Glitz & Glam

5 parasta täyteläistä yönaamiota – yönaamiot aikuiselle ja kuivalle iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatuja

Nyt kun syksy alkaa olla pitkällä, ja valitettavasti se talvikin sieltä jälleen on tulossa, niin on aika vaihtaa kevyet ihonhoitotuotteet vähän järeämpiin tuotteisiin.

Yövoide, kasvonaamio vai yönaamio?

Olen tämän monta kertaa maininnutkin, mutta sanon jälleen, minä rakastan yönaamioita. Mikä ero sitten on yönaamiolla ja yövoiteella? Eipä niissä sen suurempia eroavuuksia ole. Yönaamioissa on monesti enemmän ihonhoitoa tukevia ja ihoa uudistavia ainesosia, mutta ei tämäkään niin absoluuttista ole. Ei ole olemassa mitään standardia, jonka rajan ylitettyä yövoide muuttuukin yönaamioksi.

Lisäksi kasvonaamioistakin löytyy tuotteita, joita voi käyttää yönaamioina, koska eiväthän kaikki kasvonaamiotkaan ole samanlaisia. Kasvonaamio, joka ei vaadi poishuuhtelua, sopii monesti yönaamioksikin. Tässäkin listauksessani on tällaisia kasvonaamioita, jotka ovat loistavia myös yönaamiona – ehkä jopa parempia yönaamiona kuin kasvonaamiona.

Yövoide sopii päivittäiseen – vai sanottaisiinko tässä tapauksessa jokaöiseen – käyttöön. Kaikkia yönaamioita ja kasvonaamioita ei välttämättä ole tarpeen käyttää joka päivä tai yö. Ne saattavat olla toisille ihotyypeille liian raskaita.

Minulla itselläni on sellainen tapa, että käytän yönaamioita pääsääntöisesti joka yö, mutta vaihtelen käyttämääni yönaamiota. Koska ihoni on rasvoittuvampi, suosin ohuempia, mutta talviaikana suosin lisäksi myös täyteläisempiä siinä rinnalla vuorotellen. Joskus käytänkin jotain kosteusvoidetta tai yövoidetta.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask on runsaasti vitamiineja sisältävä kasvonaamio. Tämä kotimainen kasvonaamio lupaa heleyttää ja kirkastaa ihoa sekä tasoittaa ihon värieroa jo yhden käyttökerran jälkeen.

Ihoa kiinteyttävinä ainesosina kerrotaan olevan koentsyymi Q10 ja BTB13 -yhdiste. Tuotteessa kerrotaan myös siinä olevan suuri antioksidanttipitoisuus, ja naamio sisältää iholle tärkeitä E- ja A-vitamiineja.

Kasvonaamiota käytetään joko yövoiteen sijaan yönaamiona tai sitä voi käyttää perinteisenä kasvonaamiona 15 minuutin vaikutusajalla, jonka jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään pois kasvoilta.

Syy, miksi BTB13 Pro-Age Vitamin Mask on mahtava: se soveltuu myös silmänympärysiholle!

Koostumukseltaan naamio on paksuhkoa voidetta, joka kuitenkin levittyy ja tasoittuu iholle mukavan nopeasti. Se ei kuitenkaan tunnu iholla liian rasvaiselta tai paksulta, vaikka se on täyteläinen ja ravitseva.

BTB13 Pro-Age Vitamin Mask tekee ihosta kimmoisamman, ja se on silmänympärysiholle mahtava naamioksi antamaan lisähoitoa. Naamio kosteuttaa ihoa ja selkeästi saa sen tuntumaan paremmalta. Olen kokeillut tätä yönaamiota viime talvena myös meikin alle. Yllätyin, miten hyvin se toimii päivävoiteenakin. Tällöin vaan tulee muistaa suojautua UV-säteiltä, jos UV-ideksi on arvossa 3 tai sen yli. Tässä vaiheessa Suomen UVI on 1.

Hinta: 48,00 € / 50 ml
Saatavuus: tietyt kauneushoitolat ja klinikat sekä muutamat verkkokaupat, kuten Hilla ja Ihokeskus

Lue lisää tästä yönaamiosta!

ESPA Overnight Hydration Therapy

Tämän matkakokoisen Espan yönaamion sain vuoden 2018 Lookfantasticin joulukalenterista. Tämä C-vitamiinilla buustattu yönaamio sisältää myös hyaluronihappoa sekä eteerisiä öljyjä ja sikuriuutetta.

Koukutuin tämän yönaamion hurmaavaan tuoksuun. Yönaamion tuoksussa voi aistia havupuut, jotka tuovat mieleen kesäisen metsän. Voimakas tuoksu, joka varmasti jakaa mielipiteitä, mutta minua se ihastuttaa.

Espan tehokosteuttava yönaamio on koostumukseltaan täyteläinen. Siitä huolimatta naamio levittyy ja imeytyy iholle todella mukavasti, mutta jättää toki hieman rasvaisen tunteen. Näin rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholleni arvelutti kokeilla, mutta onneksi kokeilin, sillä tuote on mahtava!

Aamulla ihoni oli aina aika rasvainen, mutta aamupesun jälkeen huomasin, mitä naamio yön aikana teki. Iho tuntui aina todella ravitulta ja tehokosteutetulta. Kasvot tuntuivat pehmeiltä ja jotenkin väri kirkastui viikon tehokuurin aikana. En ole ostanut täysikokoista loppuneen tilalle, mutta hyvin voisin ostaa tulevaksi talveksi.

Hinta: 53,45 € / 55 ml
Saatavuus: *Lookfantastic (koodilla GGLF saat 20 % alennusta tuotteesta, koodi voimassa vuoden 2020 loppuun asti)

Sensai Cellular Performance Mask

Monella on varmasti ollut stressiä tämänkin vuoden aikana. Stressi vaikuttaa myös ihon kuntoon, jolloin se saattaa muuttua kuivaksi, harmahtavaksi tai epäpuhtauksia nousee tavallista enemmän. Jokainen on yksilö, joten stressikin vaikuttaa eri tavalla ihoon.

Sensai Cellular Performance Mask on loistava tuote stressaantuneen ihon hoitoon. Se kosteuttaa ja kirkastaa ihoa tehokkaasti. Koostumuksessa on keveitä ja täyteläisiä öljyjä, jotka heleyttävät, pehmentävät ja rauhoittavat ihoa. Siitä huolimatta, että tämä Sensain kasvonaamio sisältää öljyjä, koostumus ei ole rasvainen ja liian raskas, vaan mukavan keveä, vaikkakin täyteläinen.

Kasvonaamiota voidaan käyttää kahdella tapaa:

  1. Yönaamiona, eli tuote levitetään kasvoille yövoiteen sijaan, ja aamulla kasvot huuhdellaan.
  2. Levitetään kasvoille ja annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia, jonka jälkeen ylimääräinen tuote pyyhitään pois kasvoilta.

Yönaamiona käytettynä kasvonaamio hoitaa ihoa intensiivisemmin. Sensain kasvonaamiota voidaan käyttää 2-3 kertaa viikossa, mutta olen myös käyttänyt kuuriluontoisesti joka yö parin kuukauden ajan.

Pakkauskokohan on hyvin suuri, joten tämä tuubi riittää pitkäksi aikaa!

Koostumus on pehmeä ja täyteläinen. Kasvonaamiossa on ihana, rentouttava tuoksu. Hyvin ylellinen tuoksu, mutta mitä muutakaan voi Sensailta odottaa. Tuoksussa voi aistia orkidean, jasmiinin ja luumun vivahteita. Koska kyseessä on japanilainen brändi, on tuoksukin tarkkaan mietitty kokonaisuuteen. Oriental Relaxing Fragrance -tuoksun kerrotaan auttavan rentoutumiseen, joka on tärkeää stressaantuneena.

Iho tuntuu pehmeältä yönaamion jälkeen. Aamulla iho on kosteutettu ja muutenkin erittäin miellyttävältä tuntuva. Olen tykännyt käyttää Sensai Cellular Performance Mask -kasvonaamiota yönaamiona, koska silloin olen saanut intensiivisemmän tehohoidon kasvoilleni. Aamulla iho on pehmeä ja sileämpi. Meikkivoidekin levittyy mukavammin kasvoille Sensain yönaamion jälkeen.

Hinta: 75,90-87,90 € / 100 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Skincity, *Kicks sekä Sokos ja Stockmann

Lue tarkempi esittely tuotteesta!

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask

Janoisten ihojen sankariksi tituleerattu Originsin yönaamio on yksi kestosuosikeistani. Pakkaus on muuttunut vuosien aikana, joten älä hämmästy, kun nykyään myynnissä olevassa tuubissa on hieman vähemmän tuotetta ja pakkaus on aavistuksen muuttunut tästä minun kuvassani olevasta.

Yön aikana Drink Up Intensive -yönaamio hemmottele ihoa intensiivisellä kosteudella. Täyteläinen yönaamio lupaa jopa 72 tunnin kosteuden iholle. Tuotteen kerrotaan sisältävän sveitsiläistä jäätikkövettä, hyaluronihappoa ja avokadovoita.

Hyvin täyteläinen, ehkä jopa hieman rasvainen koostumus, mutta silti sopii myös monille sekaihoisille. Kuivalle iholle aivan nappi tuote.

Origins tekee ihosta miellyttävän pehmeän ja kosteutetun. Tätä yönaamiota suosittelisin myös nuoremmillekin eli parikymppisille, joilla on talvisin kuiva tai kosteusköyhä iho. Mutta myös aikuiselle iholle, sillä yönaamion kosteuttavuus ja täyteläisen ravitseva koostumus sopivat erinomaisesti monille.

Hinta: 20,40-24,95 € / 75 ml
Saatavuus: *Kicks, *Lookfantastic ja Sokos

Koodilla GGLF saat 20 % alennusta tuotteesta Lookfantasticin verkkokaupassa, koodi voimassa vuoden 2020 loppuun asti.

Nivea Q10 Power Sleeping Melt-in Mask

Monesti yönaamiot ovat aika hintavia. Mutta nyt marketeistakin löytyy oikein kelpo yönaamio aikuiselle iholle. Testasin viime talvena Nivean yönaamion.

Miten Nivean yönaamio eroaa Nivean vastaavasta yövoiteesta? Lukemani mukaan koostumus sisältää 50 % enemmän Q10-koentsyymiä ja kreatiinia kuin Nivean Q10 POWER -yövoiteet sisältävät. Tämä puoltaa teoriaani yövoiteen ja yönaamion eroavuuksista: yönaamioissa on korkeammat pitoisuudet tehoaineita.

Nivean yönaamio on erittäin täyteläinen, joten se soveltuu parhaiten aikuiselle ja kuivalle iholle, mutta myös sekaiholle talviaikana muutamana yönä viikossa.

Tämä Nivean yönaamion koostumuksesta välittömästi tuntee sen täyteläisyyden. Näin runsas koostumus ei yleensä sovi nuorelle iholle, joten suosittelen reilusti kolmenkymmenen paremmalla puolelle oleville ennemmin kuin parikymppisille.

Yönaamiota levitetään runsas kerros kasvoille ja hierotaan ihoon hellävaraisesti. Täyteläinen koostumus tulee hieroa iholle kunnolla. Riippuen ihosta ja yönaamion annostelusta, voidaan 5-10 minuutin päästä pyyhkiä ylimääräiset pois tai hieroa uudestaan naamiota kasvoilla. Yllättävää kyllä, Nivea Q10 Plus POWER Sleeping Melt-In Mask imeytyy aika hyvin täyteläisestä koostumuksestaan huolimatta.

Nivea Q10 Plus POWER Sleeping Melt-In Mask on yllättäjä. Tässä tuotteessa on hyvä hinta-laatusuhde, sillä yönaamio silottaa ihoa sekä antaa sille kimmoisamman tunteen. Iho tosiaan tuntuu ravitulta, kimmoisalta ja pehmeältä. Naamio kaunistaa kuivaa ihoa ja tasoittaa kuivuudesta johtuvia juonteita.

Nivea ei tarjoa samanlaista ylellisyyttä kuin esimerkiksi tämän postauksen Sensai tai Espa, mutta pienemmän budjetin yönaamioksi oikein kelpo tuote.

Hinta: 13,50-15,50 € / 50 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä jotkut verkkokaupat, kuten *Lyko

Lue lisää tästä Nivean yönaamiosta!

Kauniita ja kaunistavia yöunia! Huolehtikaa ensisijaisesti riittävästä unesta.

Lue myös:

5 parasta geelimäistä yönaamiota rasvoittuvammalle iholle ja kesäajaksi

Parhaat pikakaunistavat kasvonaamiot

Syväpuhdistavat savinaamiot

Maailman suloisin kangasnaamio

Lue myös

X