5 parasta...

5 parasta vinkkiä krapulapäivään

30.4.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

*Postaus sisältää saatuja tuotteita

Hei vaan ja mahtavaa vappua! Olisiko huomenna jotain vappupäivän meininkiä? Meillä Suomessa on tapana juhlia kaikki juhlat aattopäivänä. Sitten se oikea päivä menee hieman heikossa kunnossa, ja sitten yritetään raahautua juhlinnan jälkeisenä päivänä erilaisiin tapahtumiin tai tekemään sen ko. juhlan traditioita.

Kokosin vappuaaton kunniaksi vinkkejä, joilla hälventää krapulan merkkejä kauneusnäkökulmasta. Jos tänään kuplajuomaa kuluu enemmän kuin piti, ja huomenna olisi vappupiknik tai -brunssi, niin miten sitten häivyttää ne näkyvät merkit krapulasta. Tässähän on myös etuna se, että olokin parantuu, kun peilista katsoo freesi ilmestys sen sisältä tutisevan, harmaan naaman ja pöhöttyneen olennon sijaan.

Jokainen tietää keinot millä krapulainen olo korjataan – sillä millä se on tullutkin. En keskity tässä postauksessa olon korjaamiseen, vaan lähestyn aihetta enemmän ulkoisen olemuksen fiksaamiseen. En jaa meikkiohjeita tai tee tutoriaalia dagen efter -meikkiin, koska kuka oikeasti siinä olotilassa jaksaa tehdä meikkiään tavoilla, jotka eivät ole itselleen tuttuja ennestään? Darrassa haluaa meikata nopeasti ja itselleen tutulla tavalla. Sen sijaan keskityn tässä postauksessa pieniin vinkkeihin, jotka kykenee heikossakin olossa toteuttamaan. Me naiset emme välttämättä tunne oloamme niin freesiksi, jos näytämme aivan siltä kuin meistä tuntuu. Joskus tuo ihana dagen efter tulee, vaikkei olisikaan niin hurjasti vetänyt ilolientä illalla. Jos siis on menoa juhlintaa seuraavana päivänä, eikä pääse sitä darraansa potemaan sängynpohjalla tai sohvalla pizzan ja leffan parissa, niin tässä 5 parasta vinkkiä ulkoisen krapulan korjaukseen.

Vesi

Krapulassa hyvin usein keho kärsii nestehukasta tai vähintään lievästä kuivumisesta. Vaikka suihkulla on virkistävä vaikutus, se myös kosteuttaa ihoa. Iho saa ulkoista kosteutta suihkussa.

Veden juonti on tärkeää jo illalla, sillä pystyy ennaltaehkäisemään jonkun verran dagen efterin vaikutuksia. Seuraavana päivänä runsas veden juonti virkistää ja auttaa janoon, mutta se myös auttaa ihoon. Pöhöttynyt iho freesaantuu, kun se saa vettä ulkoisesti ja sisäisesti.

Ihon kuorinta

Aika moni meistä on levittänyt meikkivoiteen juhlintaa seuraavana päivänä. Eikö olekin jännä miten se meikkivoide tai BB-voide ei tasoitukaan seuraavana päivänä yhtä kivasti, kuin edellisenä iltana ennen juhlimaan menoa? Ihoa voi hieman tasoittaa kevyellä kuorinnalla. Kuorinnassa on sekin etu, että iho puhdistuu kunnolla. Aika usein kosteasti juhlittuna iltana ei jaksa panostaa huolelliseen meikin puhdistamiseen. Meikki kannattaa AINA puhdistaa pois, sillä meikit kasvoilla nukuttua vasta krapulaiselta näyttääkin.

Suosittelisin kevyempää kuorintaa. Voimakas mekaaninen tai voimakkailla hapoilla toimiva kuorinta saattaa saada ihon lehahtamaan punakaksi. Dagen efter -päivänä kuorinnaksi kannattaa valita lempeämpi vaihtoehto. Vesipohjaiset kuorinnat kosteuttavat ihoa ja poistavat kuollutta ihosolukkoa. Keveät rakeet ja entsyymikuorinnat myös poistavat kuollutta ihosolukkoa ja saavat ihosta tasaisemman.

Esittelyni näistä hellävaraisemmista, ihoa tasoittavista kuorinnoista:

V 10 Plus Water Based Peeling*
MayBeauty The Incredible Face Gel*
Mádara Exfoliating Scrub*
Dermalogica Daily Microfoliant

Pieni lepo ja ihon virkistävä kosteutus

Kun suihkussa on käyty, vettä juotu, iho kuorittu, niin on pakko vähän levätä. Sillä välin onkin hyvä levittää kasvoille virkistä ja kosteuttava kasvonaamio. Kurkkuviipaleet silmille ja rentoutumaan.

Kurkkuviipaleet silmillä rauhoittavat turvonneita silmäluomia. Kurkku kosteuttaa silmäluomia ja jääkaappiviileät kurkkuviipaleet ihanasti laskevat silmäluomien turvotusta.

Lumene Hydration Recovery on tehokosteuttava kasvonaamio. Muutkin kosteuttavat kasvonaamiot ovat hyviä kosteuttajia, mutta tämän Lumenen melko uuden geelimäisen kasvonaamion virkistävä vaikutus on tähän tarkoitukseen ihan omiaan.

Käyttö: 

Levitetään ohut tai paksumpi kerros puhtaille kasvoille. Annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia, jonka jälkeen huuhdellaan viileällä vedellä. 

Lumene Lähde -sarjan tehokosteuttava Hydration Recovery -geelinaamio sisältää 79% vettä. Ihanan virkistävä naamio saa olon selkeästi freesimmäksi ja ihosta jälleen kimmoisamman. Iho ei näytä niin pöhöttyneeltä, kun se saa aimo annokset kosteutta.

Hehkua kalvakkaan harmaalle olemukselle

On sellainen vanha hupaileva sanonta, että: ”Illalla juotiin hilpeinä kaljaa, aamulla oltiin kalpeina hiljaa”. Tuo pitää paikkaansa. Seuraavana päivänä iho on kalvakka ja harmahtava. Se on hehkuton.

Suihkun, kuorinnan ja kosteuttavan kasvonaamion jälkeen kaikki kosteus lukitaan kasvoille kasvovoiteen avulla. Kosteuttava ja ihoa kaunistava hehkuvoide on todellinen pelastaja harmaisiin päiviin. Minulla on kuvassa kämmenellä Glamglow’n uusi Glowstarter Mega Illuminating* Moisturizer ja Estée Lauderin Global Anti-Aging Wake Up Balm*.

Hehkua antavilla päivävoiteilla saa kauniin luonnollisen hehkun kasvoille sekä kosteutta ja tasoitusta. Hyvä tuote pelkästään, jos iho on kaunis ja hyväkuntoinen. Toimii kaunista hehkua antavana myös meikkivoiteen, mineraalipuuterin tai BB-voiteen alla.

Punoittavat silmät

Alkuviikosta kirjoitin esittelyn L’Oréal Parisin kestävästä Infallible Gel Crayon 24H Waterproof* -kajalista. Nude-sävyisellä alaluomen sisärajauksella saa häivytettyä silmien punoitusta sekä avaamaan hieman turvonneiden silmien katsetta.

Pigmenttinen kynä peittää alleen punoittavan alaluomen, joka häivyttää hieman silmien punaisuutta. Lisäksi vaalea rajaus saa silmän näyttämään vähän suuremmalta.

Nämä vinkit ja pieni ehostus, niin on krapula piilotettu ja samalla psykologisesti helpotettu sisällä myllertävää dagen efteriä.

Jos sääennusteet pitävät paikkaansa, niin huomenna pitäisi olla mahtava sää piknikille tai osallistumaan erilaisiin vappupäivän tapahtumiin. Eli jos tänään lipsahtaa, niin huomenna näillä vippaskonsteilla voi vappupäiväaamuna korjailla tilannetta. Mutta siis kukaanhan meistä ei oikeasti tarvitse tällaisia vinkkejä. Eikö vain? Lipsahduksia ei koskaan satu. 😉

Riemukasta vappua Glitz & Glamin lukijoille!!!

*saatu tuote

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Niin joo kun torstaina oli the PR-päivä. Olikohan neljä kutsua samalle päivälle itsellänikin. Minä skippasin kaikki, koska ei vaan paukut ja aika riittäneet. Oli tenttiviikko ja hirveä väsymys, josta parhaillaan yritän toipua.

Nuorempana minulla oli sellainen oikea krapula. Pahimmillaan sitä vietettiin vessassa norjaa pönttöön jutellen ja posliinialttaria halaillen. Nykyään on väsymys ja se hömelö olo, jota sitten kestääkin monta päivää. Pelkästään se väsymys saa aikaan sen ettei vähään aikaan maistu. Nuorempana sitä vastoin sunnuntaina ja maanantaina vannoi ettei enää ikinä, mutta kappas, keskiviikkona se olikin jo unohtunut. Sitten taas rairai.

Kommentit

Mulla oli Helsingin reissun jälkeen hieman ”krapulainen” olo vaikken tippaakaan alkoholia juonut 😀 Muutoinkin taitaa nykyään muusta kuin alkoholista se nuutunut olo johtua, jännästi iän myötä nuo prioriteetit muuttuvat 😀

Ihanaa Wappua myös sinne – toivottavasti sää hieman tästä selkenisi. Täällä idässä aika ankean harmaalta näyttää eikä tuo eilen satanut räntälumikaan mieltä piristä :/

Niin joo kun torstaina oli the PR-päivä. Olikohan neljä kutsua samalle päivälle itsellänikin. Minä skippasin kaikki, koska ei vaan paukut ja aika riittäneet. Oli tenttiviikko ja hirveä väsymys, josta parhaillaan yritän toipua.

Nuorempana minulla oli sellainen oikea krapula. Pahimmillaan sitä vietettiin vessassa norjaa pönttöön jutellen ja posliinialttaria halaillen. Nykyään on väsymys ja se hömelö olo, jota sitten kestääkin monta päivää. Pelkästään se väsymys saa aikaan sen ettei vähään aikaan maistu. Nuorempana sitä vastoin sunnuntaina ja maanantaina vannoi ettei enää ikinä, mutta kappas, keskiviikkona se olikin jo unohtunut. Sitten taas rairai.

Tuntuu että nämä vinkit on aina tarpeen – vaikkei alkoholilla olekaan osuutta asiaan 😉

Miten mulla voi tuntua epämukavalta toi Lumene Hydration Recovery kasvonaamio? Voikohan johtua siitä, että iho on oikeasti niin kuiva? Levityksen jälkeen muutaman minuutin ajan aivan hillitön pistely ja kuumotus, menee kyllä ohi muutamassa minuutissa. Ja kun tuotteen huuhtelee pois kasvoilta, niin ei näy eikä tunnu enää mitään, vaikka voisi luulla että naama on tulipunainen. En ole keksinyt mikä ainesosa se voisi olla, voiko se vesi vaan tehdä sen kuivalle iholle?

Hauskaa vappua, toivottavasti vähän keväisempiä kelejä huomenna 🙂

Hörähdin pieneen nauruun. 😀 Näinhän se on. Näitä tarvitsee enenevissä määrin, vaikka alkoholilla ei ole osuutta asiaan. 😀

Moni sanoo tuon naamion pistelystä. Minulle se ei ole sitä aiheuttanut, mutta monta muuta kosteuttavaa kasvonaamiota on aiheuttanut. Iholla ei kuitenkaan näy mitään ärsytyksen merkkejä, ei punoitusta, ei mitään. Lumenen naamio tekee minulle viileän ja raikkaan tunteen. Ihan kuin mentolia olisi kasvoilla.

En tosiaan syytä tiedä, mutta kuivuus voi olla yksi tekijä.

Nyt on muuten ihanan keväisiä ilmoja. 🙂

Oikein Hauskaa Vappua vaikka meidän sää ei ole yhtään keväinen ! Itse olen vieläkin kovassa flunssassa enkä aio juhlia vappua mitenkään. Tein meille mansikkahyytelökakun ja siinä se on. Lumenen uusi kosteusnaamio ei ole hullumpi tuote ja olen ehtinyt käyttää sitä jo jonkin aikaa. Pientä pistelyä iholla minullakin tuntuu kuin naamio vaikuttaa.

Olen kuullut tuosta, että naamio saattaa pistellä. Minulle se ei ole (vielä ainakaan) aiheuttanut pistelyä. Mutta monet kosteuttavat naamiot aiheuttavat. Se on jännä juttu. Kasvoilla ei ole punoitusta, pistely ei tee kipeää, mutta kasvoilla tuntuu jännä kihelmöinti.

Hahhah, olipa hauska ja kivan rennolla otteella kirjoitettu postaus! :))

Yritin pysyä asialinjalla kuitenkin… ainakin jossain määrin. Krapulapäivästä pystyy veistelemään vitsiä vaikka ja kuinka. Omakohtaisi tarinoitakin valitettavasti löytyy, mutta jätin ne pois. Olisi ollut muutenkin liian huumorilla tehty postaus, jossa on kuitenkin toimivia juttuja. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *