Glitz & Glam

5 parasta kynsiöljyä – kosteuta kynsinauhojasi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
cnd14
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Postauksessa esiintyy saatuja tuotteita.

Kuuluuko kynsiöljy ja sen käyttö rutiineihisi? Jos kynsinauhat ovat jatkuvasti heikossa kunnossa ja kynnet kuivat, niin suosittelen kynsiöljyä.

Kynsiöljy pitää kynsinauhat hyväkuntoisina ja kosteutettuina. Öljyn käyttö estää kynsiä kuivumasta ja pitää ne joustavina. Tiedättehän kun talvisin kynnet räpsähtävät rikki? Ote lipsahtaa ovenkahvalta tai turvavöistä. Kuuluu vaan RÄPS, ja kynnet rikki. Olen myös huomannut, että säännöllisellä kynsiöljyn käytöllä voi estää kynsien voimakasta liuskottumista.

kynsiöljy

Kynsinauhaöljy annostellaan kynsinauhojen päälle ja siitä hierotaan kynsille ja sormenpäihin. Usein pyyhin ylimääräiset talouspaperiin, niin ei tarvitse niin pitkää aikaa olla koskematta mihinkään. Öljyistä on myös apua sormenpäiden halkeiluun. Iho saa suojaa öljyistä.

Olen testannut monia kynsinauhaöljyjä. Nyt esittelen 5 parasta kynsiöljyä. Valintani oli helppo, sillä näissä viidessä oli sitä jotain, joka meni muiden testaamieni yli. Joissakin koostumus, joissakin tuoksu, joku on huikea hinta-laatusuhteeltaan.

kynsiöljy

Nailfix Cuticle Oil

Muistatteko vielä karkilta tuoksuvan kynsiöljyn, joka oli aikoinaan LivBoxissa (nyk. Bette Box)? Muistaakseni tuote oli Charming Nailsin suosikkituotteena. En enää muista oliko kyseessä bloggaajaboxi vai oliko tuote muuten vain sisällössä Charming Nailsin suosikkina. Silloin boxeista saimme vaaleanpunaisen Yummy Gummyn. Myöhemmin sitten ostin tuon kuvassa näkyvän keltaisen Grapefruit -kynsiöljyn, joka ei kylläkään ole yhtä herkullinen tuoksultaan, kuin Yummy Gummy. Tuoksu on niin karkkinen, että meillähän pikkumies silloin liki 2,5 vuotta sitten kippasi kynsiöljyn suuhunsa. Minun moka, jätin harmittoman kynsiöljyn taaperon ulottuville.

Nailfix kynsiöljyä annostellaan pipetin avulla. Pipetti ei ole mitenkään huippulaatuinen, sillä se tiputtaa ohutta öljyä vähän turhan paljon. Annetaan tämä seikka anteeksi, sillä Nailfix Cuticle Oil on äärimmäisen edullista.

Kynsiöljy on melko ohutta, lähes vesimäistä. Imeytyy nopeasti ja varsinkin Yummy Gummy tuoksuu aivan sairaan hyvältä! Kynsiöljyssä on käytetty mm. manteli-, persikka-, maissi- ja kookosöljyä.

Hinta: 3,80 € / 15 ml
Saatavuus: Cesarsshop

Hinta-laatusuhde kohdillaan!

Kuva lainattu O.P.I.:n maahantuojan verkkokaupasta.

O.P.I Avoplex Cuticle Oil To Go

Valitan, että joudun käyttämään lainattua kuvaa. Minulla oli tällainen O.P.I:n siveltimellinen kynsinauhaöljy joitakin vuosia sitten, mutta pakkaus on jo hävitetty.

Tämän tuotteen etu on sen käyttöominaisuudet. Kun geelimäinen kynsiöljy on pakattu tuubiin, jossa on sivellin, on käyttö helppoa kodin ulkopuolellakin. Ala nyt jossain ravintolassa tai koulussa/töissä kosteuttamaan kynsinauhojasi pipetillisellä kynsiöljyllä. Kyllä itse koen ne enemmänkin vain kotikäyttöön sopiviksi.

Hinta: noin 15-18 euroa / 7,5 ml
Saatavuus: Sokos– ja Stockmann-tavaratalot, Kauneudenkauppa.fi, Cesarsshop jne.

Käytännöllinen!

kynsiöljy

Cuccio Naturalé Cuticle & Nail Revitalizing Oil

Tämä oli minun suuri rakkauteni monta vuotta sitten. Löysin kätköistäni tämän kynsiöljyn jämät. Nyt Cuccioni on jo niin iäkästä, että hävitykseen menee.

Cuccio Naturalé kynsiöljyjä löytyy monessa eri tuoksussa. Kyseessä on hyvin ylellinen ammattilaismerkki. Kynsiöljyn koostumuksesta huomaa välittömästi ylellisyyttä tuoksussa sekä koostumuksessa. Varsinkin siihen aikaan, kun tein rakennekynsiä, suosin Cucciota. Ne rasvaa, likaa ja bakteereja poistavat nesteet rakennekynsiä tehdessä ovat turmiollisia kynsinauhoille. Sitä oikein odotti sitä hetkeä, kun pääsi hieromaan Cuccio Naturalén kynsiöljyn kynsinauhoilleen rakennekynsien valmistuttua.

Minulla oleva tuoksu Tuscan Citrus Herb on tuoksultaan mehevä ja täyteläinen. Tai oikeastaan oli. Nythän tuoksu on hyvin tympeä, koska tuote on vuosien jemmassa olon aikana mennyt pilalle. Olen halunnut säästellä pientä tippaa, mutta unohtanut sen sitten jemmaani.

Hinta: 13,50 € / 15 ml
Saatavuus: Kauneudenverkkokauppa.fi ja tietyt kynsisalongit

Ylellinen!

kynsiöljy

CND Solar Oil

Ammattilaismerkki CND:llä on ihan mahtavia hoitotuotteita kynsille. Ihan huippuja! En vaan voi olla jälleen mainitsematta merkin Rescue RXx -keratiinihoidosta, jonka esittelyn löydät täältä.

Solar Oil -kynsiöljy on monien ylistämä, eikä suotta. Hyvin imeytyvä, kynsiä ja kynsinauhoja kosteuttava koostumus on erinomainen. Solar Oil sisältää E-vitamiinin lisäksi jojoba-, riisinalkio- ja manteliöljyä. Pakkauskokoa löytyy aina minikokoisesta suureen ammattilaiskokoon, joka on huikeat 68 ml. Minulla on ollut näitä kuluttajakokoja pienistä täysikoisiin ja siltä väliltäkin. CND:n maahatuoja on kivasti muistanut minua aika ajoin tällä lemppariöljyllä.

Hinta: noin 4,80-18,00 € / 3,7-15 ml
Saatavuus: Eleven*, CND:n maahantuojan verkkokauppa, Cesarsshop sekä tietyt kynsisalongit

Luottotuote!

kynsiöljy

NCLA So Rich Vitamin-E Infused Cuticle Oil

NCLA tuli tänä vuonna Suomen markkinoille. Merkki on siitä kiva, että sen laadukkaat kynsilakat ovat 7-free -lakkoja ja merkillä on paljon erilaisia kynsien hoitoon liittyviä tuotteita ja välineitä. NCLA:ta voisi luonnehtia muodikkaaksi ja hyvin trenditietoiseksi kynsituotemerkiksi.

Kynsiöljy on mitä mahtavin! Pieni pipetti annostelee kynsiöljyä tarkasti. Koostumus on hyvin levittyvä ja nopeasti imeytyvä. Siksi NCLA:n kynsiöljy on hyvin riittoisaa. Tuoksuvaihtoehtoja löytyy useampi. Minulla on tämä saatu, mutta itse valitsemani Peach Vanilla. Vaikka persikka ja vanilja eivät ole mielestäni parhaimmat tuoksut kosmetiikassa, NCLA on yhdistänyt näistä kahdesta mielettömän hyvän kombinaation.

Hinta: 19,90 € / 15 ml
Saatavuus: Sokos-tavaratalot, Emotion-myymälät sekä Cesarsshop

Riittoisa!

kynsiöljy

Kynsiöljyä kuuluisi käyttää joka päivä, jopa useita kertoja. En kyllä sellaiseen suoritukseen yllä, joten voin sanoa, että silloin tällöin ja joskuskin riittää. Mitä ahkerampi on kynsiöljyä käyttämään, sitä paremmassa kunnossa ne kynsinauhat ja kynnet säilyvät, jos niitä vaivaa kuivuus. Varsinkin nyt syksyn edetessä ja talven lähestyessä kannattaa aloittaa kynsiöljyjen käyttö. Ennen kun pakkaset ehtivät aiheuttaa sormenpäiden halkeilua, kynsitikkuja ja haurastuttaa kynsiä.

Mikä on sinusta paras kynsiöljy? Jaa vinkkisi minulle ja muille lukijoille.

CND ja NCLA saatuja.

Lue myös

X