Glitz & Glam

5 parasta rasvoittuvan ihon tuotetta – aikuisen rasvoittuvalle iholle sopivat ihonhoitotuotteet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Whamisa, Paula’s Choice ja Lierac saatuja

Kesällä iho rasvoittuu tavallista enemmän, jos on taipuvainen ihon rasvoittuvuuteen. Onneksi tällä hetkellä on oikein trendikästä, että iholla on hieman kiiltoa, sillä se saa ihon näyttämään nuorekkaammalta ja hehkuvammalta. Kuitenkaan ei ole mukavaa, jos kasvot näyttävät hetkessä siltä kuin niitä olisi pyörittänyt margariinipaketissa, vai mitä?

Minulla on sekaiho, joka on rasvoittuvaisuuteen taipuvainen, mutta se on myös kolmenkymmenen jälkeen muuttunut myös kosteusköyhäksi, joten en voi käyttää liian voimakkaita tuotteita. Aikuisen rasvoittuva iho aiheuttaa samalla tavalla epäpuhtauksia kuin nuorenkin rasvoittuva iho. Aikuisena vaan tulisi huolehtia, ettei käytetyt tuotteet olisi liian kuivattavia, koska aikuinen iho myös kuivuu helpommin.

Tänään esittelen hyviksi havaittuja ihonhoitotuotteita aikuisen rasvoittuvalle iholle, mutta aivan yhtä hyvin nämä soveltuvat nuoremmallekin iholle.

COSRX BHA BLACKHEAD POWER LIQUID

Mustapäät ja muut epäpuhtaudet ihon syvyyksissä ovat kaikkien ihotyyppien vaiva, mutta enemmän niitä esiintyy rasvoittuvalla iholla. BHA-happo on mitä mahtavin tapa puhdistaa rasvoittuvaa ihoa, sillä BHA-happo kykenee läpäisemään rasvaa eli talia. Siksi sitä käytetään syväpuhdistavana ainesosana kosmetiikassa. Kun AHA-happo kuorii ja kirkastaa ihoa pinnalta, kykenee BHA-happo kuorivuutensa lisäksi liuottamaan talia ja muita epäpuhtauksia syvemmältä ihosta.

Yleensä käyttämäni BHA-tuotteet ovat sisältäneet salisyylihappoa, mutta tässä Cosrxn kasvovedessä BHA-happo on Betaine Salicylate eli betaiinisalisylaatti. Olen huomannut, että betaiinisalisylaatti on iholle hellävaraisempi kuin salisyylihappo, joka on aika voimakkaasti ihoa kuivattava. Siksi olenkin aivan erityisen hullaantunut tähän korealaiseen Cosrxn kasvoveteen. Nopeasti ja tehokkaasti vaikuttava hoitoneste sisältää 4 % luonnollisia BHA-happoja, joka on puolet enemmän kuin olen aikaisemmin käyttämissäni BHA-happotuotteissa.

Lue myös syvällisempi esittelyni tästä mahtavasta kasvovedestä!

Muista aina käyttää aurinkosuojaa, jos käytät happokuorintoja!

Hinta: 30,95 € / 100 ml
Saatavuus: *Oletkaunis ja *Bearel (koodilla MINNA12 saat 12 % alennusta Bearelin normaalihintaisista tuotteista)

WHAMISA ORGANIC FLOWER TONER REFRESH

Siitä huolimatta, että iho rasvoittuu kesäaikana voimakkaammin, kannattaa huolehtia ihon kosteustasapainosta. Aurinko kuivattaa ihoa, joten muista myös raikastavat ja kosteuttavat hoitovedet!

Whamisan vaaleanpunainen hoitovesi on suosikkini, mutta näin kesäaikana se saattaa tuntua vähän raskaalta, kun iho rasvoittuu tavallista voimakkaammin. Whamisalta löytyy uskomattoman raikastava hoitovesi, jonka olen huomannut hieman helpottavan ihon rasvoittumista.

Toner Refresh on todella virkistävä ja ihoa tasapainottava hoitovesi. Sitä voidaan käyttää vanulapun avulla tai kerrosta käsin kasvoille, kuten korealaisessa ihonhoitorutiineissa. Itse suosin käsin kerrostamista. Toner Refresh kosteuttaa ihoa sekä parantaa sen tuntumaa, mutta se myös tuntuu puhdistavalta ja selkeästi vähentää ihon rasvoittumista.

Tätä hoitonestettä en käytä silmänympärysiholle, mutta muualle kasvoille se on äärimmäisen hyvä.

Tästä linkistä pääset postaukseeni, jossa kerron Whamisan hoitovesistä.

Hinta: 35,16-44,90 € / 120 ml
Saatavuus: *House of Organic, *Eleven, *Lyko, *Hyvinvoinnin

THE ORDINARY NIACINAMIDE 10 % + ZINC 1 %

Epäpuhtaalle ja rasvoittuvalle iholle löytyy todella hyvin toimiva hoitotiiviste, joka sisältää epäpuhtauksia ja tukkeumia hoitavaa niasiiniamidia ja erityisesti talineritystä tasapainottavaa sinkkiä. Vannon tämän tehoaineen nimeen, sillä viikossa tai kahdessa voi huomata sen tehokkuuden. Toki nämä ovat aina yksilöllisiä juttuja, mutta itse olen saanut apua jopa hormonien aiheuttamaan rasvoittuvuuteen, jota minun on ollut vaikea uskoa. Ihon rasvoittuvuus helpotti ja sitä kautta myös epäpuhtauksien määrä väheni.

Niasiiniamidia ja sinkkiä sisältävä hoitotiiviste on loistava yhdessä BHA-happoa sisältävän kasvoveden kanssa, kannattaa kokeilla näitä yhdessä. Mutta älä käytä niasiiniamidia sisältäviä tuotteita yhdessä C-vitamiinituotteiden kanssa, sillä niasiiniamidia heikentää C-vitamiinin tehoa.

Minun käyttövinkkini:

Kasvojen puhdistuksen jälkeen pyyhitään kasvot BHA-happonesteellä, sitten niasiiniamidia ja sinkkiä sisältävä hoitotiiviste, lopuksi kosteusvoide. Viikon verran kokeilee tuota komboa. Sen jälkeen suosittelen ottamaan myös hoitoveden/-nesteen sekä kosteusseerumin mukaan rutiineihin, joko vuorottelemalla tai päällekkäin käytettynä. Vie kuitenkin niasiiniamidia ja sinkkiä sisältävä hoitotiiviste aina mahdollisimman alkuvaiheessa kasvoille ja lataa vasta sen päälle seerumit, niin saat enemmän hyötyä rasvoittuvan ihon hoitoon.

Hinta: 6,90-7,95 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Eleven, *Cocopanda, *Nordicfeel

PAULA’ CHOICE SUPER-LIGHT DAILY WRINKLE DEFENCE

Päiväsaikaan on tärkeää suojata kasvot auringon UV-säteiltä. Rasvoittuvan ihon kanssa onkin aina vähän haastavaa löytää se tarpeeksi suojaa ja kuitenkin rasvoittuvalle iholle sopiva aurinkosuojakertoimellinen voide.

Rakastuin Paula’s Choicen fysikaaliseen aurinkosuojaan. Tämä sinkkioksidia sisältävä fysikaalinen suoja on erityisesti aikuiselle rasvoittuvalle, normaalille ja sekaiholle tarkoitettu. Se kosteuttaa ihoa, mutta se myös tasapainottaa rasvoittumista ja estää tulehduksilta. Siinä on aurinkosuojakerroin ja sävyä, joka tasoittaa ihon sävyeroja.

Tämä päivävoide näyttää hieman meikkivoiteelta, mutta iholle levittäessäkin, se muuttuu läpikuultavammaksi. Sävy sopii erityisesti vaaleaihoisille.

Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 -päivävoide hieman tasoittaa ihon sävyeroja, mutta en luokittele sen peittokykyä kevyen meikkivoiteen tasoiseksi. Päivävoidetta voi käyttää meikin alla tai yksinään, miten nyt itse haluaa. Kotona ollessa tämä päivävoide on erinomainen, kun ei halua meikkiä, mutta haluaa hyvän aurinkosuojan sekä tasoittaa ihon sävyeroja.

Tässä päivävoiteessa yhdistyy monia hyviä puolia. Voide kosteuttaa ihoa, on riittävän kevyt koostumukseltaan, levittyy helposti, tasoittuu iholle lähes huomaamattomaksi ja tasoittaa sävyeroja. Voide sopii hyvin rasvoittuvallekin iholle, jopa finnejä hoitavasti.

Lue lisää aikaisemmasta postauksestani!

Hinta: 39,00 € / 60 ml
Saatavuus: *Skincity

LIERAC SÉBOLOGIE BLEMISH CORRECTION REGULATING GEL

Jos ihoa vaivaavat tulehdukset, jopa akne, niin tämä epäpuhtauksia ennaltaehkäisevä, mattapinnan jättävä Sebologie Blemish Correction Regulating Gel -hoitogeeli on loistava aikuisen rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Geeli vähentää epäpuhtauksia ja vähentää talituotantoa runsaan hydroksidihappopitoisuuden ansiosta. Olen huomannut, että ihosta tulee paremmalta tuntuva ja tulehtuneet finnit paranevat nopeasti, sillä geeli lievittää tulehduksia.

Koska tässä Lieracin aikuisen rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle tarkoitetussa kasvogeelissä ei ole aurinkosuojakerrointa, kannattaa tätä käyttää yöaikana. Tai jos käyttää päivävoiteena, muistaa levittää päälle aurinkosuojakertoimellisen meikkipohjan tai käyttää erillistä aurinkosuojavoidetta.

Geeli muuten sisältää bakuchiolia, joka on retinolia muistuttavaa aktiiviaine. Hyvin suosittu ainesosa tällä hetkellä luonnonkosmetiikassa retinolin korvaajana. Bacuchiolista kerrotaan, että se kiihdyttää sinkkiglukonaatin hillitsevää vaikutusta 5-alfa-reduktaasi-entsyymiin toimintaan ja estää myös Propionibacterium acnes -bakteerien lisääntymistä.

Näin finnit paranevat nopeammin ja talista kiiltelevästä ihosta tulee mattaisempi ja olen myös huomannut, että ihohuokosetkin häivyttyvät, jos ne ovat liiallisen rasvoittuvuuden vuoksi olleet erityisen laajentuneet.

Tämä kasvogeeli on todellinen ongelmien ratkoja, jota olen suositellut jo kolme vuotta sitten 5 parasta kasvovoidetta kesäksi -postauksessa!

Hinta: 21,60-40,00 € / 40 ml
Saatavuus: *Oletkaunis ja useat apteekit ja apteekkiverkkokaupat

Tässä oli tuotevinkkejä ratkomaan aikuisen rasvoittuvaa ja epäpuhdasta ihoa. Toivottavasti tekin saman ongelman kanssa painivat löydätte ihollenne sopivat tuotteet, jotka tuovat apuja ongelmaan.

Millä tuotteilla sinä hoidat rasvoittuvaa ihoasi?

Lue myös:

Rasvoittuvan ihon postaukset

Lue myös

X