glitz & glam

5 parasta vinkkiä huuliryppyihin ilman pistoksia tai kirurgiaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Huulirypyt ovat aika haastavia poistaa edes kirurgisesti. Näin siis olen lukenut. Siksi paljon kirjoitetaankin vinkkejä, joilla ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Listasin vinkkejä, joilla voi halutessaan hidastella niiden syntyä ja alkavia ryppyjä häivytellä ilman pistoksia tai kirurgisia toimenpiteitä. 

 

Huulten ympärille syntyy ryppyjä iän myötä, mutta tietenkin niiden syntymistä voidaan hidastella ja ryppyjen syvyyttä minimoida jo ennalta.

Tyypillisimmät vinkit ovat:

  • älä tupakoi
  • älä käytä pilliä
  • suojaa huulet ja sen ympärysiho UV-säteiltä
  • pidä suu rentona, äläkä stressatessakaan supista suuta.

Huuliryppyjen syntyyn vaikuttavat myös jokaisen geenit, ilmeet, kasvojen lihaksisto jne. Huuliryppyjä tulee siis kaikille, vaikka olisi kuinka nuoresta asti yrittänyt niitä ennaltaehkäistä. Täysin luonnollinen asia siis.

Itselleni aihe ei vielä ole sillä tavoin ajankohtainen, sillä huuliryppyjä ei vielä tässä iässä ole. Mutta kyllähän ne minullekin vielä tulevat. Selkeästi näkyviksi ne muuttuvat luultavasti siinä viidenkymmenen paikkeilla. Nyt näen vain lähikuvista paikat, joihin myöhemmin tulee ryppyjä. Peilistä katsomalla niitä ei vielä oikeastaan näe.

En henkilökohtaisesti panikoi tulevista huulirypyistäni. Olen aika rennolla asenteella monessakin asiassa. Tiedän, että toiset erittäin orientoituneesti nuoresta asti pyrkivät ennaltaehkäisemään niitä. Tästä esimerkkinä, ettei pillillä voi koskaan juoda mitään, jottei tulisi ryppyjä.

Huulten kuorinta

Huulten ja sen ympärysihon kuorinta kannattaa. Kuorinnan voi tehdä huulille tarkoitetulla sokerikuorinnalla, jolloin kuorinta on mekaaninen. Toinen vaihtoehto on pyyhkiä huultenympärysiho AHA-happoa sisältävällä kasvovedellä aina aamuin ja illoin.

Kuorimalla kuolleen ihosolukon muut ihonhoitotuotteet pääsevät paremmin iholle hoitamaan ja kosteuttamaan.

AHA-hapoilla sanotaan olevan anti-aging-vaikutuksia. Siinä mielessä huultenympärysihon pyyhkäisy AHA-hapolla kostutetulla vanulapulla samalla kuin muutkin kasvonsa pyyhkäisee, on todennäköisesti rakeellista kuorintaa parempi vaihtoehto.

Lue myös: 5 parasta AHA-happokuorintaa — ihoa kirkastava anti-age-tehoaine

Silmänympärysvoide ja seerumi huulille ja huultenympärysiholle

Hyödynnä silmänympärysvoiteitasi ja seerumejasi huultenympärysihon hoidossa. Yleisesti ottaen kaikki silmänympärysiholle soveltuvat tuotteet soveltuvat myös huultenympärysiholle.

Huulivoiteita ja huulihoiteita kannattaa käyttää vasta päällimmäiseksi tuotteeksi. Itse asiassa huulivoiteet eivät oikeastaan lisää vesikosteutta huulissa ja sen ympärysihossa. Lisäksi harvat huulivoiteet ovat niin ihoa hoitavia kuin silmänympärysvoide tai seerumit.

Lue myös: 5 parasta kosteuttavaa silmänympärysvoidetta — näillä vältät ihon kuivumisen ja ärtymisen

Retinolia huultenympärysiholle

Retinoli on yksi tehokkaimmista ihonhoidon tehoaineista. Retinoli on A-vitamiinin muoto, joka on muuten myös tieteellisesti pystytty osoittamaan ihonhoidossa tehoavaksi ainesosaksi.

Sillä on monia myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi aknen hoidossa, mutta myös anti-age-tuotteena sen on havaittu madaltavan ryppyjä. Koska retinoli myös parantaa ihon kykyä sitoa kosteutta, kosteuttavat tuotteet antavat parempia tuloksia ihon pinnalla.

Retinolissa on toki pieniä haittavaikutuksia aloittaessa sen käyttöä. On sanomattakin selvää, että mitä selkeämpiä tuloksia halutaan, sitä vahvempi pitoisuus retinolia tuotteessa tulee olla. Mitä vahvempi pitoisuus, sitä todennäköisempää, että iho reagoi alussa retinoliin.

Toisilla iho saattaa punoittaa, mutta tyypillisin haittavaikutus on ihon hilseily. Iho saattaa aluksi tuntua myös kuivemmalta kuin ennen retinolin käyttöä. Kaikki nämä kuuluvat asiaan, joka tarkoittaa sitä, että tuote tehoaa. Mutta hilseilyn jälkeen alta paljastuu entistä sileämpi ja kauniimpi iho.

Retinoli herkistää auringolle, joten sitä kannattaa käyttää huultenympärysiholle vain iltaisin. Ensimmäisillä viikoilla kannattaa käyttää vain 1-2 kertaa viikossa. Kun iho alkaa niin sanotusti tottua, voi käyttökertoja tiuhentaa vaikkapa joka toiseen iltaan.

Bakuchiolia sisältävät tuotteet ovat nousseet suosituiksi, sillä niiden sanotaan tekevän samoja vaikutuksia kuin renoli, mutta ilman ihoreagointia.

Hyaluronihappoa huultenympärysiholle

Hyaluronihappo on maailman paras kosteuttaja — ainakin omien kokemuksieni mukaan. Mitä enemmän kerrostan hyaluronihappoja sisältäviä vesikosteuttajia, sitä sileämpi iho on uurteiden ja ryppyjen kohdalla. Efektissä on kyse plumpingista eli ihon täyteläistämisestä, jossa kosteus ”pulpauttaa” syvänteet pintaan.

Hyaluronihapon vaikutuksien kestolla on rajoitteensa. Pistoksilla saadaan pitkäaikaisimmat tulokset, ihon pinnalla käytettävillä ihonhoitotuotteilla on lyhytaikaisin vaikutus.

Kauneushoitolat ja -klinikat tekevät myös pistottomia hoitoja, joissa esimerkiksi voidaan silottaa huultenympärysihoa ja huulia täyteläistää. On myös neulattomia hoitoja kotikäyttöönkin, kuten Filleriina. Minulla ei ole näistä kokemuksia, mutta tiedän tällaisiakin mahdollisuuksia olevan.

Haluan vain huomauttaa, että nuo pistottomat hoidot ja kotituotteet eivät voi olla yhtä tehokkaita ja pitkäkestoisia tuloksiltaan kuin oikeat täytöt hyaluronihapolla.

Lue myös: Hyaluronihappo — mikä on tämä trendikäs ainesosa?

Huulia turvottavat tuotteet

Tämä on lähinnä vain vippaskonsti esimerkiksi juhliin tai johonkin muuhun tärkeään tilaisuuteen. Toki toiset saattavat käyttää tätä keinoa arkimeikkailussaankin, mutta kyseessä on vain muutaman tunnin kestävä vaikutus. Lisäksi mainitaan vielä, että tämä toimii vain, jos pystyviivat ovat vielä hyvin lyhyet ja lähinnä aivan huulten reunoilla.

Huulia turvottavat huulikiillot ja muut seerumit toimivat lähinnä vain hetkellisesti. Niillä saa täyteläistettyä huulia ja mahdollisesti kevyet uurteet huultenympärillä sitä kautta vähän oikenevat.

Levitä huulillesi kosteuttava ja verenkiertoa vilkastuttava tuote. Meikkaa silmät ja kasvot vaikutusaikana. Ennen huulien meikkaamista pyyhkäise huulet kasvopaperilla. Tämän jälkeen meikkaa huulesi haluamallasi tavalla.

Lue myös: 5 parasta huulia täyteläistävää tuotetta — parhaimmat lip plumperit!

BONUS

Aurinkosuoja huulille ja huultenympärysiholle

Tämän merkitystä ei voi väheksyä — oli niitä ryppyjä jo tai vielä odottelet niitä. Aurinko on erittäin tärkeä ja hyödyllinen ihon hyvinvoinnin kannalta, mutta siihenkin liittyy myös haittoja, jos ihoaan ei suojaa UV-säteiltä.

UV-säteet nopeuttavat ihon vanhenemista ja pahimmillaan aiheuttavat ihosyöpiä. Koskaan ei ole liian myöhäistä suojata myös huulet ja sen ympärysiho huolellisesti.

Lue myös: 3x auringolta suojaava huulivoide — huuletkin kannattaa suojata!

Olivat huulesi sitten ryppyiset tai rypyttömät, suukottele rakkaitasi! Älä mieti tulevia tai niillä olevia ryppyjä. Supista huulesi ja anna suukkoja. Ihanaa äitienpäivää kaikille! 💋

 

Lue myös:

Mitä, nännivoidetta huulille? Tällä voiteella saat pehmeät huulet

Söpöimmät makuhuulivoiteet pienille ja isoille huulille

Hyaluronihappoa huulipunassa — By Terryn kosteuttava huulipuna

X