5 parasta...

5 parasta vinkkiä meikittömään tyyliin

1.10.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään vähän poikkeava 5 parasta -postaus. Ohjaan teidät tässä postauksessa lukemaan Anna-lehden verkkojulkaisua (linkki löytyy postauksen lopusta), johon olen antanut asiantuntijavinkkejäni. Linkistä löydätte ne minun listaamani 5 vinkkiä, jotka parhaiksi ja yleispäteviksi koin. Tässä postauksessa keskityn lähinnä aiheeseen meikkaus vs. meikittömyys. Minulla keikkui luonnoksissa postausaihe, jossa oli tarkoitus tätä aihetta käsitellä. Nyt kun haastatteluni artikkeliin sattui sopivasti, yhdistelin tämä kaksi aihetta.

Meikittömyys

Meikittömyys on tällä hetkellä yksi trendien muodoista. Toisille siinä ei ole mitään ihmeellistä, mutta koko ikänsä itseään meikanneille siitä on tullut sellainen itsensä ylityksen paikka. Nyt ajanhenki on itsensä hyväksyminen. Luulen, että tämä ilmiö on noussut ”vastarintaliikkeeksi” kaiken aikaa yleistyvämmälle ja entistä hyväksytymmälle itsensä muokkailulle. Minä olen ole fanaattinen suuntaan, enkä toiseenkaan. Ainoastaan minua harmittaa yksipuolinen kauneusihanne, jota meille tarjotaan. Olen sitä mieltä, että maailma on parempi, kun sieltä löytyy valinnan vapautta, vaihtoehtoja ja yksilöllisiä oikeuksia näyttä siltä miltä haluaa.

Harmillisen usein vaihtoehdot muuttuvat vastakkainasetteluksi. Valitettavan usein törmään somessa keskusteluihin, joissa meikittömyys on suuri hyve ja kaikki meikkaavat omaavat heikon itsetunnon tmv. Eihän se näin ole. Itsetunto-ongelmia on meikkaavissa ja meikkaamattomissa. Ei ihmisiä voi kasvojen ehostelun perusteella niputtaa erilaisiin lohkoihin. Tietysti hyvin erikoisia meikkauksia käyttävästä voidaan päätellä, että hän on taiteellinen ja haluaa ilmentää omaa taiteellisuuttaan kasvojensa kautta. Mutta samalla on lukuisia taiteellisia ihmisiä, jotka eivät meikkaa koskaan. Pointtini on siis se, että voimme luoda mielikuvia toisistamme, mutta emme voi yleistää ketään mihinkään. Olemme kuitenkin niin monisyisiä olentoja. Meitä voidaan jakaa rotuihin, kansalaisuuksiin, ikäryhmiin, sosiaalisiin yhteiskuntaluokkiin, kuluttajasegmentteihin jne. Mutta kuitenkaan ihmiset eivät ole täysin samanlaisia missään lokerossaan, eikä heillä ole kaikki yhteistä. Ei siis ole meikkaamisessa tai meikkaamattomuudessakaan. Joskus olen nähnyt mielipiteitä, joissa ilmaistaan, että meikkaavat katsoisivat meikkaamattomia nenänvarttaan pitkin. Sekään ei pidä paikkaansa. Ikävää, että joku on niin kokenut.

Meikittömyys julkisissa paikoissa on minun mukavuusalueeni ulkopuolella. Kotipäivinä meikkaaminen ei kuulu rutiineihin. Ellei nyt sitten ole jotain vieraita tulossa, joiden vuoksi vaihdan virttyneet vaatteeni vähän edustavampiin ja siivoan kotia. Silloin haluan laittaa kasvonikin edustavammiksi. Tässä sitten tullaankin aasinsiltana siihen, että minulle meikki on ilmeisesti sama asia, kuin vaatteet. Aika harva meistä menee pierukalsareissa kenenkään synttäreille tai häihin. En siis vertaa, että meikittömyys olisi hompsuista tai epäsiistiä. Joissakin tapauksissa meikittömyys on jopa uskottavampaa ja siistimmän vaikutelman antavaa. Tarkoitan vain, että minulle meikki on vähän sama, kuin vaate. Pukeudun/meikkaan tilanteen mukaan. Kotona voi olla alasti, mutta ei sitä kotoaan halua poistua alasti. Keveäkin ehostus saa olon tuntemaan pukeutuneemmaksi. Kun aikoinaan meikkasin arkenakin samalla tavalla, kuin bilettämään mennessä, on paljon tapahtunut muutoksia niistä ajoista. Toki sitä tulee joskus panostettua arkeenkin enemmän ja tulee oltua villimpi, mutta pääasiassa arkimeikkini ovat luonnollisempia, kuin vielä silloin bloggauksen alkuvuosina.

Kun lähdin antamaan vinkkejä Anna-lehden verkkojulkaisuun, mietin kokemukseni kautta huomioitua. On paljon helpompaa antaa yksilöllisiä vinkkejä, kuin jakaa vinkkejä suuremmille massoille, joista jokainen on yksilönsä. Siksi päädyin jakamaan vinkkini sen mukaan, jonka olen huomannut työni ja siviilini kautta monille meikkaaville tärkeimmäksi. Ne ovat silmät. Aina on poikkeuksia ja heitäkin on paljon, mutta silmät, erityisesti ripset ovat meille suomalaisnaisille tärkeät. Minä olen kuitenkin muuttunut. Minullekin maskara oli tärkein meikkituote. Viime kesänä kuitenkin tuli käytettyä aika paljon komboa, jossa oli vain CC-voide, kulmakynä, poskipuna ja huulilla jokin kevyesti sävyä antava tuote. Tästä olisi aika lyhyt matka täydelliseen meikittömyyteen, mutta haluanko sitä? Siinäpä kysymys. Kun minulla ei ole siihen pakottavaa tarvetta, en koe sitä tarpeelliseksi.

Niin kauan kun kevytkin ehostaminen tuottaa minulle iloa, sitä teen. Jos taas alan ärsyyntyä ja kokea meikkaamista pakkona, on minun herättävä pohtimaan syitä sekä mahdollisesti muutostoimenpiteitä. Minusta meikkaaminen ei kuulu tuntua pakolta, se kuuluu olla kivaa. Jos siitä ei nauti, eikä haluaisi sitä tehdä, niin kannattaa pyrkiä siitä eroon. Se voi tuntua silloin jopa vapauttavalta. Minä rakastan meikkaamista, mutta teen sitä omilla ehdoillani, en sosiaalisten paineiden vuoksi.

Lue vinkkini Anna.fin verkkojulkaisusta, jos meikittömyys tai vähäisempään meikkiin opettelu kiinnostaa.

Miltä sinusta tuntuisi meikitön maanantai?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (8)

Eikö olekin jännä? Vaikka sävy olisi kylmä, niin kulmissa sitten näyttääkin liian lämpimältä.

Joo, nuo pomadet ovat vähän haastavia, jos tuollainen pigmenttisyys ei ole tuttua. Pitää olla tosi hento ote ja riittävän vähän väriä siveltimessä. Jos haluaa harjoitella, niin kannattaa ottaa siveltimeen niin vähän väriä, että se juuri ja juuri tekee väriä kulmiin. On helpompi lisäillä, kun ottaa pois. 🙂

Sunnuntaita!
Ripsiväriä ja peitevoidetta olen käyttänyt murrosiästä asti ja vasta vanhemmalla iällä olen ottanut muut meikit käyttöön. Kotona olen aina kuin peikonpoikanen, mutta ihmisten ilmoille lähtiessäni, on minun edes hiukan ehostettava itseäni. Minulla on todella lyhyet hiukset ja mielestäni näyttäisin aivan mieheltä, jos lähtisin meikittömänä ulos. Kyläkauppaan mennessäni on edes ripsiväri ja meikkipuuteri laitettava. Jotenkin koen, että pienikin siistiminen, on kohteliaisuutta muita kohtaan, enhän lähde kauppaan resuisissa pihavaatteissakaan.

Minua luultiin pojaksi ollessani 9-10 -vuotias. Minulla oli lyhyet hiukset ja sen ajan muoti oli tytöilläkin vähän maskuliinisempi. Koska siinä iässä en saanut meikata, käytin suuria korvakoruja joka päivä. 😀

Hei Minna, kysymys ei liity kyseiseen aiheeseen, mutta mitä kulmakarvatuotteita olet käyttänyt julkaisun toisessa ja kolmannessa kuvassa? Ikuinen ongelmani on löytää harmaanruskea kulmatuote, suurin osa on vaan liian punertavia :/

Minulla on sama ongelma. Se ei haitannut, kun olen ollut tummempi tai kuparinen hiusten väriltäni. Mutta siitä harmaasta väristä tähän blondiin, kaikkien niiden pinkkien ja violettien kanssa, olen tarvinnut riittävän kylmän sävyn. Minun lempparini on Shiseidon kulmakynä sävyssä Natural Black. Se ei ole musta, vaikka nimi siihen viittaa. Kyseessä on harmaa kulmakynä. Sen päälle käytän kulmamaskaraa (en aina, eikä kaikissa meikkikuvissani). Esimerkiksi Benefitin tummin sävy tai helpommin saatavan sekä paljon edullisemman Essencen tummin kulmamaskara. Myös Maybellinelta löytyy hyvä kulmamaskara minulle. Tässä linkki kulmamaskaa käsittelevään postaukseen:
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/pieni-meikkivinkki-tuuheutta-kulmiin/?shared=25661-03bbaea3-999

Täältä löydät vähän juttua tuosta Shiseidon kulmakynästä:
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/5-parasta-kulmakynaa/?shared=21854-d6c3addf-999

Ja vielä niistä Benefitin ja Essencen kulmamaskaroista:
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/panosta-tai-pihista-benefit-vs-essence/

Benefitin pakkaus on muuttunut ja Essence on tuossa postauksessa vaalea. Tummin sävy on loistava!

Sitten on vielä Anastasia Beverly Hills Dipbrow Pomadet. Niistä sävy Taupe tai Ash Brow. Ne ovat viileitä ja toimivat minulla. Silti parhaimmaksi koen tuon Shiseidon harmaan kynän. 🙂
Ash Brown on tässä meikissä:
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/meikkiohjeet-syksyiseen-grunge-tyyliin/?shared=24603-d020240e-999

Ja Taupe tässä:
https://anna.fi/glitz8glam/yleinen/bangerhead/?shared=1608-7f7bafbc-999

Kiitos kattavasta vastauksesta! 🙂 On tosiaan kumma, kun ei meille viileä vaaleille tehdä sopivia kylmiä sävyjä. Minä käytin Lumenen kulmakynää aiemmin ennen sarjan uudistumista, siinä oli melko hyvä harmaanruskea sävy. Mielestäni sävyt kuitenkin muuttuivat hieman uudistuksen myötä, tai sitten vain kuvittelen. Otanpa tuon Shiseidon seuraavaksi kokeiluun, kiitos vinkistä 🙂 Pomadet sopivat hyvin sinun kaltaiselle taitavalle meikkaajalle, itse kun kokeilin niin sain lähinnä liian tummat kulmat. Vaatisi niin paljon harjoittelua.

Eikö olekin jännä? Vaikka sävy olisi kylmä, niin kulmissa sitten näyttääkin liian lämpimältä.

Joo, nuo pomadet ovat vähän haastavia, jos tuollainen pigmenttisyys ei ole tuttua. Pitää olla tosi hento ote ja riittävän vähän väriä siveltimessä. Jos haluaa harjoitella, niin kannattaa ottaa siveltimeen niin vähän väriä, että se juuri ja juuri tekee väriä kulmiin. On helpompi lisäillä, kun ottaa pois. 🙂

Hyvää pohdiskelua! Itsellänikin meikkaaminen menee suht käsi kädessä vaatetuksen kera. Niinä päivinä kun hengaan vain verkkareissa tai pyjamassa kotona, en yleensä juurikaan vaivaudu meikkaamaan, silloin keskityn mieluummin ihonhoitoon. Kuitenkin minusta tuntuu, että ihoni jostain syystä pysyy paremmassa kunnossa silloin kun meikkaan. En tiedä tuleeko meikkaamatonta ihoa jotenkin helpommin kosketeltua ja sille syntyy sen takia helpommin näppyjä vai mikä siinä on…

Tiedätkö, ihan sama juttu minullakin! Olen miettinyt tätä paljon. Omalla kohdallani syy on varmaan siinä, että kun meikkaa, pesee kasvot aika pian herättyään. Kun on meikit, tekee perusteellisemman puhdistuksen ennen nukkumaanmenoa. Sitten kun on kotona monta päivää, se aamupesu venyy, joskus unohtuu tai sitten illalla ei muista pestä kasvoja ennen nukkumaanmenoa, tai vaihtoehtoisesti vain hutaisee puhtaaksi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *