Glitz & Glam

5 parasta silmämeikinpohjustajaa

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Silmämeikinpohjustajat ovat tämän sunnuntain 5 parasta -postauksen aiheena.

Minun on jo kauan pitänyt listata parhaimmat silmämeikinpohjustajat. Nyt kun olen NARSin testannut, pääsin tekemään listaukseni. Tämä on myös muutaman teidän toivepostaus.

Miksi silmämeikinpohjustajaa käytetään?

Silmämeikinpohjustaja parantaa luomivärien pysyvyyttä. Se myös parantaa tarttuvuutta, joka sitten taas saa luomivärit näkymään pigmenttisemmin. Luomivärit eivät haihdu tai katoa päivän aikana eikä ne liiku viivoiksi luomivakoon.

Kun sinulla on hyvä silmämeikinpohjustaja, voit lopettaa kestävän ja äärimmäisen pigmenttisen luomivärin metsästyksen. Silmämeikinpohjustaja saa heikotkin luomivärit toimimaan – ainakin jotenkuten.

Demostroin tässä postauksessa pohjustajien tarttumapintaa. Käytän kuvissa ihanan Too Facedin Sweet Peach -luomiväripaletin luomivärejä. Näette miten luomivärit tarttuvat ilman pohjustajaa ja pohjustajan kanssa. Luomivärit on levitetty sormin.

NARS Smudge Proof Eyeshadow Base

Hinta: noin 22-28 euron (8 g) väliltä, riippuen jälleenmyyjästä.
Saatavuus: ulkomailta ja joistakin ulkomaisista verkkokaupoista, kuten FeelUnique.

NARSin silmämeikinpohjustaja on yksi todella ylistettyjä. NARS on hieman kalliimpi merkki, jota ei myydä Suomessa. Omani ostin Tukholman Sephorasta viime maaliskuussa.

Koostumukseltaan pohjustaja on aika perinteisen pohjustajan tuntuinen. NARS levittyy todella helposti. Se ei jää epätasaiseksi ihan helpolla, vaan tasoittuu siististi ja pohjustaa silmäluomen. Pohjustaja on hieman vaaleahkoa, mutta on käytännössä väritön silmäluomella. Aavistuksen se kirkastaa ja tasoittaa silmäluomien ihon sävyä.

NARS luo loistavan pohjan luomivärille. Pigmentit tarttuvat erinomaisesti ja hohteet pääsevät kunnolla hohtamaan. NARS sopii hyvin rasvoittuvista silmäluomista aina kuiville silmäluomille.

Best seller!

Wet n Wild Photo Focus™ Eyeshadow Primer

Hinta: 7,50 € / 10 ml
Saatavuus: Pretty.fi

Wet n Wild on vähän niin kuin kadonnut Suomesta. Ennen merkkiä myytiin Seppälöissä, mutta nykyään taitaa Pretty.fi olla ainut, joka merkkiä Suomessa myy. Harmi, sillä Wet n Wild on hintaansa nähden aika laadukas merkki ja sillä on paljon hyviä tuotteita edullista kosmetiikkaa suosiville. Esimerkkinä nyt tämä silmämeikinpohjustaja.

Koostumus on hieman paksuhko. Massa leviää aluksi liukkaana, mutta hetken päästä se alkaa jämähtää. Siinä kohtaa kannattaa olla ripeä ja varovainen, jotta silmämeikinpohjustaja ei kuivahda epätasaisesti silmäluomille. Jos omaa rasvoittuvat luomet, tuota ongelmaa ei synny – rasvoittuvilla luomilla työstöaika on pidempi. Levitys toimii parhaiten taputtelemalla. En suosittele tätä kuiville silmäluomille.

Wet n Wildin pohjustalla on aika tahmea pinta, joten luomivärit tarraavat tehokkaasti kiinni siihen. Luomivärit pysyvät todella tiukasti silmäluomilla. Minulla on joskus ollut vaikeuksia saada ne irti, jos en ole käyttänyt öljypuhdistajaa. Pelkällä puhdistusgeelillä tai -voiteella saattaa jäädä rippeitä silmämeikinpohjustajasta. Tämä pysyy kuin betoni!

Olen aikaisemmin esitellyt tämän silmämeikinpohjustajan. Täältä pääset lukemaan syvällisemmän esittelyn.

Pihistelijälle!

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Original

Hinta: 21,90-22,90 € / 11 ml
Saatavuus: Stockmann Helsinki & verkkokauppa, Sokos Helsinki (keskusta), Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu sekä verkkokauppa, mutta tällä hetkellä ko. tuote ei ole tilattavissa.

Urban Decayn silmämeikinpohjustaja on varmasti yksi Suomen tunnetuimmista, vaikka se rantautui Suomeen elokuussa 2015. Ennen sitä kaikki tilasivat Urban Decay Eyeshadow Primer Potionsa ulkomailta. Minun maailmani mullistui tämän tuotteen myötä. Ostin ensimmäisen Urban Decayn pohjustajani vuonna 2010. Silloin löytyi ensimmäinen silmämeikinpohjustaja, joka piti luomivärit paikoillaan tilanteessa kuin tilanteessa. Pakkaus on muuttanut muotoon muutamaan kertaan tässä vuosien saatossa ja rinnalle on tullut erilaisia pohjustajia, kuten hohtavia, sävyllisiä ja jopa anti-age -versio.

Koostumus on hyvin silikoninen. Urban Decay saattaa jäädä hieman epätasaiseksi kuivilla silmäluomilla. Massa on hieman epätasaista, mutta iholle levittäessä tasaantuu. Tämä Original ei anna sävyä, eikä peittävyyttä, mutta hieman tasoittaa sävyeroja silmäluomilla.

Urban Decayn pohjustajalle tarttuu kaikenlaiset luomivärikoostumukset. Katsokaa mikä hohde! Perusvarma, luotettava ja hyvä pohjustaja. Sopii lähes kaikille. Toiset sanovat, että välillä Urban Decay on pettänyt, mutta toisilla ei koskaan.

Kulttiklassikko!

Sensai Eyelid Base

Hinta: 27,50-27,90 € / 6,5 ml
Saatavuus: Sokos-tavaratalot & verkkokauppa, Stockmann-tavaratalot & verkkokauppa sekä Emotion-myymälät.

Sensain silmämeikinpohjustaja on ihanan kosteuttava ja ihoa kaunistava pohjustaja. Ikääntyneillä silmäluomilla monet muut pohjustajat saattavat luoda vanhentavan efektin. Sensain kosteuttava pohjustaja ei sitä tee. Koostumus on kuin silmänympärysvoidetta, jossa on valoa heijastavia pigmenttejä.

Sensain pohjustaja luo hyvän pohjan ja antaa kuivalle iholle kosteutta. Tämän pohjustajan avulla aikuinenkin nainen saa luomivärit kauniisti tarttumaan.

Olen kirjoittanut tästä aikaisemmin. Vanhan postaukseni löydät täältä.

Kuiville silmäluomille!

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue

Hinta: noin 25-30 € / 11 g (hinta vaihtelee jälleenmyyjästä riippuen)
Saatavuus: ulkomailta ja ulkomailta tilaamalla, kuten Puolan Sephorasta tai Selfridgesiltä Briteistä.

Too Faced on hauska ja kekseliäs meikkibrändi. Valitettavasti tätäkään merkkiä ei saa Suomesta.

Glitter Glue on nimensä mukaisesti glitterliimaa. Tämän pohjustajan tarkoitus on kiinnittää isohippuisemmatkin hohteet tiukasti silmäluomille. Koostumukseltaan Glitter Glue on paksuhkoa ja todella haastavaa levittää, sillä se kuivahtaa nopeasti todella tahmaiseksi. Pinnasta jää todella tahmea, joka mahdollistaa luomivärien äärimmäisen tarttuvuuden.

Hyvin näkyy pohjustuksen raja. Toiselta puolelta näkeekin hyvin miten heikosti luomiväri voi tarttua ilman pohjustajaa.

Mutta sitten näytän toisen jutun. En hirveästi pidä Glitter Gluesta suoraan luomelle levitettynä, koska sen tahmaisuus hankaloittaa luomivärien häivyttelyssä – on vähän liiankin tarraava pohjustaja. Mutta tykkään käyttää suurihippuisten luomivärien ja glitterien kiinnitykseen. Taputtelen varovasti pienen määrän Glitter Glueta sille alueelle, jolle haluan kiinnittää hankalasti tarttuvan luomivärin tai glitterit. Eli luomivärin päälle Glitter Glueta varovasti taputellen sormella ja sitten päälle se haluttu kimallus.

Huikeaa! Glitter Glue nappaa kaikki kimaltavat hiukkaset. Sillä saa kaiken ilon irti hohtavista luomiväreistä. Täältä näet kun käytän glitteriä Too Facedin Glitter Gluen päälle.

Glitterin rakastajalle!

Bonus – 6. pohjustaja

Laitan välillä bonustuotteen 5 parasta -postauksiin.

NYX Jumbo Eye Pencil 604 Milk

Hinta: n. 7,50 € / 5 g
Saatavuus: Stockmannit & verkkokauppa, Sokokset & verkkokauppa, Pretty.fi ja monet muut verkkokaupat.

NYXin jumbokynät ovat tuttuja blogeja lukeville. Erityisesti valkoinen kynä. Näitähän on saatavilla lukuisissa sävyissä, mutta valkoisen suosioon on ihan tietty syynsä. Se luo vaalean pohjan, jolla sävyt näkyvät kirkkaampina. Koostumukseltaan kynä on voidemainen. Hyvin pehmeä, hyvin pigmenttinen.

Tässä tutoriaalissa näet miten kynää käytetään silmämeikinpohjustajana.

Jumbo Eye Pencil sävyssä Milk parantaa luomivärisävyjen kirkkautta. Yksittäiset glitterhippuset erottuvat selkeämpinä ja vaalea on todella vaalea. Hankalat sävyt, kuten keltainen on todella keltainen, kun alla on valkoinen pohjustaja. Luomivärit ovat kirkkaampia.

Värikkäiden silmämeikkien ystäville!

Tässä olivat minun suositukseni silmämeikinpohjustajista erilaisiin tarpeisiin. Joukossa on rasvoittuville silmäluomille toimivaa sekä kuiville ja ikääntyneille. On edullisempi vaihtoehto ja äärimmäistä tarttuvuutta tai kirkkautta vaativille.

Joko sinä olet löytänyt oman suosikkisi? Mikä se on?

Mukavan leppoisaa sunnuntaita!

Wet n Wild saatu Pretty.filtä. 

 

X