5 parasta...

5 parasta aamuputsaria – lukijan toive

11.3.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Yksi teistä lukijoista heitti toiveen parhaimmista aamuputsareista. Minä tartuin välittömästi toimeen ja kokosin parhaimpia kasvojen puhdistajia aamupesua varten. Tällä kertaa olennaisin seikka ei ole puhdistusteho meikin poistoon. Aamuisin kasvot ovat meikittömät (minä aluksi kirjoitin meikit ovat kasvottomat 😀 ), joten voimakas puhdistusteho saattaa olla turhaa. Ilmansaasteita tai muutakaan ulkopuolista likaa kasvoilla ei juurikaan ole. Ihon oman talin ja yön aikana kasvoilla olleet ihonhoitotuotteet voi poistaa vähän lempeämmin tuottein. Jätän tästä parhaimmat meikkiä puhdistavat pois, koska se tehokkuus on epäolennaista aamuputsarille.

LV PUHDISTUSVAAHTO

Kaksifaasinen vaahtoputsari, joka on hajusteeton. Mukavan lempeä iholle. Tykkään tästä edullisesta putsarista, sillä se kosteuttaa ihoa, eikä tunnu liian voimakkaalta. LV:n puhdistusvaahdossa on öljyjä sekä ihoa puhdistavia ainesosia. Tästä syystä pullo pitää ravistaa aina ennen käyttöä, jotta aineet sekoittuvat keskenään. Vaahto on todella pehmeää ja kermavaahtomaista. Vaahtoa on helppo työstää kasvoilla puhdistaessa ja se huuhtoutuu nopeasti sekä helposti kasvoilta. Olen tykännyt LV:n puhdistusvaahdosta myös kaksoispuhdistuksen toisena vaiheena. Todella hyvä tuote siihenkin.

Suosittelen kaikille herkkäihoisille sekä kuivasta ihosta kärsiville. Kuivalle iholle toki keksisin muita suosituksia, mutta jos kuivaihoinen on mieltynyt puhdistusvaahtoihin, niin tätä suosittelen niistä ensisijaisesti. Nostin muuten tämän LV:n puhdistusvaahdon parhaimpien kotimaisten puhdistusvaahtojen postaukseen.

Hinta: noin 5-7 € / 150 ml
Saatavuus: tavaratalot, marketit ja päivittäistavarakaupat

MISSHA SUPER AQUA FRESH CLEANSING LIQUID

Vaikka annoin tämän vesimäisen ohuen ja iholle niin hellävaraisen puhdistajan pois, pidin tästä kuitenkin. Tätä korealaista Misshan putsaria testasi minun lisäkseni mieheni (jolle tämän ostin) sekä Glitz & Glamin lukija Tiltu, jonka kanssa olen pari kertaa käynyt kahvittelemassa. Tiltu antoikin syvällisen arvioinnin tuotteesta, jonka voit käydä lukemassa täällä.

Misshan Fresh Cleansing Liquid on varmaan kokeilemistani kasvojen puhdistajista hellävaraisin. Todella vähän ihoa rasittava tuote. Vaikka nostan Misshan parhaimpien aamuputsarien joukkoon, ei kannata aliarvioida sen kykyä puhdistaa meikkiä. Missha on tosiaan vesimäistä, eikä tunnu iholla oikein miltään. Silti se puhdistaa meikitkin. Minulle vain tuo tuotteen tuntumattomuus oli outo, joten annoin sen Tiltulle, joka taas kamppailee herkän ja atooppisen ihonsa kanssa. Ajattelin tämän olevan juuri hänen iholle ihanteellinen, ja niinhän se oli.

Hinta: 13,80 € / 150 ml
Saatavuus: eleven.fi*

SIMPLE MICELLAR CLEANSING WIPES

Jos aamupesu ei ole ollenkaan oma juttu ja haluaa päästä aamuisesta kasvojen puhdistuksesta mahdollisimman nopeasti ja helpolla, niin puhdistusliinat! Ihastuin Simplen liinoihin jo vuonna 2013. Monta pakettia niitä ehdin käyttää. Marraskuussa Bette Boxista tuli uusia Simplen puhdistusliinoja. Näissä misellivesi tekee puhdistuksesta tehokkaampaa. Onhan misellin toimintaperiaate tuttu? Eli miselli vetää puoleensa likaa magneetin tavoin. Kasvojen pyyhkäisy miselliliinalla ja kasvot ovat valmiit ihonhoitotuotteille ja meikkaukselle. Sopii myös silmänympärysiholle. Meikin puhdistukseen en osaa käyttää liinoja ilman huuhtelua. Vaikka tekisin puhdistusliinalla meikinpuhdistuksen (mikä on todella harvinaista), minun on pakko huuhdella kasvot. Tuntuu muuten että meikkiä jää iholle. Aamupuhdistukseen liina onkin sitten omalla kohdallani toimivampi. Ne kerrat kun tulee kiire laittaa itsensä lähtökuntoon, olen saattanut käyttää puhdistusliinaa ja sitten vain nopeasti voiteet ja seerumit sekä CC-voide nassuun.

Hinta: 3,75 € / 25 kpl
Saatavuus: mm. Citymarketit ja Tokmannit

L’ORÉAL PARIS RARE FLOWERS CLEANSING GEL

Tämä on todellinen helmi markettien hyllyiltä! Puhdistusgeeli kuivalle iholle! Tämä on harvainaista, sillä yleensä geelit ovat rasvoittuvalle iholle suunnattuja. Minun sekaihoni on kiittänyt kesällä, syksyllä ja nyt talvellakin, kun ostin loppuneen lehdistönäytteenä saadun tilalle uuden. Rare Flowera Cleansing Gel poistaa meikkiäkin, ja onkin ollut käytössäni kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa. Ihan huippu myös Foreo-kasvoharjaa käytettäessä. Hyvästä puhdistustehosta huolimatta voin suositella myös aamupesuihin. Geeli on mukavan liukas, joten pieni annostelu riittää. Koostumus levittyy hyvin ja veden kanssa emulgoidessa vaahtoutuu hieman.

Täältä voit lukea syvällisemmän esittelyn tästä puhdistusgeelistä, joka ei kuivata ihoa.

Hinta: 5,90-6,90 € / 150 ml
Saatavuus: marketit, päivittäistavarakaupat, tavaratalot sekä kosmetiikkaliikkeet ja verkkokaupat

ELIZABETH ARDEN PRO GENTLE FACIAL CLEANSER

Tämän Elizabeth Ardenin ihoa kuorivan puhdistajan esittelin joulukalenterissani. Maitohappoa sisältävä kasvojen puhdistaja on mitä mahtavin tuote aamuihin. Kevyesti vaahtoutuva emulsio puhdistaa hellävaraisesti yön aikana vaikuttaneet ihonhoitotuotteet, talin sekä muun mahdollisen lian. Sen lisäksi hapot kuorivat ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa. Kasvot ovat välittömästi pehmeämmät ja mahdollisesti jopa kirkkaammat. Jos meikkaat aamupesun jälkeen, tasoittuu meikkituotteet aavistuksen paremmin, kun pohja on hieman tasaisempi ja pehmeämpi.

Tuotteen kuorivaa ominaisuutta on turha säikähtää. Normaalia ihoa se ei rasita tai saa lehahtamaan. Tiedän, että sana happo hätkähdyttää, mutta tuote ei ole mikään rankka happokuorinta. Se vain hieman irrottaa sitä aivan pinnassa olevaa kuollutta ihosolukkoa, joka irtoaa voimakkaasti pyyhkeellä hieroessakin. Tämä on vain iholle hellävaraisempi tapa kuin pyyhkeellä kuoriminen.

Minulla näkyy kuvassa matkakokoinen tuubi. Täysikokoinen tuote on 180 ml ja se on pakattu kätevästi pumppupulloon.

Hinta: 49,00 € / 180 ml
Saatavuus: eleven.fi*

Tässä olivat parhaimmat aamuputsarit. Jokainen erilainen ja jokaisessa jokin oma juttunsa. Kun aamupesut on tehty, niin viimeistään silloin aamukahvia, niin saa varmasti silmät auki.

Oikein ihanaa sunnuntaita! Meillä vietetään esikoisen 9-vuotissynttäreitä, jotka olivat virallisesti viikko sitten. Olen tässä saanut niellä ”ylpeyttäni” ja olen joutunut tilaamaan suolaiset tarjottavat muualta. Lapseni on toivonut voileipäkakkua. Niissä menee aikaa, joten tein tilauksen tuohon meidän läheiseen lounas-/pitopalvelupaikkaan. Enää meillä ei ole pienen prinsessan juhlia. Kaverijuhlat vaihtuivat pyjamabileiksi läheisimpien ystävien kanssa, joka piti sisällään Action Parkia, Amarilloa ja illalla Putousta. Niin se aika vaan kulkee ja pienistä lapsista kasvaa isoja lapsia. Laitan loppuun yhden kuvan, jolla muistelen vanhoja. Tämä oli sitä Frozenin aikaa. Sitä ennen oli My Little Pony. Näiden jälkeen tuli Monster High. Nyt on vaan Marcus ja Martinus kova juttu. 😀

Kommentit (14)

MIKÄ?! 😀

Ihana prinsessa! Voiii miten lapset kasvaa <3. Minulla on 2 tyttöä.. nuoremmalla on nyt My little pony, vanhemmalla "Martti ja Mauritius ". Keskimmäinen on poika ja sillä on nonstoppina Monsteri-vaihe.. pihhihhii, enkä puhu nyt leluista;D.
Mulle noi My little ponyt iskee vieläkin.
Mä juuri ostin Cienin Sensitive puhdistusvaahdon ja olen tykännyt siitä. Seuraavaksi voisi testata tuota LV:n. Mulla on LV:n misellivesi mikä on tosi hellä iholle.. Piti ostaa uudestaan. Acon sensitive miselli vesi sekä Garnierin oli liian tujuja. Iho on jotenkin herkistynyt näin vanhemmiten! (Tuo Elizabethin "gentle" on myös kokeiltu ja tuju on.. pääh, ehkä kesällä…?)

Ihana tuo Martti ja Mauritius! Ahahahahaaaa! 😀

LV:n misellivesi on loistava!!! Tykkään itsekin siitä ihan mielettömästi. Pullossa on enää tippa jäljellä.

Hei saanko minäkin toivoa! Olen yrittänyt etsiä uutta yövoidetta! Mutta kikkelis kokkelis, miten ihmeessä niin tärkeästä purnukasta ei ole oikein edes blogi-kirjoituksia vai etsinkö väärällä sanalla.. ”Yövoide” :D. Heeeeeelp.

Pysähdyin miettimään, että niin… ei blogissani ole pahemmin yövoiteita. Ainakaan uusimmissa. Johtuu ihan siitä, että en enää käytä niinkään yövoiteeksi nimettyjä voiteita. Käytän vain voiteita, jotka jotkut sopivat paremmin päivään ja toiset sitten taas yöhön. Toiset taas molempiin.

No nyt tuli dildomaattinen vastaus 😮. 🤔

MIKÄ?! 😀

Hei muakin kiinnostaisi tämä. Pitkään olen etsinyt hyvää yövoidetta ja tietoa mitä yövoiteilta tulisi tai voisi odottaa, mutta jotenkin hintsusti infoa löytynyt. Päädyin nyt ottamaan A-vitamiinivoiteen yövoiteeksi ja vaikuttaa tosi hyvältä, silti varuilta olisi kiva saada vinkkiä muihinkin.

Ja aamuputsareista löytyi oma luottotuotteeni eli Simplen puhdistusliinat 🙂 Kiireisten aamujen pelastus todellakin. Vapaapäivä-aamuina tykkäänkin sitten putsaa ihon Lumenen savi- tai turvenaamioilla.

A-vitamiinivoide yövoiteeksi kuulostaa minusta juuri loistavalta valinnalta. Yöksi kannattaa yleensä valita voide omien tarpeiden mukaan ja sellainen, joka ei ehkä ole ideaali meikin alla tai haitallinen UV-säteissä. 🙂

Mulla taitaa olla jo neljäs jättipullo menossa Lancôme Galatéis Douceur -hellävaraista puhdistusmaitoa. Pumppupullo on näppärä käytössä, varsinkin aamuisin!
Juttutoiveen, jos saisi heittää, niin ripsiseerumit. Niitähän on todella hintavista lähtien, mutta toimivatko kaikki ripsiä pidentävästi? ( You Tubessa on jopa ohjeita ripsien kasvattamiseen! )
Eijan toive yövoiteesta on tarpeellinen.

En taida saada viittä parasta ripsiseerumia, koska niitä on varmaan alta viisi, joita olen käyttänyt. Itse en ole koskaan käyttänyt niitä ripsiä voimakkaasti kasvattavia seerumeja, koska en luota niiden turvallisuuteen. On niitä tarjottu testattavaksi, mutta en ole uskaltanut kokeilla. Mutta jotain juttua aiheesta kyllä saan aikaiseksi. Ainakin kolme parasta pystyn lupaamaan. 😉

Itse käytän aamuisin yleensä vain kasvovettä, koska iho on illan/yön jäljiltä sopivan kosteutettu. Joskus saatan käytää tuota Rare Flowers sarjan Cleansing milkiä tai Cosrx Low pH Good Morning Geliä.

Ja nyt otetaan suosituksia vastaan, mikä olisi samantapainen kasvoöljy kuin Dr Botanicals Moroccan Rose Superfood facial oil? Nyt olen saanut pullon kulutettua ja se oli ihanaa kuivalle talvi-iholle, jopa meikin päälle paineltuna! Ainoastaan tuoksu vähän tökki levitysvaiheessa, mutta onneksi se haihtui nopeasti. Tuolla hinnalla (ja tuoksulla) en tätä samaa tilaa, joten joku vastaavanlainen, edullisempi ja mielellään tuoksuttomampi haussa 🙂

Tiedätkö, en vielä ole törmännyt vastaavaan. Siksi se ruusuöljy niin häkellyttävä olikin. Aivan omanlainen tuote. Olen pihistellyt sen kanssa. Minulla on 1-2 käyttökertaa enää jäljellä. 😀 Saan lähiaikoina testiini jonkun mattaisemmaksi jättävän kasvoöljyn. Raportoin sitten, että minkälainen se oli.

Hei, ihana Minna!
Voih, varmasti pitäisi myös aamuisin satsata puhdistukseen…mutta ei vaan nappaa. Minä pyyhkäisen vain misellivedellä kasvot ja sitten seerumit ja päivävoide. Annan niiden imeytyä sen aikaa, kun ruokin ja hoidan lemmikkini ja sitten meikkaan.
Iltaisin keskityn huolelliseen puhdistukseen.

Ei aamupuhdistukseen mielestäni niin paljon tarvitse panostaa, jos iholla ei ole ongelmia, jotka sellaista vaativat. 🙂 Itsekin käytän välillä misellivesiä aamupuhdistukseen – esimerkiksi silloin kun ei ole puhdistusliinoja ja on kiire! 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *