5 parasta...

5 parasta silmänympärysvoidetta

30.7.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postauksessa saatuja tuotteita.

Oikein ihanaa ja rauhaisaa sunnuntaita. On tuttuun tapaan aika katsastaa 5 parasta. Olen tehnyt näitä 5 parasta -postauksia melkein joka sunnuntai reilun parin vuoden ajan. Siitäkään huolimatta en ole vielä kertaakaan listannut parhaimpia silmänympärysvoiteita.

Silmänympärysvoiteet ovat yksi minun tärkeimpiä ihonhoitotuotteita. Olen monestikin kertonut, että kärsin atooppisesta ihottumasta silmänympärysihon alueella, jos en käytä riittävää kosteutusta ja sen päällä suojaavuutta. Onneksi sitä hirveää ihottumaa en ole saanut enää vuosiin silmänympärysihon alueelle. *koputtaa puuta* Koska olen ongelmaan taipuvainen, on ihoni silmänympärysalueella erilainen. Vähänkin ihon kosteustasapainon heiketessä, tulee esiin ryppyisempi iho. Kosteus on se joka pitää ihon kunnossa ja sileämpänä, rasvapitoisuus tuotteessa sitten taas suojaa, eli estää kosteutta haihtumasta iholta. Joitakin vuosia sitten ymmärsin, että pelkästään paksumpaan ja paksumpaan voiteeseen vaihtamalla, en saa parempaa ja parempaa tulosta. Minun täytyy buustata kosteutta iholle ja lukita se sinne. Joten otin käyttöön kosteuttavat seerumit ja/tai kosteusbuusterit. Käytän silmänympärysiholla ensin seerumia tai jotain muuta kosteutta lisäävää tiivistettä ja sen päälle taputtelen sormella silmänympärysvoiteen. Tällä tavoin olen saanut silmänympärysihoni pysymään sileämpänä sekä erityisen hyvin kosteutettuna.

Listasin tähän ensimmäiseen silmänympärysvoiteita käsittelevään postaukseen vähän erilaisia tuotteita. Voisin tulevaisuudessa sitten yksilöidä parhaimpiin täyteläisiin ja kevyemmän koostumuksen omaavin jne. Ne silmänympärysseerumit nyt ainakin minun pitäisi kyllä listailla. Tässä nyt kuitenkin tulevat 5 parasta silmänympärysvoidetta.

Lierac Premium Eyes

Tämä hyaluronihappoa sisältävä silmänympärysvoide on huikea! Kerroin, että käytän seerumia silmänympärysiholla. Noh, olen voinut hetkittäin olla ilmankin tämän Lieracin silmänympärysvoiteen avulla. Premium Eyes on todella kosteuttava, mutta tietenkään omaan tapaani kuuluva lisäbuustaus ei ole haitaksi.

Pumppupullo on kätevä käytössä ja se saa tuotteen säilymään ja säilyttämään kaikki tehoaineensa pidempään. Hygieenisyys ja käyttömukavuus ovat aina valttia. Pientä miinusta toki siitä, että tuotteen loppuminen tulee vähän yllätyksenä. Lierac Premium Eyes on todella riittoisaa. Pieni määrä riittää silmäluomille. Koostumus on täyteläinen, mutta ei kuitenkaan voimakkaan rasvainen tai öljyinen. Kuitenkin sen verran, että se pitää minulla kosteus- ja rasvatasapainon kunnossa.

Aikaisemman esittelyni tästä tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 64,00 € / 15 ml
Saatavuus: jälleenmyyvät apteekit ja apteekkiverkkokaupat

Superkosteuttaja!

Neal’s Yard Remedies Rose Formula Hydrating Eye Cream

Neal’s Yard Remedies, eli NYR on jo aika pitkäikäinen luonnonkosmetiikan merkki. Luomutuotanto on merkin yksi ylpeyden aiheita, sillä he käyttävät 95 prosenttisesti luomutuotettuja luonnonainesosia. Eli luonnonainesosista 95 % on luomutuotettua.

NYRin ruusua sisältävä silmänympärysvoide on seerumimaisen ohut koostumukseltaan ja silti todella hyvin kosteuttava. Kun voide on tasoiteltu iholle, se tuntuu vähän napakoittavan ihoa. Aivan kuin se tekisi suojakalvon iholle.

Satuin lukemaan Karkkipäivän Sannin esittelyn tästä samaisesta silmänympärysvoiteesta. Sanni mainitsi alkoholihuurut. Minulla itselläni tuota kokemusta ei ole ollut, mikä sinällään on ihme. Aika herkästi silmäni reagoivat huuruihin.

Itse en ole suosinut (ainakaan silmänympärysiholle) voimakkaasti alkoholisia tuotteita. Tosin olen kyllä nyt sitten paljon lukenut siitäkin, että ne alkoholit haihtuvat iholta, eivätkä ehdi siten kuivattamaan ihoa. Luonnonkosmetiikassa kuitenkin alkoholilla on tärkeä rooli – tuotteiden säilyvyys. Jollain se luonnonkosmetiikkakin pitää säilöä, jotta sen käyttöikä on riittävän pitkä ja tuote turvallinen käyttäjälleen. Lisäksi, jos olen vain oikein ymmärtänyt, kasvit uutetaan alkoholiin. Kasviuutteita käytetään paljon luonnonkosmetiikassa. Täten alkoholeilta on niitä testaillessa mahdotonta välttyä.

Tämä silmänympärysvoide on itselleni vähän outo kokemus, sillä yleensä näin ohut koostumus ei riitä minulla kosteuttamaan riittävästi. Lisäksi denaturoitu alkoholi INCI-listan melko alussa pitäisi kumota oma kokemukseni kosteuttavuudesta. Silti en pääse mihinkään siitä, että se tuotteessa käytetty alkoholi ei kuivattanut herkkää silmänympärysihoani, vaan tämä voide oli todella hyvä tuote ja toimi minulla hyvin. Hämmentävää!

Aikaisemman postaukseni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 34,20 € / 10 ml
Saatavuus: eleven.fi ja monet luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat

Kevyt ja kosteuttava!

Himalaya Herbals Under Eye Cream

Himalaya Herbals on siitä kiva merkki, että sen tuotteet eivät ole hirvittävän kalliita. Tutustuin vuosi sitten tähän edullisempaan silmänympärysvoiteeseen. Vaikka tuote on nimeltään Under Eye Cream, olen sitä käyttänyt yläluomillekin. Tarvitsen myös yläluomille voidetta.

Tämä on edullisemmista silmänympärysvoiteista ihan uskomattoman täyteläinen. Hyvin usein (ei toki aina) edullisempien merkkien silmänympärysvoiteet ovat hieman keveitä. Under Eye Cream on täyteläistä, hieman paksuhkoa voidetta. Se tulee hyvin ulos tuubista, mutta silmäluomille taputtelu voi viedä aikaa, jos annostelee liikaa tai silmäluomet ovat rasvoittuvat. Siksi ei ehkä optimaalisin rasvoittuvalle silmänympärysiholle, mutta kuivalle silmänympärysiholle ihan huippu!

Kurkkaa täältä aikaisempi esittelyni.

Hinta: 14,00 € / 15 ml
Saatavuus: suurimmat Sokos-tavaratalot ja marketit

Edullinen!

Estée Lauder Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Eye Balm

Siitä taitaa olla kohta jo kolme vuotta, kun ostin tämän Estée Lauderin ihanan silmänympärysvoiteen. Kyllähän se kirpaisi, mutta oli joka euron arvoinen. Olen tykännyt Estée Lauderin tuotteista muutenkin. Monia on tullut kokeiltua.

Revitalizing Supreme on siitä erilainen anti-aging -silmänympärysvoide, että se ei täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta jää iholle rasvaiseksi eikä täten saa meikkiä kerääntymään juonteisiin. Kuitenkin silmänympärysvoide antaa tehokasta kosteutta ja mikropienet valoa heijastavat hiukkaset tuovat kevyesti kirkkautta silmänympärysiholle. Käytin tätä voidetta siihen aikaan, kun en vielä käyttänyt seerumeja silmänympärysiholleni. Yksinäänkin voide oli huikean hyvä. Mitähän tuumaisin tästä nyt, kun käytän alla seerumejakin? Räjähtäisikö pankki? 😀

Tarkemman esittelyni tästä loistavasta silmänympärysvoiteesta löydät täältä.

Hinta: 62,90-63,50 € / 15 ml
Saatavuus: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, niiden verkkokaupat sekä Emotion-myymälät

Ylellinen!

Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Jos tummat silmänaluset vaivaavat, niin tämä! Vaikka valmistajat aina sanovat markkinoinnissa, että tämä poistaa tummat silmänaluset tai häivyttää niitä, niin totuushan on se, ettei sellaista loistoratkaisua ole vielä keksitty. Ainakaan siten toimivaa, kun markkinointipuheissa annetaan ymmärtää. On teoreettista toimivuutta ja sitten on sellaista, joka lähtee pesussa pois. Originsin GinZing -silmänympärysvoiteessa on paljon valoa heijastavia pigmenttejä ja kevyesti oranssinen sävy. Nämä yhdessä häivyttävät tummuutta silmien alta, jonka efekti poistuu siinä vaiheessa kun tuote pestään tai kuluu pois. Oranssi sävy neutraloi sinisyyttä ja valoa heijastavat pigmentit tuovat valoa ja kirkkautta. Mikään peiteaine tämä ei kuitenkaan ole, joten efekti on kevyt. Kuitenkin hyvä apu, jos halutaan vähän kirkkautta silmien alle tai päälle vielä käyttää peiteaineitakin.

Sen lisäksi, että tämä silmänympärysvoide häivyttää silmänalusien tummuutta, se kosteuttaa hyvin ihoa ja lukitsee tehokkaasti kosteuttavat seerumit silmänympärysiholle.

Aikaisemman esittelyni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 29,50 € / 15 ml
Saatavuus: Stockmann-tavaratalo

Tummia silmänalusia häivyttävä!

Haluan vielä huomauttaa, että luomivärit tarttuvat paremmin hyvän kosteustasapainon omaavalle silmänympärysiholle. Jos iho on kuiva, ei pohjustajakaan pysty täydellisesti tuomaan apua. Tämä seikan olen huomannut meikkaajana työskennellessäni. Kosteusköyhällä silmänympärysiholla pohjustajatkaan eivät saa luomivärien pigmenttejä tarttumaan yhtä hyvin, kuin hyvällä kosteustasapainolla olevalle iholle. Kuivalla iholla luomiväri vain pöllyää ja värit jäävät hailakoiksi. Kosteustasapainon parantaminen voi olla yksi ratkaisu, jos tuollaista ongelmaa esiintyy.

Tässä olivat 5 parasta silmänympärysvoidetta. Joukosta löytyi edullista edustajaa aina ylellisiin luksusmerkkeihin sekä luonnonkosmetiikasta apteekkimerkkeihin. Silmänympärysvoiteet ovat muuten aika hintava tuoteryhmä. Oletteko huomanneet? Toki niitä löytyy todella edullisinakin, mutta monesti niiden litrahinnat ovat kyllä aika korkeat.

Löytyikö joukosta sinun suosikkejasi?

Lierac, NYR, Himalaya Herbals ja Origins saatuja.

Kommentit (15)

Nyt sanon, että en mene aivan täydelliseen takuuseen, mutta Estée Lauderissa ei näyttäsi olevan.

Water, Dimethicone, Isohexadecane, Glycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG-10, Dimethicone, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Disteardimonium Hectorite, Phyllostachys Nigra (Bamboo) Leaf Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Narcissus Tazetta Bulb Extract, Whey Protein/Lactis Protein/Protéine Du Petit-Lait, Caffeine, Sucrose, Acetyl Hexapeptide-8, Sorbitol, Polysilicone-11, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Isododecane, Acetyl Glucosamine, Ergothioneine, Propylene Glycol Dicaprate, Sodium Hyaluronate, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, PEG-32, PEG-6, Sodium Dehydroacetate, Polyethylene, Citric Acid, Fragrance, Sodium Citrate, Disodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Ainoastaan tuo Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake vähän mietityttää. Jos se olisi ollut Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, niin se olisi auringonkukkaöljyä, mutta mitä seedcake tarkalleen on? En valitettavasti tiedä.

Tuo on meinaan ihan huippuhyvä sy-voide. 🙂

Kiitos toiveestasi. Yritän muistaa mainita. 🙂

Lierac on näistä minun suosikki, lisäksi Bakelilta ja Sensailta löytyy pari muuta sy-suosikkia. 🙂 Luonnonkosmetiikassa ei ole Mia Höytön Valon voittanutta. <3

Mia Höytöä on kovasti kehuttu. Pitäiskö se testailla joskus?

Olisin muuten osannut arvata, että pidät tuosta Lieracista, eikä Bakel ja Sensai yllättänyt. Tunnen jonkun verran sinun mieltymyksiä. 🙂

Lieracista sain muiden merkin ostosten yhteydessä tosi ison näytetuubin ja olen sitä nyt käytellyt iltaisin kuukauden verran. Tykkään ja toimii hyvin. Sensailta samoin ollut pieni tuubi näytettä ja rakastuin mutta se hinta. Tällä erää ei pysty maksamaan 150€ silmänympärysvoiteesta.

Silmänympärysseerit kiinnostaa jatkossa ehdottomasti!

Se on kyllä aikamoinen sijoitus. Hmm… onkohan minun kallein seerumiostos ollut jotain 100 euroa? Helposti 150 euroa hassaantuu jossain Sephorassa tai laivan kosmeosastolla, mutta yleensä siinä tulee ostettua monta tuotetta. Mutta ovatko ne aina olleet oikeaan tarpeeseen? Niin… kumpi on suurempi hassaus? Ostaa yksi loistava tuote isolla rahalla vai polttaa saman summan moneen vähemmän tarpeelliseen? Kysymys ei ollut sinulle, vaan jäin itsekseni tätä pohtimaan omassa suhtautumisessani. 🙂

Loistava postaus! Itselläkin sy voide on tosi tärkeä. Super herkälle ja kuivalle iholle ei vain ole helppo sopivia löytää kun öljy pohjaiset lähes poikkeuksetta ärsyttävät silmiä :/
Osaisitko suositella mitään super kosteuttavaa, tummuutta ja turvotusta vähentävää geeli pohjaista sy tuotetta?
Itse käytän nyk. enimmäkseen K-Beauty tuotteita ja Korean ihon hoito rutiini onkin kirjaimellisesti pelastanut ihoni ? ja omat suosikit tällä hetkellä löytyykin Bentonilta ja Mizonilta. Silmän ympärys seerumikin on hakusessa joten todellakin odotan Seerumi postaustasi ?

Hmm… tummuutta kun ei oikein taida oikeasti häivyttää kuin valoa heijastavia pigmenttejä sisältävät ja sitten taas turvotusta vähentävät ovat usein kirkkaita geelimäisiä… hmmm… oletko valmis käyttämään kahta tuotetta? Nyt en keksi mitään, josta löytyisi tehokkaampana efektinä molemmat. Clarinsin Eye Contour Gel on aika kiva ja sy-ihoa virkistävä. Minulle se ei yksinään riitä, mutta olen sitä käyttänyt tuhdimman voiteen alla.
https://www.sokos.fi/fi/sokos/clarins-eye-contour-gel-silmanymparysgeeli-20-ml-00020766619

Sitten kaikki sellaiset, joissa on se metallinen helmi, jolla levitetään tuote. Ne viilentävät mukavasti ja saavat lymfanesteet liikkeelle. Tämä Talikan oli kyllä todella ihana aamuturvotukseen. 🙂
https://www.sokos.fi/fi/sokos/talika-eye-detox-specific-voidegeeli-silmanymparysiholle-15-ml

Sitten tummuutta häivyttävinä tähän mennessä kyllä paras on tuo tässä postauksessa oleva Originsin. Myös tässä postauksessa oleva Estée Lauder häivyttää tummuutta, mutta ei yhtä tehokkaasti.

Minulle nuo korealaiset ovat vähän tuntemattomia. Olen joitakin tuotteita kokeillut ja pitänyt niistä. Erityisesti kangasnaamiot ja BB-voiteet. <3

Hyvä postatus jälleen. Itselläni hakusessa sy-voide. Iho on pintakuiva, siihen minkälaista hoitoa suosittelet.

Heippa!

Suosittelen sinullekin alle kosteuttavaa seerumia ja sen päälle voidetta. Kun vähän aikaa vaan jaksaa aamuin ja illoin, niin jossain vaiheessa alkaa huomaamaan selkeää eroa ihossa. Se on kimmoisampi ja kosteutettu. 🙂

Koska puhuit pintakuivasta, niin en ehkä kaikista tuhdeinta voidetta silti lähtisi sinulle suosittelemaan. Siksi tuo tämän postauksen Lierac tai Estée Lauder saattaisivat olla optimaaliset. Alle tosiaan seerumia. Teen jossakin vaiheessa parhaimmat sy-seerumit postauksen, mutta nyt yhtenä aivan mielettömän hyvin sy-ihollekin toimineena suosittelen niinkin yllättävää tuotetta kuin Lumenen hyaluronihappotiiviste. Se ei varsinaisesti ole sy-tuote, mutta toiminut minulla äärettömän hyvin silmänympärysalueella. Sitoo hyvin kosteutta. Ihan ässä tuote! Kyseessä siis tämä tuote:
https://www.sokos.fi/fi/sokos/lumene-bright-now-hyaluronitiiviste-30ml

Just viikko sitten ostin Shiseidon concentrate sy-voiteen, olin kuullut siità kehuja ja oli pikkasen edullisempi muihin selektiivisiin verrattuna. Vielà ei ole pienet rypyt silenneet 🙂 eli suosittelet laittamaan alle seerumia ja sitten vasta tàmàn sy-voiteen pààlle? Olen kokeillut monia, mutta mikààn ei ole mua vielà vakuuttanut ja aina vaan vuosia tullessa lisàà, kriteerit ja vaatimukset voiteelta lisààntyy..

No sepä se! Vuosien saatossa kaiken aikaa vaatimustaso kasvaa ja lähtökohdat ovat… miten sen nyt sanoisi? Vuosi vuodelta on syvempiä uurteita, ohuempi iho ja samalla herkemmin kuivuva.

Tämä postaus tuli kuin tilauksesta! Minulla on nimittäin tismalleen sama tilanne silmänympäryksillä kuin sinulla – atooppinen iho, jossa ei varsinaista ihottumaa ole, mutta ärtyy ja kuivuu herkästi. Silmänympärykset aiheuttavat erityisesti meikkauksessa päänvaivaa, kun meikki menee kuivalla iholla päivänmittaan aika karsean näköiseksi, se on ikuinen ongelmakohtani. Ja mainitsemasi ongelma silmämeikin kanssa on kyllä ikuinen murheenkryyni. Käytän tällä hetkellä vain tuhtia silmänympärysvoidetta (Kiehl’sin creamy eye treatment with avocado) ja sy-iho kaipaisi vielä extrakosteutusta, vaikka pysyykin nykyisellä voiteella ihan ok kunnossa. Mutta tästä postauksesta hoksasin, että sy-ihoni kaipaisi seerumia kosteuttamaan tuhdimman sy-voiteen lisäksi! Mitä seerumia itse käytät sy-iholla? Olisi ihanaa, jos sy-seerumeista tulisi oma postaus! 🙂 Olen nimittäin nyt vakuuttunut, että seerumi voisi olla pelastus nykyisiin sy-ongelmiini! 😀

Suosittelen lämpimästi lisäksi seerumia. Kun otin ne käyttööni, on sy-iho ollut sileämpi ja meikki ei enää korosta niin voimakkaasti kaikkea epämieluisaa. Toki meikeissäkin pitää katsoa mitä käyttää ja miten niiden kanssa kikkailee, mutta silti on selkeästi ollut parempi useamman vuoden.

Heitän yhden ihan ässän tähän heti ensimmäiseksi. Se Lumenen hyaluronihappotiiviste toimii loistavasti kosteusbuustaajana. Talvella erittäin kuivana aikana saatan kikkailla enemmänkin ja käytän hyaluronihapon lisäksi ihan sy-seerumia ja tietty se tuhdimpi voide päälle. Sitten jos on valmis satsaamaan kunnolla, niin YSL:n tämä:
https://www.stockmann.com/product/forever-youth-liberator-eye-serum-silmanymparysseerumi-15-ml/1172368608

Jos taas on tiukka budjetti, niin heitän vielä yhden. LV:n tuubissa oleva seerumi toimii kanssa sy-iholle. Ei ehkä vedä vertoja noille kahdelle ensin mainitsemalleni, mutta sillä on hintaa about 8-9 euroa.

Kuten huomaat, saatan käyttää sellaisiakin tuotteita sy-iholle, joita ei suoranaisesti markkinoida sy-iholle. Vähän aina riippuu seerumista, että viitsinkö sitä käyttää ohuemmalle ja ärtyvälle sy-iholle. Tuo Lumene ja LV on testattu pitkään ja ne ainakin ovat loistavia myös silmäluomille.

Kysyit mitä käytän? Minulla tuotteet vaihtelevat, koska saan ja ostan seerumeja sekä testailen niitä. Tuo Lumenen hyaluronihappotiiviste on varmaan sellainen, joka on nyt ollut todella pitkään käytössä, mutta on välissä ollut muitakin. 🙂

Silmänympärysseerumeista tulee oma postaus. En tiedä vielä milloin, mutta tulee. Pitää oikeasti alkaa aivotyöskentelyä, että mitkä ne 5 parasta olisivat?

Kaksois-kosteutus silmien alle! Enpä ollut kuullutkaan aikaisemmi,että silmien alle on olemassa oma seerumi! Itse tykkään laittaa päiväksi kevyemmän silmänympärysvoiteen ja yöksi tuhdimpaa. Samalla, kun levitän kasvoille naamion laitan myös silmien alle oman voidemaisen naamion. Toisinaan käytän silmien alla naamiolappuja. (https://www.kauneusmaailma.fi/eye-contout-patch-p-1150.html) Kangasnaamioissahan tulee naamiota myös silmienkin alle.
Suosittelen lämpimästi tutustumaan korealaiseen kosmetiikkaan! https://www.bearel.fi/tuote-osasto/korealainen-kosmetiikka/

Onko mikään postauksen sy-voiteista öljytön? Minulla on tosi kuiva silmänympärysiho, mutta ei taida tosi kosteuttavaa, öljytöntä sy-voidetta olla olemassakaan? Minulla olisi hartaana toiveena, että kun lukijoissa on paljon ripsenpidennyksiä käyttäviä ihmisiä, olisi tuote-esittelyissä vaikka erikseen maininta, jos jokin tuote on öljytön. Siis lähinnä kasvoputsareissa, sy-voiteissa ym 🙂 Aloin itse juuri käyttää ripsenpidennyksiä ja huh, valtava viidakko nuo kosmetiikan incit. Nöin voisit auttaa meitä tumpeloita 😀

Nyt sanon, että en mene aivan täydelliseen takuuseen, mutta Estée Lauderissa ei näyttäsi olevan.

Water, Dimethicone, Isohexadecane, Glycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, PEG-10, Dimethicone, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Disteardimonium Hectorite, Phyllostachys Nigra (Bamboo) Leaf Extract, Hordeum Vulgare (Barley) Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Narcissus Tazetta Bulb Extract, Whey Protein/Lactis Protein/Protéine Du Petit-Lait, Caffeine, Sucrose, Acetyl Hexapeptide-8, Sorbitol, Polysilicone-11, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Isododecane, Acetyl Glucosamine, Ergothioneine, Propylene Glycol Dicaprate, Sodium Hyaluronate, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, PEG-32, PEG-6, Sodium Dehydroacetate, Polyethylene, Citric Acid, Fragrance, Sodium Citrate, Disodium EDTA, BHT, Phenoxyethanol, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

Ainoastaan tuo Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake vähän mietityttää. Jos se olisi ollut Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, niin se olisi auringonkukkaöljyä, mutta mitä seedcake tarkalleen on? En valitettavasti tiedä.

Tuo on meinaan ihan huippuhyvä sy-voide. 🙂

Kiitos toiveestasi. Yritän muistaa mainita. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *