Glitz & Glam

5 parasta silmien turvotukseen – näillä vinkeillä vähennät aamuista turvotusta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tonymolyt saatuja

Voi, kuinka ihanaa onkaan rämpiä läpi marraskuun. Ihana herätä joka aamu pimeyteen, katsella samean harmaata keskipäivää ja yrittää nähdä edes pientä valonpilkahdusta turvoksissa olevien silmäluomien alta. Enpä ihan hirveästi valita täällä blogini puolella, mutta marraskuut vaikuttavat olevan vuodesta toiseen minun valitusvirteni kohde.

Kun väsyttää ja kiire rytmittää jokaista päivää, niin kyllä sen aamuisin peilistäkin näkee. Jos tavallisesti aamuinen turvotus silmissä laskeutuu viimeistään tunti heräämisen jälkeen, niin marraskuussa tuntuu, ettei turvotus ehdi edes laskea päivän aikana.

Siitä syystä listailin muillekin vinkkejä, millä laskea silmien turvotusta. Tärkeintä toki olisi huolehtia nestetasapainosta, välttää suolaa iltaisin ja nukkua riittävästi. Mutta lähestyn aihetta nyt siitä näkökulmasta, että silmäluomet ovat jo turvoksissa. Mitä tehdä, jotta saisi turvotuksen laskemaan mahdollisimman nopeasti.

Viileä jaderolleri

Rakastuin jaderolleriin tämän syksyn aikana. Siis tämähän on parempi kuin olin odottanut. Viileä kivi ja hellä rullailu silmänympärysiholla nopeuttaa kertyneen nesteen liikkumista, joten silmien turvotus laskee.

Jääkaappikylmä jaderolleri on kaikista paras, mutta jos rollerin on unohtanut pöydälle, niin sen voi pikaisesti viilentää kylmällä vedellä. Toki kivi on jo materiaalina viileältä tuntuva, vaikka sitä säilyttäisi huoneenlämmössä.

Ja ihan vaan lisävinkiksi, jaderollerilla on monta muutakin hyötyä ihonhoidossa.

Lue käyttövinkkejä ja kokemuksiani jaderollerista!

Hinta: mallista ja brändistä riippuen 9,90-55,90 €
Saatavuus: *Lyko, *Lookfantastic, *Bangerhead, *Kicks ja monet tavaratalot

Turvotusta poistava puikko

Tonymolyn suloinen pandapuikko yllätti minut! Panda’s Dream So Cool Eye Stick on puikkomainen silmänympärysvoide, joka auttaa turvotukseen. Tuote kosteuttaa ja antaa viileän tunteen iholle. Tämä ihoa myös rauhoittava puikko sisältää bambu-uutetta ja xylitolia.

Puikko ei tee ollenkaan rasvaista tunnetta iholle. Siksi se soveltuu myös rasvoittuville silmäluomille. Kuiville silmäluomille suosittelen lisäksi muitakin kosteuttavia ja suojaavia silmänympärystuotteita.

Todella näppärä tuote kiireisiin aamuihin, sillä puikko toimii ihonhoitotuotteenakin, ja voit vain jatkaa meikkaamisella sen levittämisen jälkeen. Nopeuttaa ainakin hieman turvotuksen laskeutumista, eikä aikaa kulu ylimääräiseen odotteluun. Puikkoa voi kevyesti taputella myös meikin päälle.

Katso aikaisemmasta postauksestani, miten suloinen korkki tässä puikossa on!

Hinta: 13,50-14,90 € / 9 g
Saatavuus: *Eleven, *Lyko, *Nordicfeel, *Bearel, *nobe sekä tavaratalot

Lappumaiset silmänympärysnaamiot

Jos aamuisin olisi aikaa, ihoa kosteuttavat silmänympärysnaamiot ovat mielyttävä tapa laskea turvotusta. Pieni rentoutuminen ja rauhallinen aivojen käynnistely viileät silmänympäryslaput silmillä on parasta! Kun ryhtyy meikkaamaan, huomaa, kuinka ihanan kosteutettu ja tasainen silmänympärysiho onkaan.

Kankaisia ja geelistä valmistettuja silmänympärysnaamioita on hyvin monenlaisia. Tässä kuvassa minulla on Tonymolyn Panda’s Dream Eye Patch -naamiolaput, jotka ulottuvat koko silmänympärysiholle. Lisäksi lapuissa on läpät, jotka voi kääntää silmäluomien päälle, mutta myös pitää avonaisena.

Hinta: yksittäispakatut 2,50-12,00 €, useamman lapun pakkaukset 15,90-89,90 €
Saatavuus: *Eleven ja *Bangerhead sekä monet muut verkkokaupat ja tavaratalot

Turvotusta laskeva seerumi

The Ordinarylla on seerumi, joka ennaltaehkäisee ja laskee silmien turvotusta. Caffeine Solution 5 % + EGCG on todella tehokas seerumi! Se todella ennaltaehkäisee aamuista turvotusta, mutta se myös laskee turvotusta nopeasti.

Caffeine Solution 5 % + EGCG sisältää runsaasti kofeiinia, joka on tunnettu ainesosa silmänympärystuotteissa, jotka lupaavat vähentää turvotusta ja tummuutta. Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) on vihreästä teestä peräisin olevaa flavoidia, joka on todella suosittu ainesosa lisäravinteissa. Pipetin avulla annosteltava seerumi taputellaan silmänympärysiholle ennen voidetta.

Monet muutkin ovat huomanneet tämän edullisen seerumin tehokkuuden, mutta moni sanoo tätä kuivattavaksi ja suosittelee seerumin kanssa todella kosteuttavia tuotteita. Itse en ole havainnut Caffeinen kuivattavan, mutta syy saattaakin olla siinä, että olen käyttänyt tuotetta satunnaisemmin sekä aina todella kosteuttavia silmänympärystuotteita. Minulla on aina kosteuttava seerumi ja voide, joten iho ei pääse kuivahtamaan.

Jos haluat lukea monien muidenkin kokemuksia tästä seerumista, niin klikkaa alla olevaa Elevenin linkkiä, niin löydät käyttäjien arvosteluja ja kommentteja.

Hinta: 6,95-8,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven, *Lookfantastic, *Cocopanda, *Bangerhead, *Lyko ja *Kicks

Kurkkuviipaleet tai teepussit

Jos ei halua mitään välineitä tai kosmetiikkaa käyttää, niin jääkaappikylmät kurkkuviipaleet tai kylmässä vedessä kostutetut teepussit ajavat kanssa tehtäväänsä. Molemmat ovat olleet käytössäni hätätapauksissa. Molemmat myös rauhoittavat ihanasti atooppisesta ihottumasta ärtynyttä ihoa.

Muistan, kun vuosia sitten erään ystäväni luona vietetyn illan jälkeen aamulla heräsin todella ärtyneisiin silmiin. Syynä ei ollut pelkkä krapula, vaan silmänympärysiholle lehahti atooppinen ihottuma. Parantelin sitten päänsärkyäni Buranalla ja silmänympärysihoani teepusseilla ystäväni vieraspedissä maaten. Vihreä tee ja viileys onneksi vähän rauhoittivat ihoa ja turvotuskin laski.

Mitä vinkkejä sinulla on silmien turvotuksen laskemiseen? Vinkkaa kommenteissa!

P.s. Miten teillä meni Vuoden harmain päivä? Itse juhlistin sitä kotonani harmaassa Kouvolassa, oman pihan paljussa (onneksi vesi ei ollut harmaata) pari harmaata juomaa nauttien. Siksi tänään silmiä turvottaa ja olo on entistä harmaampi. 😅

Lue myös:

5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta

Hyvä silmänympärysvoide talveksi

5 vinkkiä ikääntyvälle ja kuivalle silmänympärysiholle

Lue myös

X