Glitz & Glam

5 parasta aurinkomatkalle - minun ne tärkeimmät

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minun matkani aurinkolomalle alkaa olla erittäin lähellä. Vihdoin! On ollut ihanaa odotella loppukesän ”palkintoani”. Kun kesällä ketutti istua työhuoneessa tietokoneen äärellä, kun ulkona oli hellettä ja muu perhe vietti kesälomaa, auttoi tuleva matka sietämään ketutusta. Töissä oli kiva olla ja pidin siitä, mutta välillä olisin halunnut olla perheen kanssa tekemässä kesäjuttuja. Noh, nyt minun hengähdykseni on lähellä ja pääsen viikoksi täydelle ylläpidolle. Saa nähdä pitkästynkö? Tuleeko sellainen fiilis, että tylsää, vai koenko kaiken sen ihanana rentoutumisena? Saan nähdä. Vihdoin pääsen äitienpäivälahjaksi saamani kirjan kimppuun. Löhöän aurinkotuolissa ja luen kirjaa. Ei kai siinä voi tylsistyä?

En ole koskaan aikaisemmin ollut rantalomalla. Matkani ovat yleensä olleet kaupunkilomia ja risteilyjä. Olemme ensimmäistä kertaa lähdössä löhölomalle ja kaiken lisäksi viikoksi! Kuudenluokkalaisena olin leirikoulussa 10 päivää, mutta aikuisena pisin reissuni on ollut 4 yötä. Lasten saamisen jälkeen yleensä 2-3 yötä olemme olleet pois. Viikko tuntuu hyvin pitkältä ajalta. Sinnehän pitää pakata hirveästi tavaraa!

Listasin minun 5 parasta aurinkomatkalle, vaikka en ole sinne vielä ehtinyt lähteä. Nämä viisi juttua ovat ainakin kuvitelmissani tärkeitä kosmetiikkasaralla. Toki vaatetus, hellehattu ja aurinkolasit ovat tärkeämpiä, mutta keskityn passien ja hammasharjojen sijaan kosmetiikkatuotteisiin tässä listauksessani.

Aurinkosuojat

Minua vähän jännittää, että kuinka aurinkoihottumani kanssa viikko menee? Heinäkuussa oli vain kerran lievää ihottumaa käsivarsissa, mutta sen jälkeen ei ole tullut. Tietysti myös ennakolta huolettaa palaminen – kunhan lapset eivät sitten pala auringossa. Siksi matkalaukkuun on hyvä pakata riittävästi aurinkosuojatuotteita. PR-toimisto tarjosi minulle Nivean aurinkosuojia, kun selvisi, että olen lähdössä perheen kanssa Turkkiin. Näitä on tietysti täytynyt testailla jo kotona, jotta tietää pärjääkö niillä Turkissa. Onneksi tänä kesänä on aurinkoa riittänyt. Viime kesänä ennakkotestaus ei olisi onnistunut. Aurinkoisia päiviä kun ei pahemmin ollut.

Nyt jo annan vahvan suosituksen Nivea Sun UV Face Shine Control -voiteelle. Ihanan kevyt, eikä ollenkaan rasvainen aurinkosuojavoide kasvoille! Tämä oli todella mukava yllätys. Reissussa sitten näkee, että mikä tuntuu kätevimmältä ja parhaimmalta siellä parhaimmillaan 40-asteen lämmössä. Onko voide, suihke, öljy vai roll-on paras?

Mukaani lähtee pari muutakin merkkiä, mutta ne eivät ole vielä tulleet postissa. Ne ovat vähän kalliimpien merkkien tuotteita. Nivea on siitä hyvä, että se on suht edullinen. Jos perhe lähtee reissuun viikoksi tai kahdeksi, ei se yksi pullo välttämättä riitä koko perheelle matkan ajaksi, jos suojautumisesta pidetään hyvää huolta. Kannattaa pakata mukaan useampi aurinkosuojatuote. Erityisesti sellaisiakin, joita on sitten helppo lisätä päivän aikana. Kun se aamulla suojan levittäminen ei aivan koko päiväksi riitä, sillä suojat kuluvat pois, jolloin niiden suojaavuus heikkenee.

Kestävä maskara

Kaiken kestävä Sensai 38 -maskara on pakko pakata matkaan! En luota mihinkään maskaraan yhtä paljon kuin tähän. Sensain 38-maskarat kestävät vettä, hikeä ja iholta erittyvää talia. Monet vedenkestävät lähtevät minulla liukenemaan ihon talin vuoksi. Sensai 38-maskarat eivät! Siksi ne ovat minulla kaikista parhaiten kestäviä. Maskarat puhdistuvat vedellä, joka on vähintään 38-asteista, mutta minusta ripsiä säästävämpää on puhdistaa öljyn avulla 38-maskara. Ilman öljyä Sensai 38-maskara pitää ”nyhtää” irti ripsiltä, kun samalla huuhtelee riittävän lämpöisellä vedellä. Voihan se olla, että en siellä edes maskaraa käytä, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että kaipaan jotain silmiini.

Sensailta on nyt elokuussa tullut uusi 38-maskara. Sensai Lash Volumiser 38° C sisältää 40% enemmän vahoja kuin aikaisemmat Sensain maskarat. Olen aikaisemmin käyttänyt perinteistä Silk Performance 38-maskaraa sekä Volumising 38-maskaraa. Noista tuo tuuheuttavampi Volumising on ollut suosikkini. Nyt tämä uusi Volumiser on kanssa tuuheuttava, mutta mielestäni paremmin tuuheuttava kuin aikaisempi. Syy löytyy varmaan juuri noista vahoista. Vahat kerrostuvat paremmin ripsille.

Ei Sensai Lash Volumiser 38° C ihan pärjää tavallisissa maskaroissa oleville suosikeilleni tuuheuttavuudessa, mutta saa tälläkin jo tosi kivat ripset. Selkeästi tämä uudempi Volumiser volyymimaskara antaa paremmin runsautta ripsiin kuin se vanhempi Volumising. Sensain paras ominaisuus on sen huippuhyvä kestävyys. Sen vuoksi Sensai Lash Volumiser 38° C lähtee mukaani niihin äärimmäisiin olosuhteisiin, joissa ei haittaa vaikka altaalla vettä roiskuu – ripsiväri pysyy!

Jos et hankkinut ripsipidennyksiä reissulle (kuten en minäkään) ja haluaisit käyttää maskaraa aamusta iltaan, niin pakkaa mukaasi Sensai 38-maskara!

Mutta pakkaan minä matkaani Sensai Eyelash Base 38° C -pohjustajan. Tämän avulla saan lisää tuuheutta ripsilleni. Muiden maskaroiden kanssa parannan tämän avulla kestävyyttä, mutta kun Sensain 38-maskarat ovat niin huippukestäviä, tämä tulee mukaan lisätuuheuttavuutensa vuoksi.

Keveä meikkipohja

Harmittaa tosi paljon, että ihoni alkoi kukkia pitkän tauon jälkeen. Touko- ja kesäkuussa sekä heinäkuun alkupuolella minulla oli todella finnitön ja hyvä iho. En tiedä mitä sitten tapahtui, kun heinäkuun puolivälin jälkeen taas alkoi kuttia kasvaa kasvoille. Hormoniperäistä tämä minulla pääasiassa on, joten ulkoiset tekijät eivät selitä asiaa. Nappaan mukaani keveän meikkivoiteen, joka on helppo levittää sormin ja kestää kivasti, on kevyt sekä ihoa kaunistava. L’Oréal Paris Glam Beige on ollut suosikkini tänä kesänä, koska olen ollut päivettyneempi ja ihoni on ollut tosi hyväkuntoinen. Saattaa olla, että tämä sävy Light on siellä Turkissa liian vaalea minulle, mutta katsotaan. Saattaa siellä tuota päivettymistä tapahtua parissa päivässä. Nyt jo sävy Light meinaa näyttää heti levityksen jälkeen jopa vaaleammalta kuin oma ihoni, mutta hetken tasoittumisen jälkeen sävy sulautuu oman ihoni sävyyn. Glam Beige on niin läpikuultava, että se onneksi antaa anteeksi aika paljon. Käytin tätä viime kesänäkin muutamia kertoja, vaikka oli selkeästi vähän liian tumma minulle. Ei kuitenkaan näyttänyt ihan hirveän pahalta. Nyt sävy on täydellinen!

Monet ovat ilman meikkipohjaa aurinkomatkoilla. Jos kuitenkin sinne jotain kasvojen ihoa ja sävyä tasoittavaa haluaa, kannattaa mukaan pakata jokin kevyt tuote. Liian paksu ja raskas meikkivoide voi tuntua hyvin epämiellyttävälle.

Shampoo ja hoitoaine auringonpaahteeseen

Minua jännittää, että kuinka hiukseni kestävät lomamatkani? Siksi mukaani lähtevät Keune Care Sun Shield shampoo ja hoitoaine. En usko hiustuotteiden UV-suojiin, sillä happi on se, joka vauriot hiuksissa aiheuttaa. UV-säteet synnyttävät happiradikaaleja, jotka taas vaurioittavat hiusta. Jokaiseen hiukseen ei voi saada niin täydellistä UV-suojaa, jotta happivaurioita ei hiukseen syntyisi. Mutta aurinkotuotteet hiuksille eivät ole aivan turhia. Ovathan ne kuitenkin kosteuttavia ja voihan niillä olla teoriassa jotain apua hiuksille. Oli jo kotona testattava nämäkin tuotteet. Kyllä! Keune Care Sun Shield -sarjan shampoo ja hoitoaine ovat sitä mitä hiukseni tarvitsevat. Olen menossa kampaajalleni reissuni jälkeen, mutta en haluaisi joutua pätkäisemään aivan lyhyeksi hiuksiani. Siksi varustaudun hatulla, Keunen Sun Shield -tuotteilla ja vältän uima-altaassa ja meressä sukeltelua. Kyllä minä muutaman kerran meinaan sukeltaakin, mutta en jatkuvasti, jotta hiukset säilyisivät kotiin asti.

Eli kannattaa pakata mukaan todella kosteuttavia hiustuotteita. Aurinkotuotteet hiuksille eivät välttämättä tee ihan sitä, mitä markkinointi lupaa, mutta niistä voi olla muita apuja aurinkomatkalla.

Hohde kasvoille

Ei mikään must-juttu, mutta onhan se nyt niin nättiä, kun poskipäät hohtavat aurinkossa. Minä nappaan mukaani theBalmin niin monen ylistämän Mary-Lou Manizerin.

Mary-Lou Manizer on niin kaunis, shampanjainen sävyltään. Näyttää upealta päivettyneellä iholla. Lisäksi tämä korostuspuuteri toimii luomivärinäkin. Vähemmän pakattavaa, kun yhdestä tuotteesta saan kauniin hehkun silmäluomillekin illalliselle mennessä.

Tässä keinovalossa kuvattunakin hehku on upea, mutta luonnonvalossa vielä kauniimpi. Kaunis korostuspuuteri ei ole mikään tärkein juttu, mutta onhan se nyt aika kiva, kun sillä saa upeat ja hehkuvat poskipäät sekä hohdetta silmäluomillekin. Voihan tätä kevyesti sipaista koko kasvoillekin, mutta veikkaan, että se on omaan makuuni jo vähän liikaa hehkua. Mieluummin hehkun sitten kasvosuihkeen avulla.

Tällaisia minä ainakin pakkaan matkalaukkuuni aurinkomatkalle Turkkiin. Mukaani lähtevät myös kuvassa vähän näkyvä mekko ja hiuskoriste. Kyllä minä tahdon illaksi vähän laittautua. En malta odottaa! Side, täältä me kohta tulemme!

Jos kokeneilla aurinkolomailijoilla on minulle pro-vinkkejä mitä ”pitää” pakata, niin auta ihmeessä noviisia!

X