Glitz & Glam

5 parasta yönaamiota – päivitetty lista!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Huxley, Origins ja Paula’s Choice saatuja

Ovatko yönaamiot tuttuja ihonhoitotuotteita? Olen niitä silloin tällöin esitellyt, vaikka oikeastaan aina minulla on jokin yönaamio käytössäni. Mikä on yönaamion tarkoitus? Miten se eroaa yövoiteesta? Yönaamion tarkoitus on kosteuttaa ihoa ja siten saada aamulle ihanan sileän ja tasaisen ihon. Yönaamio sopii erinomaisesti laiskan ihonhoitajan rutiineihin, sillä yönaamioissa on enemmän ihon kosteuspitoisuutta lisääviä ominaisuuksia kuin yövoiteessa. Yövoiteen kanssa ihonhoidossa olisi hyvä lisätä hoitoneste ja seerumi, jos intensiivistä hoitoa ja kosteutta halutaan lisätä. Yönaamio on nopeampi ja simppelimpi ratkaisu. Tuotepihistelijälle ja laiskalle ihonhoitajalle parhaimmillaan yönaamio tarjoaa nuo kaikki kolme tuotetta.

Miten yönaamiota käytetään?

Jokaisella yönaamiolla on käyttöohjeet, mutta niitä ei tarvitse täysin orjallisesti noudattaa. Minä en esimerkiksi jaksa aina levittää paksua kerrosta yönaamiota ja pyyhkiä ylimääräisiä pois 20-30 minuutin vaikutusajan jälkeen. Siksi oikaisen aika usein. Levitän ohuemman kerroksen, jotta ei tarvitse pyyhkiä ylimääräisiä pois.

Yönaamion alle käytän hoitonestettä ja kosteuttavaa seerumia. Nämä eivät ole välttämättömiä, mutta niillä saa maksimoitua kosteuttavuutta.

Yönaamiota voi käyttää kuuriluontoisesti, päivittäin tai muutamana iltana viikossa.

Itselleni yönaamio on yövoiteen korvaaja. Käytän hoitonestettä ja seerumia, niiden päälle viimeisenä lisään yönaamion. Yönaamioista löytyy vaihtoehtoja! Ennen vähän heikommin, mutta nykyään valikoima on laajentunut. Siksi päivitän 5 parasta yönaamiota -listaustani. Vanhan listaukseni löydät täältä, joka on kolmen vuoden takainen.

HUXLEY SLEEP MASK; GOOD NIGHT

Vuosi sitten rakastuin korealaisen Huxleyn tuotteisiin. Todella kosteuttavia ja ihanalta tuoksuvia ihonhoitotuotteita. Huxley on yksinkertaisuudessaan hyvin epätavallinen K-Beautyn brändi, mutta varmasti se osuu yksinkertaisella tuotevalikoimalla, ihonhoidon ideologialla ja pakkausdesignilla meidän suomalaisten mieltymyksiin.

Huxleyn tuotteissa käytetään kaktusviikunan siemenöljyä, jonka kerrotaan olevan tehokas kosteuttaja. Huxleyn yönaamio on kosteuttava ja ihoa rauhoittava kasvonaamio. Koostumukseltaan yönaamio on raikasta geeliä, joka levittyy ja imeytyy iholle helposti. Ihosta jää hyvin miellyttävän tuntuinen, ei ollenkaan rasvainen ja tahmea. Iho tuntuu välittömästi todella kosteutetulta, mutta aamulla lopputuloksen huomaa parhaiten. Iho on jotenkin niin miellyttävän kosteutettu. Oikein kuivalle iholle, jolla on ongelmia kosteuden haihtumisen kanssa, kuten atooppinen iho, suosittelen yönaamion päälle jotain täyteläistä voidetta. Eli toisin sanoen, rasvaisempaa tuotetta lukitsemaan kosteuden. Normaali, rasvoittuva ja sekaiho nauttii pelkästään Huxleyn yönaamion tehokosteutuksesta, joka ei ole liian rasvainen.

Täältä löydät aikaisemman postaukseni Huxleyn yönaamiosta.

Hinta: 27,90 € / 120 g
Saatavuus: *Eleven, *nobe, *Bearel

Psst… Koodilla MINNA12 saat 12% alennusta Bearelin verkkokaupasta!

ESPA OVERNIGHT HYDRATION THERAPY

Muistatteko Espan yönaamion Lookfantasticin edellisvuoden joulukalenterista? Rakastuin tähän tuotteeseen tänä vuonna. Täyteläinen ja ravitseva yönaamio sopii erinomaisesti myös aikuisemmalle ja kuivalle iholle. Espan yönaamio tehokosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Siksi nappasin tämän näytetuubin mukaani Kreetalle kesällä. Vaikka siellä ilmasto on kostea ja iho muuttuu helposti rasvoittuvammaksi, ei Espan yönaamio tuntunut liian täyteläiseltä omalla sekaiholla.

Espa Overnight Hydration Therapy -yönaamiossa on voimakas tuoksu. Minua tuoksu ihastuttaa, sillä se on ihanan metsäinen, mutta voi olla tuoksuherkille vähän liian voimakas. Täysikokoinen tuote on pakattu purkkiin.

C-vitamiinilla buustattu yönaamio sisältää hyaluronihappoa, eteerisiä öljyjä ja sikuriuutetta. Koostumus on täyteläinen, mutta kuten kerroin, ei liian tuhti rasvoittuvaisuuteen taipuvaisella iholla. Jos ihotyyppi on selkeästi rasvoittuva ja öljyinen, suosittelen geelimäisempää yönaamiota. Iholle kannattaa kerrostaa hoitonestettä ja/tai kosteuttavaa seerumia, jonka päälle sitten ohut kerros Espan yönaamiota. Aamulla iho on heleä, kosteutettu ja kivan napakalta tuntuva.

Täältä löydät aikaisemman esittelyn toisenlaisessa 5 parasta -postauksessa.

Hinta: 53,45 € / 55 ml
Saatavuus: *Lookfantastic

ORIGINS DRINK UP INTENSIVE OVERNIGHT MASK

Muistatteko Originsin Drink Up -yönaamion menneiltä vuosilta? Tuotteen pakkaus on muuttunut hieman ja pakkauskoko on pienentynyt. Tämä yönaamio oli suosikkini jo kolme vuotta sitten. Harmikseni en löytänyt arkistoistani kuvaa, jossa tuotteen koostumus näkyisi.

Drink Up Intensive Overnight Mask on todella kuivalle iholle optimaalinen yönaamio. Täyteläinen koostumus sopii erinomaisesti kuivalle ja varttuneelle iholle, mutta sitä kannattaa kokeilla muidenkin ihotyyppien ja kaikenikäisten – varsinkin näin talviaikana! Jos levität runsaan kerroksen kasvoille, suosittelen pyyhkimään ylimääräiset pois 20 minuutin kuluttua. Muuten saattaa jäädä kasvoille tunne, että ne ovat rasvaiset.

Yönaamiossa on hieman sitruksinen tuoksu, ehkä vähän voimakas, mutta miellyttävä. Origins Drink Up -yönaamiossa on käytetty avokadoa ja aprikoosiöljyä sekä erilaisia vitamiineja. Lisäksi naamiossa on käytetty japanilaista meriheinää, joka ehkäisee ihon kuivumista.

Hinta: 23,00-25,95 € / 75 ml
Saatavuus: *Kicks, *Lookfantastic

PAULA’S CHOICE SUPER HYDRATE OVERNIGHT MASK

Paula’s Choicelta on juuri tänä syksynä ilmestynyt uusi yönaamio. Ihastuin tähän välittömästi. Paula’s Choicen tuotteiden ideologiaan kuuluu tehokkaat, tutkitut raaka-aineet, eikä mitään ylimääräistä, joka voisi olla iholle haitaksi. Paula Begoun on yksi merkittävä ihonhoidon ”guruja”. Häntä kutsutaan myös the Cosmetics Copiksi, eli kosmetiikkapoliisiksi. Tämä vasta lanseerattu yönaamio on toteutettu yhteistyössä ruotsalaisen Annica Forsgren Kjellmanin kanssa, joka on Skincity -verkkokaupan perustaja. Aika huikeaa! Yhdysvaltalainen Paula Begoun oli vaikuttunut pohjoismaalaisista raaka-aineista, joten nämä kaksi naista solmivat yhteistyön, josta syntyi tämä todella kosteuttava yönaamio.

Yhteistyössä luodusta yönaamiosta kerrotaan seuraavasti:

”Super Hydrate Overnight Mask on syväkosteuttava yönaamio, joka sopii kaikille ihotyypeille – jopa erityisen herkälle iholle, jonka suojakerros on vaurioitunut. Täyteläinen geelivoide-koostumus vähentää ihon punoitusta samalla kun se kosteuttaa pitkäaikaisesti sekä korjaa ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamia vaurioita. – On ollut mahtavaa ideoida tuotteen koostumusta ja raaka-aineita yhdessä Annican kanssa! Tuloksena saamme nyt esitellä naamion, joka on täynnä kasviuutteita, kuten rauhoittavia peptidejä, lakkakääpää, jolla on tulehdusta ennaltaehkäisevä vaikutus sekä sennaa, jolla on hyaluronihapon kaltainen vaikutus ihoon, Paula Begoun kertoo.”

Olen käyttänyt lukuisia Paula’s Choicen tuotteita ja pidän merkkiä hyvin laadukkaana ja tehokkaana. Siksi olen tästäkin tuotteesta hyvin innoissani. Paula’s Choicen tuotteilta on turha odottaa kauniita koostumuksia ja ihania tuoksuja, sillä Paula’s Choicen ideologiaan eivät kuulu mitkään ylimääräiset. Tuotteiden tulee olla tehokkaita, eivät kuluttajaa kosiskelevia muilla keinoin. Siksi minua ei hätkähdytä tuotteen vähän outo väri, eikä raaka-aineiden tuoksut. Paula’s Choicea voi siksi hyvillä mielin suositella monille herkkäihoisille ja tuoksuyliherkille.

Paula’s Choicen yönaamio on todella ihana tuote, jos on tehnyt vaikkapa happokuorinnan tai kosteusköyhä iho tarvitsee tehokosteutusta. Se rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Aamulla tuntee, kuinka kasvot ovat tasaisemmat ja iho on kosteusbuustauksen seurauksena napakampi.

Hinta: 12,00 € / 15 ml & 36,00 € / 88 ml
Saatavuus: *Skincity

LANCÔME HYDRA ZEN OVERNIGHT MASK

Sitten viimeisenä monille tuttu brändi, Lancôme. Hydra Zen -tuotesarjaan kuuluva yönaamio on stressaantuneelle ja kosteusköyhälle iholle suunnattu yönaamio. Seerumia sisältä yönaamio tehokosteuttaa ja hoitaa väsymyksestä ja stressistä kuivunutta ihoa. Tuoksultaan tuote on lancomemainen eli tuoksussa ei ole säästelty. Lancôme on vanhan koulukunnan selektiivistä kosmetiikkaa. Siksi tuoksutkin ovat aika usein voimakkaat. Mutta jos voimakkaasti parfymoitu ominaisuus ei häiritse, vaan pidät vanhanajan glamourista kosmetiikasta, on Lancômen yönaamio sinulle!

Kevyen geelimäinen koostumus levittyy iholle helposti ja sen seerumimainen tuntuma tekee ihosta sileän ja kosteutetun välittömästi. Sopii todella hyvin kaikille ihotyypeille, mutta oikein kuivan hilseilevälle iholle suosittelen päälle vielä täyteläistä yövoidetta, joka estää kosteuden haihtumista. Ihanteellinen yönaamio myös kesällä käytettäväksi, sillä rasvoittuvallakaan iholla ei tunnu liian raskaalta.

Hinta: 66,00 € / 75 ml
Saatavuus: Sokos ja Stockmann

Kun aamulla pesee kasvot vedellä ja miedolla kasvojen puhdistusaineella, tuntee ihon pehmeyden ja tasaisuuden. Meikki levittyy paremmin, kun iho on kosteutettu kunnolla. Yönaamiot ovat minun mieleeni. Pidän niistä enemmän kuin yövoiteeksi nimetyistä voiteista.

Tiesitkö, että…

jotkut kasvonaamiot toimivat yönaamiona? Jos sinulla on kosteuttavia kasvonaamioita, joita ei tarvitse huuhdella pois, voit käyttää niitä yönaamion tapaan. Mitään hapoilla kuorivaa tai savinaamiota ei tietenkään voi yöksi jättää. Mutta jos jokin kasvonaamiosi on näitä iholle jätettäviä, jotka vain pyyhitään paperin tai liinan avulla, kokeile ihmeessä yönaamioksi!

Oletko kokeillut yönaamioita?

Lue myös

X