5 parasta...

5 parasta mattaista nude-sävyä huulille

14.1.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksessa blogin kautta saatuja tuotteita

Tänään on tuttuun tapaan jokasunnuntainen 5 parasta. Tällä kertaa otan aiheeksi parhaimmat nude-sävyt huulille. Olette varmaankin huomanneet, että en ole nude-sävyjen suurin ystävä. Syynä se, että minulle on hankalaa löytää istuvia nude-sävyjä. Monet ovat aivan liian vaaleita tai aivan liian oranssipohjaisia. Tässä postauksessa esittelen nude-sävyjä, jotka istuvat minullekin.

Nude on sävynä aika laaja käsite. Meikkimaailmassa sillä usein viitataan luonnollisiin sävyihin, jotka ovat lähellä ihmisten omaa ihonsävyä. Koska meitä ihmisiä on monen värisiä, on nude sävynä aika laajaskaalainen. Lisäksi on vielä lämpimiä ja kylmiä vivahteita, jotka lisäävät skaalaan laajuutta. Täytyy kyllä sanoa, että aika usein nudella viitataan valkoihoisiin, joka on kyllä mielestäni väärin. Valkoiset eivät ole ainoa rotu ja meikkejä käyttävät naiset (sekä miehet) ympäri maailmaa.

Listasin mattaisia nude-sävyjä. Otan hohtavat ja enemmän ”sheer” -koostumuksen omaavat nudet joskus toiste. Tietysti nyt olisi ollut järkevämpää ottaa ne hohtavat ja läpikuultavammat listaukseen, sillä minulla on suupielissä hieman rohtumaa, jota hoidan pois. Studiolla sitten ollessani tajusin, että viiden mattapunan kuvaus peräkkäin! Mattapuna jo itsessään rohtumilla ei ole hyvä idea, mutta mitä terrorisointia se sitten onkaan, kun pyyhit mattapunan aina pois ja levität uuden. Tämän kun toistaa muutaman kerran, niin rohtumat siitä todella ärtyvät.

IsaDora Perfect Matt Lipstick – 07 Nude Pink

Koostumus on voidemainen ja pehmeä. Mattapunaksi yllättävän liukas. Nude Pink on aavistuksen läpikuultava, eli ei täydellisen peittävä.

Kuten näette, niin IsaDoran Nude Pink on todella lähellä minun omaa huulten sävyä. Toisilla sävy voi olla todella vaalea, toisilla aivan purkkapinkki ja toisilla aika tumma. Omien huulten sävy ja oma ihonväri vaikuttavat siihen, miltä nude näyttäytyy meikissä.

Yves Saint Laurent Babydoll Kiss & Blush – 12 Moca Garconne

Nämä Yves Saint Laurentin Kiss & Blush -punat soveltuvat myös poskipunaksi. Hullaannuin näihin aivan täydellisesti vuonna 2014. Koostumus on jännän vaahtomainen, mutta ei täysin kuiva, eikä aivan täydellisen mattainen. Kiss & Blush jättää aivan aavistuksen kiiltävän pinnan ja sen keveyden vuoksi sopii niille, jotka eivät voi käyttää täysin mattaisia punia.

Moca Garconne on hyvin luonnollinen minulla. Hieman rusehtava, mutta ei liian ruskea kuitenkaan.

NYX Soft Matte Lip Cream – 04 London

Aavistuksen vaahtomainen ja täysin mattainen koostumus. Paksu koostumus kuitenkin levittyy huulille näppärästi.

London on minulla jo selkeästi ruskeampi, mutta kuitenkin luonnollinen.

bareMinerals GEN NUDE Matte Liquid Lipcolor – Swag

Tämän bareMineralsin huulipunan esittelin pikaisesti Glitz & Glamin joulukalenterissa, joka oli elevenin joulukalenterin 17. luukku. Ihastuin todella paljon tähän nude-punaan sävyn ja koostumuksen vuoksi. Koostumus on aavistuksen ilmava ja täyteläinen. Levittyy huulille hyvin ja on peittävä!

Minulle Swag antaa todella freesin ilmeen. Rakastan tällaisia vanhanroosan sävyjä. Syntyy kivan virkeä ja nuorekkaampi ilme.

Essence Coast ’n’ Chill Velvet Matt Liquid Lipstick – 01 Smooth & Move

Koostumus on nestemäisen ja vaahtomaisen välimaastosta. Levittyy niin helposti ja on huippupeittävä puna. Tämä on näistä postauksen viidestä nude-punasta kaikista kestävin.

Todella mattainen ja outo kameleontti tämä sävy. Huulilla se muuntuu pinkimmäksi, kun kädellä sävy on hieman oranssipohjaisempi.

Tätä huulipunaa ei välttämättä löydy. Kuului Essencen syksyn Coast ’n’ Chill -kausikokoelmaan. Joissain paikoissa saattaa vielä olla satunnaisia yksilöitä, mutta uusia ei ole tulossa. Harmi, sillä tässä on kaunis ja edullinen nude-puna.

Kuten kuvistakin näkyy, niin nude-sävyjä vaihtamalla, pystyy muokkaamaan meikin lopputulosta aika paljonkin. Ei siis ole ihan sama, mitä nudea käyttää, vai mitä? Nämä viisi ovat minun nude-suosikkini. Näistä ei synny luonnotonta lopputulosta, mutta eiväthän nämä kaikki kaikille sovellu. Minulle nudet ovat olleet hankala osa-alue, koska usein on tuntunut, ettei sävy istu minulle luontevasti. Se luonnollisuus on kuitenkin se yksi edellytys nude-huulimeikissä.

Mikä/mitkä ovat sinun nude-suosikkisi?

Kommentit (12)

Eikö olekin! Ihanan hempeä ja ilmettäni raikastava. 🙂

Isadora ja bareMinerals on näistä sun esittelemistä sävyistä ihan mun heiniä, mutta omat lemppari nudet ovat Clarinsin 747 Rosy Nude ja Estée Lauderin 210 Bold Innocent. 🙂

Sinäkin tykkään vaaleanpunaiseen taittuvista nudeista. Minä myös! 🙂

Nudesävyjen laajuus on hyvä pointti, mutta sen verran n*ssin pilkkua, että ihmisissä ei ole rotuja, se on ihan tieteellisestikin todistettu. Sanoisin ennemmin, että vaalea ei ole ainut ihonsävy 🙂

Totta, juntti termi.

Nuo Nyxin punat ovat kyllä omia lemppareitani 🙂 Noita Essencen punia en ole vielä nähnyt, mutta haluan ehdottomasti testata!
Macillä on monia nudepunia, joihin olen tykästynyt, kuten Petisserie, Brave ja Kinda Sexy joka on tosi kestävä mattapuna.

Minulla on pari MACin nude-punaa, mutta ne eivät ole minulla kauniita, enkä pidä niiden koostumuksistakaan. En nyt millään muista sävyjä, enkä pääse tarkistamaan niitä, kun istun junassa. Mutta mikään noista mainitsemistasi ne eivät olleet. Täytyy tsekata nuo sinun suosikit. 🙂

Noista ruskeista nude-sävyistä en pidä, tässä postauksessa suosikkejani olivat huulilla nrot 1 ja 4, vitonenkin näytti huulilla kivalta, swatchissa liian ruskealta. En myöskään pidä liian vaaleista, peitepuikkomaisista nudeista. Niissä on oltava häivähdys pinkkiä, roosaa tai malvaa, jotta ovat mieleeni. Suosikkeja ovat esim. Nyx Soft Matte Lip Cream – Stockholm, Isadora Twist Up Matte Lips – Naked, Nyx Lip Lingerie – Bedtime Flirt sekä Benecos – Pink Honey. Sen täydellisen nuden metsästys jatkuu edelleen 😀

Minäkään en ole löytänyt sitä kaikista täydellisintä mattanudea itselleni. Hyvin lähellä on, mutta se kaikista täydellisin vielä puuttuu. Voi olla, että mielikuvissani on jotain sellaista, mitä ei ole olemassakaan. 😀

Moro! Sulla näyttää kivalta toi Nyxin London ?! Mulla ei ole kuin 1 matta, se on tuo samainen Bare Mineralsin. Se on kyllä nappiin just samaa sävyä omien huulteni kanssa. Ei se tee mitään efektiä, mutta kivan tuntuinen huulissa.. Tai paremminkin, ei tunnu ollenkaan. Nyt en ole käyttänyt edes. Uusi Blistexin huulirasva sai huulet ruohtumaan ja ..Joo.
Kuoritko muuten huulia? Millä?

Nyt uusimpana kuorintana käytän (jonka lahjakkaasti unohdin ennen kuvauksia!!!) Elizabeth Ardenin kuorintaa.
https://anna.fi/glitz8glam/pieni-meikkivinkki/vinkki-pehmeammat-ja-sileammat-huulet/?shared=29330-fa21967c-999

Joskus minulla on ollut Lushin ihania huulikuorintoja, mutta ne ovat aika rouheita tuohon Elizabeth Ardeniin verrattuna.
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/lush-santas-lip-scrub-huulikuorinta/?shared=1744-afeb11e1-999

Mutta voit tehdä huulikuorintoja sekoittamalla vaikkapa kookosöljyä ja hienoa sokeria. Mitä hienompi sokeri, sen hellempi kuorinta. 🙂

Ihana toi bareMineralsin sävy!

Eikö olekin! Ihanan hempeä ja ilmettäni raikastava. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *