Glitz & Glam

5 parasta tummuutta häivyttävää silmänympärysvoidetta

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Origins ja Lierac saatuja

Ja niin taas vuosi on vierähtänyt. On jälleen aika vuoden mälsimmän kuukauden, marraskuu. Väsyttää, olo on apaattinen ja vähän voimaton. Taas on aika harmaan, sateisen ja pimeän marraskuun. Voi luoja, kuinka minä inhoankaan tätä kuukautta. Hyvää tässä on, että joulukuu on hyvin lähellä!

Koska marraskuu on aina jotenkin niin väsyttävä, niin ajattelin listata väsyneitä ja tummia silmänalusia valaisevia silmänympärysvoiteita. Nämä voiteet antavat välittömän vaikutuksen, eli niiden tummuutta häivyttävä vaikutus perustuu voiteeseen lisättyihin pigmenttehin. Mitään peite- tai valovoiteita nämä eivät ole, mutta antavat hieman kirkkaamman lopputuloksen kuin tavallinen silmänympärysvoide.

Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Crème

Tämä Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Crème -silmänympärysvoide on saanut inspiraationsa meikkitaiteilijoiden käyttämästä ”banaanipuuterista” eli keltaisesta puuterista. Keltaisella puuterilla häivytetään tummuutta silmien alla sekä kirkastetaan silmien seutua.

C-vitamiinia ja kollageenia sisältävä silmänympärysvoide lupaa kiinteyttää ja kosteuttaa silmänympärysihoa sekä antaa välittömästi kirkkaamman vaikutuksen silmien seudulle.

Silmänympärysvoiteessa on ihoa hoitavien ja kosteuttavien ainesosien lisäksi keltaisia sekä valoa heijastavia pigmenttejä, jotka häivyttävät tummuutta ja kirkastavat silmien seutua. Koostumus on melko täyteläinen, joten voide soveltuu hyvin myös talviaikana käytettäväksi. Täyteläinen koostumus imeytyy kuitenkin ihoon nopeasti ja jättää kivasti kirkastetumman ilmeen silmille.

Kerrostamalla voidetta saa vähän enemmän häivytettyä tummuutta silmien alta, mutta voide ei kuitenkaan korvaa peiteväriä tai valokynää, jos hakee kunnolla peittävää lopputulosta.

Hinta: 32,43-49,00 € / 15 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Lyko, *Eleven, *Kicks

Lue täältä syvällisempi esittelyni sekä ennen ja jälkeen -kuvat tästä silmänympärysvoiteesta!

originsginzing

Origins GinZing Refreshing Eye Cream

Tämä vanha suosikkini on vähän vaihtanut ulkoasuaan näistä vanhoista kuvistani, mutta tuote on edelleen yhtä hyvä. Origins GinZingin purkissa oleva silmänympärysvoide lupaa vähentää tummuutta ja turvotusta silmänympärysiholla.

Silmänympärysvoiteessa on käytetty kahvipapua, ginsengjuurta, magnoliauutetta, B-vitamiinia, omena-, kurkku- ja kastanjauutetta. Kahvissa olevan kofeiinin usein sanotaan vähentävän turvotusta ja tummuutta silmien alueella.

originsginzing2

GinZing -silmänympärysvoide on sävyltään hennon oranssista, oikeastaan sävy on aika persikkainen. Juuri oranssi ja persikka ovat tehokkaita värejä neutraloimaan sinisyyttä. Koostumus on keskitäyteläinen eli se imeytyy ihoon nopeasti. Pidän voiteen kosteuttavuudesta ja hyvästä suojasta, jonka se antaa kuivumista vastaan.

Oranssin sävyn lisäksi silmänympärysvoiteessa on runsaasti valoa heijastavia hiukkasia, jotka kirkastavat tummaa silmänympärysihoa. Origins GinZing -silmänympärysvoide antaa todella heleän lopputuloksen ja hieman neutraloi sinisyyttä silmien alta, mutta ei toki peitä mitään. Todella hyvä voide meikin alle tai meikittömänä olemiseen, kun silmänympärysvoiteella saa sen pienen lisän meikittömäänkin lookiinsa.

Hinta: 28,45-29,50 € / 15 ml
Saatavuus: *Lookfantastic ja *Kicks

Lue täältä vanha postaukseni Originsin silmänympärysvoiteesta!

Origins Three Part Harmony Day/Night Eye Cream Duo

Sitten toinen loistava silmänympärysvoide Originsilta. Olen havainnut, että Origins ymmärtää lisätä silmänympärysvoiteisiinsa useita ominaisuuksia. Löytyy oranssilla pigmentillä sekä fysikaalisella aurinkosuojakertoimella. Tässä seuraavaksi esittelemässäni silmänympärysvoiteessa on päivä- ja yökäyttöön erilliset voiteet, joista päiväkäyttöön tarkoitettu kirkastaa tummia silmänalusia välittömästi.

Origins Three Part Harmony -sarjan päivä- ja yökäyttöön tarkoitetussa silmänympärysvoiteessa on hienoa se, että tuote huomioi kaksi erilaista tarvetta. Päivälle kevyempi koostumus, joka auttaa meikkiä kestämään paremmin, mutta samalla kirkastaa silmien seutua. Yövoiteeksi täyteläisempi voide ilman pigmenttejä.

Jos hinta tuntuu korkealta, kannattaa huomioida, että purkki sisältää 2 x 15 ml silmänympärysvoidetta. Tyypillinen pakkauskoko silmänympärysvoiteelle on 15 ml, joten tässä purkissa on kaksi täysikokoista tuotetta.

Valkea, täyteläinen voide on tarkoitettu yöllä käytettäväksi. Vaaleanpunainen, hohtava voide on päiväkäyttöön. Jos silmänympärysiho on todella kuiva, ainahan sitä voi käyttää myös täyteläistä voidetta heleyttävän päivävoiteen lisäksi.

Päivällä käytettävän silmänympärysvoiteen koostumus on selkeästi liukkaampi. Siksi se toimii myös hyvänä pohjustajana meikin alla, mutta se myös tekee silmänympärysihosta välittömästi heleämmän. Valoa heijastavia pigmenttejä on runsaasti, jotka tuovat kirkkautta silmänympärysiholle ja sitä kautta auttavat häivyttämään tummuutta.

Hinta: 76,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Kicks sekä Sokos ja Stockmann

Täältä voit lukea aikaisemman postaukseni silmänympärysvoiteesta!

Lierac Sunissime Protective Eye Care SPF50+

Sitten ei ihan tavallinen silmänympärysvoide, sillä tämä tuote on myös aurinkosuoja silmänympärysiholle. Lieracin puikkomainen aurinkosuoja silmänympärysiholle sisältää hyaluronihappoa sekä hyviä rasvahappoja, kuten omega-3 ja -9. UVA- ja UVB-säteiltä suojaava puikko on täysin fysikaalinen suoja.

Lieracin korkean suojakertoimen puikossa on vähän jankki ja kuivakka koostumus. Siksi suosittelen käyttämään kunnolla kosteuttavaa seerumia puikon alla. Yksinään käytettynä tuotteen kosteuttavuus ei mielestäni riitä.

Lieracin puikkomainen aurinkosuoja silmänympärysiholle on todellinen all-in-one -tuote. Se suojaa auringolta ja kosteuden haihtumiselta sekä antaa melko hyvin peittävyyttä tummille silmänalusille.

Hinta: n. 29,90 € / 3 g
Saatavuus: apteekit

Lue myös: 5 parasta aurinkosuojaa silmänympärysiholle

Revolution Skincare Pigment Boost Eye Cream

Sitten loppuun silmänympärysvoide, jota en ole esitellyt aikaisemmin. Revolution on minulle melko uusi tuttavuus. Huomioni kiinnittyi sen edullisuuteen, jonka vuoksi päätin tilata ja kokeilla, mikäs se tällainen brändi oikein onkaan.

Revolution Skincare London on Britanniasta. Tuotteet myös valmistetaan siellä, mutta sen lisäksi tuotteet ovat vegaanisia ja hajusteettomia. Valmistaja ilmoittaa tuotteen Cruelty Freeksi, mutta Leaping Bunny -merkkiä heillä ei ilmeisesti ole, enkä löytänyt brändiä Leaping Bunny -merkin saaneiden listalta Cruelty Free International -sivustolta.

Shea- ja kaakaovoita sisältävä silmänympärysvoide lupaa kosteuttavuuden ja suojaavuuden lisäksi häivyttää pigmenttimuutoksia sekä tummuutta silmien seudulla. Vaikka voiteessa on myös risiini- ja jojobaöljyjä, voiteen koostumus on yllättävän keveä. Sheavoin pehmeyden voi tuntea voiteen koostumuksesta sekä sen suorastaan sulavasta ominaisuudesta ihon lämmöstä. Voide imeytyy yllättävän nopeasti iholle, eikä lopulta tunnu ollenkaan rasvaiselta.

Väriltään hennon keltainen voide sisältää keltaisia ja valoa heijastavia pigmenttejä, jotka aavistuksen häivyttävät tummuutta silmien alta. Koska voide on hajusteeton, siinä tuoksuvat raaka-aineet, joita ei ole hajusteilla piilotettu. Siksi voiteen ominaistuoksusta tulee vahva mielleyhtymä apteekkimerkkien voiteisiin.

Revolutionin kellertävä silmänympärysvoide on edullinen, ihan jees tuote, joka vähän häivyttää tummia silmänalusia. Jos haet edullista vaihtoehtoa, niin kannattaa tämäkin kokeilla, vaikka toki postauksen aikaisemmat voiteet ovat tehokkaimpia tummuuden häivyttämisessä.

Hinta: 9,45-14,50 € / 15 ml
Saatavuus: *Lookfantastic ja *Lyko

Tällaiset keltaisia, oransseja ja valoa heijastavia pigmenttejä sisältävät silmänympärysvoiteet eivät yksinään riitä silmänympärysihoani valaisemaan. Mutta ovat hyvä lisä meikki-/CC-voiteen alle, kun oikein kovasti pimeys meinaa ottaa valtaa silmien alla, eikä jaksa peiteväriä käyttää.

Jaksamisia aina niin ankeaan marraskuuhun!

P.s. Pahoittelen, että haukun aina marraskuuta, mutta se ei kerta kaikkiaan ole minun lempparikuukauteni. 

Lue myös:

Edullinen peiteväri tummille silmänalusille

Näin peität tummat silmänaluset 

Hyvä silmänympärysvoide talveksi

5 vinkkiä ikääntyvälle ja kuivalle silmänympärysiholle

X