Glitz & Glam

5 parasta meikkisientä – näillä syntyy paras meikkipohja

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Ecotools saatu

Oikein kivaa sunnuntaita! Viimeksi kerroin, että tauti iski päälle. No niin siinä tosiaan kävi. Sain jonkun kuumetaudin, joka heitti minut kanveesiin – eli pakotti minut lepoon. Onneksi tämä tauti meni nopeasti, niin pystyin lauantaina kirjoittamaan tätä postausta, vaikka päivässä piti hoitaa monta muutakin juttua. Kaksivuorokautta kesti korkea kuume ja kurkkukipu, mutta perjantai-iltana alkoi helpottaa. Otan rauhassa vielä, mutta huh, onpa ihanaa taas tuntea itsensä parempikuntoiseksi.

Olen jo pidempään yrittänyt päästä tekemään tätä 5 parasta -postausta. Minulta on vain puuttunut se viides paras meikkisieni. Nyt sen löysin, joten pääsin työstämään postauksenkin.

Tiedän, että jokainen teistä ei koe meikkisientä niin taivaanlahjaksi kuin minä koen. Olen vain meikkaajan työni ja itseni meikkailun kautta todennut, että meikkisienellä saan noin 90-prosenttia meikkipohjatuotteista levittymään kauniimmin meikkisienen avulla. Poikkeuksena sitten CC-voiteet, jotka usein ovat paras levittää sormin. Mutta jos hifistellä haluaa, voi meikkisientä käyttää meikkisiveltimellä tai sormin levitetyn meikkipohjan viimeistelyyn. Kostea meikkisieni kivasti tasoittaa ja kaunistaa pintaa sekä vie liian meikkivoiteen pois.

Toinen vinkkini on, että vedellä kostutetun meikkisienen kosteuttaa juuri ennen käyttöä kosteuttavalla kasvosuihkeella tai meikinkiinnityssuihkeella. Riippuen tietysti, minkälaista ominaisuutta tarvitsee. Aikuisemmalle ja kuivemmalle iholle suosittelen kosteuttavaa kasvosuihketta ja rasvoittuvalle meikkiä kiinnittävää suihketta. Talvella öljyjä sisältävä kasvosuihke tekee kauniin lasimaisen ihon, vaikka talvi olisikin vähän purrut poskipäitä ja vienyt pinnalta kosteutta.

Lue tästä meikkisienen kostutusvinkistäni lisää täältä!

Minulla on loistavia meikkisiveltimiäkin, mutta jotenkin vain meikkisieni on vain niin vakiintunut käyttööni.

BEAUTYBLENDER

Tämä klassikko! Beautyblender on noussut käsitteeksi. Moni kutsuu meikkisieniä beautyblendereiksi, vaikka ne olisivat merkiltään jotain muita. Kilpailijat ovat matkineet alkuperäistä Beautyblenderiä monellakin tapaa – väri, muoto, nimi jne. Beautyblender on jo käsite, ei pelkästään brändi. Näinhän on tapahtunut meillä Suomessakin monille meidän suomalaisten brändeille. Puhumme Aurasta, vaikka tarkoittaisimme mitä tahansa sinihomejuustoa. Puhumme Hylasta, vaikka tarkoittaisimme vähälaktoosista. Joistakin brändeistä vain tulee ihan käsitteitä. Beautyblender on päässyt siihen asemaan.

Beautyblender on kyllä paikkansa ansainnut, sillä onhan ko. meikkisieni mahtava. Minuun vetoaa sen pehmeys ja kyky tehdä niin blurrattu lopputulos. Näitähän löytyy monissa väreissä. Itsellänikin on jo vuosien varrella ehtinyt olla monen värisiä.

Beautyblender ei vain ole kaikista kestävin. Vaikka olen oppinut pesemään Beautyblenderin hellävaraisesti, alkaa se jossain vaiheessa reikiintymään. Pinkeistä lähtee aluksi myös väriä aika paljon, mutta onneksi ei värjää kasvoja kuitenkaan. Beautyblender on ihanan höttöinen, mutta sen heikkouksia ovat hankaluus saada puhtaaksi ja meikkisieni imee meikkivoidetta aika reippaasti itseensä.

Hinta: 16,90-19,90 €
Saatavuus: Tavaratalot ja monet verkkokaupat, kuten *Eleven ja*Cocopanda

REAL TECHNIQUES MIRACLE COMPLEXION SPONGE

Real Techniquesilta löytyy oma versionsa meikkisienestä. Näitäkin minulla on ollut jo muutama. Löysin varastoistani yhden iskemättömän. Real Techniquesilta löytyy muitakin muotoja meikkisienistä, mutta tätä alkuperäistä oranssia olen tykännyt käyttää.

Sieni on pehmeä ja siinä on iso viistoon leikattua alue, jolla on hyvä ”töpötellä” meikkivoide ja peiteaineet. Real Techniques on ihan ok kestävyydeltään. Jossain vaiheessa sekin alkaa murentua, mutta kestää sen kolme kuukautta ihan hyvänä, kun ei vaan käsittele liian kovakouraisesti ja puristele kuivaksi kynnet sieneen uppoutuen.

Real Techniques ei ole aivan yhtä voimakkaasti meikkivoidetta itseensä imevä kuin Beautyblender. Real Techniquesin puhdistaminenkin on vähän helpompaa.

Voit katsoa vanhalta videoltani, kun viimeistelen meikkivoiteen Real Techniquesin meikkisienellä.

Hinta: 5,95-9,90 € / 1 kpl & 10,15-17,90 € / 2 kpl
Saatavuus: Tavaratalot ja lukuisat verkkokaupat, kuten *Cocopanda ja *Eleven

ECOTOOLS TOTAL PERFECTING BLENDER

Ecotools tuli meikkisienien kilpailijaksi pari vuotta sitten. Ecotoolsin meikkisieni on valmistettu 70 % kasvipohjaisista ainesosista ja sokeriruo’osta. Ensimmäiset pari kuukautta sieni kesti hyvänä, mutta sitten se alkoi halkeilla. Käyttökelpoinen se edelleen oli, mutta informaationa kuitenkin teille. Ehkä kasvipohjaisuus tekee sienen koostumuksesta vähän heikomman pitkässä käytössä. Toisiin halkeamat tulevat heti, Ecotoolsiin

Ecotoolsin meikkisienessä on kiilamainen muoto toisessa päässä, jolla taputtelee ja häivyttelee peiteaineet sekä varjostukset. Pyörellä puolella töpöttelee meikkivoiteen tasaisesti paikoilleen.

Pidän paljon Ecotoolsin meikkisienestä. Se ei ole aivan niin pehmeä kuin Beautyblender, mutta pehmeä ja kauniisti tasoitteleva tämäkin. Ecotoolsin vahvuus on siinä, ettei se ime meikkivoidetta itseensä ihan valtoimenaan. Siksi sen puhdistaminenkin on vaivattomampaa.

Hinta: 7,45-8,90 € / kpl
Saatavuus: Tavaratalot ja monet verkkokaupat, kuten *Lookfantastic ja *Oletkaunis

SKIN MOOD MAKE-UP BLENDER

Jos kaipaa vieläkin pehmeämpää meikkisientä kuin Beautyblender, ja haluaisit meikkisienen, joka on biohajoava, tsekkaa tämä! Skin Moodin meikkisieni on materiaaliltaan lateksiton hydrofiilinen polyuretaani. Ei minusta kuulosta – näin maallikon korvin – biohajoavalta, mutta näin tästä sienestä sanotaan.

Lisäys: sain maahantuojalta/valmistuttajalta lisätietoa Skin Mood Make-Up Blender -meikkisienestä.

Hyvän Olon Maailman SkinMood® Make-up Blender valmistetaan hydrofiilisestä polyuretaanista.  Ympäristöystävällisemmän PU-vaahdon tuottamiseksi vaahtomassaan lisätään valmistettaessa kasviperäisiä raaka-aineita kuten tärkkelystä ja ligniiniä. Hydrofiilinen polyuretaani, johon on lisätty kasviperäisiä raaka-aineita, on kuitenkin haastava materiaali, sillä vaikka kyseessä on osittain luonnollisesti maatuva tuote, se tulee lajitella sekajätteeseen polyuretaanin takia.
Voit käydä lukemassa lisää:
https://www.hyvanolonmaailma.fi/make-up-blender/

Skin Mood on aivan mielettömän pehmeä! Se ei ole yhtä huokoinen kuin Beautyblender, mutta se on pehmeämpi ja joustavampi. Olen kokenut niin, että sienen terävämmällä päällä ei tee mitään. Se on turha minulla. Mutta leimasimainen muotoilu auttaa pitämään sienen otteessa ja töpöttelemään meikkivoiteen kasvoille. Ihanan pehmeä ja hyvin toimiva meikkisieni! Ja mikä parasta, Skin Mood ei ime meikkivoidetta itseensä juuri ollenkaan! Sen vuoksi se on myös helppo puhdistaa.

Ainut napina minulta tulee meikkisienen halkeilusta, jota alkaa tapahtua noin kuukauden käytön jälkeen. Sieni on kuitenkin edelleen täysin käyttökelpoinen. Edellinen Skin Mood oli käytössäni puoli vuotta. Napisen myös muotoilusta, sillä sienen suippomainen kärki on aivan turha. Muoto saisi olla enemmän Beautyblenderin tyylinen, niin kapeammalla kärjellä olisi käyttöäkin.

Tämä Skin Moodin meikkisieni oli maaliskuun Bette Boxissa. Aika moni varmaan on päässyt sientä kokeilemaankin.

Hinta: 6,65-9,90 € / kpl
Saatavuus: *NaturalGoodsCompany ja *Hyvinvoinnin

WE CARE ICON LUXE VELVET HYBRID

Sitten uusin löytöni! Tämän meikkisienen jälkeen pystyin tekemään tämän listani. We Care Iconilta löytyy ihanan samettinen meikkisieni. Mikrokuidusta valmistetussa meikkisienessä on ihanan pehmeä samettipinta. Sieni on muodoltaan vähän kuin Beautyblender, mutta siinä on viistoleikkaus yhdellä sivulla, joten tässä muotoilussa on yhdistelmä Beautyblenderiä ja Real Techniquesia. Sieni tuntuu puristellessa napakammalta kuin pehmeimmät meikkisienet, mutta samettipinta kompensoi erittäin hyvin napakampaa koostumusta.

Tässä kuvassa näkyy meikkisienen ”karvainen” pinta, joka tekee siitä erityisen untuvaisen iholla. We Care Icon on onnistunut luomaan meikkisienen, joka on pehmeä, meikkivoiteen kauniisti tasoittava ja se ei ime itseensä meikkivoidetta juuri ollenkaan. Puhdistus on myös vaivatonta, kun meikkivoidetta ei ole syvällä meikkisienessä. Haluan vielä kehua sienen kestävyyttä. Pitkät kynnet eivät riko sitä, vaikka olen testailun vuoksi oikein yrittänyt upottaa kynsiäni siihen.

Samettipinnan vuoksi, kannattaa ehdottomasti kokeilla myös puuterisien tuotteiden käyttöön!

Hinta: 10,90 € / kpl
Saatavuus: Sokos

Valitsitpa sitten minkä tahansa näistä viidestä meikkisienestä, jokainen on omalla tavallaan loistava! Niissä on vähän erilaisia ominaisuuksia, mutta lopputulos on kokemukseni mukaan lähes samanlainen.

Mikä on sinun suosikkimeikkisienesi?

Lue myös

X