5 parasta...

5 parasta tuotetta syksyyn ja talveen

15.10.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam
*Kaupallinen yhteistyö: postaus sisältää affiliate- eli mainoslinkkejä

Pyrin olemaan ajan tasalla ja tuottamaan blogiini ajankohtaista sisältöä. Syksy on jo tuonut tullessaan kaikenlaista pientä harmia, kuten hiuspohjan kuivumista ja hilseilyä. Meikkivoide on alkanut näyttää päivän aikana kuivalta ja suupieliinkin on saattanut ilmestyä kuivuutta. Yleensä näitä pieniä harmeja ei ole kesällä, mutta kauas ei tarvitse syksyssä mennä, kun kaikenlaista alkaa ilmestyä. Viileä sää ja kuivempi huoneilma muuttavat ihoa ja hiusten käyttäytymistä.

Koska tässä on itsellekin tullut ajankohtaiseksi syksyyn ja talveen valmistautuminen ja niiden tuomien harmien hoitaminen, kokosin tämän sunnuntain postaukseen 5 parasta tuotetta syksyyn ja talveen.

Kutiava, kuiva ja hilseilevä hiuspohja

Minulla hyvin tyypillinen vaiva! Syksyllä ja talvella hiuspohja vaan kuivuu herkemmin. Kuivuminen aiheuttaa kutinaa sekä hiuspohjan hilseilyä. Päätä rapsutellessa sen kun pölly vaan käy. Mustat puserot pitää aina huolellisesti rapsia, jos olen harjannut hiuksia tai möyhinyt tyveä koholleen.

Vuodesta toiseen luotan tähän – Sim System 4 Oil Cure Hair Mask. Kyseessä on hiuspohjaa kuoriva haudehoito. Tuote kuorii kuollutta ihosolukkoa sekä kosteuttaa kuivaa ja kiristävää päänahkaa.

Oil Cure Hair Mask hierotaan hiuspohjaan, eli päänahkaan, ja annetaan vaikuttaa. Mitä pidempään antaa tuotteen vaikuttaa, sen paremmin se tehoaa. Olen kerran kärsinyt rasvaisesta hilseestä. Veikkaan raskaushormonien vaikuttaneen asiaan, että sain sellaisen riesan syksyllä 2012. System 4 Oil Cure Hair Mask auttoi minua siihenkin. Silloin tehokkain apu oli hieroa tuote hiuspohjaan yöksi ja pestä aamulla pois. Tavallisesti käytän suihkussa ja annan vaikuttaa noin 5 minuuttia tai saunassa pyyhe päässä pidempään.

Jo ensimmäinen käyttökerta tuo helpotusta. Kuitenkin kannattaa käyttää aluksi jokaisen pesun yhteydessä ja siitä sitten hiljakseen harventaa.

Jos kiinnostuit tästä tuotteesta, niin löydät tästä ja tästä vanhasta postauksestani lisää tietoa sekä käyttövinkkejä. Syvennyn niissä tarkemmin ainesosiin ja niiden erilaisiin funktioihin tuotteessa.

Hinta: noin 10-15 euroa / 215 ml. 
Saatavuus:
monissa kampaamoissa, kampaamoalan tuotteita myyvissä liikkeissä sekä verkkokaupoissa, kuten Hiusverkko* ja Pretty.fi.

5 parasta tuotetta syksyyn ja talveen

Sähköiset hiukset

Syksyn tullen alkavat hiukset sähköistyä herkemmin. Pipo tietysti taltuttaa hiuksia siksi aikaa, kun pipo on päässä, mutta entäs kun ottaa pipon pois?

Lähes jokainen hiustuote sisältää antistaattisia ainesosia. Niiden tarkoitus on vähentää tai estää hiusten staattista sähköä. Valitettavasti kaikille ei riitä shampoon ja hoitoaineen antistaattiset ainesosat, vaan tarvitaan muitakin hiustuotteita sähköistymisen vähentämiseen. Itse olen huomannut hiusöljyjen tuovan kaikista eniten apua. Se on ihan loogistakin. Hiuspohjan oma tali, eli rasva, vähentää hiusten sähköisyyttä. Harvoin likaiset hiukset leijailevat. Pituudet vielä saattavat leijailla sähköisinä, mutta tyvi harvemmin, jos siellä on talia.

Toiset käyttävät ihan pelkkää arganöljyä hiuksilleen ja toiset suosivat kookosöljyä. Näissä on kuitenkin se ongelma, että pelkät öljyt saavat hiuksen näyttämään likaiselta, joten annostelussa saa olla äärimmäisen tarkkana. Hiusöljyt eivät ole pelkkää öljyä, vaan niissä on pääasiassa silikoneja, mutta mukana on myös öljyä, joista arganöljy on ollut viime vuosina suosituin raaka-aine.

Minä ihastuin tähän MayBeautyn Moroccan Miracle -hiusöljyyn. Sen lisäksi, että se vähentää sähköisyyttä, se lukitsee kosteuden hiuksiin ja selvittää takkuja äärimmäisen tehokkaasti.

Mitä kuivemmat hiukset, sen huolettomampaa annostelu on. Jos hiukset eivät ole erityisen kuivat, kannattaa olla varoivaisempi annostelussa. Hiusöljy kannattaa levittää ensin latvoihin, koska latvoissa hius on vanhinta ja kuluneinta. Siitä sitten hiljakseen edetä ylemmäs hiusten pituuksiin. Lopuksi kannattaa vain kevyesti pyyhkäistä ne ihan viimeiset hiusöljyn rippeet käsistä hiusten pintaan, eli päälliosaan.

Olen kirjoittanut parhaimmista hiusöljyistä, jotka löydät täältä. Olen myös listannut keinoja, joilla vähentää hiusten sähköistymistä. Sen postauksen löydät tästä linkistä.

Tässä postauksessa suosittelemani MayBeauty Moroccan Miracle Hair Serumin hinta ja saatavuustiedot:

Hinta: 29,00 € / 100 ml, lukija-alennuksella minnahair 21,75 €
Saatavuus: MayBeauty

Rohtuvat huulet ja suupielet

Minua itseäni ei niinkään vaivaa paha huulten rohtuminen, mutta suupielien paha kuivuminen on joskus päässyt tapahtumaan. Olen huomannut, että flunssa saa huulet rohtumaan pahemmin sekä kevät! En tiedä mikä siinä on, että keväisin huulet rohtuvat herkemmin, kuin talvella ja syksyllä. Suupielien kuivuus on ollut viime vuosina joka talven riesa, mutta enää viime vuonna ongelma ei ollut niin paha, kun tiesin mitä teen hoitaakseni enteilevää kuivuutta.

Tässä asiassa vannon legendaarisen Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream -voiteen nimeen. Tuoksu on pistävä ja epämieluisa, mutta tuote toimii uskomattoman hyvin. Tästä on saatavilla tuoksutonkin vaihtoehto. Eight Hour Cream on monitoimituote, jota kannattaa kokeilla muihinkin vaivoihin. Itse olen tämän voiteen avulla rauhoittanut aurinkoihottumaakin.

Toissa talvena suupieleni olivat aivan riekaleilla. Ei auttanut perinteiset kasvovoiteet ja seerumit. Lopulta tartuin Eight Hour Cream -tuubiin ja aloitin sen käytön. Ensin levitin kasvoilleni (sekä suupieliin) seerumit ja kasvovoiteet. Otin pienen määrän Eight Hour Creamia ja levitin sen suupieliini. Yöksi käytin tuhdimpaa annostelua, mutta päivällä sitä oli vain nimeksi. Enemmänkin ideana suojata ja tasoittaa rohtunutta ihoa, jotta meikkivoide ei korostaisi niitä entisestään.

Elizabeth Ardenin Eight Hour -sarja on laajentunut monilla tuotteilla. Jos esimerkiksi legenda tuntuu huulilla liian tuhdilta ja maistuu suuhun pahalta, on saatavilla kevyempi versio huulivoiteena. Tässä ei ole pistävää makua, eikä tuoksua. Koostumuskaan ei ole yhtä tuhti.

Aikaisemmat esittelyni näistä tuotteista löydät täältä ja täältä.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant

Hinta: 37,20-41,00 € / 50 ml
Saatavuus: eleven.fi* ja Stockmann-tavaratalot

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Intensive Lip Repair Balm

Hinta: noin 28 euroa / 10 g
Saatavuus: eleven.fi* ja Stockmann-tavaratalot

Kuiva ja hilseilevä iho

Herkemmillä tämä on jo riesana ja toisilla se alkaa vasta pakkasten kiriessä sinne pariin kymppiin. Tässä vaiheessa vuotta minua vaivaa lähinnä kosteusköyhyys, jos en huolehdi riittävästi kosteutuksesta sisäisesti ja ulkoisesti. Pakkasten saavuttua alkaa sitten se ihon kipristelevä tunne ja jossain vaiheessa saattaa kasvoilla näkyä jopa hilseilyä. Kun päälle laittaa meikkivoiteen, kuivuus ja hilseily korostuvat. Iho tarvitsee rasvatasapainoa, eikä tällöin pelkkä kosteudella kyllästäminen yksinään riitä.

Kasvoöljyt ovat mitä parhaimmat tällaiseen ongelmaan. Minulla on ollut monia loistavia kasvoöljyjä, mutta nostan tähän postaukseen vähän kohtuullisemmalla hinnalla varustettuja sekä kotimaisia kasvoöljyjä. EkoPharma on kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Tämä kuvassa näkyvä Mustaherukan Siemenöljy on mitä mahtavin rasvatasapainon palauttamiseen. Helpottaa ärtynyttä ihoa ja on mahtava atooppiselle iholle.

Rasvahapot ovat äärimmäisen tärkeitä atooppisen ihon hoidossa, mutta ne ovat tarpeellisia, vaikka ei kärsisi atopiasta. Löysin tästä EkoPharman Mustaherukan Siemenöljystä tällaisen tekstin:

Mustaherukan siemenöljyä on tutkittu paljon ja sen teho atooppisen ja herkän ihon hoidossa on osoitettu Turun yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

EkoPharmalta löytyy erilaisille ihotyypeille sopivia kasvoöljyjä. Pidin myös Karpalon Siemenöljystä, joka on rasvoittuvalle iholle suunnattu. Siinä on hieman keveämpi koostumus. Olen huomannut, että Karpalon Siemenöljy puhdistaa ihohuokosia. Syvällä ihon ”uumenissa” olevat epäpuhtaudet nousevat lähemmäs pintaa, josta ne puhdistuvat helpommin.

Mustaherukasta vahva suositus kuivalle, ärtyneelle ja/tai atooppiselle iholle. Karpalo rasvoittuvuuteen taipuvaisemmalle iholle.

Kasvoöljyjä voidaan käyttää sellaisenaan kasvoille, mutta silloin minusta öljyt ovat vähän liian raskaita päiväkäyttöön. Yöksi öljy on sellaisenaan käytettynä ihan huippu. Ei kiristä ihoa aamulla. Päiväkäytössä kannattaa lisätä 1-2 tippaa päivävoiteen sekaan, niin ei tule ongelmia meikkipohjan kestävyyden kanssa.

Huomatkaa, että pakkaukset ovat muuttuneet. Ne ovat tyylitellympiä nykyään, vaikka ei näissä vanhoissakaan mitään vikaa ole.

Hinta: 29,90 € / 30 ml (sh)
Saatavuus: EkoPharmaa edustavat kauneushoitolat sekä verkkokaupat, kuten Ihokeskus.fi

Meikkipohja muuttuu kuivaksi päivän aikana

Ei ollut vaivani silloin aikoinaan. Ei kovimmilla pakkasillakaan iho näyttänyt kuivalta, vaan kiilteli rasvaisena. No toista se on sitten ollut kolmenkympin ylittämisen jälkeen. Äkkiä sitä huomaa, että meikkipohja on kuivakka.

Onneksi meikkipohjista löytyy valinnanvaraa, eivätkä kaikki minulla kuivahda. Lentäminen on kanssa yksi sellainen ihoa hurjasti kuivattava. Sen oikein näkee, miten iho on pintakuiva, ja meikkipohja korppana kuori sen päällä.

Kasvosuihkeet ovat oiva pelastus! Oikein kuivakan meikkipohjan päälle mielestäni paras kasvosuihke on Pixi by Petran Glow Mist. Tästä suihkeesta erinomaisen tekee sen sisältämä kosteus ja kevyt öljy. Muissa kasvosuihkeissa en (vielä) ole törmännyt öljyihin. Glow Mist on suihke, josta saa kosteutta, mutta myös sen öljyn, joka lukitsee kosteuden ja antaa kuiville kasvoille hehkuvan ilmeen. Kasvot ovat luonnollisella tavalla ”glow”.

Suihketta voidaan käyttää meikin allakin, mutta itse pidän enemmän meikin päälle käytettynä. Se sulauttaa meikkikerrokset yhteen, poistaa liian puuterisuuden, kosteuttaa ja antaa hehkua. Suihke kannattaa pakata käsilaukkuun, josta sitä voi lisäillä päivän mittaan, jos näyttää siltä, että meikkivoide alkaa näyttää vanhentavalta ja kuivalta maskilta kasvoilla. Ihan ässä tuote!

Tämä kasvosuihke on esiintynyt blogissani ihan kyllästymiseen asti, mutta haluan tästä tuotteesta jälleen muistuttaa. Se on vaan niin hyvä kosteuttamaan kuivakkaa meikkipohjaa ja freesaamaan päivän mittaan. Täältä löydät yhden vanhoista postauksistani.

Hinta: 24,70 € / 80 ml
Saatavuus: eleven.fi*

Tällaisia tuotevinkkauksia syksyn ja talven aiheuttamiin pieniin harmeihin. Kyllä niistäkin selvitään! Kuten selvitään pimeydestä, joka hiipii salakavalasti päiviimme. Mutta kun yritämme keksiä keinoja, joilla selättää ne pienet harmit ja pimeyden sekä haetaan jotain positiivista, niin on jälleen helpompaa.

Mitä selviytymistuotteita sinulla olisi muille vinkattavaksi?

Postauksessa saatuja ja itse ostettuja tuotteita.

Lue myös

Suosittelemme