Glitz & Glam

5 parasta semiselektiivisen merkin meikkivoidetta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Artdeco, Urban Decay ja Smashbox saatuja

Oikein ihanaa isänpäivän sunnuntaita! Tänään 5 parasta -postauksen aiheena semiselektiiviset meikkivoiteet. Listatessani kautta aikojen parhaimpia meikkivoiteita, harmittelin, kun monta hyvää meikkivoidetta jäi listan ulkopuolelle. Lupasin, että teen tällaisia erilaisiin ryhmiin jaettuja 5 parasta meikkivoidetta -postauksia. Nyt vuorossa semiselektiivinen.

Kosmetiikka jaotellaan moniin kategorioihin. Tyypillisimmät ovat selektiivinen, semiselektiivinen ja päivittäiskosmetiikka. Oikeastaan nuo kolme ovat pääryhmät, mutta toiset haluavat erotella ammattilaismerkit omaansa sekä indie-merkit. Semiselektiivinen on vähän häilyvä. Monet päivittäiskosmetiikan brändit itse mieltävät olevansa semiselektiivisiä, mutta kuluttaja pitää niitä päivittäiskosmetiikkana. Lähinnä myyntikanavat ja saatavuus muokkaa mielissämme tuota rajaa. Vaikka Lumene ja Max Factor pyrkii semiselektiivisyyteen, itse miellän ne paremmaksi päivittäiskosmetiikaksi. Siksi tältä listalta löytyvät vain ne merkit, joita ei marketeista löydy.

URBAN DECAY ALL NIGHTER LIQUID FOUNDATION

Urban Decay All Nighter -meikkivoide ihastutti minua kolme vuotta sitten. Mattainen, erittäin peittävä ja samettisen pinnan jättävä meikkivoide. Pumppupulloon pakattu meikkivoide on siitä kiva, että näet, kuinka paljon meikkivoidetta on jäljellä. Mäntä nousee pullossa, joten meikkivoiteen jäljellä olevasta määrästä ei ole epäselvyyttä. Minun pullossani on puolet jäljellä.

Meikkivoide on nestemäistä, mutta ei kuitenkaan vesimäisen ohutta. Se ei valu kämmenellä, vaan pysyy muodossaan. All Nighter -meikkivoiteen koostumus on helppo työstää kasvoille. Se ei kuivu liian nopeasti tai jämähdä, vaan se antaa työstöaikaa. Peittävimmän lopputuloksen saa meikkisienen avulla. Kevyemmän siveltimellä tai meikkisienellä, jos annostelee varovaisemmin. Sorminkin meikkivoiteen saa levitettyä, mutta mielestäni siten lopputulos on vähän pakkelimaisempi.

All Nighter -meikkivoide on kauniin samettinen ja mattainen lopputulokseltaan. Se sopii äärimmäisen hyvin kuvausmeikkeihin! Siksi varmasti onkin monen meikkibloggaajan, -tubettajan ja -instaajan suosikki.

Meikkivoiteen kestävyys on ihan hyvä, mutta vähän se karkaa uurteisiin. Ainakin minun otsauurteisiini se vähän kertyy, mutta muualla kestää hyvin. Ihohuokosiin All Nighter ei vajoa, vaan häivyttää ne todella tehokkaasti ja tekee ihosta tasaisemman näköisen.

Oikein kelpo meikkivoide, jota voin suositella nuorille aikuisille ja omalle ikäluokalleni. En välttämättä varttuneemmille suosittelisi, sillä koostumus ei välttämättä imartele selkeästi varttuneemman ihoa.

Lue postaukseni tästä meikkivoiteesta!

Hinta: 39,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Kicks, Sokos ja Stockmann

SMASHBOX STUDIO SKIN FOUNDATION

Smashboxin kosteuttava meikkivoide oli hitti pari vuotta sitten. Muistan, kuinka parikymppinen opiskelukaverini kehui tätä Smashboxin meikkivoidetta. Hänen kuivalle ihollensa erittäin sopiva kuulemma. Kosteuttavuuden lisäksi Smashbox Stuodio Skin Foundation perustuu valaistukseen. Meikkivoiteet testataan Flashbox-valaistuslaboratoriossa – ainoana brändinä maailmassa. Meikkivoiteelle halutaan luvata täydellisyyttä kaikissa valaistuksissa.

Tämä on ollut mielestäni mielenkiintoinen lupaus, sillä tässä somemaailmassa näkee aivan liikaa keltaisia meikkipohjia studiovalaistuksissa kuvatuissa meikkivideoissa. Ne näyttävät hyvältä kuvausvaloissa, mutta luonnonvalossa näky olisi toisenlainen. Eihän Smashbox poista väärän sävyn valintaa, mutta sävyt kehitellään niin, että ne näyttävät hyvältä joka valaistuksessa, kunhan vain valitsee itselleen sulautuvan sävyn.

Smashbox Studio Skin Foundation on ohutta, vesimäistä meikkivoidetta. Se levittyy helposti iholle ja tuntuu koostumukseltaan kosteuttavalta.

Lopputulos on puolipeittävä ja raikkaan luonnolliselta näyttävä. Kestävyys minun rasvoittuvalla sekaiholla on ihan hyvä. Ei voimakasta otsauurteisiin kertymistä. Meikkivoide on kuulaan näköinen, mutta peittää silti jonkun verran ihovirheitä. Kivan luonnolliselta näyttävä ja kosteuttava meikkivoide.

Pumppupullo on hyvä ja kestävä. Meikkivoide on hyvin riittoisaa. Pumppu annostelee mukavan maltillisesti, joten meikkivoidetta ei mene hukkaan. Suosittelen tätä normaalille, kuivalle ja sekaiholle. Sopii nuorille ja aikuisille, ehkä jopa joillekin varttuneemmillekin. Varsinkin, jos miksaa joukkoon vielä kosteusvoidetta tai käyttää meikkivoiteen alla kasvoöljyä. Saa todella kauniin hehkuvan meikkipohjan.

Hinta: 39,50 € / 30 ml
Saatavuus: *Kicks

MAC STUDIO FIX FLUID SPF 15

Hieman saman tyyppinen kuin edellinen Smashbox, mutta ei yhtä kosteuttava. MACin meikkivoide pääsi heti alussa kunnon testiin, kun syyskuussa 2016 olin PR-matkalla Varsovassa. Avonin ja Kenzon yhteistyössä toteutetun hajuveden lanseeraustilaisuus oli hyvin helteisessä Varsovassa – vaikka oli jo syyskuu! MAC piti pintansa ja kesti loistavana aamusta iltamyöhään.

Koostumukseltaan meikkivoide on nestemäistä, hyvin helposti levittyvää. Meikkivoide tarrautuu kuivuessaan hyvin iholle, eli se ei jää ärsyttävästi pyörimään rasvoittuvallakaan iholla. Peittävyyttä saa lisää kerrostamalla. Sormella taputtamalla meikkivoiteen finnien päälle, saattaa peittävyys riittää, eikä erillistä peiteväriä edes tarvitse.

Studio Fix Foundation jää semimattaiseksi. Siinä on aavistus kuulautta, mutta ei aivan kiiltäväksi jäävä. Puuteroinnilla saa mattaisuutta lisää, jos käyttää oikein mattaavaa puuteria. Tämä meikkivoide sopii hyvin pieneen pintakuivuuteen, jopa lievään ihon hilseilyyn. Se ei korosta inhottavasti kuivia alueita iholla, mutta se myös kestää rasvoittuvallakin iholla.

Minulla näkyy kuvissa pumppumekanismi. Tämä MACin meikkivoide myydään ilman pumppua. Pumpun voi ostaa erikseen, joka on hinnaltaan jotain 8,50 euron kieppeillä.

Lue postaukseni MACin meikkivoiteesta!

Hinta: 28,95-34,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Lookfantastic, *Bangerhead, *Eleven

IT COSMETICS CC+ OIL-FREE MATTE

It Cosmeticsin alkuperäinen CC-voide kuului 5 parhaan meikkivoiteen joukkoon. En siksi nostanut sitä tähän semiselektiivisten meikkivoiteiden parhaimmistoon, mutta nostan merkin mattaversion CC-voiteen. Tämä ei ole ihan niin hyvä kuin merkin alkuperäinen, mutta rasvoittuvalle aikuiselle iholle ehkä vähän parempi. CC-voide sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa seerumia. Aurinkosuojakerroin on hyvä, sillä SPF on 40.

Mattainen It Cosmeticsin CC-voide on täysin öljytön. Koostumus on paksua. CC-voide saattaa jämähtää tiukasti kuiviin kohtiin, joten en missään nimessä suosittele kuivalle iholle. Rasvoittuvammalla iholla työstöaikaa on hieman enemmän, mutta silti tämä mattaversion CC-voide nappaa melko nopeasti ihoon kiinni.

Lopputulos ei ole kuitenkaan niin mattainen kuin olisi voinut kuvitella. Yllätyin itsekin, sillä oletin mattaversiota mattaisemmaksi. Meikkipohjasta jää kuultava ja semimattainen. Kestävyys on siinä mielessä mahtava, että meikkipohja ei halkeile, eikä näytä kuivakalta, mutta nenä ja otsa alkavat yllättävän nopeasti kiiltämään mattameikkipohjaksi. Siksi näkisin tämän tuotteen aikuiselle rasvoittuvalle iholle kokeilemisen arvoiseksi. Kaunistaa ihoa ja peittää hyvin.

Vaikka tuote on pakkattu tuubiin, siinä on pumppumekanismi. Pumppu on kätevä ja laadukas.

Lue täältä esittelyni muista It Cosmeticsin huipputuotteista!

Hinta: 39,00 € / 32 ml
Saatavuus: *Kicks

ARTDECO LIQUID CAMOUFLAGE FULL COVER FOUNDATION

Sitten vielä Artdecon täysin peittävä meikkivoide, josta olen pitänyt. Tämän luvataan kerrostamalla peittävän jopa tatuoinnit, mutta sitä en ole kokeillut. En muista, koska olen tämän meikkivoiteen saannut lehdistönäytteenä, mutta vasta viime talvena sen bongasin laatikoistani ja innostuin kokeilemaan.

Koostumukseltaan Artdecon meikkivoide on nestemäistä, melko ohutta. Pieni tippa meikkivoidetta antaa jo valtavasti peittävyyttä ja se kestää erinomaisesti ihon pinnalla, eikä vajoa ihohuokosiin.

Peitevärin peittävyydellä varusteltu meikkivoide on hyvä! Sillä voi toteuttaa juhlameikin, koska meikkivoide peittää hyvin, mutta jättää silti luonnollisen lopputuloksen. Kerrostamalla saa todella huippupeittävän meikkipohjan, mutta ohuella sipaisullakin saa todella hyvin peittävyyttä ihon epätasaiseen väriin. Artdecon Liquid Camouflage -meikkivoide kestää erinomaisesti. Se on freesi useita tunteja, mutta ainoastaan paksummalla kerrostuksella se kerääntyy otsani uurteisiin. Kun muutaman kerran on pyyhkinyt ylimääräistä, loppuu tuo otsauurteisiin kertyminen.

Kätevä meikkivoide, jonka kanssa ei välttämättä tarvitse peiteväriä erikseen! Sopii nuorille aikuisille, mutta en välttämättä suosittelisi varttuneemmalle iholle, paitsi päivävoiteen sekaan sekoitettuna. Tällöin tuote kevenee peittävyydessä ja lopputuloksesta tulee kuultavampi.

Hinta: 19,95-29,90 € / 25 ml
Saatavuus: *Cocopanda ja Artdecoa jälleenmyyvät kauneushoitolat

Tässä olivat 5 parasta semiselektiivistä meikkivoidetta. Mitä suosikkeja sinulla olisi vinkata minulle ja muille semiselektiivisistä meikkivoiteista?

Lue myös

X