Glitz & Glam

5 parasta suurta luomiväripalettia – minun suosikkipaletit

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
MAC ja Urban Decay saatuja

Olen kirjoittanut 5 parasta -postaussarjaa joka sunnuntai lähes viiden vuoden ajan. Vaikka muutamia kertoja postaussarja on jäänyt tauolle, kuten joulukuut ja muutama satunnainen sunnuntai, on se melkoinen määrä yhtä postaussarjaa. Tiedätkö, mitä tajusin? En ole vieläkään saanut tehtyä luomiväreistä 5 parasta -postausta. Nyt sen teen!

Syy siihen, etten ole aiheesta tehnyt listausta, johtuu sen vaikeudesta minulle. Miten ihmeessä voisin listata 5 parasta luomiväripalettia, kun minulla on lukuisia suosikkeja? Sen lisäksi mieltymykset muuttuvat, trendit muuttuvat ja sitten osa suosikeistani on lopetettu tai ovat olleet limited edition -paletteja. Pakko tehdä jonkinlainen rajaus, joten tässä ensimmäisessä 5 parasta luomivärejä käsittelevässä postauksessa listaan suuria paletteja. Aloitan niistä.

Jaottelen vähän parhaimpia luomiväripaletteja kokoluokilla. Tässä ensimmäisessä tulevat suuret, jotka sisältävät enemmän kuin 10 luomiväriä. Jossain vaiheessa listaan keskisuuret (6-10 sävyä) ja pienet (2-5) luomiväripaletit. Ehkä joskus listaan myös megasuuret erikseen eli yli 30 sävyä sisältävät luomiväripaletit.

Tässä tulevat 5 parasta suurta luomiväripalettia!

URBAN DECAY NAKED ULTIMATE BASICS

Minulla on useita Urban Decayn luomiväripaletteja. Oli selvää, että jokin niistä tälle listalleni pääsee. Mietin, mikä niistä on sellainen, johon kaikista eniten olen turvautunut ja mikä niistä on eniten päässyt mukaani matkoille? Totesin, että Naked Ultimate Bascis on ehdottomasti eniten ollut käytössäni ja eniten kulkenut mukanani.

Paletti sisältää 11 mattaluomiväriä ja yhden kevyesti helmiäismäisen. Paletista löytyy lämpimiä ja viileitä sävyjä sekä tummia ja vaaleita. Tällä paletilla pärjää, sillä sen avulla voi tehdä luonnollisia sekä vahvoja silmämeikkejä. Siitä löytyy hyvät mattasävyt ihan mihin vain! Myös kulmat saa meikattua tämän paletin sävyillä, jopa tehtyä silmiinsä rajauksen ja hätätapauksessa varjostaa ja korostaa kasvoja. Naked Ultimate Basics -paletti on todellinen monitoimipaletti.

Urban Decay tekee laadukkaita luomivärejä. Luomivärit ovat pigmenttisiä ja helppokäyttöisiä. Paletti sopii mielestäni hyvin aloittelijalle että konkarille. Tietysti oikein intensiivisiin sävyihin tottunut voi kokea Naked Ultimate Basics -paletin vähän valjuksi, mutta silmämeikinpohjustajalla saa intensiivisyyttä luomivärien sävyihin. Paletin luomivärit ovat aika kiinteitä, joten ne eivät pöllyä voimakkaasti. Koostumus on hyvin satiininen, joten ne tasoittuvat hyvin kauniisti silmäluomelle.

Täältä löydät postauksen, jossa esittelen palettia! Löydät samaisesta postauksesta tutoriaalin kuvassa näkyvään silmämeikkiin.

Hinta: 54,90-55,60 €
Saatavuus: *Kicks, Sokos ja Stockmann

TOO FACED CHOCOLATE BON BONS

Ah, muistatteko tämän herkun? Too Facedin suklaantuoksuisen Chocolate Bon Bons -paletin. Tämä paletti kuuluu myös ehdottomasti näiden viiden parhaan joukkoon. Vaikka Chocolate Bon Bons näyttää vähän lapselliselta, se on varsin ihastuttava paletti. Too Faced on hyvin leikkisä meikkibrändi, siksi sillä on hyvin hauskoja tuotteitakin, jotka eivät ole tosikoille.

Too Faced on kanssa yksi suosikkibrändini luomiväreissä. Tässä Chocolate Bon Bons -paletissa on kiva kattaus neutraaleja ja värillisiä sävyjä. Kaksi luomivärinappia on vähän isompia kuin muut sydämenmuotoiset. Chocolate Bon Bons -paletissa on runsaasti vaaleita ja keskitummia sävyjä, tummia vain muutama. Koostumuksia on hyvin erilaisia. Täysin mattaisia löytyy 6, mutta nekään eivät kaikki ole täysin mattaisia, vaan niissäkin saattaa olla hentoista valonheijastavuutta. Hohtavia koostumuksia on 7 ja hohtavia glittereillä on 3. Yhden napin olen käyttänyt kokonaan loppuun ja yhdessä paistaa pohja. Kuoppia on päässyt syntymään useisiin, mutta pinkki ja tummanvihertävä sävy on jäänyt aika vähälle käytölle.

Too Faced Chocolate Bon Bons on loistava paletti arkimeikkeihin ja juhlameikkeihin. Sillä voi toteuttaa todella luonnollisia ja neutraaleja silmämeikkejä, mutta sillä saa myös värikkäämpiä sekä tummempia toteutuksia. Loistava paletti meikkiharrastajille, mutta ei ollenkaan pöhkömpi aloittelevillekaan. Jotkut sävyt ovat ehkä vähän haastavampia saada tasoittumaan ilman silmämeikinpohjustajaa. Jotkut sävyt ovat vähän läpikuultavampia, joten niillä saa kivasti tehtyä keveän raikkaita silmämeikkejä. Mutta kuten kuvan meikistäkin näkee, on paletin sävyissä pigmenttisyyttä. En kuitenkaan sano, että tämä olisi kaikkien aikojen pigmenttisin, mutta juuri siksi se minun suosikkeihini kuuluu. Se on niin helppo, kun jokainen sävy ei tarraa kiinni niin tiukasti, että arkimeikki näyttää siltä kuin olisi draq queen -kilpailuun lähdössä. Enkä tarkoita, että niin vahva meikki olisi mitenkään tuomittava. En vain oikein uudessa työssäni voi sellaiselta näyttää, koska yritysmaailmassa ollaan vielä vähän konservatiivisia. Meikkaajan ammatissani se taas oli jopa suotavaa.

Täältä löydät esittelyni paletista sekä kuvia, joissa palettia olen käyttänyt.

Hinta: 42,55 €
Saatavuus: *Cocopanda

ANASTASIA BEVERLY HILLS NORVINA

Jos haluat huippupigmenttisen luomiväripaletin, niin Anastasia Beverly Hillsin paletit ovat sinun juttusi! Anastasia Beverly Hills on tullut tunnetuksi kulmakarvatuotteistaan, mutta nyt se aletaan tuntea myös luomiväreistään. Ostin Norvina -paletin, koska sen sävymaailma puhutteli minua. Siinä on kaksi sellaista sävyä, jotka ovat olleet vähän harvinaisempia – laventelinen lila ja sinappisenkeltaisen ruskea. Kuvassa minulla on meikki, jonka olen toteuttanut paletin punertavilla sävyillä.

Norvina -paletti sisältää yhteensä 14 luomivärisävyä, joista ylärivi on äärimmäisen hohtavia ja kimaltavia, alarivi on mattaisia sävyjä. Sävyjä löytyy vaaleasta vähän tummempiin ja siinä on luonnollisia sekä värikkäitä sävyjä. Mattaiset luomivärit ovat äärimmäisen pigmenttisiä. Koostumus on hyvin paksu ja lähes voidemainen, joka tarraa tiukasti ja intensiivisesti silmäluomille. Hohtavan kimalteiset sävyt myös ovat pigmenttisiä ja lähes voidemaisia koostumukseltaan, mutta ne saa tarttumaan kaikista parhaiten sormen avulla. Hohteista tulee todella hehkuvat, kun sormella oikein kiillottaa luomivärin iholle.

Norvina -paletti ei mielestäni oikein sovi aloittelijalle. Sen luomivärien koostumukset ja pigmenttisyys voi olla aloittelijalle vähän haastava. Varsinkin, jos ikä alkaa näkyä silmäluomien iholla. Mutta meikkikonkareille ehdoton kyllä! Kun tietää mitä tekee ja miten tekee, ei paletti ole pettymys ja liian haastava.

Täältä löydät kuvia meikistä, jossa olen palettia käyttänyt. Pitäisi varmaan ottaa paletti mukaan studiolleni ja tehdä sillä enemmän näyttäviä meikkejä.

Hinta: 57,40 €
Saatavuus: *Kicks

MAC CUSTOM EYESHADOW PALETTE

MACin luomivärit ovat myös todella suosittuja ja ylistettyjä. Onhan MAC myös ammattilaismerkki sen lisäksi, että sitä isosti kuluttajille myydään ja markkinoidaan. Ammattilaisuus näkyy muutamissa asioissa MACillä. Yksi niistä on mahdollisuus kasata haluamansa luomiväripaletin. Luomivärien sinkkunappeja myydään rasiaan pakattuina, mutta niitä myydään myös ilman rasiaa. Minulla oli jo vuosia sitten ostettuna neljän luomivärinapin paletti, mutta vuosi sitten pääsin Bangerheadilta kasaamaan haluamani ison paletin. Valitsin sävyjä, joista itse pidän.

Paletteja löytyy pienistä, kahden napin paleteista aina tuplasti isompaan kuin minun, eli 30 luomivärinapin palettiin. Valikoin omaan suosikkipalettiini neutraaleja ja muutaman punertavan sekä violettisen sävyn. MACin luomiväreistä löytyy useita erilaisia koostumuksia sekä värejä. Minä valitsin omaan palettiini nämä:

Ylärivi vasemmalta: *Vapour (velvet), *Malt (matte), *Sable (frost), *Expensive Pink (veluxe pearl), *Shale (satin)

Keskirivi vasemmalta: *Vex (frost), *Ricepaper (frost), *Quarry (matte), *Coppering (veluxe pearl), *Blackberry (matte)

Alarivi vasemmalta: *Naked Lunch (frost), *Arena (satin), *Swiss Chocolate (matte), *Cranberry (frost), *Smut (velvet)

Koska paletti on itse kasattu, omista suosikkisävyistä, on luonnollista, että tämä kuuluu näihin viiden parhaan suuren paletin joukkoon.

MACin luomivärit sopivat aloittelijoille, meikkikonkareille sekä ammattilaisille. Kätevää tällaisessa paletissa on se, että jos jokin sävy kuluu eniten, voi ostaa uuden tilalle. Jos taas jokin luomiväri ei olekaan kiva, voi sen poistaa paletistaan ja laittaa tilalle itselleen paremman. Eikä tosiaan tarvitse olla näin iso paletti. Minunkin ensimmäinen MAC-palettini sisälsi vain neljä luomiväriä.

Täältä voit käydä lukemassa esittelyä kokoamastani paletista. Täältä löydät kuvassakin näkyvän meikin tutoriaalin ja täältä voit käydä katsomassa toisen paletilla toteutetun meikin tutoriaalin.

Hinta: luomivärinapit 11,95-12,50 € / kpl, tyhjä paletti alk. 6,50 €, kehikko palettiin alk. 6,50 €
Saatavuus: *Bangerhead, Stockmann, luomivärinappeja myyvät myös *Eleven, ja *Lookfantastic

TOO FACED NATURAL LUST PALETTE

Luulitko, että viime aikoina suitsuttamani Too Facedin Natural Lust ei olisikaan tällä listalla? Et varmaan luullut! Jätin sen sokeriksi pohjalle. Vähän tylsää, että postauksessani on kaksi palettia samalta merkiltä, mutta en voinut jättää kumpaakaan pois. Jätin kyllä pari muuta Too Facedin palettia pois, koska toinen jäi alle 10 luomivärin paletiksi ja toinen ei taas ole niin paljon käytössäni ollut kuin tämä Natural Lust ja ylempänä esittelemäni Chocolate Bon Bons.

Tätä Too Facedin Natural Lust -palettia mietin muutaman kuukauden, mutta sitten lopulta oli pakko ostaa se. Bongasin paletin Oh so many reasons -blogin Instagram-kuvista. Olin välittömästi myyty, mutta vielä tovin mietin, että tarvitsenko palettia, kun minulla tosiaan oli ennen tämän hankintaa kaikki nuo yllä esittelemäni. Onneksi päätin ostaa, sillä ei tämä käyttämättä jää!

Natural Lust -paletti sisältää yhteensä 30 luomivärisävyä! Vaihtoehtoja löytyy värikkäistä hillittyihin, luonnollisiin sävyihin. Paletissa on paljon vaaleasta, keskitummiin sekä todella tummiin sävyihin. Ihanasti viileää ja lämmintä – eli ihan kaikkea! Vain oma luovuus on rajana, kun tämän paletin kanssa pääsee itseään toteuttamaan.

Mattasävyjä on yhteensä 15 ja toiset 15 ovat hohtavia, glitterisiä ja kaikenlaista frost ja metallic -koostumusta. Äärimmäisen monikäyttöinen paletti kaikenlaisiin meikkeihin.

Olen pitänyt paletin laadusta. Luomivärit ovat pigmenttisiä, mutta eivät kuitenkaan hurjan tiukasti silmäluomille tarttuvia. Juuri siitä syystä luomivärit ovat helposti häivyteltävissä. Siksi uskallan tätä suositella kokemattomillekin meikkaajille, sillä koostumukset ovat helppoja. Hohtavista sävyistä saa kaiken irti, kun ne levittää sormella ja kiillottaa luomelle kunnolla. Mutta ne toimivat todella hyvin myös siveltimillä. Arkimeikkailussa käytän siveltimiä hohtavien sävyjen levityksessä liikkuvalle luomelle.

Täältä löydät esittelyni paletista. Täältä löydät arkimeikin paletilla toteutettuna, täällä on kuvia iltameikistä ja täältä löydät tutoriaalin todella värikkäästä toteutuksesta. Niin ja tästä postauksesta löydät toisen iltameikin, josta on lähikuvia vain yksi kännykkäräpsy.

Hinta: 60,45 €
Saatavuus: *Lookfantastic

Oli äärimmäisen vaikea tehdä rajausta parhaimmista isoista paleteista, sillä olisin halunnut muitakin tähän postaukseen. Monta suosikkiani jouduin jättämään listan ulkopuolelle, mutta ehkä nämä viisi ovat niitä eniten käytettyjä ja kaikista käytännöllisimpiä. Kun katsoo värimaailmaa, niin olenhan minä vähän tylsä. Mitenkään väriloistoa nämä suosikkini eivät ole. Tykkään nykyään maanläheisemmistä sävyistä ja voin välillä vähän revitellä värikkäämmillä väripilkuilla, mutta pääasiassa elämä on arkea ja arjessa tykkään luonnollisista sävyistä. 

Ihan pakko loppuun laittaa, mitä huomasin! Huomasin, että Too Facedin ”piparipaletti” on tullut taas myyntiin! Missasin vuosi sitten Too Faced Gingerbread Spice -paletin. Nyt Too Facedilta on ilmestynyt uusi piparipaletti, *Gingerbread Extra Spicy. Ei vitsi, kun tuo himottaisi! Nyt vaan mietintään, että tarvitsenko tuota? En! Olisiko se kiva? Olisi! Ostanko? En vielä tiedä. Apuja, kannattaako?

Haluan kuulla, mikä/mitkä ovat sinun suosikkipalettisi?

Lue myös

X