5 parasta...

5 parasta tuotetta epäpuhtaan ihon hoitoon

13.8.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postauksessa esiintyy saatuja tuotteita.

Ihan hullu ukkosmyrsky eilen. Kun myräkkä saapui meille, kaatui naapurin talon päälle iso koivu ja samalla hetkellä sähköt menivät poikki. Naapurin talo näytti kestäneen ison koivun ja sähkötkin palasivat muutaman tunnin päästä. Minä jo kikkailin tablettia autoon lataukseen ja kännykästä jaettiin nettiä tietokoneelleni, että saisin kirjoitettua tätä postausta loppuun. Kun läppärini akku alkoi olla lopussa, sähköt palasivatkin ja pääsin tekemään homman loppuun ihan tavallisesti. Paikallisista Facebook-ryhmistä mies luki, että naapurustossa on trampoliineja lennellyt ympäriinsä ja puita on kaatunut teille. Erään sukulaisemme talon päälle oli kanssa kaatunut puu. Hurja myräkkä! Toivottavasti henkilövahingoilta olisi vältytty. Kyllä se niin paha oli, että itseänikin hirvitti.

Mutta päivän aiheeseen seuraavaksi.

Meitä jokaista välillä vaivaa erilaiset epäpuhtaudet. Toisilla äärimmäisen harvoin, toisilla usein. Minä kuulun siihen porukkaan nykyään, jota vaivaa hormonaaliset finnit ja mustapäät sekä muut ihon alla lymyävät talikertymät.

Moniin epäpuhtauksiin löytyy apuja. Akne on sellainen ongelma, että se yleensä vaatii myös lääkärin neuvoja ja apuja, mutta lievemmissä iho-ongelmissa voi kokeilla joitakin juttuja. Jotkut löytävät apuja ravinnosta, kuten jättämällä maitotuotteet tai viljat pois. En keskity niihin, koska en lähtisi ihan heppoisin perustein jakamaan sellaisista neuvoja ja jakamaan sanomaa. En koe olevani riittävän tietävä ja asiantuntija sillä saralla. Kerron nyt viisi itse hyväksi havaitsemaa tuotetta, joilla voi vähentää ihon epäpuhtauksia ja lieventää niistä tulevia harmeja. Se on kuitenkin valitettava fakta, että hormonaalisten finnien ongelmaa ei ulkoisesti pysty poistamaan, eikä kaikki jutut ole kosmetiikalla hoidettavissa. Mutta ainahan sitä voi kokeilla keinoja ja tuotteita, jos niistä vaikka löytyisi edes sitä pientä helpotusta.

Lierac Sébologie Blemish Correction 

Tämän tuotteen olen esitellyt aikaisemminkin, mutta silloin tuotteen pakkaus oli erilainen ja nimikin on vaihtunut. Lierac on tehnyt uuden tuotelinjan epäpuhtaalle aikuiselle iholle. Sébologie on uusi epäpuhtaan ihon tuotesarja ja silloin aikaisemmin tämä näppyjen täsmähoitoon tarkoitettu tuote kulki nimellä Lierac Prescription Anti-Blemish Dual-Phase Concentrate.

Lierac Sébologie Blemish Correction -hoitotiivisteen ideana on puhdistaa ja kuivattaa finni. Tuotteen ainesosat pysäyttävät bakteerien lisääntymisen sekä kuivattavat finnin ja vähentävät sen jättämän arven suuruutta ja tummuutta.

Tuote on kaksifaasinen. Tavallisesti kaksifaasiset tuotteet tulee ravistaa ennen käyttöä. Lierac Sébologie Blemish Correction on siitä poikkeuksellinen, että sitä ei saa ravistaa ennen käyttöä.

Vanupuikko kastetaan pulloon pohjalle asti, jotta siihen tarttuu myös pohjalla olevaa jauhetta.

Sitten tuote levitetään finnin päälle vanupuikon avulla. Lierac Sébologie Blemish Correction on koostumukseltaan hyvin samanlaista, kuin tärkkelyksestä tehty kastikkeen tai keiton suuruste (nesteessä on herkästi siitä erottuvaa jauhetta).

Lierac Sébologie Blemish Correction kuivuu hetken päästä. Sen olen kyllä huomannut, että tyynyliina vähän sotkeentuu Lierac Sébologie Blemish Correctionin käytöstä. Olen niin kova pyörimään unissani.

Mieheni synttärijuhlien alla kävi se, mitä käy aina minulle tärkeiden päivien alla. Naama räjähti! Minulla on aina tärkeinä päivinä kutteja kasvoilla – aina! Ilmeisesti stressi myös lisää minulla näppyjä, joten aina pieni jännitys tuo sitten kukinnan kasvoille. Otin Lieracin hoitotiivisteen käyttöön. Jälleen kerran totesin sen hieman helpottavan tilannetta. Juhlapäivänä sain meikillä finnit piiloon, eivätkä ne kohonneet niin suuriksi ja jomottaviksi, kuin mitä niille yleensä tapahtuu ilman tätä tuotetta. Finnit parantuvat hieman nopeammin – kunhan niitä ei ronki millään muulla tavoin!

Olen kokeillut erilaisia täsmähoitoja näpyille ja todennut, että Lierac on yksi parhaimpia!

Hinta: 18,85 € / 15 ml
Saatavuus: Lieracin tuotteita myyvät apteekit ja verkkoapteekit, kuten Yliopiston verkkoapteekki.

MayBeauty The Incredible Face Gel

Joskus finnit pääsevät iskemään kunnon rykelmänä ja saattavat olla todella jomottavia ja kihelmöiviä. Sellaisia ei kannata alkaa kuorimaan millään raastavalla, mekaanisella kuorinnalla, jotta iho ei rikkoudu ja sitä kautta iho altistu bakteerien hyökkäykselle. Lisäksi mekaaninen kuorinta vain ärsyttää ihoa lisää siinä vaiheessa. Olen monet kerrat todennut vesipohjaiset geelikuorinnat parhaimmiksi rauhoittamaan ja tasoittamaan sellaisessa tilanteessa ihoa. Toki aina kannattaa vähän katsoa ja miettiä, että missä kunnossa se iho on. Jos iho on rikkoutunut, ei sille kannata käyttää omineen mitään. Eri asia on, jos lääkäri antaa ohjeistuksen. Mutta jos tosiaan iho on ehjä, eikä mitään pahaa tulehdustilaa ole, kannattaa kokeilla geelikuorintaa. Itse ainakin saan niistä apuja finnirykelmän jomotuksiin ja epätasaiseen ihoon.

Tällaisilla vesipohjaisilla kasvokuorinnoilla on geelimäinen koostumus.

Tuote ensin levitetään kasvoille, jotka jälkeen jatketaan sormin pyörittelevällä liikkeellä. Geeli alkaa murustua ja samalla irrottaa kuollutta ihosolukkoa ja saa siten ihon pinnasta tasaisemman.

Tästä linkistä löydät tarkemman esittelyni MayBeautyn murustuvasta kuorintageelistä.

Hinta: normaalihintaisena 26 € / 8 x 10 ml (alekoodilla minnagel -30%)
Saatavuus: MayBeautyn verkkokauppa

Näitä vesipohjaisia kuorintoja löytyy muiltakin valmistajilta. Tämähän on Aasian suunnalta tuleva innovaatio, joten korealaisilta merkeiltä löytyy niitä paljonkin. Itse en ole niitä testannut, mutta ihan äärimmäisen hyväksi olen myös kokenut V 10 Plus merkin Water Based Peeling -kuorinnan. Tästä linkistä löydät tuote-esittelyni. Silloin kokeilin ensimmäistä kertaa tällaista murustuvaa kuorintaa, enkä ihan tiennyt, että millä periaatteella ne toimivat.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Ja jälleen suitsutan tätä. Paula’s Choicen BHA-happo kuorinta on luottotuotteeni jo vuosien ajan. BHA-happo, eli salisyylihappo kuorii ihoa ja pitää ihohuokoset puhtaampina. Olen testannut myös voidetta, joka on kuivalle iholle suositeltu. En vaan saanut siitä apuja nenän mustapäille, joten olen sen yhden testailun jälkeen luottanut vain nestemäiseen BHA-happokuorintaan.

Vähän riippuu tarpeesta, että kuinka usein tuotetta käytetään. Pahimpina aikoina käytän joka ilta kasvoveden asemasta. Kostutan vanulapun nesteellä ja pyyhin puhdistetut kasvot sillä. Sen jälkeen levitän seerumit ja kosteusvoiteet. Tässä nestemäisessä 2% BHA-happokuorinnassa on yksi harmillinen puoli. Se kuivattaa ihoa. Kesällä en huomaa kuivattavuutta, mutta talvella sen huomaa. Siksi kesällä käytän joka ilta, talvella joka toinen tai vain 2-3 kertaa viikossa.

Kuva puhukoon puolestaan. Joskus olen ollut saamaton, enkä ole tilannut uutta Paula’s Choicen BHA-happokuorintaa. Mustapäät pääsevät kertymään iholle puolessa vuodessa. Parin kuukauden käytön jälkeen mustapäiden määrä vähentyy. Kesällä BHA-happo pitää pahimmat poissa, mutta ei täydellisesti pidä nenän ihoa puhtaana. Talvella taas omalla kohdallani apu on lähes täydellinen.

Aikaisemman postaukseni Paula’s Choicen BHA-happokuorinnasta löydät täältä. Samassa postauksessa esittelen myös iholle lempeämmän voidemaisen BHA-happokuorinnan.

Hinta: 29,45-33,00 € / 118 ml
Saatavuus: Paula’s Choicen verkkokauppa, Lookfantastic ja eräs teistä tiesi kertoa, että ruotsalaiselta Skin Cityltä voi myös tilata.

MayBeauty The Incredible Face Mask

Joskus on sellainen tilanne, että ei vaan jaksa odottaa sitä paria kuukautta, että saa mustapäät ja muut ihohuokosissa lymyävät liat pois. Silloin nämä ehkä vähän rankaltakin vaikuttavat kuorinnat ovat paikallaan. Esittelin viime syksynä MayBeautyn mustan kasvonaamion, jolla saa puhdistettua ihohuokosia.

Naamio levitetään kasvoille tai vain haluamalleen alueelle (kuten T-alueelle) ja annetaan kuivua kunnolla. Kun naamio on kuivunut, se poistetaan kasvoilta. Tällaiset mustat kasvonaamiot ovat vallanneet somen ja näitä näkee monelta valmistajalta. Itse olen testannut vain tämän MayBeautyn naamion. Minulta poistuu paljon likaa ja on niin nautinnollista tutkia naamiota käytön jälkeen. Mustasta naamiosta näkee hyvin kaikki epäpuhtaudet, eli talin (sekä ihokarvat).

Naamio on tiukasti kasvoilla, jotta se voisi irrottaa ihohuokosista epäpuhtauksia. Jos irrottaminen olisi vaivatonta, ei se voisi toimia. Kerron täältä löytyvässä esittelypostauksessa monia vinkkejä naamion käyttöön ja siitä miten poistaessa voi mahdollista kipua lievittää. Kipuhan on yksilöllinen asia. Itse sitä en koe naamion käytössä, mutta uskon, että toisille se voi olla tuskaa. Me jokainen koemme kivun eri tavalla. Jos muuten naamio on liian tuskallinen poistaa, niin sen voi helposti huuhdella veden avulla. Vaikka savipohjainen naamio näyttää muoviselta ja lateksilta, se liukenee vedestä helposti.

Kurkkaa siis tähän postaukseen, jos haluat nähdä mitä ihostani naamion avulla lähti.

Hinta: normaali hinta 25 € / 5 pss + sivellin (alekoodillani ggmask -30%)
Saatavuus: MayBeautyn verkkokauppa

epäpuhtaan ihon hoitoon

Foreo Luna Mini 2

Foreo hullasi minut viime syksynä. Olin vähän skeptinen, sillä hassasin monta rahaa Clarisoniciin ja sen erikoisharjaan. Ei sopinut minulle pehmeämpikään harja. Mietin ettei tuollainen muovinen voisi olla sen parempi, mutta tietty sen halusin testata, kun eleven.fi tarjosi tuotetta minulle. Olihan sitä moni kehunut – bloggaajat ja te lukijat. Olin myyty välittömästi. Ja mikä parasta, Foreo on hygieenisempi, eikä tarvitse ostaa mitään harjoja säännöllisesti.

Foreo värisee hauskasti. Se aluksi kutittaa hieman kasvoilla, mutta siihen tottuu nopeasti. Laitteessa on säädettävä värinävoimakkuus sekä kaksi puolta – kevyempi ja kuorivampi. Foreo kestää vettä, joten sitä voidaan käyttää suihkussa. Itse olen vienyt Foreoni suihkuun. Käytän sitä aina suihkussa käydessäni.

Foreo pitää ihon silkkisempänä, tasaisempana ja mustapäitä ei pääse syntymään yhtä paljon, kuin ilman Foreota. Toisilla Foreo pitää ihon täysin vapaana mustapäistä. Nämä ovat yksilöllisiä juttuja. Minulla Foreo ei yllä niin huikeisiin suorituksiin, mutta selkeästi sen käytöllä on ollut positiivisia vaikutuksia.

Löydät Foreon tarkemman esittelyni täältä. Nythän eleven.fille on tullut myyntiin uusi Foreo. Foreo Luna Play Plus on isompi, kuin Luna Play (matkakokoinen) ja patterit voidaan vaihtaa. Tässä minun Foreossani (Luna Mini 2) on ladattava akku. Voin kertoa, että akku kestää ihan älyttömän pitkään! Olen kohta vuoden käyttänyt Foreotani, enkä ole ladannut sitä kuin sen ensimmäisen kerran.

Hinta: 128,50-139,00 € (Foreo Luna Mini 2 – ladattava akku), 29,70-39,00 € (Foreo Luna Play – pieni, patterit eivät vaihdettavissa) ja 49,50 (Foreo Luna Play Plus – vaihdettavat patterit)
Saatavuus: eleven.fi ja Stockmann.

Nämä viisi tuotetta ovat olleet hyväksi havaittuja. Kun hormonimyrsky kerran kuukaudessa iskee, niin se on samanlainen voima, kuin eilinen ukkosmyrsky. Ei sen tuloa voi estää, mutta vähän helpotusta näistä olen saanut myrskyn tuomiin finneihin sekä pidettyä mustapäiden leviämistä aisoissa. Nuorempana minulla ei ollut ihossa ongelmia, mutta tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ongelmaa.

Olisiko sinulla tuotevinkkejä epäpuhtaan ihon hoitoon?

Postauksen tuotteet saatuja.

Lue myös

Suosittelemme