Glitz & Glam

5 parasta meikkivoidesivellintä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Heissan hei sunnuntaihin! Viikko jälleen vierähti ja on tämän viikon viimeisen postauksen aika, joka on tuttuun tapaan 5 parasta.

Tällä kertaa ajattelin ottaa aiheeksi parhaimmat välineet meikkivoiteen levitykseen, eli 5 parasta meikkivoidesivellintä. Maailma on täynnä mitä erilaisempia välineitä meikkivoiteen levitykseen. Valloillaan on ollut melkoinen kilpailukin siitä, että kuka some-videossaan esittelee oudoimman välineen, jolla levittää meikkivoiteen. Oudoimmat ja kamalimmat ovat varmasti olleet dildo ja poikaystävän kivekset. Kyllä, luit aivan oikein! 😀 Vitsiksi nämä viraalivideot on tehty, mutta silti koko hauskuus alkoi lopulta katoamaan sen kondomivinkin jälkeen. Joten, minun postauksessa ei ole tällaisia erikoisuuksia, vaan pysyttelen omalla mukavuusalueellani meikkivoiteen levitykseen tarkoitetuissa välineistöissä.

Sillä on yllättävänkin paljon merkitystä millä meikkivoiteensa kasvoilleen työstää. On myös paljon merkitystä, että minkälaista meikkivoidetta käyttää. Jotkut siveltimet eivät toimi täysin jonkun tietyn koostumuksen meikkivoiteen kanssa. Onhan meikkivoiteitakin oikein ohuesta todella paksuun ja jämäkkään koostumukseen.

Sen lisäksi tietysti mieltymykset ja työskentelytavat vaikuttavat. Samoilla tuotteilla ja välineillä voi kaksi eri ihmistä saada täysin erilaisen lopputuloksen.

Sormet ovat varmasti yksi suosituimpia tapoja levittää meikkivoide. Jokaisella on oma tyylinsä, eikä sormin levittäminen ole mitenkään väärin. Olen vain huomannut, että ei-ammattilaiset ovat jotenkin noloina, kun tällaista asiaa minulle tunnustavat. Hei, hienoa jos joku on löytänyt siitä itselleen parhaimman meikkivoiteen levitysvälineen. Itsekin käytän joihinkin meikkipohjatuotteisiin sormia, koska jotkut vaan tasoittuvat parhaiten sormin. Mutta sitten taas on meikkivoiteita, jotka pääsevät paremmin oikeuksiinsa ja kestävät monta kertaa paremmin, kun ne työstää kasvoille välineen avulla.

Tässä tulevat ne minun 5 parasta meikkivoidesivellintä ja -välinettä.

Beautyblender Makeup Sponge

Hinta: hieman alta 20 euroa
Saatavuus: monet tavaratalot ja niiden verkkokaupat, kosmetiikkaliikkeet ja lukuisat kosmetiikkaa myyvät verkkokaupat, kuten Kicks*, Nordicfeel*, eleven.fi*, Nobe*, Bangerhead*

Tämähän ei ole sivellin, mutta silti minun suosikkejani meikkivoiteen levitykseen. Syksyllä 2015 rakastuin Beautyblenderiin. Vei pitkään ennen kun kokeilin aitoa Beautyblenderiä. Olin testannut kopiota, eikä se ollut järin hyvä. Nythän Beautyblender on saanut todella kovia kilpailijoita, kuten Ecotools ja Real Techniques, joilta löytyy vastaavia erittäin hyvin toimivina. Nostan tässä Beautyblenderin esiin, mutta tässä voisi olla toisenkin merkin vastaava meikkisieni. Vannon näiden tämän tyylisten meikkisienten nimeen.

Näissä tällaisissa meikkisienissä on ideana, että ne kostutetaan ennen käyttöä. Toiset suosivat töpöttelevää liikettä, toisen pyyhkivää. Minä teen sellaista jännää töpöttelemisen ja kevyen pyyhkimisen välimaastossa olevaa liikettä. Lopuksi kerrostan pelkästään töpöttelemällä, jos tarvitsen lisäpeittoa jollekin alueelle.

Havainnollistan jokaisen välineen kahden meikkivoiteen avulla. Käytän äärimmäisen ohutta ja keveää L’Oréal Paris Glam Beige -meikkivoidetta sekä toisen ääripään meikkivoidetta, joka on Estée Lauder Double Wear. Lasipinta on täysin eri asia, kuin kasvojen iho, mutta lasi näyttää paremmin välineen jättämän jäljen. Siksi en käytä ihoa havainnollistamaan eroja. Iholta eroavaisuudet eivät tallennu kameralla yhtä hyvin.

Beautyblender sopii oikeastaan kaikkien meikkivoidekoostumuksien levitykseen, mutta kaikista keveimmille se ei ehkä ole toimivin. Esimerkkinä tässä Glam Beige, joka lähes katoaa Beautyblenderillä levitettynä. Beautyblender on mitä mahtavin paksujen ja peittävien meikkivoiteiden kanssa, mutta myös kaikessa ohuen ja paksun väliltä. Myöskään BB- ja CC-voiteita en tykkää levittää Beautyblenderillä.

Beautyblender tekee upeaa jälkeä. Meikkipohjasta saa todella peittävän, mutta silti luonnollisen. Sillä pystyy tehdä todella läpikuultavaakin lopputulosta, jos niin haluaa. Lopputulos on blurrattu ja tasainen.

Beautyblender on mitä mahtavin myös vain pelkästään loppusilaukseen. Voit levittää meikkivoiteen sormin, mutta taputella kasvot lopuksi Beautyblenderillä. Näin sieni ei ime meikkivoidetta, joten ei mene tuotetta hukkaan, sienikin pysyy siistimpänä ja on nopeampi puhdistaa.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyn Beautyblenderistä sekä ohjeet käytöstä.

Shiseido Perfect Foundation Brush

Hinta: 34,95-39,00 €
Saatavuus: Lookfantastic* (edullisin hinta!), Sokos- ja Stockmann-tavaratalot sekä niiden verkkokaupat

Shiseidon meikkivoidesivellin oli taannoin sellainen, jolle en uskonut löytyvän voittajaa. Kuitenkin olen tykästynyt nykyään enemmän joihinkin muihin, mutta Shiseido on edelleen yksi parhaimpia meikkivoiteiden levitykseen. Tiivis, hieman viistomainen muotoilu. Harjakset ovat todella pehmeät, mutta kuitenkin jämäkät. Ihan parhaimmillaan voidemaisten meikkivoiteiden levitykseen, mutta toimii hyvin ohuiden nestemäistenkin kanssa. Myös puuteristen tuotteiden levitys onnistuu, mutta pienen kokonsa vuoksi aika hidas puuteristen tuotteiden työstöön.

Shiseido toimii ehkä kaikista parhaiten pyyhkivään liikkeeseen – ainakin minulla. Lyhyitä, nopeita vetoja ja meikkipohjasta syntyy tasainen. Shiseido ei jätä viivoja.

Jos hinta on liian korkea, kurkkaa tämä postaus. Löytyy edullisempikin vaihtoehto, joka on lähes yhtä hyvä.

MAC 188 Small Duo Fibre Face Brush

Hinta: 46,50 €
Saatavuus: Bangerhead*, muualla myynnissä täysin synteettinen 188S (uusittu!), Kicks*, eleven.fi*, MAC-myyntipisteet ja Stockmannin verkkokauppa

MAC 188 on ns. skunkkisivellin. Sivellin on tehty kahdesta erilaisesta harjaksesta. Se on osaksi vuohenkarvaa ja synteettistä kuitua. Sivellin ei ole tiivis, vaan hyvin ilmava.

En aluksi lämmennyt tälle siveltimelle. Kunnes vuosien saatossa olen testaillut erilaisia tekniikoita ja tuotteita.

MAC 188 on ideaalisin keveiden tuotteiden työstöön. Paksummat ja täyteläisemmät koostumukset meinaavat jäädä epätasaiseksi, mutta ohuet, erittäin juoksevat ovat kavereita MAC 188 -siveltimen kanssa. Kuten kuvastakin näkyy, ohut Glam Beige näyttää paremmalta. MAC 188 -siveltimen kanssa paras tekniikka on ronskisti pyöritellen. Ei mitään kevyttä sivelyä, vaan sivellintä painetaan kevyesti kasvoille ja pyöritellään. Sivellintä tulee painaa niin paljon, että mustatkin harjakset osuvat kasvoihin. Sillä tavoin ohut meikkivoide sulautuu upeasti iholle ja kestää hyvin.

MAC 188 on muuten loistava muidenkin nestemäisten tuotteiden työstöön, kuten poskipuna ja korostustuotteet. Myös valovoiteet ja muut kuulautta lisäävät (nestemäiset) tuotteet ovat ihanat työstää MAC 188 -siveltimellä.

Real Techniques Expert Face Brush

Hinta: 11,90-13,90 €
Saatavuus: Sokos-tavaratalot sekä lukuisat verkkokaupat, kuten, Oletkaunis.fi*, Kicks*, Lookfantastic*

Pehmeästä synteettisestä kuidusta valmistettu sivellin on hyvin tiivis ja muotoilultaan ovaali. Toimii oikeastaan kaikkien koostumuksien kanssa. Oli meikkivoiteesi nestemäinen, voidemainen, ohut tai täyteläinen.

Expert Face Brush tekee todella peittävän lopputuloksen. Jopa ohut ja kuulas Glam Beige on peittävämpi. Harjakset eivät raidoita tai jätä viivoja kasvoille, vaan meikkivoiteesta saa tasaisen ja hyvin työstetyn nopeasti ja pienellä vaivalla. Toimii ohuiden sekä paksumpien koostumuksien kanssa. Suosin levitystekniikassa lyhyiden ja pitkien vetojen yhdistelmää. Lyhyet yhdensuuntaisina, pitkät edestakaisina.

Täältä löydät videon, jossa käytän meikkipohjan teossa tätä sivellintä.

Sigma Flat Kabuki F80

Hinta: 24,70 €
Saatavuus: eleven.fi*, Oletkaunis*, Bangerhead*

Tässä kabukissa on litteä harjaspää ja tiiviit harjakset. Kuitenkaan kabukiksi harjasten tiiviys ei ole huipussaan. Sivellin on joustava ja pehmeä. Ei mielestäni paras mineraalimeikkipohjan työstöön, mutta meikkivoiteiden kanssa todella ihana! Flat Kabukista sanotaan, ettei se imisi meikkivoidetta itseensä. Olen huomannut tämän väitteen todeksi. Tietenkin aina sitä meikkituotetta vähän sinne harjaksiin katoaa, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Toki vähän tekniikalla ja meikkivoiteen annostelulla on väliä. Sigman Flat Kabuki on ihana BB- ja CC-voiteiden levitykseen, jos ei halua sormiaan liata.

Flat Kabuki kaunista blurrattua jälkeä. Edestakaisin vedoilla jäljestä syntyy ohuempi ja kuulaampi, töpöttelemällä paksumpi ja peittävämpi. Sivellin on parhaimmillaan, jos ensin meikkivoiteen työstää edestakaisin vedoin ja lopuksi töpöttelee lisäpeittoa haluamilleen alueille.

Käytän Flat Kabukia todella paljon valokynän työstössä. Se on erinomainen levittämään, tasoittamaan ja häivyttämään valovoiteita.

Aikaisemman postauksen siveltimestä löydät täältä.

En voi sanoa, että mikä näistä olisi paras. Beautyblender on eniten käytössäni, mutta sekään ei ole täydellinen kaikkien tuotteiden kanssa. Jokaisella näillä on oma paikkansa sydämessäni. Huomasitte varmasti myös sen, että en ole perinteisten, litteiden meikkivoidesiveltimien suurin ystävä. En ole niistä löytänyt yhtä hyviä, kuin minä nämä tämän postauksen siveltimet ovat.

Mitä sinä käytät meikkivoiteen levitykseen? 

Real Techniques ja Sigma saatuja.
X