5 parasta...

5 parasta pihistelijän hiustenhoitotuotetta

4.6.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita.

Mukavaa kesäkuun ensimmäistä sunnuntaita. Tämä on tuttuun tapaan 5 parasta -postauksen päivä. Yli kaksi vuotta olen postannut sunnuntaisin listauksia, joissa on kiteytettynä ko. aiheen parhaimmistoa. Joskus ne ovat vinkkejä, joskus tuotteita. Toisinaan aihe ei liity kauneudenhoitoon. Löydät kaikki 5 parasta -postaustani tämän linkin takaa.

Lupasin muutama viikko sitten pihistelijän hiustenhoitotuotteita, kun postasin 5 parasta pihistelijän hiustenmuotoilutuotetta. Tällä kertaa tosiaan aiheena hiustenhoitotuotteet, joista kukkaro kiittää.

XZ Shampoot

Nostan XZ:n shampoot kokonaisena ryhmänä pihistelijän parhaimmistoon. XZ on kotimainen hiustenhoitomerkki. Sen tuotteet ovat silikonittomia, joka on monen suomalaishiuslaadun omaavan mieleen. Jos hiukset ovat pitkät ja niitä on voimakkaasti käsitelty, voi olla ettei shampoot sytytä tai ne eivät tunnu riittäviltä hyvänkään hoitoaineen kanssa. Mutta monille vaurioituneille hiuksille shampoot voivat myös olla hyviä, koska merkiltä löytyy hellävaraisiakin puhdistajia. Perushyvässä kunnossa oleville hiuksille loistavia shampoita, eikä kustanna paljon. XZ:n valikoimasta löytyy erilaisille hiuslaaduille shampoita ja tuoksuvalikoimastakin löytyy ihanan meheviä tuoksuja. Tuoksut eivät ole raskaita ja parfyymisiä, vaan ne usein tuoksuvat siltä, mitä raaka-aineita niissä on käytetty. Minua ihastutti Raparperi-Punaherukka -sarjan tuoksu, jonka esittelyn löydät täältä.

XZ:lla on nykyään myös miesten sarja. Oma mieheni piti niistä. Näköjään suosikiksi nousi kuvassa näkyvä Vahvistava Shampoo, sillä hän on PR-tuotteiden testauksen jälkeen ostanut tätä. Miesten sarjan shampoista löydät lisää luettavaa täältä. Tein huomion, että tuossa postauksessa mieheni sanoo Vahvistavan Shampoon tuoksun olevan imelä. Kuitenkin sitä hän on itselleen ostanut. Hassua! 😀

Kuvassa näkyvä Mustikka Shampoo on Suomi 100 -tuote. Kyseessä on XZ:n kausituote tälle Suomen juhlavuodelle.

Hinta: noin 3,00 € / 250 ml
Saatavuus: Monista tavarataloista, marketeista ja päivittäistavarakaupoista.

Hyviä perusshampoita kivoilla tuoksuilla!

Schwarzkopf Gliss Fiber Therapy Bonding Shampoo

Tämä Schwarzkopfin shampoo oli huhtikuun Bette Boxissa. Päätin testata shampoon, sillä se herätti kiinnostukseni. Ihastuin shampoon sileyttävyyteen. Tämä shampoo on loistava todella kärsineille hiuksille. Jos hiuksia on vaalennettu tai muuten voimakkaasti kemiallisesti käsitelty, niin tämä! Shampoo selvittää ja sileyttää takkuuntuvia ja karheita hiuksia. Shampoossa on aika voimakas tuoksu.

Fiber Therapy Shampoossa on käytetty ”plexiteknologiaa”, eli samaa, jota on Olaplexissa (se ensimmäinen ja kuuluisin plex-tuote). Oli jännittävää tutustua markettimerkin kotihoitotuotteeseen, jossa tuota teknologiaa on käytetty. Koen shampoon antavan hiukselle jämäkkyyttä, mutta myös voimakasta sileyttä ja kiiltoa. Vaikuttaisi siltä, että Fiber Therapy Bonding Shampoo tekee hiuksen pintaan kalvon, joka saa hiuksen tuntumaan paksummalta ja eheämmältä.

Hinta: noin 2,90-3,90 € / 250 ml
Saatavuus: Monista tavarataloista, marketeista ja päivittäistavarakaupoista.

Supersilottava shampoo!

LV Rauhoittava Shampoo ja Hiustenhoitoaine

Jos hiuspohja kutiaa tai on erityisen herkkä, niin tässä edullinen tuotepari hiuspohjan hoitoon. Shampoo on aivan ihanan hellä kuivalle hiuspohjalle ja rauhoittaa sitä nopeasti. Hellävaraisuudesta kertoo myös se kuinka hiukset eivät ole aivan natisevan puhtaat ja sumpussa. Shampoo ei ole selvittävä, mutta se on hellävarainen puhdistaja. Hiuspohjan kausittainen kutinakin saattaa helpottaa.

Hoitoaine ei ole niinkään selvittävä. En pidä sen ominaisuuksista hiuksilleni, mutta pidän sen ominaisuuksista hiuspohjalleni. Olenkin levittänyt LV:n rauhoittavan hoitoaineen hiuspohjalle ja pituuksiin sitten silottavampaa hoitoainetta.

Minulla oli tässä keväällä voimakasta kutinaa hiuspohjassa. Se on aika tyypillistä minulla syksyisin. Siksi kevätkutina oli vähän outoa. Jätin kuivashampoon käytön kokonaan vähäksi aikaa, kun halusin päästä eroon kutinasta. Minulla on luottotuotteeni tuohon ongelmaan, mutta päätin ottaa testiin tuotteet, joita en ollut aikaisemmin kokeillut. Kaivoin kaapeistani tämän parin ja päätin kokeilla, että toimisivatko ne? Hyvin toimi! En kärsi kutinasta ja voin taas käyttää kuivashampootakin. Sarjalla on jokin hiuspohjan omakin hoitotuote, mutta sitä en ole testannut. Vinkiksi kuitenkin siitä sanon. Lisäksi vielä mainitsen, että LV on kotimainen merkki sekä hajusteeton. Sen tuotteet ovat käytännössä hajuttomia. Vain raaka-aineet tuoksuvat, jotka nekin hyvin miedosti.

Hinta: noin 3,00 € / 250 ml (shampoo) tai 200 ml (hoitoaine)
Saatavuus: Monista tavarataloista, marketeista ja päivittäistavarakaupoista.

Herkälle ja kutiavalle hiuspohjalle!

XZ Energisoiva Hedelmä Hoitovoide

Nostan toisen tuotteen XZ:lta. Energisoiva Hedelmä -sarjasta löytyy hiuksiin jätettävä hoitovoide. Tuotteessa on kivan hedelmäinen tuoksu. Koostumus on voidemainen, mutta silikoniton. Tässä vaiheessa tämä tuote ei riitä hiuksilleni, mutta vielä silloin parempikuntoisemmassa tämä hiuksiin jätettävä hoitovoide toimi kivasti. Hiuksiin jätettävät hoitotuotteet ovat usein todella arvokkaita. Tässä kuitenkin pihistelijälle vinkiksi. Hiuksiin jätettävää hoitoainetta käytetään pestyille, pyyhekuiville hiuksille, mutta sitä voidaan lisätä myös pesujen välissä. Usein kuivat ja käsitellyt hiukset kuivuvat pesujen välillä. Moni välttää hiusten pesua suihkussa, koska luulee veden kuivattavan hiuksia. Tämähän on myytti, joka on väärä. Vesi nimenomaan kosteuttaa hiusta. Hiuksiin jätettävä hoitoaine voi hieman lukita sitä kosteutta hiuksessa ja poistaa sen sähköisyyttä.

XZ:n Energisoiva Hedelmä -sarjan hiuksiin jätettävä hoitoaine ei ole hiuksia voimakkaasti selvittävä. Jos tästä löytyisi vielä se ominaisuus, niin tämä olisi ihan huippu. Mutta silikonittomana tuote toimii hyvin sähköisyyden vähentäjänä, lisäkosteuttajana sekä suojana.

Aikaisemman ja tarkemman esittelyn tuotteesta löydät täältä.

Hinta: noin 4,80 € / 100 ml
Saatavuus: Monista tavarataloista, marketeista ja päivittäistavarakaupoista.

Silikoniton käsiteltyjen hiusten hiuksiin jätettävä hoitoaine!

Batiste Dry Conditioner Smoothing Conditioning Mist

Sitten vielä lopuksi edullinen kuivahoitoaine, joka antaa kiiltoa. Batiste on tunnettu kuivashampoistaan, mutta merkiltä löytyy myös kuivahoitoaine. Tämän tuoteryhmän idea on antaa kiiltoa, sileyttä ja poistaa sähköisyyttä. Kuiva ja vaurioitunut hius alkaa herkästi hapsottamaan pesujen välillä. Oletteko muutkin vaalennusprosessin läpikäyneet huomanneet? Lisäksi toisilla on luonnonkiharainen ja kuiva hius. Heillekin tällainen tuote on loistava.

Kuivahoitoainetta käytetään kuiviin hiuksiin vaikka viimeistelyyn tai sitten pesujen välillä pörröisyyttä ja hapsottavuutta poistamaan. Suihkaus tätä ja taas kuiva ja kankea hius laskeutuu nätisti ja on jälleen liikkuvaisempi.

Aikaisempi postaukseni tuotteesta löytyy täältä.

Hinta: 5,90-8,90 € / 200 ml
Saatavuus: Monet tavaratalot, marketit, kosmetiikkaliikkeet ja verkkokaupat.

Kiiltoa, sileyttä ja kosteutta pesujen välillä sekä viimeistelyyn!

Tässä olivat 5 parasta pihistelijän hiustenhoitotuotetta. Kaikki hinnaltaan alta 10 euroa. Pääosin vain muutaman euron. Olen aikaisemminkin myöntänyt, että olen käytännössä aina ostanut kampaamosarjojen tuotteita. Jo silloin ammattikouluikäisenä. Minulla ei ole kaikista vankinta tuntemusta edullisten merkkien hiustuotteista, mutta blogin kautta saatujen tuotteiden kautta on tullut tutustuttua paremmin. Joukosta löytyy jopa ällistyttävän hyviä tuotteita, vaikka hintaa on vain muutama euro. Tässä totean taas, että vaikka hinta ei ole korkea, eikä brändi luksusmainen, niin se ei tee niistä raaka-aineista heikkoja. Ehkä kaikista eniten ällistytti LV:n Rauhoittavan Shampoon tehokkuus kutiavaan hiuspohjaani.

Mitä todella edullisia suosikkeja sinulla on?

Kaikki muut saatuja, paitsi XZ Men -shampoo.

Kommentit (6)

Jos tosiaan tarvitset todella silottavaa ja selvittävää shampoota, niin ehdottomasti suosittelen. 🙂

Tuo Glissin shampoo osu ja uppos. Ostin sille kaveriksi myös hoitoaineen samasta sarjasta. Mulla on aiemmin ollu tosi huonoja kokemuksia Glissin keratiini-shampoista (hiukset meni ihan lähmäseksi JA koppuraiseksi) ja jänskätin vähä tämänkin kanssa. Onneksi tuote oli aivan mahtava ja tuoksukin hurmasi. Minulle siitä tulee mieleen Marc Jacobsin Decadence. Samanlainen mausteisuus löytyy molemmista. Jatkoon ja loputtua voisin jopa ostaa uuden samanlaisen. samanlaisen

Jep, tiedän tuon lähmäinen ja koppurainen. Minulle käy sama monista rakennepaikkaavista, eli keratiinia sisältävistä hoitotuotteista. Tää Glissin on huippu. Hei joo totta, Decadence tulee tuoksusta mieleen.

Itsekkin tykkäsin tuosta Glissistä ja samaisesta hoitoaineesta, tuoksustakin tykkäsin. Enpä tiennytkään, että Batistella on kuivahoitsikkakin, luulin että kaikki on vain kuivashampoita. Sitä voisi harkita, jos Kardashianin pullo joskus loppuu.

Joo, on tosiaan. Minulla on myös Kardashian, mutta se ei oikein mene pihistelijöiden postaukseen. Nuo riittää kyllä tosi pitkään. En ole saanut pulloja loppumaan. Käyttökään kun ei ole päivittäistä.

Täytyypä pitää tuo Gliss mielessä. Olen tykästynyt XZ:n tuotteisiin, niissä hinta ja laatu kyllä kohtaavat. Ja onhan se tuoksumaailma kiva 🙂 Kotimaisuudesta tulee myös plussaa.

Jos tosiaan tarvitset todella silottavaa ja selvittävää shampoota, niin ehdottomasti suosittelen. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *