Glitz & Glam

5 parasta silmänympärysvoidetta

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein ihanaa ja rauhaisaa sunnuntaita. On tuttuun tapaan aika katsastaa 5 parasta. Olen tehnyt näitä 5 parasta -postauksia melkein joka sunnuntai reilun parin vuoden ajan. Siitäkään huolimatta en ole vielä kertaakaan listannut parhaimpia silmänympärysvoiteita.

Silmänympärysvoiteet ovat yksi minun tärkeimpiä ihonhoitotuotteita. Olen monestikin kertonut, että kärsin atooppisesta ihottumasta silmänympärysihon alueella, jos en käytä riittävää kosteutusta ja sen päällä suojaavuutta. Onneksi sitä hirveää ihottumaa en ole saanut enää vuosiin silmänympärysihon alueelle. *koputtaa puuta* Koska olen ongelmaan taipuvainen, on ihoni silmänympärysalueella erilainen. Vähänkin ihon kosteustasapainon heiketessä, tulee esiin ryppyisempi iho. Kosteus on se joka pitää ihon kunnossa ja sileämpänä, rasvapitoisuus tuotteessa sitten taas suojaa, eli estää kosteutta haihtumasta iholta. Joitakin vuosia sitten ymmärsin, että pelkästään paksumpaan ja paksumpaan voiteeseen vaihtamalla, en saa parempaa ja parempaa tulosta. Minun täytyy buustata kosteutta iholle ja lukita se sinne. Joten otin käyttöön kosteuttavat seerumit ja/tai kosteusbuusterit. Käytän silmänympärysiholla ensin seerumia tai jotain muuta kosteutta lisäävää tiivistettä ja sen päälle taputtelen sormella silmänympärysvoiteen. Tällä tavoin olen saanut silmänympärysihoni pysymään sileämpänä sekä erityisen hyvin kosteutettuna.

Listasin tähän ensimmäiseen silmänympärysvoiteita käsittelevään postaukseen vähän erilaisia tuotteita. Voisin tulevaisuudessa sitten yksilöidä parhaimpiin täyteläisiin ja kevyemmän koostumuksen omaavin jne. Ne silmänympärysseerumit nyt ainakin minun pitäisi kyllä listailla. Tässä nyt kuitenkin tulevat 5 parasta silmänympärysvoidetta.

Lierac Premium Eyes

Tämä hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysvoide on huikea! Kerroin, että käytän seerumia silmänympärysiholla. Noh, olen voinut hetkittäin olla ilmankin tämän Lieracin silmänympärysvoiteen avulla. Premium Eyes on todella kosteuttava, mutta tietenkään omaan tapaani kuuluva lisäbuustaus ei ole haitaksi.

Pumppupullo on kätevä käytössä ja se saa tuotteen säilymään ja säilyttämään kaikki tehoaineensa pidempään. Hygieenisyys ja käyttömukavuus ovat aina valttia. Pientä miinusta toki siitä, että tuotteen loppuminen tulee vähän yllätyksenä. Lierac Premium Eyes on todella riittoisaa. Pieni määrä riittää silmäluomille. Koostumus on täyteläinen, mutta ei kuitenkaan voimakkaan rasvainen tai öljyinen. Kuitenkin sen verran, että se pitää minulla kosteus- ja rasvatasapainon kunnossa.

Aikaisemman esittelyni tästä tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 64,00 € / 15 ml
Saatavuus: jälleenmyyvät apteekit ja apteekkiverkkokaupat

Superkosteuttaja!

Neal’s Yard Remedies Rose Formula Hydrating Eye Cream

Neal’s Yard Remedies, eli NYR on jo aika pitkäikäinen luonnonkosmetiikan merkki. Luomutuotanto on merkin yksi ylpeyden aiheita, sillä he käyttävät 95 prosenttisesti luomutuotettuja luonnonainesosia. Eli luonnonainesosista 95 % on luomutuotettua.

NYRin ruusua sisältävä silmänympärysvoide on seerumimaisen ohut koostumukseltaan ja silti todella hyvin kosteuttava. Kun voide on tasoiteltu iholle, se tuntuu vähän napakoittavan ihoa. Aivan kuin se tekisi suojakalvon iholle.

Satuin lukemaan Karkkipäivän Sannin esittelyn tästä samaisesta silmänympärysvoiteesta. Sanni mainitsi alkoholihuurut. Minulla itselläni tuota kokemusta ei ole ollut, mikä sinällään on ihme. Aika herkästi silmäni reagoivat huuruihin.

Itse en ole suosinut (ainakaan silmänympärysiholle) voimakkaasti alkoholisia tuotteita. Tosin olen kyllä nyt sitten paljon lukenut siitäkin, että ne alkoholit haihtuvat iholta, eivätkä ehdi siten kuivattamaan ihoa. Luonnonkosmetiikassa kuitenkin alkoholilla on tärkeä rooli – tuotteiden säilyvyys. Jollain se luonnonkosmetiikkakin pitää säilöä, jotta sen käyttöikä on riittävän pitkä ja tuote turvallinen käyttäjälleen. Lisäksi, jos olen vain oikein ymmärtänyt, kasvit uutetaan alkoholiin. Kasviuutteita käytetään paljon luonnonkosmetiikassa. Täten alkoholeilta on niitä testaillessa mahdotonta välttyä.

Tämä silmänympärysvoide on itselleni vähän outo kokemus, sillä yleensä näin ohut koostumus ei riitä minulla kosteuttamaan riittävästi. Lisäksi denaturoitu alkoholi INCI-listan melko alussa pitäisi kumota oma kokemukseni kosteuttavuudesta. Silti en pääse mihinkään siitä, että se tuotteessa käytetty alkoholi ei kuivattanut herkkää silmänympärysihoani, vaan tämä voide oli todella hyvä tuote ja toimi minulla hyvin. Hämmentävää!

Aikaisemman postaukseni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 34,20 € / 10 ml
Saatavuus: eleven.fi* ja monet luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat

Kevyt ja kosteuttava!

Himalaya Herbals Under Eye Cream

Himalaya Herbals on siitä kiva merkki, että sen tuotteet eivät ole hirvittävän kalliita. Tutustuin vuosi sitten tähän edullisempaan silmänympärysvoiteeseen. Vaikka tuote on nimeltään Under Eye Cream, olen sitä käyttänyt yläluomillekin. Tarvitsen myös yläluomille voidetta.

Tämä on edullisemmista silmänympärysvoiteista ihan uskomattoman täyteläinen. Hyvin usein (ei toki aina) edullisempien merkkien silmänympärysvoiteet ovat hieman keveitä. Under Eye Cream on täyteläistä, hieman paksuhkoa voidetta. Se tulee hyvin ulos tuubista, mutta silmäluomille taputtelu voi viedä aikaa, jos annostelee liikaa tai silmäluomet ovat rasvoittuvat. Siksi ei ehkä optimaalisin rasvoittuvalle silmänympärysiholle, mutta kuivalle silmänympärysiholle ihan huippu!

Kurkkaa täältä aikaisempi esittelyni.

Hinta: 14,00 € / 15 ml
Saatavuus: suurimmat Sokos-tavaratalot ja marketit

Edullinen!

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Eye Balm

Siitä taitaa olla kohta jo kolme vuotta, kun ostin tämän Estée Lauderin ihanan silmänympärysvoiteen. Kyllähän se kirpaisi, mutta oli joka euron arvoinen. Olen tykännyt Estée Lauderin tuotteista muutenkin. Monia on tullut kokeiltua.

Revitalizing Supreme on siitä erilainen anti-aging -silmänympärysvoide, että se ei täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta jää iholle rasvaiseksi eikä täten saa meikkiä kerääntymään juonteisiin. Kuitenkin silmänympärysvoide antaa tehokasta kosteutta ja mikropienet valoa heijastavat hiukkaset tuovat kevyesti kirkkautta silmänympärysiholle. Käytin tätä voidetta siihen aikaan, kun en vielä käyttänyt seerumeja silmänympärysiholleni. Yksinäänkin voide oli huikean hyvä. Mitähän tuumaisin tästä nyt, kun käytän alla seerumejakin? Räjähtäisikö pankki? 😀

Tarkemman esittelyni tästä loistavasta silmänympärysvoiteesta löydät täältä.

Hinta: 62,90-63,50 € / 15 ml
Saatavuus: Kicks*, Bangerhead*, Eleven*, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, niiden verkkokaupat sekä Emotion-myymälät

Ylellinen!

Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Jos tummat silmänaluset vaivaavat, niin tämä! Vaikka valmistajat aina sanovat markkinoinnissa, että tämä poistaa tummat silmänaluset tai häivyttää niitä, niin totuushan on se, ettei sellaista loistoratkaisua ole vielä keksitty. Ainakaan siten toimivaa, kun markkinointipuheissa annetaan ymmärtää. On teoreettista toimivuutta ja sitten on sellaista, joka lähtee pesussa pois. Originsin GinZing -silmänympärysvoiteessa on paljon valoa heijastavia pigmenttejä ja kevyesti oranssinen sävy. Nämä yhdessä häivyttävät tummuutta silmien alta, jonka efekti poistuu siinä vaiheessa kun tuote pestään tai kuluu pois. Oranssi sävy neutraloi sinisyyttä ja valoa heijastavat pigmentit tuovat valoa ja kirkkautta. Mikään peiteaine tämä ei kuitenkaan ole, joten efekti on kevyt. Kuitenkin hyvä apu, jos halutaan vähän kirkkautta silmien alle tai päälle vielä käyttää peiteaineitakin.

Sen lisäksi, että tämä silmänympärysvoide häivyttää silmänalusien tummuutta, se kosteuttaa hyvin ihoa ja lukitsee tehokkaasti kosteuttavat seerumit silmänympärysiholle.

Aikaisemman esittelyni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 29,50 € / 15 ml
Saatavuus: Kicks* ja Stockmann-tavaratalo

Tummia silmänalusia häivyttävä!

Haluan vielä huomauttaa, että luomivärit tarttuvat paremmin hyvän kosteustasapainon omaavalle silmänympärysiholle. Jos iho on kuiva, ei pohjustajakaan pysty täydellisesti tuomaan apua. Tämä seikan olen huomannut meikkaajana työskennellessäni. Kosteusköyhällä silmänympärysiholla pohjustajatkaan eivät saa luomivärien pigmenttejä tarttumaan yhtä hyvin, kuin hyvällä kosteustasapainolla olevalle iholle. Kuivalla iholla luomiväri vain pöllyää ja värit jäävät hailakoiksi. Kosteustasapainon parantaminen voi olla yksi ratkaisu, jos tuollaista ongelmaa esiintyy.

Tässä olivat 5 parasta silmänympärysvoidetta. Joukosta löytyi edullista edustajaa aina ylellisiin luksusmerkkeihin sekä luonnonkosmetiikasta apteekkimerkkeihin. Silmänympärysvoiteet ovat muuten aika hintava tuoteryhmä. Oletteko huomanneet? Toki niitä löytyy todella edullisinakin, mutta monesti niiden litrahinnat ovat kyllä aika korkeat.

Löytyikö joukosta sinun suosikkejasi?

Lierac, NYR, Himalaya Herbals ja Origins saatuja.
X