Glitz & Glam

5 parasta mattaista nude-sävyä huulille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa blogin kautta saatuja tuotteita

Tänään on tuttuun tapaan jokasunnuntainen 5 parasta. Tällä kertaa otan aiheeksi parhaimmat nude-sävyt huulille. Olette varmaankin huomanneet, että en ole nude-sävyjen suurin ystävä. Syynä se, että minulle on hankalaa löytää istuvia nude-sävyjä. Monet ovat aivan liian vaaleita tai aivan liian oranssipohjaisia. Tässä postauksessa esittelen nude-sävyjä, jotka istuvat minullekin.

Nude on sävynä aika laaja käsite. Meikkimaailmassa sillä usein viitataan luonnollisiin sävyihin, jotka ovat lähellä ihmisten omaa ihonsävyä. Koska meitä ihmisiä on monen värisiä, on nude sävynä aika laajaskaalainen. Lisäksi on vielä lämpimiä ja kylmiä vivahteita, jotka lisäävät skaalaan laajuutta. Täytyy kyllä sanoa, että aika usein nudella viitataan valkoihoisiin, joka on kyllä mielestäni väärin. Valkoiset eivät ole ainoa rotu ja meikkejä käyttävät naiset (sekä miehet) ympäri maailmaa.

Listasin mattaisia nude-sävyjä. Otan hohtavat ja enemmän ”sheer” -koostumuksen omaavat nudet joskus toiste. Tietysti nyt olisi ollut järkevämpää ottaa ne hohtavat ja läpikuultavammat listaukseen, sillä minulla on suupielissä hieman rohtumaa, jota hoidan pois. Studiolla sitten ollessani tajusin, että viiden mattapunan kuvaus peräkkäin! Mattapuna jo itsessään rohtumilla ei ole hyvä idea, mutta mitä terrorisointia se sitten onkaan, kun pyyhit mattapunan aina pois ja levität uuden. Tämän kun toistaa muutaman kerran, niin rohtumat siitä todella ärtyvät.

IsaDora Perfect Matt Lipstick – 07 Nude Pink

Koostumus on voidemainen ja pehmeä. Mattapunaksi yllättävän liukas. Nude Pink on aavistuksen läpikuultava, eli ei täydellisen peittävä.

Kuten näette, niin IsaDoran Nude Pink on todella lähellä minun omaa huulten sävyä. Toisilla sävy voi olla todella vaalea, toisilla aivan purkkapinkki ja toisilla aika tumma. Omien huulten sävy ja oma ihonväri vaikuttavat siihen, miltä nude näyttäytyy meikissä.

Yves Saint Laurent Babydoll Kiss & Blush – 12 Moca Garconne

Nämä Yves Saint Laurentin Kiss & Blush -punat soveltuvat myös poskipunaksi. Hullaannuin näihin aivan täydellisesti vuonna 2014. Koostumus on jännän vaahtomainen, mutta ei täysin kuiva, eikä aivan täydellisen mattainen. Kiss & Blush jättää aivan aavistuksen kiiltävän pinnan ja sen keveyden vuoksi sopii niille, jotka eivät voi käyttää täysin mattaisia punia.

Moca Garconne on hyvin luonnollinen minulla. Hieman rusehtava, mutta ei liian ruskea kuitenkaan.

NYX Soft Matte Lip Cream – 04 London

Aavistuksen vaahtomainen ja täysin mattainen koostumus. Paksu koostumus kuitenkin levittyy huulille näppärästi.

London on minulla jo selkeästi ruskeampi, mutta kuitenkin luonnollinen.

bareMinerals GEN NUDE Matte Liquid Lipcolor – Swag

Tämän bareMineralsin huulipunan esittelin pikaisesti Glitz & Glamin joulukalenterissa, joka oli elevenin joulukalenterin 17. luukku. Ihastuin todella paljon tähän nude-punaan sävyn ja koostumuksen vuoksi. Koostumus on aavistuksen ilmava ja täyteläinen. Levittyy huulille hyvin ja on peittävä!

Minulle Swag antaa todella freesin ilmeen. Rakastan tällaisia vanhanroosan sävyjä. Syntyy kivan virkeä ja nuorekkaampi ilme.

Essence Coast ’n’ Chill Velvet Matt Liquid Lipstick – 01 Smooth & Move

Koostumus on nestemäisen ja vaahtomaisen välimaastosta. Levittyy niin helposti ja on huippupeittävä puna. Tämä on näistä postauksen viidestä nude-punasta kaikista kestävin.

Todella mattainen ja outo kameleontti tämä sävy. Huulilla se muuntuu pinkimmäksi, kun kädellä sävy on hieman oranssipohjaisempi.

Tätä huulipunaa ei välttämättä löydy. Kuului Essencen syksyn Coast ’n’ Chill -kausikokoelmaan. Joissain paikoissa saattaa vielä olla satunnaisia yksilöitä, mutta uusia ei ole tulossa. Harmi, sillä tässä on kaunis ja edullinen nude-puna.

Kuten kuvistakin näkyy, niin nude-sävyjä vaihtamalla, pystyy muokkaamaan meikin lopputulosta aika paljonkin. Ei siis ole ihan sama, mitä nudea käyttää, vai mitä? Nämä viisi ovat minun nude-suosikkini. Näistä ei synny luonnotonta lopputulosta, mutta eiväthän nämä kaikki kaikille sovellu. Minulle nudet ovat olleet hankala osa-alue, koska usein on tuntunut, ettei sävy istu minulle luontevasti. Se luonnollisuus on kuitenkin se yksi edellytys nude-huulimeikissä.

Mikä/mitkä ovat sinun nude-suosikkisi?

Lue myös

X