadukas. Peittää parilla kerroksella ja kestääkin minulla hyvin.

Chanel – Péridot

En voi olla nostamatta Chanelin upeaa Péridotia tälle listalleni. Edellisen vuosikymmenen alussa Péridot oli kaikkien kynsillä sekä hullasi monia, myös minut. Chanelin syyskokoelmassa vuonna 2011 oli tämä THE kynsilakka.

Muistetaan, että siihen maailman aikaan ei vielä ollut niin valtavasti erikoisia efektejä luovia kynsilakkoja. Péridot oli erikoinen silloin, mutta edelleen tämä on hyvin freesi ja nykyaikainen kynsilakka.

Kamalat nuo minun ylikasvaneet rakennekynteni! Kasvurajasta päätellen on huolto ollut hyvin pian. Olin laiska tekemään huoltoa, joten usein huoltoväli venähti 7-8 viikkoon.

Péridot on upea vihreä, joka muuntuu valon taittuessa kultaiseksi, joskus jopa pronssiseksi. Sulalta metallilta näyttävä kynsilakka antaa peilaavan pinnan kynsille. Pinta kimaltaa ja säihkyy upeasti erilaisissa valaistuksissa. Aina vähän eri näköinen. Ei ihme, että tämä kynsilakka saa nauttia kulttimainetta.

Picture Polish – Heaven

Sitten vaihteeksi vähän tuoreempaan kulttikynsilakkaan. Picture Polish on brändinäkin kulttimaineinen. Piti valita jokin erityinen kaikista ihanista Picture Polishin kynsilakoista, joita minulle on kertynyt useampi! Valintani osui tähän kauniin laventeliseen Heaveniin, johon suomalainen yrittäjänainen on laittanut näppinsä, vai pitäisikö sanoa kyntensä peliin.

Heaven on suomalaisen kynsilakkataivaan, CesarsShopin omistajan luomus. Picture Polish tekee kynsilakkasävyjä yhteistyössä maailmanlaajuisesti, joten onhan tämä mahtava juttu, kun suomalainen yrittäjä on päässyt toteuttamaan oman sävynsä.

Picture Polishin kynsilakat ovat laadukkaita. Niillä on aina ilo lakkailla kynsiä. Heaven ei tehnyt poikkeusta.

Kaunis laventelinen lila, jossa hopeista ”hilettä”, joka kimaltaa hologrammisena. Todella kaunis, herkkä sävy, mutta kulttimaineen tämä kaunokainen ansaitsi Suomessa sen suomalaisen luojansa vuoksi.

F.U.N. Lacquer – Poinsettia Hologram

F.U.N. Lacquer on myös indiemerkki, jonka hologrammiset kynsilakat ovat kulttimaineisia. Minulla on näitäkin useampi, mutta Poinsettia taitaa olla yksi tunnetuimpia sävyjä. Tämä oli minunkin ensimmäinen F.U.N. Lacquerin kynsilakka.

Yleensä puhutaan duochromesta eli kynsilakka heijastaa kahta väriä valon suunnan taittumisen mukaan. Tätä kynsilakkaa voisi sanoa multichromeksi, sillä se on aivan vihreä yhdestä suunnasta katsottuna, toisesta luumuinen violetti, joka vaihtuu viininpunaiseksi. Mutta Poinsettia taittaa väriänsä myös pinkkiin, kultaiseen sekä kupariin. Huikea!

Sain otettua sellaisen kuvan, jossa saan jonkun verran värin erikoisuutta esiin. Tietenkään yhteen kuvaan ei voi mahduttaa Poinsettian kaikkia värejä, joina se voi näyttäytyä.

Värin vaihtamisen lisäksi kynsilakassa on todella paljon hologrammisia hippusia, jotka välkkyvät eri väreissä. Poinsettia on ehkä erikoisin kynsilakka, mitä minulla on koskaan ollut. Peittävyys on myös erinomainen, sillä kahdella kerroksella saan näin peittävän lopputuloksen. Kynsilakka kuivuu sutjakkaasti, joten ei tarvitse pitkään odotella.

Ei siis todellakaan mikään ihme, että tämä kynsilakka on ihailtu ja ylistetty.

Löytyykö sinulta joku näistä kulttisuosikeista? Vai onko sinulla joku muu kulttisävy?

Lue myös:

Kulttimaineiset meikkituotteet

Kulttimaineiset ihonhoitotuotteet

Kulttimaineiset hiustuotteet

Lue myös

X