glitz & glam

5 parasta meikkituotetta – Parhaista parhaimmat meikit

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Nämä viisi meikkituotetta ovat niitä, joihin luotan vuodesta toiseen. Nämä ovat ehdottomasti ne parhaimmat, kun meikin täytyy näyttää hyvältä tunnista toiseen ja toimia vaikka valokuvauksissa.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Minulta on pyydelty 5 parasta -listausta parhaimmista meikeistä. Koska olen nyt julkaissut 5 parasta -postauksia 6 vuoden ajan, sen kunniaksi julkaisen 5 parasta -listauksen parhaimmista meikkituotteista joita olen löytänyt.

Nämä viisi meikkituotetta valitsen, jos en saisi valita mitään muuta. Eli ainut meikkivoide, puuteri, peiteväri, maskara tai poskipuna, jotka olisivat loppuelämäni meikkituotteet.

PARAS MEIKKIVOIDE

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Valitettavasti tässä parhaista parhaimmat tyyppisessä postauksessa en voi tarjota uusia vinkkejä, joten jotkut tuotteet ovat niin ilmeisiä ja moneen kertaan aikaisemminkin toistuneita kehuttavieni listalla.

Jos minulta kysytään meikkivoidetta, joka varmasti kestää, niin jo mielessäni sanon tämän meikkivoiteen ennen kun kysyjä on saanut lausettaan loppuun. Niin ilmeinen Estée Lauderin Double Wear on minulle. Tämä meikkivoide on testattu vuosien aikana niin moneen kertaan, ettei sen vertaista vain ole olemassa. On lähes yhtä hyviä, ja on erilaisiin toiveisiini istuvampia, mutta kun haluan peittävän, kestävän ja silti ohuen, ei ole muita kuin Double Wear.

Olette nähneet suurimmassa osassa meikkipostauksiani Estée Lauderin Double Wearin kasvoillani. Se toimii niin arki- kuin juhlameikissä, mutta myös kuvausmeikeissä.

Nyt kun ikää on vuosien aikana tullut mittariin, ja sen seurauksena tietenkin minä vanhenen, joudun talviaikana kikkailemaan Double Wearin kanssa, jotta se näyttäisi kasvoillani freesiltä. Siksi suosin kosteaa meikkisientä levitykseen, jonka ensin kostutan vedellä ja juuri ennen meikkivoiteen levitystä vielä kosteuttavalla kasvosuihkeella. Kovilla pakkasilla levitän aina Double Wearin alle kasvoöljyn. Kasvoöljy saa meikkivoiteen pysymään kauniin kuulaana.

Hinta: 38,45-50,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Eleven, *Bangerhead, *Kicks, *Cocopanda, *Nordicfeel, *Lookfantastic sekä Sokos ja Stockmann

Lue myös: Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoide – Kestävääkin kestävämpi meikkivoide!

PARAS PUUTERI

Pür Balancing Act Mattifying Skin Perfecting Powder

Nykyään on tarjolla älyttömän hyviä puutereita, mutta yksi on ylitse muiden, enkä koskaan ole vastaavaa ole löytänyt. Tästä Pürin kiinteästä puuterista on yllättävän vähän suomalaisissa blogeissa. Oikeastaan olen löytänyt vain yhden, jossa se mainitaan, Sentenced to Live.

Minulle ensimmäinen Pürin puuteri päätyi yhteistyön kautta. Tein kaupallista yhteistyötä Stoorla-verkkokaupan kanssa. Kolmea videotutoriaalia varten valitsin tuotteet heidän valikoimastaan. Jostain syystä otin Pürin kiinteän puuterin. En oikeasti edes muista, miksi sen valitsin niistä lukuisista vaihtoehdoista, joissa oli tuttujakin brändejä. Ehkä syynä oli juuri se.

Rakastuin puuteriin, joka lopulta sitten loppui. Olin ihan hätää kärsimässä, kun sitä ei löytynyt enää mistään. Pelkäsin, että se oli lopetettu. Näin ei onneksi kuitenkaan ollut, sillä puuterin rasia vain uudistettiin tyylikkäämmäksi. Nyt tilanne on taas hyvä, sillä Pür Balancing Act -puuteria saa monesta verkkokaupasta. Se on hyvä, sillä pohja paistaa tällä hetkellä käytössäni olevasta Pürista. Uuden tilaus on ajankohtaista tämän vuoden aikana.

Mikä sitten tekee tästä puuterista parhaimman? Se on sen koostumuksessa, luonnollisessa lopputuloksessa, ihoa kaunistavassa ominaisuudessa sekä kyvyssä pitää kiiltoa kurissa. Paras näissä kaikissa ominaisuuksissa.

Pür Balancing Act sopii mahtavasti aikuiselle iholle. Niin hieno koostumus, kauniisti valoa heijastava, mutta silti luonnollisesti mattaava sekä meikkiä kiinnittävä ja kiiltoa kurissa pitävä. Voiko parempaa enää toivoakaan?

Ainoastaan harmittaa se, ettei peilillisessä rasiassa ole vippaa tai sivellintä mukana. Ei edes lokeroa sille. Itse levitän Pür Balancing Actin siveltimen avulla kasvoille, mutta vippakin toimii yhtä hyvin. Siveltimellä saan hienovaraisemman puuterihunnun kasvoilleni.

Hinta: 42,90-43,50 € / 8 g
Saatavuus: *Lyko, *Bangerhead, *Eleven ja *Nordicfeel

Lue myös: Maailman paras puuteri on uudistunut ja taas myynnissä

PARAS PEITEVÄRI

Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer

Jos haluat peitevärin, joka on todella pigmenttinen peittääkseen tummat silmänaluset sekä finnit ja muut jäljet kasvoillasi, niin Bobbi Brown on loistava kaikkiin näihin.

Yleensä suosittelen aikuisia valitsemaan eri peiteaineen tummille silmänalusille ja ihovirheille. Silmien alle yleensä tarvitsee erittäin kosteuttavan ja valoa heijastavan peitevärin, mutta muualla kasvoilla taas finnit ja arvet on parempi peittää vähän kuivakammalla ja mattaisemmalla peitevärillä. Lisäksi tummat silmänaluset saa parhaiten peitettyä ensin neutraloimalla ja peittämällä sinisyyttä persikkaisella sävyllä, jonka päälle sitten käytetään vaaleampaa valokynää tai muuta vastaavaa kevyttä peiteväriä. Kasvoilla taas pyritään käyttämään meikkivoiteen kanssa mahdollisimman samaa sävyä.

Lue myös: Näin peität tummat silmänaluset – Pandasilmät piiloon!

Bobbi Brown on poikkeava, sillä se on erittäin peittävä vaaleammissakin sävyissä, joten yhdelläkin tuotteella voi peittää niin tummat silmänaluset kuin punoittavat finnit kasvoilla.

Bobbi Brown on koostumukseltaan hieman yllättävä. Se tuntuu vähän kuivalta ja jankkimaiselta, mutta silti se ei korosta uurteita ja ryppyjä silmien alla – kunhan vain osaa käyttää peiteväriä riittävän ohuita kerroksia. Tekniikka toki täytyy olla hallussa tämänkin tuotteen kanssa, jotta saavuttaa parhaimman lopputuloksen.

Hinta: 26,45-38,00 € / 6 ml
Saatavuus: *Kicks, *Bangerhead ja *Lookfantastic (tällä hetkellä vain tummia sävyjä)

Lue myös: Bobbi Brown Instant Full Cover Concealer – katso miten hyvä peiteväri!

PARAS RIPSIVÄRI

Sensai Lash Volumiser Mascara

Ehkä vähän tylsää, kun juuri viime sunnuntaisessa postauksessa oli Sensain Lash Volumiser. En kuitenkaan voi jättää tätä maskaraa tämän listaukseni ulkopuolelle, sillä jos minulla olisi mahdollisuus käyttää loppuelämäni vain yhtä maskaraa, niin se olisi Sensai Lash Volumiser.

Vaikka käytän paljon muitakin ripsivärejä, minulla pitää aina olla yksi 38-maskara jemmassa. Juuri hetki sitten heitin loppuunkäytetyn Sensain pois, joten korkkasin Cliniquen vastaavan käyttööni. Kun tuo Cliniquen 38-maskara tekee loppuaan, tilaan taas Sensain varastooni. Yleensä olen ostanut Sensaita tax free -myymälöistä, mutta tässä ei nyt pahemmin reissailla, niin varastot ovat huvenneet. Kesälle on kuitenkin pakko ostaa 38-maskara.

Vaikka Sensain maskarat eivät olekaan hurjan tuuheuttavia ja pidentäviä, ne kestävät mitä vain. Tämä uusin versio, Lash Volumiser, on kuitenkin jo jonkun verran näyttävyyttä antava.

Olen kuitenkin usein turvautunut maskaranpohjustajaan, niin saan kunnolla tuuheutta ja pituutta. Pohjustaja vähän heikentää Lash Volumiserin kestävyyttä, mutta ei merkittävästi.

Hinta: 35,00-39,90 € / 10 ml
Saatavuus: *Skincity, *Bangerhead, *Kicks ja Sokos sekä Stockmann

Lue myös: 5 parasta ripsiväriä kasvomaskia käytettäessä

PARAS POSKIPUNA

Benefit Rockateur

Maailman paras poskipuna on Benefitin Rockateur. Ainut poskipuna, jonka olen elämäni aikana kuluttanut loppuun ja ostanut uuden tilalle – jossa siinäkin jo pohja paistaa.

Rockateur on siitä mahtava, että sen koostumus on äärimmäisen vaivaton työstää juuri oikealle paikalle poskea. Koostumus on puuterimaisen ja voidemaisen välimaastosta. Siksi se asettuu ja sulautuu kasvoille luonnollisesti sekä kestää pitkänkin päivän.

Sävy on universaali, sillä se sopii oikeastaan kaikille ja kaikkina vuodenaikoina. Siinä on samaan aikaan ihanan lämpöinen hehku ja raikastava kuulaus sekä viileä vivahde. Roosainen pohjasävy pitää sisällään hillitysti ruusukultaista hehkua ja violettista säihkettä. Se ei kimaltele voimakkaasti, vaan juuri sopivan luonnollisella tavalla.

Vaikka kuinka yritän olla verbaalinen, niin en osaa sanoiksi pukea kaikkia niitä syitä, miksi Rockateur on vaan niin ihana poskipuna ja suosikkini jo vuodesta 2014 lähtien.

Hinta: 36,00 € / 5 g
Saatavuus: *Kicks

Lue myös: 5 parasta roosaista poskipunaa – Hehkuvimmat ruusuposket!

Helmikuu 2020 © Timo Tuviala / TAVATON media

Loppuun vielä kuva, jossa minulla on nuo kaikki viisi meikkituotetta käytössä. Kuva on otettu helmikuussa 2020, kun meillä oli työpaikan kehityspäivät. Eli kokoonnuimme kehityspäiville, kävimme henkilöstökuvauksissa välissä, jatkoimme niin sanottua virallista osuutta, jonka jälkeen siirryimme illalliselle ja yökerhoon viettämään vapaata ohjelmaa.

Tiesin etukäteen päivän olevan vaativa meikilleni. Kävin aamusta kampaajalla hakemassa täydelliset kiharat, sieltä suoraan järjestämään kokoustilaa valmiiksi, olin vastassa paikalle saapuvia jne. Kehityspäivän välissä piti käydä kuvauksissa, joten meikin piti olla myös kuvausmeikkitasoinen. Illalla oli kuitenkin ravintolaillallinen ja siitä sitten pariin pubiin ja yökerhoon työkavereiden kesken. Kaikki tiedämme, että tällainen 20 tuntia vaatii meikiltä paljon. Sen tulee olla kestävä, kaikkiin tilanteisiin sopiva ja ennen kaikkea jokainen meistä haluaa näyttää meikissään hyvältä aamusta aamuun.

Mitkä ovat sinun 5 parasta meikkituotetta? Mihin meikkivoiteeseen luotat, mikä maskara pysyy ripsissäsi aamusta aamuun?

 

Lue myös:

5 parasta meikkivoidetta kautta aikain!

5 parasta peiteainetta tummille silmänalusille

5 parasta puuteria kuivalle ja aikuiselle iholle

5 parasta 38-maskaraa

5 parasta roosaista poskipunaa

X