Glitz & Glam

5 parasta kulttimaineista meikkituotetta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Pari viikkoa sitten 5 parasta sisälsi kulttimaineisia ihonhoitotuotteita. Tällä kertaa mennään kulttimaineisten meikkituotteiden maailmaan.

Pakko sanoa, että tämä oli aivan järjettömän vaikea postaus! Minulla on niin paljon kulttimaineisia suosikkimeikkejä, että tuntuu suorastaan vaikealta ottaa niistä vain viisi tähän postaukseen. Lukuisia ja lukuisia huippuja jää nyt mainitsematta.

Kulttimaineinen silmämeikinpohjustaja: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original

Muistan, kun vuonna 2010 luin blogeista tästä maagisesta tuotteesta. Siihen aikaan en itse vielä kirjoittanut blogia. Kaikki kehuivat, kuinka luomiväri kestää aamusta yöhön, eikä koskaan kerry luomivakoon. Se kuulosti taivaan lahjalta, sillä olin epätoivoisesti yrittänyt Lumenen silmämeikinpohjustajalla saada luomivärit pysymään paikoillaan. Ei auttanut, vaikka vähän pidensikin kestoa.

Lopulta tilasin ystäväni kanssa kimppatilauksella tätä maagista ainetta ulkomailta. Silloin tosiaan Urban Decayta ei saanut Suomesta, eikä verkkokauppojakaan ollut näin, kuten nykyään.

Maailmani muuttui sillä kertaa. Vihdoin minullakin luomivärit olivat näyttävät ja pysyivät paikoillaan aamun pikkutunneille asti. Heikkolaatuisistakin luomiväreistä pystyi tekemään meikkejä, kun pohjustaja antoi niille hyvän tartuntapinnan.

Koostumukseltaan Urban Decayn Original -silmämeikinpohjustaja on aluksi liukasta, mutta muuttuu sitten jähmeämmäksi. Siinä vaiheessa, kun koostumus alkaa jähmettyä, kannattaa lopettaa tuotteen hierominen tai taputtelu.

Pohjustaja saa kimalteet säihkymään, tumman näyttämään oikeasti tummalta aamusta yöhön sekä estää luomivärejä liikkumasta uurteisiin ja luomivakoon. Minulla oli nuorempana todella rasvoittuvat silmäluomet, joten näin paljon luomivärin kestoa parantava tuote muutti käsitystäni meikkien kestävyydestä.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original oli luottotuotteeni meikkaajana työskennellessäni. Jos jollain asiakkaalla/mallilla oli kuivat silmäluomet, kosteutin niitä ja taputtelin vain varovasti pohjustajaa silmäluomille. Tuotteen saa kyllä toimimaan kuivemmalla ja aikuisemmalla iholla, mutta vaatii toki vähän pieniä kikkailuja. Siksi suosittelen varttuneemmille ja erittäin kuiville silmäluomille jotain muuta vaihtoehtoa, koska niitä tosiaan löytyy! Esimerkiksi *Urban Decayn Anti Aging.

Hinta: 13,50 € / 5 ml ja 18,50-24,90 € / 10 ml
Saatavuus: *Lyko, *Lookfantastic, *Kicks

Kulttimaineinen kulmatuote: Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomade

Kulmakarvojen muodolla on aina ollut oma trendinsä eri vuosikymmenillä, mutta kulmakarvatuotteet eivät ole koskaan olleet sellainen erityinen juttu. Tärkeintä oli vain, että ne ovat jonkun muotoiset ja tyyliset. Kun Anastasia Beverly Hills syntyi, muuttui suhtautuminen kulmakarvatuotteisiin ja niiden kunnolliseen meikkaamiseen. Enää ei ollut tärkein vain niiden muoto, vaan kulmista tuli yksi tärkeimmistä tyylin määrittelijöistä.

Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomade mahdollisti tyylikkäät kulmakarvat kaikille – jopa heille, joilla karvoja ei juuri ollutkaan. Tulee muistaa, että samaan aikaan kulmakarvatrendissä tapahtui ajanhengen mukainen muutos: syntyivät ns. ”Insta-kulmat”.

Yhtäkkiä kaikialla oli näyttäviä kulmakarvoja ja samalla vannottiin Dipbrow Pomaden nimeen. Yksi syy on mitä luultavimmin siinä, että silloin kaikki saivat kulmakarvansa esiin sekä oikeasti osaksi meikkityyliään.

Dipbrow Pomadea levitetään kulmille viistopäisellä siveltimellä ja lopuksi väri pehmennetään kulmaharjan avulla. Väri levittyy helposti ja antaa näyttävyyttä niillekin kulmille, joissa kulmakarvoja on vähemmän.

Nykyään tykkään käyttää kulmakynää, mutta kyllähän tämä Anastasia Beverly Hillsin Dipbrow Pomade on edelleen parhaimpia kulmavärejä, kun tehdään kulmat sellaiselle, jolla ei karvoja niinkään ole. Huipputuote, jota lähes kaikki oppivat käyttämään.

Hinta: 25,90-27,10 € / 4 g
Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead, *Cocopanda, *Lyko

Kulttimaineinen huulipuna: MAC Retro Matte Lipstick, Ruby Woo

MACillä on monta kulttituotetta, mutta minun suosikkini merkiltä on tämä legenda ja kulttimainetta nauttiva Ruby Woo -huulipuna. Jos vähänkin on joskus meikkiblogeja ja -tubettajia seurannut, ei ole voinut missata tätä punaista huulipunaa. Tästä huulipunasta on tehty erilaisia special editioneita, joka minultakin löytyy. MACin legendaarisimmat sävyt löytyvät hylsyistä, jotka ovat väriltään samoja kuin itse huulipuna.

Jos tarvitset kestävän ja kauniin punaisen huulipunan, niin olethan kokeillut Ruby Woota?

Ruby Woon sanotaan soveltuvan kaikille värinsä puolesta. Tämä rubiininpunainen huulipuna on sopivasti neutraali eli se ei taita voimakkaasti lämpimään tai kylmään. MACin Retro Matte -huulipunat ovat nimensä mukaisesti mattasia ja koostumukseltaan sellaisia oikein kunnon vanhanajan huulipunien mukaisia. Puna pysyy huulilla, eikä kuivata voimakkaasti huulia, vaikka mattainen onkin. Tämä on minusta ollut yllättävää. Ehkä koostumuksen jähmeä vahamaisuus vain tuntuu kuivalta, mutta ei kuivata.

Huulipunaa ei siis nopeasti sipaista huulille, kuten monet liukkaat ja pehmeät punat, mutta vastaavasti tällä huulimeikki myös kestää. Ruby Woon kaunis punainen väri raikastaa ilmettä ja saa hehkumaan.

Hinta: 9,90 € / 1,8 g ja 18,90-20,50 € / 3 g
Saatavuus: *Lyko (mini), *Lyko (special edition), *Kicks, *Bangerhead, *Eleven

Kulttimaineinen peiteväri: Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer

Peitevärien ehdottomasti monikäyttöisin ja kestävin on kulttimaineinen Bobbi Brown. Voiko yksi ja sama peiteväri olla peittävä, toimiva niin silmien alle kuin ihovirheille, häivyttää uurteita ja kestää hikoilevallakin iholla? Bobbi Brown on siitä huikea, että se täyttää kaikki nuo vaatimukset!

Yleensä peitevärin sama sävy tai koostumus ei toimi niin silmien alle kuin ihovirheille. Bobbi Brownin peiteväri sopii minulla molemmille. Voin peittää samalla peitevärillä näpyt ja arvet sekä tummat silmänaluset.

Jos rakastat ohuita koostumuksia, et välttämättä heti innostu tästä. Minäkin luulin aluksi, että Bobbi Brown peiteväri olisi ohuempaa. En pidä paksuista koostumuksista, koska ne eivät toimi minulla silmien alla, mutta jostain syystä minun helposti kuivuva, uurteinen silmänympärysihoni muuttuu paremmaksi versioksi tällä peitevärillä.

Koostumus on vähän jankki ja kuivakka, mutta yllättävää kyllä, sillä saa todella kauniin lopputuloksen.

Peiteväriä kannattaa lämmittää ensin sormissaan, ja vasta sitten painella sormin haluamalleen alueelle. Lopuksi viimeistellä siveltimen avulla, eli häivyttely siveltimellä. Häivyttely voidaan myös tehdä töpöttelemällä kostealla sienellä.

Muista tätä peiteväriä käyttäessä, että less is better eli vähemmän on parempi! Liian paksusti laittamalla tulee päinvastainen lopputulos kuin tavoittelee. Kerrosta ohuesti, niin saat kestävän ja peittävän lopputuloksen, joka ei korosta tai valehtele ihosi ikää vanhemmaksi.

Hinta: 26,45-38,00 € / 6 ml
Saatavus: *Kicks, *Lookfantastic, *Bangerhead

Kulttimaineinen puuteri: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

Vaikka pidän nykyään eniten Pür Balancing kiinteästä puuterista, nostan tähän kulttimaineisiin hienojakoisimman puuterin ikinä. Vuonna 2016 mullistui käsitys puuterista. Sitä pidettiin kuivattavana ja vanhentavana siihen asti. Kun By Terryn hyaluronihappoa sisältävän puuterin suosio levisi somessa, muuttui käsitys puuterista.

Mitään puuteria ei voi huolettomasti pöllyttää meikin päälle, jos haluaa välttää liian lattean tai vanhentavan efektin, mutta By Terryn hienojakoinen puuteri antaa mahdollisuuden ylipäänsä käyttää puuteria meikkiä kiinnittämään ja liiallista kiiltoa poistamaan.

Koostumus on hienointa ikinä. Valkea, mutta silti väritön puuteri asettuu iholle täysin huomaamattomaksi, kunhan muistaa maltin annostelussa. Liika on aina liikaa.

Puuteri sisältää kahta ainesosaa: Silica ja Sodium Hyaluronate. Eli puuteri on silikaa, piidioksidia, ja siinä on hyaluronihappoa, joka on humektantti eli vesihakuinen ainesosa. Hyvin helppo kosmetiikkatuote, joka soveltuu monille, joilla on rajoitteita ainesosien käytössä.

Oman kokemukseni mukaan paras väline tämän puuterin levittämiseen on vippa, jolla painella varovasti puuteri paikoilleen. Siveltimellä tulee helposti liikaa, kun kyseessä on näin hienojakoinen puuteri.

By Terryn hyaluronihappoa sisältävä puuteri häivyttää ihon epätasaisuutta, aivan kuin se blurraisi ihosta vähemmän tekstuurisen. Puuteri jättää samettisen pinnan, joka on mattainen ja tasaisempi kuin ennen puuterointia. Oman kokemukseni mukaan By Terry ei ole niin kiva silmien alle käytettynä, mutta muualle kasvoille todella kaunistava. Se tosiaan saa ihon näyttämään tasaisemmalta.

Kannattaa kokeilla puuteria myös meikin alla, sillä By Terryn hienojakoinen koostumus antaa lisäpitoa rasvoittuvalle iholle meikkivoiteen alla käytettynä.

Hinta: 31,92-46,50 € / 10 g
Saatavuus: *Bangerhead, *Lookfantastic, *Kicks, *Eleven, *Skincity

Kerro ihmeessä omat kulttimeikkisi kommenteissa! Onko sinullakin jokin tämän postauksen kulttisuosikeista vai jotain muita helmiä?

 

Lue myös:

5 parasta meikkivoidetta kautta aikain!

Budjettimeikkaajan must have -tuotteet

Parhaat meikkivinkit

Kulttimerkki saapui Suomeen

Millä väreillä korostaa silmiensä väriä?

Lue myös

X