Glitz & Glam

5 parasta muotoilusuihketta kiharoille – kestävät ja pehmeät kiharat

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Phyto ja Keune saatuja

Tänään esittelen 5 parasta muotoilusuihketta lämpöraudoilla muotoiluille kiharoille. Toiset kutsuvat näitä lämpösuojiksi, mutta mielestäni termi on vähän harhaanjohtava. Siksi käytän mieluummin nimeä muotoilusuihke. Kaikissa esittelemissäni muotoilusuihkeissa on lämpösuoja, mutta tuotteen funktio ei ole lämmöltä suojaavuus, vaan auttaa hiusten muotoilua lämmön avulla sekä antaa kestävyyttä muotoilulle.

Vaadin muotoilusuihkeeltani kestävyyttä kiharoille, mutta haluan niille myös pehmeyttä. Monet muotoilusuihkeet ovat suomalaisessa hiuslaadussa liian kovettavia tai karhentavia. Suomalainen hiuslaatu on yleisimmin pehmeä, hieman huokoinen ja ohut, vaikka hiuksia on paljon. Siksi muotoilusuihkeen ei tulisi olla liian karhentava tai kovettava. Esittelen nyt 5 parasta muotoilusuihketta, jotka ovat erilaisia ominaisuuksiltaan, mutta soveltuvat kuvailemalleni hiuslaadulle.

KMS THERMA SHAPE HOT FLEX SPRAY

Tämä on kestosuosikkini jo usean vuoden takaa. Näitä pulloja olen kuluttanut jo useita sekä käyttänyt toisille kampausten teossa. Hot Flex Spray on mahtava, koska se aktivoituu lämmöstä uudelleen. Jos olet esimerkiksi suoristanut hiuksesi suihkeella yhtenä päivänä, niin seuraavana päivänä voit kihartaa kampauksesi ilman tuotteen lisäämistä, jos et ole pessyt välissä hiuksiasi. Tämä mahtava uudelleen muotoiltavuuden ominaisuus ilmenee parhaiten silloin, kun kihartaessa jokin osio ei kihartunut riittävästi tai jotenkin muuten ”mokaa” kiharaa tehdessä. Monet tuotteet ovat yhden kerran lämmöstä aktivoituvia, joten saman osion uudelleen muotoilu ei onnistu, ellei lisää tuotetta hiuksiin. KMS Therma Shape Hot Flex Sprayta ei tarvitse lisätä. Sen kun vain kihartaa osion uudelleen.

Kiharasta tulee kimmoisa, kiiltävä, mutta silti kestävä. Tämä tuote on oikeastaan sellainen, jota suosittelen lähes kaikille hiuslaaduille. Oikein kuivalle ja koppuraiselle hiukselle ei ehkä optimaalisin, mutta muille kyllä.

Katso täältä kampaustutoriaali, jossa olen käyttänyt KMS Therma Shape Hot Flex Spray -suihketta.

Hinta: 21,95-29,90 € / 200 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Lyko, *Bangerhead, *Lookfantastic sekä tietyissä kampaamoissa ja tavarataloissa.

PHYTO PHYTOKÉRATINE REPAIRING THERMAL PROTECTANT SPRAY

Jos hiuksesi ovat todella vaurioituneet ja heikot, tästä parempaa muotoilusuihketta et välttämättä hiuksillesi löydä! Syksyllä 2016 minulla oli todella heikkokuntoiset hiukset. Oikein mikään muotoilusuihke ei silloin meinannut sopia minulle. Sain PR-toimistolta apteekkimerkki Phyton hiustuotteita testiini. Sitä kautta onnistuin löytämään muotoilusuihkeen, joka oli taivaallisen hyvä silloin niin kurjassa kunnossa olleille hiuksilleni.

Phyton Repairing Thermal Proctectant Spray sileyttää hiusta välittömästi. Tuote on kuin hoitosuihke, mutta silti se antaa lämpömuotoiluille kiharoille kestävyyttä. Muotoilusuihke sisältää keratiinia, joka tuo hiukseen vahvempaa tuntumaa. Kosteutta hiuksiin lisää hyaluronihappo. Vehnäproteiini vahvistaa hiuksia, sillä proteiinit saavat hiukset tuntumaan vahvemmilta.

Monesti oikein kuivien ja rakennevaurioituneiden hiusten kiharrukset eivät näytä hyvältä seuraavana päivänä. Tämä suihke auttoi siinä, että kiharoissa pystyi olemaan kaksi päivää, vaikka edellispäivän kiharoissa olisi nukkunut. Kiharat sai freesattua takaisin kauniiksi. Huippu tuote, joka harmillisesti näyttää vähän niin kuin kadonneen Suomesta. En ole löytänyt tätä apteekeista samaan malliin kuin aikaisemmin.

Lue täältä vanha postaukseni tuotteesta!

Phyto Phytokératine Repairing Thermal Protectant Spray oli myös Vuoden 2016 parhaimmat -listallani.

Hinta: 23,40-34,90 € / 150 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, kannattaa käydä kyselemässä apteekeista, jotka jälleenmyyvät Phyton tuotteita.

KEUNE BLEND PREP SPRAY

Keune Blend Prep Spray on vähän samanlaisen lopputuloksen antava kuin Phytokératine Repairing Thermal Proctectant Spray. Phyton suihke on hoitoainemaisempi, mutta lopputuloksesta tulee hyvin samantyyppinen. Kihara pysyy pehmeänä ja joustavana sekä hiukset saavat kiiltoa. Sopii erinomaisesti helposti pörrööntyville hiuksille. Keune ei ole mielestäni yhtä hoitava ja vahvistava, mutta se tekee kauniin lopputuloksen kuivalle ja pörrööntyvälle hiukselle, joka on usein hyvin huokoinen. Oikein lasimaiselle hiukselle tämä ei välttämättä ole kiharruksiin hyvä, mutta suoristuksiin kannattaa kokeilla.

Prep Spray sileyttää hiuksen pintaa, kiinnittää lämmön avulla tehdyn muodon hiukseen ja jättää kiharat ihanan liikkuviksi. Suoristusraudalla kihartaessa Keunen Prep Spray toimii erityisen hyvin. Suihke vähentää kitkaa, joten rauta liukuu sulavasti hiusosion pinnalla. Karhentavat suihkeet aiheuttavat kitkaa, joten rauta ei pääse liukumaan hiuksen pinnalla sulavasti. Hyvin liukuva rauta vähentää hiuksiin kohdistuvaa mekaanista rasitusta.

Lue aikaisempi postaukseni Keunen muotoilusuihkeesta!

Hinta: 18,00-22,00 € / 150 ml
Saatavuus: *Lyko ja merkkiä jälleenmyyvät kampaamot

GOLDWELL KERASILK STYLE FORMING SHAPE SPRAY

Tämä Goldwellin Kerasilk -tuotelinjan muotoilusuihke tekee aavistuksen karheutta hiukseen, joka sitten auttaa kiharoiden kestossa liukkaissa hiuksissa. Forming Shape Spray soveltuu niin kiharruksille kuin suoristuksille. Kiharasta tulee selkeä, joustava ja napakka. Kestävyyttä parantaa suihkeen aavistuksen karhentava/nahkeuttava koostumus. Muotoilurauta liukuu hiuksissa siitä huolimatta ilman ongelmia.

Suihke on melko kasteleva, joten kannattaa suihkuttaa varovaisesti, jotta sitä ei tule liikaa hiuksiin. Jos suihketta annostelee liikaa, se tekee vähän liian kovan lopputuloksen. Oikealla annostelulla kovettumista ei esiinny kiharaosioissa ja kihara on vaivaton avata.

Lue postaukseni tästä Goldwellin muotoilusuihkeesta sekä parista muusta saman sarjan hiustuotteesta.

Hinta: 28,00 € / 125 ml
Saatavuus: monet kampaamot ja tavaratalot sekä *Lyko

KMS THERMA SHAPE 2-IN-1 SPRAY

Viimeiseksi nostan toisen KMS:n tuotteen. Tämä muotoilusuihke on 2-in-1 -tuote, sillä se hoitaa muotoilusuihkeen ja hiuskiinteen tehtävää. Toimii molemmissa. Äärimmäisen kätevää matkoilla! Minun kuvassani on vanha pakkausdesign, joten älkää ihmetelkö, kun ette aivan tällaista löydä myynnistä mistään. Uusi pakkausdesign on samanlainen kuin tämän postauksen ensimmäisenä olleessa KMS Therma Shape Hot Flex Spray -suihkeessa.

Koska tuote soveltuu myös hiuskiinteeksi, se ei tee kaikista silkkisimpiä ja pehmeimpiä kiharoita, mutta ei oikein annosteltuna ole kuitenkaan liian kova ja koppurainen. Hiukset eivät myöskään karhennu liikaa tällä tuotteella. Suihke on painepakkaukseen pakattu, joten sumute on hyvin kuiva ja hienojakoinen. Muotoiluraudalla kihartaminen on nopeaa tällä suihkeella, sillä kihara muoto syntyy tavallista nopeammin hiukseen. Ainut miinus on vain se, ettei suihke ole ollenkaan uudelleen muotoiltavissa. Jos kiharrus menee huonosti, niin joudut suihkauttamaan uudestaan suihketta, jotta saat uuden muodon syntymään osiolle.

Tämä suihke on äärimmäisen hyvä liukkaille hiuksille ja henkilöille, jotka haluavat selvitä nopeasti yhdellä tuotteella hiustenlaitosta.

Lue lisää tästä suihkeesta!

Hinta: 23,75-26,90 € /200 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Bangerhead, *Lyko sekä merkkiä jälleenmyyvät kampaamot ja tavaratalot

Näitä muotoilusuihkeita olette pääasiassa nähneet kutreillani viime vuosien aikana. Vaikka nämä ovat loistavia, jatkan edelleen uusiin muotoilusuihkeisiin tutustumista. Eihän sitä koskaan tiedä, onko jossain vieläkin parempi?

Oikein ihanaa sunnuntaita!

Lue myös

X