Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä hiuksille kotioloissa korona-aikana

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen huomannut Google Analyticsistäni, että nän korona-aikana kaikki hiusaiheiset postaukseni – niin uudet kuin vanhat – ovat erittäin luettuja. Syy tälle ilmiölle on tietysti selvää. Ihmiset eivät ole käyneet kampaajalla siinä määrin kuin ennen korona-aikaa. Toki hiuspostaukset ovat olleet aina Glitz & Glamin luetuimpia aiheita, mutta selkeästi huomaan korona-ajan lisänneen kiinnostusta ja googlettamista aiheesta.

Siitä syystä kokosin vinkkipostauksen 5 parasta -aiheisena. Jos nyt koronan vuoksi ei voi riskeerata omaansa tai muiden terveyttä, tai vaihtoehtoisesti lomautus tai työttömyys ei mahdollista kampaajalle menoa, kirjoitin muutaman vinkin, joilla voi helpottaa hiustilannettaan.

Peitä tyvikasvua poispeseytyvällä suihkeella

Varmasti kaikista tyypillisin ongelma on tyvikasvu. Itselläni oleva tyvestä vaalealla raidoitettu mahdollistaa pitkiä aikoja ennen uutta tyven raidoitusta. Jos hiukset on värjätty tyvestä kauttaaltaan selkeästi tummemmalla tai vaaleammalla kuin oma luonnollinen väri, on selvää, että tällainen kolmatta kuukautta kestänyt aika alkaa näkyä tyvikasvussa.

Vain kotioloissa olemalla tyven värjäys ei tietenkään tunnu niin välttämättömältä, mutta kyllähän se omaa mielialaa piristää, jos tyven saisi värjättyä. Jos et halua vielä mennä kampaajalle tai alkaa itse värjäilemään kestovärillä tai vaalentamaan vaalennusaineilla, oletko ajatellut piristää itseäsi joinakin päivinä tyvisuihkeen avulla?

Ehdottomasti yksi parhaimpia tyvisuihkeita on L’Oréal Parisin Magic Retouch. Suihke on niin pigmenttinen, että se peittää harmaatkin hiukset. Suihkauttamalla vielä lopuksi kiiltosuihketta pintaan, saa lopputuloksesta kuin vastavärjätyn näköisen.

Tietenkään tämä ei ole kuin yhden päivän ilo, mutta ainakaan ei tarvitse itse säätää värien kanssa, jos olet aina käynyt kampaajalla loihtimassa erikoisvärjäyksen, jonka vuoksi et vaan voi ”lätkäistä” yhtä kaupan väripakettia päähäsi. Tai jos sinua ei kiinnostaa alkaa itsekseen värjäilemään, vaan haluat jättää hiustesi huollot luottokampaajasi tehtäväksi.

Leikittele poispestävällä liukuvärillä

Jos taas kaipaisit jotain uutta ja piristävää, mutta et halua tehdä radikaaleja muutoksia itseksesi, niin tyvisuihkeilla saa luotua makeita raitoja, värjätä jonkun osion tai toteuttaa hauskan liukuvärjäyksen.

Yhden päivän väri, eikä riskiä mokailusta. Morkkistakaan muutoksesta ei synny, kun värin voi vaan pestä shampoolla pois. Tämä kuvassa näkyvä liukuväri on toteutettu L’Oréal Paris Magic Retouch -tyvisuihkeella. Mutta jos haluat vaikka räväkämpiä värejä, niin KMS:llä on hauskoja pastellisävyjä ja muita kivoja värejä vaikkapa raitoja tai palkkiosioiden väliaikaiseen sävyttämiseen.

Klikkaa tästä linkistä, jos haluat lukea tarkemmin L’Oréal Paris Magic Retouch -tyvisuihkeesta.

Värimaskit ja suoravärit

Erilaiset suoravärit ovat näppäriä tuotteita kotikäytössä, mutta niissäkin kannattaa huomioida pari seikkaa, ettei myöhemmin kaduta. Esimerkiksi vaaleahiuksisena kannattaa olla aika varma päätöksestään, jos värjää hiuksensa tummalla violetilla tai sinisellä. Ne kun saattavat jumahtaa hiuksiin niin tiukasti, että kampaajakaan ei taio niitä hetkessä pois. Usein oikein tummat violetit ja siniset haalistuvat rumiksi, kuten vihreäksi tai harmahtavan siniseksi. Tämä seikka tulee niin usein kotivärjääjille yllätyksenä, kun väri ei haalistukaan kauniisti ja sitä ei saakaan pois millään.

Tässä kuvassa minä olen sävyttänyt vaaleat hiukseni vaaleanpunaisen shampoon avulla. Muutama pesu vaikutusajalla, ja sain näinkin vaaleanpunaisen lopputuloksen.

Jos hiukset ovat hyvin tummat, niin oranssi, punainen tai sininen voi antaa kivan vivahteen tummille, lähes mustille hiuksille. Eli värimaskit, suoravärit ja sävyttävät shampoot eivät ole vain vaaleahiuksisten mahdollisuus, mutta toki tummahiuksisilla ei ole niin valtavia mahdollisuuksia muuttoksiin.

Tässä linkki yhteen postaukseen, jossa olen värjännyt suoraväreillä.

Tässä linkki vaaleanpunaiseen shampooseen, jonka esittelin noin vuosi sitten.

Kirkasta vaaleat hiukset tai raidat

Jos hiukset ovat vaalennetut tai niissä on vaalennettuja raitoja, alkavat ne jossain vaiheessa vaatia kirkastusta.

parhaat hopeashampoot

Hopeashampoo taittaa keltaisuutta, joka saa hiuksen näyttämään vaaleammalta ja kirkkaammalta. Mutta hopeashampoo ei vaalenna hiusta. Kyseessä on optinen harha.

Täältä voit lukea 5 parasta hopeashampoota -postaukseni. Siinä esittelemäni Fanola on loistava hopeashampoo kirkastamiseen.

Mutta tiesitkö, että vaalennettuja raitoja ja hiuksia saa kirkastettua syväpuhdistavalla shampoolla? Syväpuhdistava shampoo ei taita keltaisia vivahteita viileämmiksi, mutta jos vaaleiden hiuksien tai raitojen sameus johtuu niihin kertyneistä epäpuhtauksista tai hiuspohjan omasta talista, syväpuhdistava shampoo kirkastaa hiuksia. Myös liiallinen hopeashampoon käyttö samentaa hiuksia, koska tuhkaiset vivahteet liikaa kertyessään tekevät vaaleista hiuksista kirkkauden sijaan sameammat. Liika on liikaa tässäkin asiassa, jolloin efekti kääntyykin päinvastaiseen suuntaan.

Jos kaipaat lempeää syväpuhdistavaa, niin kannattaa kokeilla tätä ihan äskettäin esittelemääni Ekopharman Hilla Deep Cleansing shampoota, jonka esittelyn löydät tästä linkistä.

Jos muutat tyyliäsi radikaalisti kotona, muista muutama seikka

Kukapa meistä ei olisi joskus ajatellut olevansa yhtä hyvä kuin kampaajansa. Joskus sitä vain itseluottamus on korkealla ja sitä sitten ajattelee onnistuvansa. Eikä siinä mitään väärää ole, mutta näinäkin aikoina korostuu, että jokainen ei voi olla virusasiantuntija tai handlaa maailman politiikkaa, joten jokainen ei voi olla ammattitaitoinen kampaaja. Koulutuksella ja työkokemuksella on syystäkin merkityksensä.

Mutta nyt on saattanut olla tylsää ja on pakko päästä kokeilemaan jotain radikaalimpaa muutosta, mutta lomautuksen tmv. syyn vuoksi rahat eivät riitä kampaajaan tai riskiryhmään kuulumisen vuoksi ei uskalla kampaajalle mennä. Jos näin on, tässä muutama pikainen vinkki, jotka kannattaa huomioida.

  • Viileän vaalean ei kannata värjätä hiuksiaan viileänruskealla, sillä riskinä on vihertävä lopputulos. Valitse mieluummin lämminruskea tai esipigmentoi hiuksiisi lämpimiä sävyjä.
  • Älä lätkäise vaalennusainetta kerralla koko päähän. Tyvessä on vähemmän yleensä vähemmän värikerrostumia. Lisäksi pään lämpö tehostaa vaalennusaineen vaikutusta. Siksi lopputuloksesta tulee tyvestä vaaleampi, joka liukuvärinä tummuu latvaa kohden oranssista punaiseen.
  • Jos leikkaat otsahiukset, malta ja ota vain vähän kerrallaan. Muista myös huomioida, ettet nosta kulmiasi. Muuten otsan ollessa levossa, otsahiusten raja nouseekin oletettua ylemmäs.
  • Muista värioppi! Keltaisen vastaväri on violetti, punaisen on vihreä ja sinisen on oranssi. Värioppi on hiusten värjäilyn perusta, jos tehdään radikaaleja muutoksia.
  • Jos kysyt jossain Facebook-ryhmässä, että onko tämän merkin tämä hiusväri hyvä, saat hyvin monenlaisia vastauksia, jotka eivät välttämättä hyödytä sinua ollenkaan. Jokaisella on oma hiushistoriansa, hiuslaatunsa ja hiuksen kunto. Ja ennen kaikkea lähtötilanne voi olla jokaisella vastaajalla aivan erilainen kuin sinulla. Ota tämä huomioon, kun kysyt mielipiteitä ja arvioit, että kokeilisitko itsekin vai hylkäätkö idean. Jos noita seikkoja ei huomioi, voi tehdä väärän valinnan itselleen tai jättää valitsematta vain siksi, kun jollain toisella ei onnistunut ruusukulta mustaan pohjaan, vaikka itse olisitkin luonnonvaalea.

Täältä löydät postaukseni, jossa vinkkaan toimenpiteitä, mitä kotioloissa voi tehdä värimokillensa.

Kyllä tässä alkaa olla Heliä ikävä. Nyt pohdin sitä, että menenkö ihan lähiaikoina kampaajalle, vai menisinkö vasta kesän jälkeen?

Pakko kysyä teiltä, mitä olette tehneet hiuksillenne nyt korona-aikana? Oletteko kokeilleet sellaisia, mitä ette normaalioloissa olisi kokeilleet toteuttaa itse?

Lue myös

X