Glitz & Glam

5 parasta meikkivinkkiä - näppäriä keinoja parempaan lopputulokseen

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Miten teidän vappuviikonloppunne on mennyt? Toivottavasti mukavasti, vaikka vähän poikkeuksellinen vappu olikin.

Tänä sunnuntaina listaan mielestäni parhaimpia meikkivinkkejä, joihin olen törmännyt tai olen niistä jalostanut myöhemmin itselleni sopivan. Nämä vinkit ovat sellaisia, joissa jollain tietyllä tekniikalla tai jonkun tuotteen lisäämällä saakin hieman paremman tai pitkäkestoisemman lopputuloksen.

Kosteampi ja kestävämpi meikkipohja

Suihkauttamalla kosteuttavaa tai meikkiä kiinnittävää kasvosuihketta kostealle meikkisienelle, saa aivan erilaisen lopputuloksen kuin pelkästään vedellä kostutetulla meikkisienellä.

Meikkipohjastaan saa kuulaamman ja kosteamman. Mattainenkaan meikkivoide ei muutu kasvoilla vanhentavaksi ja erittäin peittävä meikkivoide näyttää luonnollisemmalta, vaikka edelleen peittävän lopputuloksen antaakin. Meikkiä kiinnittävät kasvosuihkeet antavat selkeästi tiukemman pitävyyden meikkivoiteelle.

Tätä kannattaa kokeilla, jos ei ole kokeillut!

Tässä linkki postaukseen, jossa kerron tarkemmin tästä meikkivinkistä.

Valovoiteen parempi käyttötapa

Aikoinaan valovoidetta/valokynää neuvottiin levittämään vain tummalle alueelle, ei ollenkaan sen yli. En koskaan pitänyt lopputuloksesta, koska ne näyttivät lähinnä vaaleilta rantuilta silmien alla. Jopa meikkaajakoulussa aikoinaan opetettiin tuota tapaa.

Sitten Youtuben kautta levisi contour, jossa vaaleaa peiteväriä levitettiin ja häivytettiin poskipäille sekä nenänpieliin asti. Omaksuin tavan itsellenikin hyvin nopeasti ja huomasin, kuinka paljon parempi lopputulos sillä tekniikalla syntyikään vanhoihin oppeihin verrattuna. Kappas, niin minusta tuli myös valokynää rakastava, kun kasvot saavat tällä tekniikalla muotoilua ja lopputulos on luonnollisempi.

Tässä linkki postaukseen, jossa näytän eron näiden kahden eri tavan välillä.

Kestävämpi huulimeikki

Kestävään huulimeikkiin on monia kikkoja. Sitä voi hakea kestävämpää huulipunaa, mutta minusta paras on tämä keino! Sen lisäksi, että tämä vinkki parantaa huulimeikin kestoa, se helpottaa täydellisen huulimeikin toteutusta.

Eli huulet rajataan huultenrajauskynällä, ja sen lisäksi väritellään kauttaaltaan rajauskynällä.

Huultenrajauskynällä pohjustettujen huulten päälle levitetään huulipuna siveltimen avulla, mutta huulimeikkiä voi päivän/illan aikana korjailla suoraan huulipunapuikosta levittämällä.

Jos vain rajaa huulensa, huulipuna kuluu helpommin huulten keskiosasta, joten jäljelle jää vain rajaukset. Se näyttää vähän hassulta. Kun pohjustaa huulensa rajauskynällä, huulipunan kuluessa päältä, huulissa on edelleen väriä, kun rajauskynä on pohjalla. Se ei lähde yhtä helposti kulumaan huulista.

Tässä linkki tarkemmin kertovaan postaukseeni.

Vinkki rajauksien korjailuun

Kenellä on niin vakaa käsi, että aina kerralla menee täydellisesti nappiin nestemäisellä eyelinerilla tehdyt siipirajaukset? Minä ainakin pidän kädet visusti alhaalla, sillä joskus on vaan niin tuskaa saada rajauksistaan symmetriset.

Tämä vinkki on huikea, ja se pelasti minut, kun näin sen joltain meikkivideolta aikoinaan. Eli peitevärisiveltimeen otetaan hyvin vähän peiteväriä tai meikkivoidetta. Sitten siveltimen avulla pyyhkäistään korjattavaa kohtaa siipirajauksesta.

Sivellin pyyhkii rajausta ja peiteväri peittää suttua, eikä meikkipohja lähde mukana. Tämän kikan avulla saa myös rajauksistaan entistä skarpimmat.

Kurkkaa täältä, miten tarkalleen tätä kikkaa voi käyttää.

Liian puuteroitu ja pakkelimainen meikkipohja

Jos puuteria lipsahtaa liikaa tai meikkipohja näyttääkin luonnottoman pakkelimaiselta, niin kasvosuihkeella viimeistely auttaa jonkun verran tai saattaa jopa pelastaa meikkikatastrofin. Kasvosuihkeen suihkuttelu valmiin meikin päälle sulauttaa kaikki meikkikerrokset toisiinsa ja poistaa liian puuterisuuden kasvoilta.

Kasvoille palautuu hehku ja kuulaus, vaikka meikkipohja olisikin peittävä ja paksuhko. Kestävää ja mattaista meikkipohjaa tavoitellessa puuteroidaan reippaalla kädellä ja sitten meikkipohja viimeistellään kasvosuihkeella runsaasti kostuttaen. Siten kasvoille palautuu hehku, mutta pohjalla on runsaasti puuteria, joka pitää meikin paremmin.

Kurkkaa 5 parasta kasvosuihketta meikin päälle!

Idea tähän 5 parasta-aiheeseen syntyi torstain postauksesta, jossa testasin Anna-lehdessä ollutta meikkivinkkiä tummien silmänalusten peittoon.

Tässä linkki postaukseen!  Lisäksi kannattaa käydä osallistumassa Anna-lehden vuosikerran arvontaan. 😉 Kerro siellä, mikä on sinun paras löytämäsi vinkki.

Mukavaa sunnuntaita!

X