5 parasta...

5 parasta aurinkomatkalle – minun ne tärkeimmät

12.8.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Minun matkani aurinkolomalle alkaa olla erittäin lähellä. Vihdoin! On ollut ihanaa odotella loppukesän ”palkintoani”. Kun kesällä ketutti istua työhuoneessa tietokoneen äärellä, kun ulkona oli hellettä ja muu perhe vietti kesälomaa, auttoi tuleva matka sietämään ketutusta. Töissä oli kiva olla ja pidin siitä, mutta välillä olisin halunnut olla perheen kanssa tekemässä kesäjuttuja. Noh, nyt minun hengähdykseni on lähellä ja pääsen viikoksi täydelle ylläpidolle. Saa nähdä pitkästynkö? Tuleeko sellainen fiilis, että tylsää, vai koenko kaiken sen ihanana rentoutumisena? Saan nähdä. Vihdoin pääsen äitienpäivälahjaksi saamani kirjan kimppuun. Löhöän aurinkotuolissa ja luen kirjaa. Ei kai siinä voi tylsistyä?

En ole koskaan aikaisemmin ollut rantalomalla. Matkani ovat yleensä olleet kaupunkilomia ja risteilyjä. Olemme ensimmäistä kertaa lähdössä löhölomalle ja kaiken lisäksi viikoksi! Kuudenluokkalaisena olin leirikoulussa 10 päivää, mutta aikuisena pisin reissuni on ollut 4 yötä. Lasten saamisen jälkeen yleensä 2-3 yötä olemme olleet pois. Viikko tuntuu hyvin pitkältä ajalta. Sinnehän pitää pakata hirveästi tavaraa!

Listasin minun 5 parasta aurinkomatkalle, vaikka en ole sinne vielä ehtinyt lähteä. Nämä viisi juttua ovat ainakin kuvitelmissani tärkeitä kosmetiikkasaralla. Toki vaatetus, hellehattu ja aurinkolasit ovat tärkeämpiä, mutta keskityn passien ja hammasharjojen sijaan kosmetiikkatuotteisiin tässä listauksessani.

Aurinkosuojat

Minua vähän jännittää, että kuinka aurinkoihottumani kanssa viikko menee? Heinäkuussa oli vain kerran lievää ihottumaa käsivarsissa, mutta sen jälkeen ei ole tullut. Tietysti myös ennakolta huolettaa palaminen – kunhan lapset eivät sitten pala auringossa. Siksi matkalaukkuun on hyvä pakata riittävästi aurinkosuojatuotteita. PR-toimisto tarjosi minulle Nivean aurinkosuojia, kun selvisi, että olen lähdössä perheen kanssa Turkkiin. Näitä on tietysti täytynyt testailla jo kotona, jotta tietää pärjääkö niillä Turkissa. Onneksi tänä kesänä on aurinkoa riittänyt. Viime kesänä ennakkotestaus ei olisi onnistunut. Aurinkoisia päiviä kun ei pahemmin ollut.

Nyt jo annan vahvan suosituksen Nivea Sun UV Face Shine Control -voiteelle. Ihanan kevyt, eikä ollenkaan rasvainen aurinkosuojavoide kasvoille! Tämä oli todella mukava yllätys. Reissussa sitten näkee, että mikä tuntuu kätevimmältä ja parhaimmalta siellä parhaimmillaan 40-asteen lämmössä. Onko voide, suihke, öljy vai roll-on paras?

Mukaani lähtee pari muutakin merkkiä, mutta ne eivät ole vielä tulleet postissa. Ne ovat vähän kalliimpien merkkien tuotteita. Nivea on siitä hyvä, että se on suht edullinen. Jos perhe lähtee reissuun viikoksi tai kahdeksi, ei se yksi pullo välttämättä riitä koko perheelle matkan ajaksi, jos suojautumisesta pidetään hyvää huolta. Kannattaa pakata mukaan useampi aurinkosuojatuote. Erityisesti sellaisiakin, joita on sitten helppo lisätä päivän aikana. Kun se aamulla suojan levittäminen ei aivan koko päiväksi riitä, sillä suojat kuluvat pois, jolloin niiden suojaavuus heikkenee.

Kestävä maskara

Kaiken kestävä Sensai 38 -maskara on pakko pakata matkaan! En luota mihinkään maskaraan yhtä paljon kuin tähän. Sensain 38-maskarat kestävät vettä, hikeä ja iholta erittyvää talia. Monet vedenkestävät lähtevät minulla liukenemaan ihon talin vuoksi. Sensai 38-maskarat eivät! Siksi ne ovat minulla kaikista parhaiten kestäviä. Maskarat puhdistuvat vedellä, joka on vähintään 38-asteista, mutta minusta ripsiä säästävämpää on puhdistaa öljyn avulla 38-maskara. Ilman öljyä Sensai 38-maskara pitää ”nyhtää” irti ripsiltä, kun samalla huuhtelee riittävän lämpöisellä vedellä. Voihan se olla, että en siellä edes maskaraa käytä, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että kaipaan jotain silmiini.

Sensailta on nyt elokuussa tullut uusi 38-maskara. Sensai Lash Volumiser 38° C sisältää 40% enemmän vahoja kuin aikaisemmat Sensain maskarat. Olen aikaisemmin käyttänyt perinteistä Silk Performance 38-maskaraa sekä Volumising 38-maskaraa. Noista tuo tuuheuttavampi Volumising on ollut suosikkini. Nyt tämä uusi Volumiser on kanssa tuuheuttava, mutta mielestäni paremmin tuuheuttava kuin aikaisempi. Syy löytyy varmaan juuri noista vahoista. Vahat kerrostuvat paremmin ripsille.

Ei Sensai Lash Volumiser 38° C ihan pärjää tavallisissa maskaroissa oleville suosikeilleni tuuheuttavuudessa, mutta saa tälläkin jo tosi kivat ripset. Selkeästi tämä uudempi Volumiser volyymimaskara antaa paremmin runsautta ripsiin kuin se vanhempi Volumising. Sensain paras ominaisuus on sen huippuhyvä kestävyys. Sen vuoksi Sensai Lash Volumiser 38° C lähtee mukaani niihin äärimmäisiin olosuhteisiin, joissa ei haittaa vaikka altaalla vettä roiskuu – ripsiväri pysyy!

Jos et hankkinut ripsipidennyksiä reissulle (kuten en minäkään) ja haluaisit käyttää maskaraa aamusta iltaan, niin pakkaa mukaasi Sensai 38-maskara!

Mutta pakkaan minä matkaani Sensai Eyelash Base 38° C -pohjustajan. Tämän avulla saan lisää tuuheutta ripsilleni. Muiden maskaroiden kanssa parannan tämän avulla kestävyyttä, mutta kun Sensain 38-maskarat ovat niin huippukestäviä, tämä tulee mukaan lisätuuheuttavuutensa vuoksi.

Keveä meikkipohja

Harmittaa tosi paljon, että ihoni alkoi kukkia pitkän tauon jälkeen. Touko- ja kesäkuussa sekä heinäkuun alkupuolella minulla oli todella finnitön ja hyvä iho. En tiedä mitä sitten tapahtui, kun heinäkuun puolivälin jälkeen taas alkoi kuttia kasvaa kasvoille. Hormoniperäistä tämä minulla pääasiassa on, joten ulkoiset tekijät eivät selitä asiaa. Nappaan mukaani keveän meikkivoiteen, joka on helppo levittää sormin ja kestää kivasti, on kevyt sekä ihoa kaunistava. L’Oréal Paris Glam Beige on ollut suosikkini tänä kesänä, koska olen ollut päivettyneempi ja ihoni on ollut tosi hyväkuntoinen. Saattaa olla, että tämä sävy Light on siellä Turkissa liian vaalea minulle, mutta katsotaan. Saattaa siellä tuota päivettymistä tapahtua parissa päivässä. Nyt jo sävy Light meinaa näyttää heti levityksen jälkeen jopa vaaleammalta kuin oma ihoni, mutta hetken tasoittumisen jälkeen sävy sulautuu oman ihoni sävyyn. Glam Beige on niin läpikuultava, että se onneksi antaa anteeksi aika paljon. Käytin tätä viime kesänäkin muutamia kertoja, vaikka oli selkeästi vähän liian tumma minulle. Ei kuitenkaan näyttänyt ihan hirveän pahalta. Nyt sävy on täydellinen!

Monet ovat ilman meikkipohjaa aurinkomatkoilla. Jos kuitenkin sinne jotain kasvojen ihoa ja sävyä tasoittavaa haluaa, kannattaa mukaan pakata jokin kevyt tuote. Liian paksu ja raskas meikkivoide voi tuntua hyvin epämiellyttävälle.

Shampoo ja hoitoaine auringonpaahteeseen

Minua jännittää, että kuinka hiukseni kestävät lomamatkani? Siksi mukaani lähtevät Keune Care Sun Shield shampoo ja hoitoaine. En usko hiustuotteiden UV-suojiin, sillä happi on se, joka vauriot hiuksissa aiheuttaa. UV-säteet synnyttävät happiradikaaleja, jotka taas vaurioittavat hiusta. Jokaiseen hiukseen ei voi saada niin täydellistä UV-suojaa, jotta happivaurioita ei hiukseen syntyisi. Mutta aurinkotuotteet hiuksille eivät ole aivan turhia. Ovathan ne kuitenkin kosteuttavia ja voihan niillä olla teoriassa jotain apua hiuksille. Oli jo kotona testattava nämäkin tuotteet. Kyllä! Keune Care Sun Shield -sarjan shampoo ja hoitoaine ovat sitä mitä hiukseni tarvitsevat. Olen menossa kampaajalleni reissuni jälkeen, mutta en haluaisi joutua pätkäisemään aivan lyhyeksi hiuksiani. Siksi varustaudun hatulla, Keunen Sun Shield -tuotteilla ja vältän uima-altaassa ja meressä sukeltelua. Kyllä minä muutaman kerran meinaan sukeltaakin, mutta en jatkuvasti, jotta hiukset säilyisivät kotiin asti.

Eli kannattaa pakata mukaan todella kosteuttavia hiustuotteita. Aurinkotuotteet hiuksille eivät välttämättä tee ihan sitä, mitä markkinointi lupaa, mutta niistä voi olla muita apuja aurinkomatkalla.

Hohde kasvoille

Ei mikään must-juttu, mutta onhan se nyt niin nättiä, kun poskipäät hohtavat aurinkossa. Minä nappaan mukaani theBalmin niin monen ylistämän Mary-Lou Manizerin.

Mary-Lou Manizer on niin kaunis, shampanjainen sävyltään. Näyttää upealta päivettyneellä iholla. Lisäksi tämä korostuspuuteri toimii luomivärinäkin. Vähemmän pakattavaa, kun yhdestä tuotteesta saan kauniin hehkun silmäluomillekin illalliselle mennessä.

Tässä keinovalossa kuvattunakin hehku on upea, mutta luonnonvalossa vielä kauniimpi. Kaunis korostuspuuteri ei ole mikään tärkein juttu, mutta onhan se nyt aika kiva, kun sillä saa upeat ja hehkuvat poskipäät sekä hohdetta silmäluomillekin. Voihan tätä kevyesti sipaista koko kasvoillekin, mutta veikkaan, että se on omaan makuuni jo vähän liikaa hehkua. Mieluummin hehkun sitten kasvosuihkeen avulla.

Tällaisia minä ainakin pakkaan matkalaukkuuni aurinkomatkalle Turkkiin. Mukaani lähtevät myös kuvassa vähän näkyvä mekko ja hiuskoriste. Kyllä minä tahdon illaksi vähän laittautua. En malta odottaa! Side, täältä me kohta tulemme!

Jos kokeneilla aurinkolomailijoilla on minulle pro-vinkkejä mitä ”pitää” pakata, niin auta ihmeessä noviisia!

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Kuulostaapa hyvältä! Itse olen ollut juuri tuon alkukesän niin järjettömässä paineessa ja kiireessä, että olen missannut aivan täysin kaikkien muiden kirjoitukset. 🙁 Jos muistat ja viitsit, niin tule kertomaan, että mitä pidit Madarasta. Kiinnostaa kuulla. 🙂

Kaksoispuhdistus on vaan niin ❤ En ymmärrä miten olen ennen saanut ihon puhdistettua? Ei rasva oikein lähde sieltä syvältä ihosta ilman öljyjä.

Tämä onkin aina parhautta, kun toisten keskustelujen kautta tulee itselleen ahaa-elämyksiä tai muistutuksia. 🙂

Kiitos muistutuksesta! Minulle on tuosta teknisestä ongelmasta sanottu aikaisemminkin, mutta en ole muistanut viedä sanaa eteenpäin. Nyt tartun härkää sarvista ja vien sanaa tekniselle tuelle. 🙂

Kommentit

…kyl ny yks tärkee unohtu tästä .. DÖDÖ!:D
Hauskaa matkaa!!

Onneksi se ei unohdu matkasta. 😂 En dödöä viitsinyt laittaa, kun se on tylsä, mutta Clarinsin roll-on lähtee matkaan, koska se on paras.

Huulirasva suojakertoimella. Minulla on yksi Baby Lips josta tulee kivasti väriä ja suojakerroin löytyy. Se on kätevä reissussa ja lähtee nytkin (huomenna, jee) mukaan reissuun.

Niin tietty! Minä jopa etsin suojakertoimellista omista kätköistäni, mutta ei löytynyt. Pitää jatkaa vielä etsintöjä, koska olen ihan varma, että joskus on Bette Boxista tullut suojakertoimellinen huulivoide.

Ihanaa reissua sinulle! Minä lähden ensi viikolla. 🙂

itselle tärkeimmät kosmetuotteet aurinkolomalle: aurinkorasva, käsidesi (pikkupullot joita on joka laukussa, miehellä kanssa), virkistyspyyhkeet tai kosteuspyyhkeet, mattaava primeri, laadukas kosteusvoide ja 38 ripsari.

KÄSIDESI!!! Kiitos muistutuksesta! 🙂 Kaikki muut ovatkin lähdössä mukaani. 🙂

Viime kesän Bulgarian reissulla yksi yllättävä ja tarpeellinen kosmetiikkatuote oli meikinkiinnittävä kasvosuihke. Ei päässyt kirjaimellisesti naama sulamaan helteessä 😀

Huomasitko, että Nude-blogin Erika kirjoitti juuri joku päivä sitten hiusten UV-suojista? Ajatusmaailma teillä niiden toimivuuteen näyttää olevan hieman erilainen 🙂 Joku olikin sinne kommentteihin ehtinyt sun postauksen linkata tuotteiden toimivuudesta tai toimimattomuudesta 😀

Kasvosuihke on laitettava matkaan. 🙂

En ole huomannut. Mutta kävin nyt lukemassa. Oli lyhyt postaus, niin ehdin. En halua lähteä ruotimaan kollegan aihetta. 🙂 Noin markkinointi on minullekin opettanut, mutta muutamaan vuoteen perillä olevat hiusammattilaiset eivät ole puhuneet UV-suojan tärkeydestä hiuksille. Puhutaan enemmin aurinkotuotteiden muista eduista kesällä. 🙂

Minä käytän Hydracolor-huulivoidetta jossa on suojakerroin 25. Niitä on eri värisiä, joten saa samalla vähän ehostusta kasvoille ☺ Saa Sokoksista ja Emotioneista ainakin ja hinta vain 5€ paikkeilla. Suosittelen! Muita tärkeitä lomakosmetiikkatuotteita on noiden mainitsemiesi lisäksi c-vitamiiniseerumi, joka auttaa aimakin itsellä pitämään näppylähyökkäystä kurissa (minulla myös hormoniperäisiä näppylöitä jotka tuntuvat saavan lisäpotkua kuumuudesta/aurinkosuojatuotteista) ja c-vitamiinihan myös ehkäisee auringon haittavaikutuksia. Meillä on edessä viikon päästä matka Kreikan auringon alle ja ostin Madaran kehutun spf 30 kasvoaurinkovoiteen suurin toivein, jospa se ei aiheuttaisi näppylöitä. Niin ja tehokkaat puhdistustuotteet, ilmankosteus ja kuumuus saavat kaiken liimautumaan niin tehokkaasti kasvoihin kiinni, että vaikka ei juurikaan meikkaisikaan niin hien, lian ja aurinkorasvan irrottaminen vaatii ainakin itsellä tehokkaan kaksoispuhdistuksen. Ihanaa matkaa teille!

Kiitos vinkeistä! 🙂 Madaran tunnen, mutta tuota aurinkosuojaa en tunne. Onko sinulla tietoa, että onko se riittävän kevyt? Oma kokemukseni luonnonkosmetiikasta on vain se, että ne on liian rasvaisia. Niissäkin varmaan kehitys mennyt eteenpäin. Täytyisi uskaltaa vaan kokeilla uudestaan. 🙂

Tuo Nivean shine control voide on ihan ok. Nyt ostin apteekista testiin La Roche-Posayn Anthelios Ac Fluid matte SPF30 ja vaikuttaa ainakin parin testailun jälkeen ihan hyvältä. Jos tästä saisi hyvän korvaajan markkinoilta poistuneelle Eucerin suosikilleni. Ja tosiaan, suojakertoimellinen huulivoide. Oma suosikkini on Sebamedin sk30, jota saa alle kolmella eurolla apteekista tai ihan marketista. Eikö ole liian paksua tavaraa, niinkuin jotkut sun-huulivoiteeet. Tulikohan sellainen Blistexin oranssivärinen huulivoide joskus boksista?
Nykyään pakkaan aina mukaan kasvojenpesus- tai konjak-sienen. Kotioloissa en näitä juurikaan käytä, mutta etenkin aurinkomatkoilla niillä saa pestyä kunnolla aurinkovoiteiden jämät kasvoilta. Aiemmin tuli pakattua laajempi meikkiarsenaali mukaan, mutta kokemus on opettanut, että usein pelkkä ripsientaivutus (+ehkä ripsiväri) ja huulikiilto riittää 🙂

Ihanaa lomaa!

Meinaan heittää matkaani theBalmin Meet Matt(e) Trimony -paletin. Saa nähdä meikkailenko, mutta ainakin varaudun. Hohteet sitten saan tuosta korostuspuuterista. Minä pakkaan oman Foreon matkaani. Olisihan minulla se matkakokoinenkin, jonka sain Lookfantasticin joulukalenterista vuonna 2016, mutta en raaski ottaa sitä käyttööni. Sopivasti Foreoni akku just tyhjeni, niin saan sen ladattua ennen matkaa.

Minä vähän luulen, että monesti aurinkovoiteiden näppyongelmat johtuvat riittämättömästä puhdistuksesta. Aurinkovoiteet kun eivät irtoa niin helposti iholta, ja jos ei meikkaa matkalla vahvasti, niin tekee helposti liian keveän puhdistuksen iholle. Mutta aivan varmasti toisilla ihan se raskaampi voide koko päivän kasvoilla jo aiheuttaa näppyjä. Saa nähdä miten itselleni reissussa käy. Just iho ehti rauhoittua hormonaalisen hyökkäyksen jälkeen.

Ja vielä yksi kosmetiikkaan liittymätön matkavinkki jota itse en vielä ole toteuttanut mutta tulevalla matkalla aion tehdä: äänikirjat. Lukeminen rantatuolilla maaten kuulostaa ihanalta, mutta on jotenkin hankalaa 😀 Auringonpaisteessa ei meinaa nähdä hyvin ja mukavaa asentoa on hankala löytää. Joten tulevalla matkalla aion lekotella mukavasti kuulokkeet korvilla kirjaa kuunnellen ilman että täytyy tihrustaa ja roikottaa kirjaa epämukavassa asennossa ☺

Tuo on muuten varmaan täysin totta. Minulla on kotonakin aina sen asennon kanssa ongelmia, jos luen kirjaa. Lisäksi minua aika usein alkaa nukuttaa lukiessani. Herään siihen kun kirja lävähtää naamalleni. 😀 Äänikirjassa ei olisi sitä vaaraa.

Madaran aurinkosuojatuotteista oli paljon kirjoituksia blogeissa alkukesästä, ja koostumusta kehuttiin. Myös he joilla on rasvaisempi iho pitivät tuotteesta. Omaani en ole korkannut joten reissun päällä sitten näkee miten itsellä toimii. Aiemmin olen käyttänyt vain normikosmetiikan aurinkosuojia just ton koostumusasian takia, mutta kehujen myötä ”uskaltauduin” tätä ostamaan. Ja koska en ole pitänyt niistä normikosmetiikan kasvoaurinkosuojista (tai löytänyt itselleni sopivaa) niin nyt on ihan hyvä hetki testata tämä. Uskon kyllä siihen että näppylöitä aiheuttaa osaltaan just se tehoton puhdistus, minä löysin kaksoispuhdistuksen vasta viime talvena. Aiemmilla reissuilla oon tuplapessyt ihoa puhdistusvaahdolla kun on tuntunut ettei puhdasta vaan tule. Tosin kevään reissulla näppylöitä ilmaantui ihan urakalla kaksoispuhdistuksesta huolimatta :O Konjac-sieni pitääkin ottaa nyt reissuun mukaan, en olis muistanut jos hanneh ei olisi maininnut kun arjessa se on käytössä niin epäsäännöllisesti.

Mä en muuten pääse vastaamaan suoraan tiettyyn kommenttiin vastaa-napista, ainoastaan kirjoita kommentti -kohdasta.

Kuulostaapa hyvältä! Itse olen ollut juuri tuon alkukesän niin järjettömässä paineessa ja kiireessä, että olen missannut aivan täysin kaikkien muiden kirjoitukset. 🙁 Jos muistat ja viitsit, niin tule kertomaan, että mitä pidit Madarasta. Kiinnostaa kuulla. 🙂

Kaksoispuhdistus on vaan niin ❤ En ymmärrä miten olen ennen saanut ihon puhdistettua? Ei rasva oikein lähde sieltä syvältä ihosta ilman öljyjä.

Tämä onkin aina parhautta, kun toisten keskustelujen kautta tulee itselleen ahaa-elämyksiä tai muistutuksia. 🙂

Kiitos muistutuksesta! Minulle on tuosta teknisestä ongelmasta sanottu aikaisemminkin, mutta en ole muistanut viedä sanaa eteenpäin. Nyt tartun härkää sarvista ja vien sanaa tekniselle tuelle. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *