glitz & glam

5 parasta meikkipuuteria – paras meikkipuuteri löytyy näistä

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein mahtavaa marraskuun viimeistä sunnuntaita! Tiedättekö mitä? Tämä on nyt vuoden viimeinen 5 parasta postaus, ellen sitten joulukuussa intoudu sellaista kirjoittelemaan. 5 parasta palaa viimeistään tammikuun alussa, joten emme heitä hyvästejä tälle viikoittaiselle postaussarjalle.

Ensi viikolla alkaa joulukuu, ja sehän tarkoittaa sitä, että Glitz & Glamin joulukalenteri alkaa. Joulukuun 1.-25. päivä availlaan elevenin joulukalenteria, joka on tänä vuonna blogikalenterini yhteistyökumppani. Joka päivä on postauksien aiheet liittyvät jollakin tavalla elevenin joulukalenterin sisältöön ja jokaisessa postauksessa on elevenin kalenterin luukkuihin liittyviä arvontoja. Nehän eivät ole täysin identtisiä kalenterin sisällön kanssa, sillä ne ovat hieman enemmän. 😉 Vietetään oikein mahtava joulukuu tänäkin vuonna, eiks je?

Tässä vuoden viimeisessä 5 parasta postauksessa aiheena meikkipuuterit. Tätä postausta on toivottu. Pahoittelen, että tämä vähän viivästyi, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Olen mieltynyt meikkipuutereihin. Miten ne sitten eroavat tavallisesta ns. kivipuuterista? Kun kivipuuteri on kuiva, niin meikkipuuterissa on aavistus kosteutta. Tavallaan meikkipuuteri on puuterin ja meikkivoiteen yhdistelmä. Kivipuuterilla ei oikein voi luoda meikkipohjaa, mutta meikkipuuterilla voi. Toki meikkipuutereissakin on eroavaisuuksia. Se mitä olen itse niitä testaillut, niin olen huomannut, että edullisempien merkkien meikkipuutereita on hankala erottaa tavallisesta kivipuuterista. Hyvää meikkipuuteria voi parhaimmillaan jopa hieman kerrostaakin.

Miten minä käytän meikkipuuteria? Mielestäni meikkipuuteri on paras tapa korjailla meikkiä päivän aikana. Koska meikkipuuteri on peittävä, mutta silti puuterinen ja kiiltoa poistava, sillä on näppärää fiksailla meikkipohjaa päivän aikana. Nenänpielistä ja nenältä meikki kuluu herkemmin, ainakin minulla. Meikkipuuterilla saan peiteltyä kätevästi punoittavia nenänpieliä sekä lisättyä peittävyyttä, koska nenältä on kulunut meikkipohja. Koko kasvoille sillä saa mattaisuutta, mutta teen vain hyvin kevyet painelut kauttaaltaan, en hiero koko kasvoille. Vältän tällä tavalla liiallisen pakkeloitumisen meikkipohjalle.

Meikkipuuteri soveltuu myös meikkipohjaksi yksinään. Meikkipuuteri ei ole yhtä peittävä, kuin keskipeittävä meikkivoide, mutta antaa hieman peittoa. Näppärä pikameikkauksiin!

Käytän meikkipuuteria myös osana meikkipohjaani. Jos käytän jotain kevyttä meikkivoidetta, ja tarvitsen lisäpeittoa sen jälkeen, silloin meikkipuuterilla haen lisäpeittävyyttä. Tällöin levitän sen ohuen meikkivoiteen, BB- tai CC-voiteen päälle meikkipuuterin kabukin avulla pyöritellen. Sekin toimii tosi kivasti.

Paras meikkipuuteri on sellainen, joka ei näytä kasvoilla liian kuivalta, se antaa lisäpeittävyyttä sekä kaunistaa ihoa. Sillä voi puuteroida kasvot, korjailla meikkiä sekä tehdä meikkipohjan.

DIOR DIORSKIN NUDE COMPACT NUDE GLOW VERSATILE POWDER MAKEUP

Tämä Diorin Compact Nude -meikkipuuteri on vanhimpia, mitä minulla on. Tuli myös vähän yllätyksenä, että tätä ei saa enää ihan tässä muodossa. Brändit tekevät uudistuksia nykyään kiivaassa tahdissa. Tämä meikkipuuteri on nykyään kauniimmassa ja käytännöllisemmässä pakkauksessa. Mutta tuote on ilmeisesti aika sama, sillä harvoin brändien uudistuksissa tuote aivan täysin laitetaan uusiksi, koska sekin on kallista. Nykyään Diorin Diorskin meikkipuuteri kulkee nimellä Diorskin Nude Air Compact Powder.

Nude -meikkipuuteri on hyvin valoisa ja ihoa kaunistava. Puuteri on äärimmäisen hienojakoinen ja täyteläinen. Sitä voi kerrostaa, sillä paksu koostumus kerrostuu. Aluksi puuterisen mattainen, joka sulaa iholla meikkivoidemaiseksi. Sopii erinomaisesti meikkipohjan luomiseen, koska meikkipuuteri ei ole liian kuiva ja jauhoinen. Ihana myös lisäpeittoa antavana tuotteena meikkipohjan päälle sekä meikin korjailuun päivän aikana. Ei rasvoittuvalle iholle ideaali, vaan enemmänkin normaalille, sekaiholle sekä hyvin hoidetulle kuivuuteen taipuvaiselle. Meikkipuuteri ei kuivata, mutta aina puuterinen tuote vaatii hyvin kosteutetun ihon toimiakseen kuivuuteen taipuvaiselle iholle. Huippukosteuttava primeri on kanssa aika hyvä lisä kuivaihoisille.

Jos haluat lukea syvällisemmän esittelyni, kurkkaa tähän vanhaan postaukseeni.

Koska tätä ei enää löydy täysin identtisenä, käytän hintatietoihin ja linkkaukseen korvaavaa tuotetta.

Hinta: 60,70 €
Saatavuus: Kicks-verkkokauppa* ja liikkeet, Stockmann- ja Sokos-tavaratalot sekä Emotion-myymälät

CHANEL MAT LUMIÈRE LUMINOUS MATTE POWDER MAKEUP

Minulle tämä on jo toinen Chanelin meikkipuuteri. Näistä on saatavilla heleämpikin vaihtoehto, joka antaa hehkuvamman lopputuloksen. Päädyin kuitenkin ostamaan tämän mattaisen, sillä kun on kyse Chanelista, niin mattaiseltakin puuterilta osaa odottaa ihoa valaisevaa koostumusta.

Mat Lumière on nimensä mukaisesti mattainen meikkipuuteri. Koostumus on kuivempi, kuin ensin esittelemäni Diorin. Voi hieman kerrostaa, mutta ei omaa yhtä täyteläistä koostumusta, jotta tuote kerrostuisi. Tämä meikkipuuteri ei ehkä ole peittävimmästä päästä. Luokittelisin meikkipuuterien kategoriassa keskipeittäväksi.

Chanel toimii kivasti meikkipohjan puuterointiin, antaa hieman lisäpeittoa ja mattaa. Tykkään käyttää pulleaa puuterisivellintä, jos käytän Chanelin meikkipuuteria meikkipohjan puuterointiin. Ihan mahtava tuote meikin korjailuun päivän aikana. Sopii kivasti normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Hinta: tax free hinnalla 45,90 €, maissa hinta arvioni mukaan 65-75 euroa.
Saatavuus: Stockmann- ja Sokos-tavaratalot

SENSAI TOTAL FINISH

Sensailla on äärimmäisen hyvä meikkipuuteri, jota suosittelen aikuisemmille erityisesti. Täyteläinen, hienojakoinen sekä iholle sulautuva. Tässä on myös se mahtavaa, että puuterirasia ja täyttöpakkaus myydään erikseen. Jopa vipan saa yksinäänkin ostettua. Rasia kestää yleensä pitkään, joten puuterin loppuessa, voi ostaa vain refillin, eli täyttöpakkauksen. Siinä säästää rahaa ja onhan nämä täyttöpakkaukset myös ekologisempi valinta. Sensailla on ollut jo iät ja ajat tätä ajatusta. Tehdään pakkauksista kestäviä, joten kuluttaja voi ostaa niihin täyttöpakkaukset tuotteen loputtua. Brändillä on täyttöpakkauksia eyelinereihin, kulmakyniin sekä huultenrajauskyniin.

Sensai on hyvin kauniisti iholle tasoittuva. Tuntuu ja näyttää välittömästi kermaiselta ja nestemäiseltä, vaikka on puuterinen tuote. Antaa todella hyvin peittävyyttä. Harmillisesti sävyvalikoima on Suomessa aika tumma. Sensain vaaleinta sävyä ei ole saatavilla. Minulle tämä Suomen valikoiman sävy on talvella liian tumma. Siksi sen käytön olen ajoittanut alkusyksyyn, kun ihossa on päivetystä. Kesälle Sensain meikkipuuteri on minulle liian kostea puuteri. Joutuisin puuteroimaan meikkipuuterin, joten siksi kesällä käyttö on ollut vähäisempää.

Suosittelen Sensaita erityisesti normaalille ja kuivemmalle iholle. Hyvä puuteri yksinään meikkipohjaksi sekä siveltimellä levitettynä meikkivoiteen päälle. Kostealla sienellä levitettynä tosi hyvä aikuisen ihon meikkipohjan viimeistelyyn.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni Sensain meikkipuuterista.

Hinta: rasia 19,00 €, täyttöpakkaus 38,90-39,50 € / 12 g, vippa 7,90 €
Saatavuus: Stockmann ja Sokos

LUMENE LONGWEAR BLUR POWDER FOUNDATION

Valitettavasti meikkipuutereiden saralla en ole tehnyt löytöjä edullisempien merkkien valikoimasta. Yksi kuitenkin on. Näitä Lumenen Longwear Blur -meikkipuutereita olen käyttänyt useamman. Longwear Blur -meikkipuuterit lanseerattiin syksyllä 2015. I Love Me -messuilla sinä vuonna minulla meikkauksessa käynneet pääsivät testaamaan tuotetta, ennen kun se oli myynnissä missään.

Lumenen meikkipuuteri on vähän kuivakampi, kuin muut tämän postauksen meikkipuuterit. Siksi Lumenen meikkipuuteri on ollut suosikkini kesäkausina ja silloin, kun haluan mattaisen meikkipohjan. Lumenessa ei ole heleyttä, eikä valoisuutta, kuten muissa postauksen meikkipuutereissa. Tämä on simppeli, mutta silti ihana sen hienojakoisen koostumuksen ja rasvoittavalla iholla toimivuuden vuoksi.

Lumenen meikkipuuteri ei ole voimakkaasti peittävä, vaan hyvin keveä. Itse olen tykännyt puuteroida meikkipohjan tällä sekä korjailla meikkiäni. Ihan yksinäänkin olen käyttänyt, mutta jos ihossa on peiteltävää, niin Longwear Blur ei niitä paljoa häivytä.

Listasin Lumene Longwear Blur -meikkipuuterin vuoden 2015 parhaimpiin.

Hinta: 17,80-18,50 € / 10 g 
Saatavuus: *Kicks, *Cocopanda

Lue myös:

Näin valitset sopivan puuterin

ELIZABETH ARDEN FLAWLESS FINISH EVERYDAY PERFECTION BOUNCY MAKEUP

Tämä on aivan hiljattain lanseerattu tuote. Onko se kiinteä meikkivoide vai nesteytyvä puuteri? Ehkä molempia. Päädyin kuitenkin lopulta siihen, että kategorioin tämän Elizabeth Ardenin uutuuden meikkipuutereihin.

Flawless Finish -meikkipuuteri on äärimmäisen kosteuttava meikkipuuteri. Se sisältää Hyaluronic Acid Micro-Sponge -teknologian, joka hyaluronihapon avuin parantaa ihon kosteuspitoisuutta.

Runsaasti valohiukkasia sisältävä, ihon hehkua parantava meikkipuuteri. Hyvä tarttuvuus, täyteläinen koostumus, joka tarttuu iholle tehokkaasti. Antaa hyvin peittävyyttä ja kirkkautta kasvoille. Tämä on huippu, jos haluat yhden tuotteen meikkipohjan luontiin. Tuote tasoittaa ihon pintaa, sen sävyeroja sekä puuteroi sen samalla. Voisin suositella kaikille muille ihotyypeille, paitsi rasvoittuvalle. Kuivaihoiselle varmaan paras puuteriksi ja meikin korjailuun. Tämä kun on muutakin, kuin puuteri.

Flawless Finish -meikkipuuterissa on käytetty piparminttua, joka tuoksuu tuotteessa keveästi. Tämä piparminttu antaa iholle raikkauden tuntua ja virkistää. Tosi kiva ominaisuus. Sävyvaihtoehto on mukavan laaja, sillä sävyvalikoimassa on 8 vaihtoehtoa. Tämä kuvissa näkyvä sävy 01 Porcelain on vaalein ja on oikeasti todella vaalea! Vinkiksi kaikille todella vaaleaihoisille.

Hinta: 40,70-47,80 € / 9 g
Saatavuus: eleven.fi*, Kicksin verkkokauppa* sekä liikkeet ja Stockmann-tavaratalot

Paras meikkipuuteri

Tässä olivat parhaimmat meikkipuuterit. Jokainen erilainen, mutta silti mieleisiä. Toisista tykkään enemmän kesällä ja toisista talvella.

Käytätkö meikkipuuteria? Mikä on sinusta paras meikkipuuteri?

Tässä on ollut kulutusjuhlaa koko viikonlopun. Sähköposti ja tekstiviestit ratkeavat liitoksistaan mainoksista. Kävittekö shoppailemassa Black Friday -tarjouksia? Mieheni osti pyykinpesukoneen, lapselle uuden sähköhammasharjan ja jonkun tietotekniikkaan liittyvän laitteen. Minä menin eleven.fille. Kävi sitten niin, että hyödynsin Black Friday -kampanjaa, jossa 200 eurolla ostaessa saa 30% alennusta. Hups! Noh, ostin joululahjoja ja miehelleni kasvotuotteita. Että eivät kaikki olleet minulle. 😀 Nyt tutustutaan kunnolla korealaiseen kosmetiikkaan. Ensi vuonna sitten postailen kokemuksistani. Mitä sinä ostit? Vai skippasitko kaikki alennusmyynnit?

Sensain ja Elizabeth Ardenin tuotteet saatuja.

Lue myös:

Parhaimmat irtopuuterit

Maailman paras puuteri aikuiselle iholle

5 parasta puuteria kuivalle iholle

 

X