Glitz & Glam

5 parasta pohjustavaa kasvosuihketta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postaus sisältää saatuja tuotteita

Tälle sunnuntaille ajattelin listailla parhaimmat tuoteryhmästä jotka ovat kuitenkin melko uusi juttu.

Kasvosuihkeet tulivat tässä 2010-luvulla. On niitä ollut ennenkin, mutta ei niin yleisesti ja kuluttajille helposti saatavasti. Enimmikseen nekin olivat kosteuttavia kasvovesiä suihkepullossa. Bloggaukseni alkuvuosina meikin päälle käytettävät kasvosuihkeet olivat juuri nousseet kosmetiikkaharrastajien ja ammattilaisten yleisempään tietouteen. Noihin aikoihin kuulin kun Sokoksella asiakas kyseli myyjältä niistä ja myyjä joutui levittämään käsiään. Heillä ei ollut meikkiä kiinnittävää kasvosuihketta. Minä en kehdannut mennä väliin keskeyttämään ja huikkaamaan, että kannattaa tilata Beauty Baylta Briteistä. Nykyään kasvosuihkeita löytyy melkein jokaiselta merkiltä ja niitä myydään marketeissakin.

Meikin kiinnittävät kasvosuihkeet ovat jo tuttu juttu. Vähän uudempana tuoteryhmänä ovat pohjustavat kasvosuihkeet, joista monet sopivat meikin päällekin. Oikeastaan kasvosuihkeet voisi jakaa kolmeen ryhmään: ihonhoidolliset, pohjustavat ja meikin viimeistelevät. Olen listannut 5 parasta meikin päälle käytettävää kasvosuihketta. Nyt vuorossa ovat meikin alle käytettävät, eli pohjustavat kasvosuihkeet.

Meikin alle käytettävät kasvosuihkeet soveltuvat meikin päällekin käytettäväksi ja monissa tapauksissa myös toisinpäin. Minusta tuntuu, että kasvosuihkeviidakko on vähän epäselvää. On varmasti haastavaa tietää, että mikä soveltuu mihinkin tarkoitukseen? Minusta asia ei ole ihan niin yksiselitteinen, sillä enemmän olennaista on a) mitä tuote tekee? ja b) mitä tuotteelta odotetaan? Rasvoittuvan ihon omaavalla on yleensä ihan erilaiset tarpeet ja odotukset kuin kuivaihoisella. Siksi tuotteita on hyvin erilaisia eivätkä kaikki sovellu ja toimi kaikilla. Olen koonnut pohjustavia kasvosuihkeita erilaisiin tarpeisiin. Toiset ovat itselleni parempia kesään ja toiset talveen. On niin paljon kiinni siitä mikä on sen hetken ihon tarpeet ja ihan ilmastomme vaikuttaa ihoon ja sen käyttäytymiseen. Osa postauksen tuotteista ovat jo olleet meikin päälle käytettävien joukossa, mutta sopivat tietylle ihotyypille hyvin meikin alle käytettäväksikin, niin siksi olen tuotteen nostanut myös näiden joukkoon.

Pixi by Petra Glow Mist

Tämä kasvosuihke on seikkaillut jo monessakin postauksessa. En vain pysty jättämään tätä hienoa tuotetta pois tästä porukasta, koska Pixin Glow Mist on niin oiva kuivalle ja pintakuivalle iholle. Täältä voit lukea tarkemman esittelyn tuotteesta.

Glow Mist on kaksifaasinen kasvosuihke. En muista, että olisin aikaisemmin nähnyt kasvosuihketta, jossa olisi myös öljyä. Pixin Glow Mist on öljyn vuoksi erittäin ihana ja monikäyttöinen tuote kuivalle ja pintakuivalle iholle. Se kosteuttaa, antaa suojaa ja jos hilseilyä esiintyy, se vähän piilottaa sitäkin. Tiedättehän sen kun meikkivoide ja/tai puuteri paljastaa nenällä tai jopa koko kasvoilla kuolleen ihosolukon hilseilyn? Öljyiset ja rasvaisemmat tuotteet yleensä häivyttävät tuota hilseilyä. Mattaiset ja kuivat korostavat sitä. Glow Mist on oiva meikin alla sekä meikin päällä tuota efektiä häivyttämään.

Hinta: 24,70 € / 80 ml
Saatavuus: verkkokaupat, kuten eleven.fi

Häivyttää ihon hilseilyä!

L’Oréal Paris Infallible Fixing Mist

Tämä L’Oréal Parisin puuterinen kasvosuihke oli jo meikin päälle käytettävien kasvosuihkeiden postauksessa, mutta haluan nostaa tuotteen myös meikin alle käytettäväksi. Tuotteessa on omat hankaluutensa. Koska nesteessä on puuteria seassa, tulee suihke ravistaa äärimmäisen huolellisesti. Minäkin olen tehnyt sen virheen, että ravistin huolimattomasti ja kerran unohdin kokonaan ravistaa. Lopputuloksena valkoisia pilkkuja kasvoilla ja mustalla puserolla.

Infallible Fixing Mist ei ole kuivaihoisen tuote, koska se sisältää rasvaa itseensä imeviä ainesosia sekä kuivattavia aineita. Siksi se on kokeilun arvoinen tuote myös meikin alle rasvoittuvalla iholla. Jos olet tämän jo ostanut kokeiluun, etkä tykännyt tuotteesta meikin päällä, niin kokeile meikin alla! Itselleni suihke on vähän kuivakka meikin alle, jos käytän mattaista meikkivoidetta ja puuteria, mutta täyteläisemmän ja kosteuttavamman meikkivoiteen alla toimii paremmin.

Hinta: 9,90-10,90 € / 100 ml
Saatavuus: tavaratalot, marketit, suuremmat päivittäistavarakaupat, Pretty.fi, Sokoksen verkkokauppa

Rasvoittuvalle iholle!

Smashbox Photo Finish Primer Water

Smashbox on erittäin tunnettu pohjustajistaan. Oikeastaan Smashbox on jopa ihan ikoni sillä saralla. Merkillä on valtaisa valikoima erilaisia pohjustajia ja Smashboxin Photo Finish Foundation Primer legenda. Myös Smashbox on luonut suihkutettavan kasvojen pohjustajan. Vesimäinen, ihoa tasoittava ja meikkiin valmistava.

Iholla Photo Finish Primer Water tuntuu liukkaalta, lähes silikonimaiselta. Mutta tiedättekö mitä? Photo Finish Primer Water ei sisällä silikonia, alkoholia eikä öljyjä. Koostumus on hyvin ihana. Iholle jää pehmeä ja tasaisempi pinta, jolle meikki levittyy vähän kauniimmin. Mikään ihohuokosten täyttäjä tämä tuote ei ole, mutta iholla on tasaisempi tuntuma. Suihketta voidaan käyttää meikin päällekin meikkikerroksia yhteen sulauttamaan sekä freesaamaan kasvoja päivän aikana.

Hinta: 33,00 € / 116 ml
Saatavuus: Kicks-liikkeet

Tasoittamaan ja pehmentämään ihoa!

Urban Decay B6 Vitamin-Infused Complexion Prep Priming Spray

B6 on Urban Decayn vitamiinipitoinen kasvosuihke. Sen tarkoitus on virkistää ihoa ennen meikkiä ja vaikka pitkin päivää meikin päälle käytettynä.

Urban Decayn B6 -suihke on ollut kehuttu ulkomaisten tubettajien ja bloggaajien toimesta. Suihke on selkeästi suunnattu rasvoittuvammalle iholle. Kun kurkkaa suihkeen INCI-luetteloon, löytää syyn suihkeen virkistävälle vaikutukselle sekä sille miksi se tuntuu rasvoittuvalle iholle hyvältä. Suihkeessa on vitamiinien lisäksi alkoholia, joka tuo sen virkistävyyden ja tuntuu rasvoittuvalla iholla raikastavalta. Suihke tekee hieman mattaisen pinnan iholle sekä vähentää sillä olevaa rasvaisuutta. B6 tuntuu iholla hieman viilentävältä ja raikastavalta.

Hinta: 29,90 € / 118 ml
Saatavuus: Stockmann-tavaratalo Helsingissä sekä verkkokauppa, Sokos-tavaratalot Helsinki (keskusta), Tampere, Turku, Jyväskylä ja Oulu sekä verkkokauppa.

Virkistämään ihoa!

Urban Decay Quick Fix Hydra-Charged Complexion Prep Priming Spray

Tähän postaukseen nyt tuli kaksi Urban Decayn pohjustussuihketta. Tämä toinen suihke on erilainen kuin B6-suihke. Quick Fix sisältää kookosvettä ja on hyvin kosteuttava. Tuoksussa tuntuu hedelmäinen kookos, joka toki varmasti rajaa tuotteen käyttöä. Kookos kun on makuna ja tuoksuna selkeä kahtiajakaja – toiset rakastavat, toiset vihaavat.

Quick Fix antaa aimo annoksen kosteutta ihon pintaan ja tasoittaa sitä. Iholle tulee keveä huntu, joka hieman tasoittaa ihon pintaa. Suihke on hyvä valmistelemaan aikuisempaa ja kosteusköyhää ihoa ennen meikin levitystä. Suihketta voidaan käyttää kosteussuihkeena myös meikin viimeistelyyn, eli meikin päälle ja tarvittaessa päivän aikana kosteuttamaan kosteusköyhää ihoa.

Hinta: 29,90 € / 118 ml
Saatavuus: Stockmann-tavaratalo Helsingissä sekä verkkokauppa, Sokos-tavaratalot Helsinki (keskusta), Tampere, Turku, Jyväskylä ja Oulu sekä verkkokauppa.

Kosteuttavuutta kookosvedestä!

Pohjustamiseen tarkoitetut kasvosuihkeet ovat ihan kiva oma tuoteryhmänsä. Näkisin tämän tuoteryhmän kosmetiikan hifistelijöiden jutuksi, mutta näissä voisi olla potentiaalia helppoutta hakeville – jota kuitenkin valtaosa meistä suomalaisista meikkaajista on. Pohjustavat voiteet saatetaan kokea vaivalloisiksi tuotteiksi arjessa. Suihke on helpompi ja nopeampi, joskaan ei ehkä ihan kaikkea ratkaiseva, kuten ihohuokosien kunnollista häivyttämistä. Sitä puolta ei suihkepohjustaja vielä ratkaise voidetta tehokkaammin. Aluksi mietin, että mitä järkeä on pohjustussuihkeessa? Nyt näitä useampia testailtuani olen löytänyt näille ideaakin. Niillä on eroavaisuuksia ja tulee tosiaan löytää se omiin tarpeisiin vastaava tuote. Näkisin näiden ideaksi helppouden ja nopeuden sekä sen, että suihkeella voidaan tuoda jokin pieni lisäapu johonkin ongelmaan. Ei suuresti meikkauksen maailmaa mullistava tuoteryhmä, mutta omat lisänsä näistäkin voi löytää.

Mikä on teidän mielipiteenne? Onko pohjustavissa kasvosuihkeissa potentiaalia ja ideaa?

Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita!

Postauksen kasvosuihkeet saatuja lehdistönäytteitä ja testaukseen tarjottuja.

Lue myös

X