Glitz & Glam

5 parasta tuoksua kosmetiikkatuotteissa – näiden tuoksu koukuttaa!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Vaikka tänään 5 parasta keskittyy tuoksuvaan kosmetiikkaan, en käsittele aiheessa hajuvesiä. Tänään aiheena kosmetiikkatuotteet, joissa on erityisen koukuttava eli ihana tuoksu! Toki tuotteet muutenkin ovat erityisen hyviä tai minulle sopivia, mutta ihastuttava tuoksu on se, joka tämän postauksen tuotteita yhdistää.

BILOU TASTY DONUT CREAMY SHOWER FOAM

Vegan Goodieboxista sain tämän Biloun vaahtosaippuan, joka tuoksuu ihanan makealle! Vaikka alkuun en oikein tiennyt, miten suhtautua donitsintuoksuun, yllätyin positiivisesti vaahtosaippuan tuoksusta. Minulle tulee donitsin tuoksusta mieleen rasva, mutta tämä vaahtosaippua tuoksuu karkkimaiselle!

Tuoksu on todella koukuttava, jota haluaa nuuhkia uudelleen ja uudelleen, jos siis rakastaa makeita tuoksuja. Saippua jättää iholle yllättävän pitkäksi aikaa sokerisen makean tuoksun. Nyt tämä pullo on jo loppu, sillä tuoksu koukutti meidän 11-vuotiaan tytönkin. Huomasin vain jossain vaiheessa, että joku muukin perheessämme käyttää minun saippuaa! 😄

Sain Lykolta lahjakortin, joten tilasin nyt muitakin Biloun vaahtosaippuoita. Harmi vain, että alta viikko sitten lähes kaikki oli loppu verkkokaupan varastosta. Juuri kun olin kyllästynyt odottamaan varaston täydentymistä, tein tilauksen. Pari päivää sen jälkeen kilahti sähköpostiini automaatti-ilmoitus, että seuraamaani tuotetta on taas saatavilla. Argh! Nyt siellä olisi tyttärelle vesimeloni, minulle hattaraa, donitsia ja minttua! Täytyy tehdä uusi tilaus jossain vaiheessa, ja kokeilla, ovatko hattara tai minttu parempia kuin donitsi. Nyt kokeilussani oleva Fizzy Berry on kanssa ihana, mutta ei aivan yhtä ihana kuin donitsi.

Katsokaapa muuten, mitä kaikkia ihanuuksia näitä löytyy valmistajan omilta sivuilta!

Hinta: 5,90 € / 200 ml (juuri nyt vain 4,43 €)
Saatavuus: *Lyko

GOLDWELL DUALSENSES JUST SMOOTH

Monissa hiustuotteissa on ihania tuoksuja, mutta minua koukuttaa kaikista eniten Goldwellin Just Smooth -sarjan tuoksu. Sen ihanan karkkimainen tuoksu on niin koukuttava. Tuoksua on helppo kuvailla, sillä se on kuin Chupa Chubs -mansikkatikkareissa. Ei se mansikka-kerma, vaan se alkuperäinen mansikka, jossa on vähän kirpeyttäkin niin tuoksussa kuin maussa.

Just Smooth -sarjan hiustenhoitotuotteet sopivat minulle erityisen hyvin, koska ne selvittävät takkuja ja tekevät hiuksista sileät ja pehmeät.

Linkkaankin tässä postauksiini, joissa olen esitellyt Goldwell Just Smooth -hiustuotteita:

Just Smooth Taming Oil
Just Smooth 6 Effects Serum
Just Smooth 60sec Treatment

Minulla on ollut tästä sarjasta kaikki tuotteet. Parhaimmiksi olen kokenut linkkaamani Taming Oil -hiusöljyn, 6 Effects Serum -hoitoaineen ja 60sec Treatment -hiusnaamion. Nyt minulla on suihkussa myös sarjan shampoo ja tavallinen hoitoaine yhden litran pöniköissä. Eli koko sarja on tullut kerättyä. En kyllästy Just Smooth -sarjan tuoksuun, se on niin koukuttava!

Hinta: 12,50-34,50 € (riippuen tuotteesta ja sen pakkauskoosta)
Saatavuus: *Nordicfeel ja *Lyko sekä useat kampaamot

LUSH SNOW FAIRY

Kuka vielä muistaa tämän vaaleanpunaisen ihanuuden, joka tulee vain jouluisin myyntiin? Edelleen rakastan Lushin Snow Fairyn tuoksua, siitä en ole päässyt yli vieläkään, vaikka minulla ei olekaan ollut mitään Snow Fairya viime aikoina.

Alkujaan tästä suorastaan kulttimaineisesta Snow Fairysta ilmestyi suihkusaippua, jossa on makea väri ja keijumaista hohdetta. Ostin ensimmäisen Snow Fairyni vuonna 2013. Tästä linkistä voit kurkata postaukseen, jossa ensimmäisen kerran puhun Snow Fairysta. Myöhemmin olen sitten eräänkin kerran nostanut Snow Fairya esiin, koska sen tuoksu on vain niin ihana!

Tuoksu on samaan aikaan makea ja sokerinen sekä kirpeä ja raikas. Siinä on hattaraista huumaa, mutta myös pieni kirpeä pirskahtelevuus. Koska tuotteen nimi on Snow Fairy, on siinä vähän keijumaista taikapölyäkin kimalteiden muodossa.

Snow Fairysta on sen suosion myötä sitten luotu monenlaisia tuotteita, kuten kylpypommia, hajuvettä ja vartalonhoitotuotteita jne. Ihan niin HC-fani en kuitenkaan ole ollut, että olisin ostanut Snow Fairy -hajuvettä, mutta kyllä minullakin suihkusaippuan lisäksi on ollut tämä poishuuhdeltava vartalohoito ja esikoiseni ollessa vielä pieni, olen hänelle ostanut Snow Fairy kylpypommin/-vaahdon, joka oli kepin päässä. Sitä aina heiluteltiin vedessä, jotta ihanalta tuoksuvaa kylpyvaahtoa irtoaa tähdenmuotoisesta palasta. Se oli sellainen keijun taikasauva. 😍

Hinta: suihkusaippua alk. 11,95 €
Saatavuus: Lush vain joulusesonkina

GUERLAIN MÉTÉORITES

Ja sitten ikuisesti sydäntäni lähellä olevat Guerlainin meteoriittituotteet. Guerlainin Météorites -sarja on saanut alkunsa valoa ja hehkua antavista puuterihelmistä, mutta sittemmin sarja on laajentunut monenlaisilla tuotteilla. Minulla on ollut kolmet erilaiset meteoriittihelmet, yksi pressattu eli kiinteä puuteri sekä meikkivoide.

Guerlainin Météorites -tuotteissa on tuttu klassikkotuoksu, jonka ympärille voisi sanoa syntyneen oma kulttinsa. Ehkä olen siinäkin mukana, sillä vuosia blogiani lukeneet varmasti muistavat suitsutukseni meteoriittihelmieni tuoksusta.

Tuoksu on hyvin ylellinen ja mielikuviin syntyy ajatus kalliista puuterista. Siinä tuoksussa on jotain sellaista vintage-henkeä, jota en kuitenkaan osaa sanallista, mistä se mielikuva syntyy. Jos Météorites -tuotteiden tuoksua yrittää kuvailla, niin orvokki kuvaa hyvin tuoksua sen puuterimaisen tuoksun lisäksi. Tuoksussa tuntuu herkkien kukkien tuulahdusta ja ripaus hapokasta hedelmäisyyttä, mutta se on hyvin pieni vivahde.

Guerlainin Météorites -tuotteet ovat sellaisia, joita nuuhkin aina käyttäessäni. Niissä on vain niin koukuttava tuoksu, josta ei meinaa saada tarpeekseen.

Olen ostanut laivalta yhden valkoviininkin, joka tuoksui ja ”maistui” Météorites -puuterihelmien tuoksulle. Kun kyselin tarjoilijalta viinistä lisää, hän mainitsi viinin tuoksussa tuntuvan orvokkia. No sehän se! Siksi tuo valkoviini tuoksui mielestäni aivan meteoriittihelmille.

Muistan, kun joskus pohdin, että voisiko tätä tuoksua saada pullotettuna? No pari vuotta sitten tuli myyntiin Météorites Le Parfum -hajuvesi. Jostain syystä en ole sitä vieläkään hankkinut. Olen sitä aina etsinyt tax free -myymälöistä, mutta en ole löytänyt. Tänä kesänä voisin kyllä hankkia tuon ihanuuden itselleni, ettei se vain ehdi kadota markkinoilta.

Hinta: Guerlainin Météorites on hintava, klassikkopuuterihelmet maksavat 49,95-68,50 €
Saatavuus: Sokos ja Stockmann sekä *Hajuvesi.fi

GUERLAIN TERRACOTTA

Tämän 5 parasta -listauksen viimeinen koukuttavalta tuoksuva tuote on myös Guerlainin. Legendaarinen Terracotta, joka on aurinkopuutereita ja muita bronzering-tuotteita. Minulta löytyy kaksi Guerlainin Terracotta aurinkopuuteria. Maailman parhaimpia ja parhaimmalta tuoksuvia aurinkopuutereita.

Aurinkopuuterien tuoksu vie ajatuksissa ihanan aurinkoiseen paikkaan, missä tuoksuu kesä, kukkaset, mehukkaat hedelmät ja kookos. Sellainen tuoksu, jonka kuvittelee tuoksuvan paratiisissa, jossa on turkoosinsinistä vettä, valkea hiekkaranta, palmupuita ja valkoisia orkideoja.

Terracotta tuoksuu eksoottisille hedelmille, mutta samaan aikaa siinä on aivan uniikki hienostunut tuoksunsa. Guerlain on osannut loihtia tuoksuja, jotka ovat niin ainutlaatuisia ja tunnistettavia.

Mutta tästä Terracotasta minulta löytyy myös hajuvesi, Terracotta Le Parfum. Olin niin ikionnellinen, kun löysin tämän lähes loppuunmyydyn hajuveden kesällä 2015. Olin jo luopua toivosta, mutta sitten Tallinnan Stockmannista löytyi muutama kappale.

Terracotan tuoksu tuo aina mieleen kesän, koska sen tuoksu on niin kesäinen. Aurinkopuutereita käytän ympäri vuoden, mutta tätä hajuvettä käytän vain kesäisin.

Hinta: klassikkoaurinkopuuteri on noin 60,00 €
Saatavuus: Sokos ja Stockmann

Taidan koukuttua aika makeisiin tuoksuihin, mitä tässä katselen näitä kosmetiikkatuotteita, joiden tuoksuihin olen koukuttunut. Hajuvesissä tuoksujen ei välttämättä tarvitse olla niin makeita, vaikka toki niissäkin makeat tuoksut vetoavat. Mutta näyttäisi siltä, että tämä sokerihiiri hullaantuu karkkimaisiin ja makeisiin tuoksuihin kosmetiikkatuotteissa.

Onko sinulla jotain kosmetiikkatuotteita, joiden tuoksuun olet koukuttunut?

Lue myös

X