Glitz & Glam

5 parasta aurinkosuojakertoimellista primeria

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksessa mainoslinkkejä

Nyt on taas se aika, kun aurinkosuojakertoimet alkavat kiinnostaa erityisen paljon. UV-säteet ovat voimakkaimmillaan juuri nyt, mutta vielä viileyden vuoksi vaatteet suojaavat vartalon ihoa. Kasvojen suojaus on taas ajankohtaista, vaikka toki säteitä on ympäri vuoden. Täällä pohjoisessa niitä ei ole niin paljon pimeimpänä vuodenaikana, mutta ovat todella voimakkaita tähän aikaan vuodesta. Otan tämän sunnuntain aiheeksi aurinkosuojakertoimelliset kasvojen pohjustajat. Joku haluaa suojakertoimellisen päivävoiteen, joku taas meikkivoiteen. Joku haluaa kasvoille soveltuvan aurinkovoiteen. Ennen meikkausta ihoa pohjustavista tuotteista löytyy myös suojakertoimellisia vaihtoehtoja. Eli vaihtoehtoja löytyy, joilla suojata kasvot haitallisilta UV-säteiltä.

PIXI ILLUMINATING TINT & CONCEALER DUO

Pixi markkinoi tätä tuotettaan sävytetyksi kosteusvoiteeksi. Illuminating Tint & Concealer on pakkaus, jossa on peitevoide sekä heleyttävä ja kosteuttava kasvovoide. Kesäaikana täysin riittävä kosteuttaja, mutta talvella itse kaipaan vähän täyteläisempää koostumusta. Tuote löytyy kolmessa sävyvaihtoehdossa, joista minulla kuvissa vaalein 1 Light Glow.

Vasemmalla puolella peiteväri ja oikealla puolella sävyllinen voide.

Molemmat tasoittuvat iholle kauniisti. Voide antaa kauniin heleyden sekä tasoittaa ihon sävyeroja. Minulle tämä on enemmänkin sellainen heleyttävä ja ihon sävyä tasoittava pohjustaja kuin päivävoide. Olen siis käyttänyt päivävoiteen päälle. Valoa heijastavat hiukkaset häivyttävät ihon uurteita ja antavat valoa kasvoille.

Sopii parhaiten kuivalle, pintakuivalle ja ikääntyneelle iholle pohjustajaksi päivävoiteen päälle, normaalille ja sekaiholle päivävoiteen sijasta. Täältä löydät aikaisemman esittelyni tuotteesta.

Suojakerroin: 20
Hinta: 37,20 € / 28,4 g
Saatavuus: eleven.fi*

PUPA MILANO PROFESSIONALS BB CREAM + PRIMER

Tätä tehokkaasti pohjustavaa ja ihon sävyeroja tasoittavaa Pupa Milanon BB-voidetta olen hehkutellut lukuisat kerrat vuosien aikana. Tämä sopii rasvoittuvalle iholle! Siksi en enää suosi tuotetta niin paljon, sillä Pupa Milano BB Cream + Primer kuivattaa. Tuote on ollut todellinen löytö minulle joitakin vuosia sitten.

Pupa Milano on sävyllistä. Siksi se sopii hyvin yksinään käytettynä, jos iholla ei ole peitettävää. Se häivyttää hieman ihohuokosia ja tekee puuterisen tasaisen pinnan. Rasvoittuvalla iholla hyvä pohjustaja meikin alle, sillä Pupa Milano kerää hyvin rasvaa itseensä.

Vaikka pakkauksessa lukee ”moisturizing”, voin sanoa, että tämä ei kosteuta – päinvastoin. Siksi kannattaa käyttää rasvoittuvallakin iholla hyviä kosteuttajia. Kuivaihoiset, älkää vaivautuko! Tämä tuote ei ole teille.

Täältä löydät Pupa Milano BB Cream + Primerin ensimmäisen esiintymisen blogissani.

Suojakerroin: 20
Hinta: 16-17 € / 30 ml
Saatavuus: ei saatavilla Suomesta, mutta Tallinnasta on löytynyt laajasti.

ESSENCE YOU BETTER WORK! GYM-PROOF PRIMER

Tämä on essencen uutuuksia. Hikoilun kestävä pohjustusvoide kasvoille. Väri on aika hurja. Siksi varoitus: älä annostele liikaa! Varmasti saa siniset kasvot, tai ainakin kalmaefektin. Pohjustajia ei muutenkaan saa levittää liian paksua kerrosta, sillä se on usein syy siihen, miksi meikkipohja ei pysykään kasvoilla. Eli on siinä sinisyydessä puolensa. Jos jää kasvot sinisiksi, pohjustajaa on liikaa.

Kun pohjustajaa annostelee optimaalisen määrän, se tasoittuu kauniisti iholle. Pohjustaja myös kirkastaa ihoa sinisen sävynsä vuoksi. Tässä tuotteessa on tuttu tuoksu. Sellainen niveamainen tuoksu. Kuten kuvasta huomaa, essence häivyttää keveästi ihon pinnan epätasaisuutta. Kädelläni pohjustaja ei tunnu ollenkaan, mutta kasvoilla (joilla on hurjat määrät kosteuttajia alla ennen meikkausta) se tuntuu nahkeammalta. Sellaiselta, johon meikkituote tarraa tiukasti. Tässä ei ole hiki hurjasti virrannut, joten en osaa arvioida tuotteen kestoa liikunnassa tai kuumalla, mutta näin keväällä on ollut hyvä ja toimiva pohjustaja – kunhan annostelee riittävän vähän.

Koska itse olen sekaihoinen, uskallan suositella sekaihoisille, joilla on ihonhoito hallussa. En tätä levittäisi iholle, jonka pinta on kova ja kuiva. En myöskään usko todella rasvoittuvalle iholle, enkä kuivallekaan. Normaalille ja hoidetulle sekaiholle.

Suojakerroin: 20
Hinta: 4,39 € / 30 ml
Saatavuus: Tokmannin tavaratalot, Citymarketit jne.

MONU BB CREAM ILLUMINATING PRIMER

Tämä tuote onkin tuttu niille, joilla oli Lookfantasticin joulukalenteri vuosimallia 2016. Olin aivan unohtanut tämän ja pari muuta kalenterin tuotetta. Tuossa joitakin kuukausia sitten löysin jemmani, johon olin tämän pohjustajan unohtanut. Kyseessä ei siis ole sävyllinen BB-voide, vaikka nimestä voisi sellaista päätellä. Pohjustaja on vaalea väriltään ja koostumukseltaan aika paksua. Hankala saada tästä matkakokoisesta pakkauksesta ulos. Täysikokoinen on netin kuvien mukaan pumppupullossa.

Monu ei ole minulle tuttu. Tämä on ainut tuote mitä olen merkiltä testannut. Suomesta ei Monua saa, mutta verkkokaupoista sitä löytyy. Kyseessä on ihonhoitobrändi, joka ei ole ihan poskettoman kallis, mutta ei ihan halpakaan.

Vaalean helmeilevä lopputulos on kaunis. Pohjustaja antaa kosteutta, heleyttää luonnollisesti ihoa. Valoisuus häivyttää ihon erilaisia epätasaisuuksia ja ehkä aavistuksen ihon epätasaista väriäkin, mutta en koe sitä tämän Monun pohjustajan valtiksi. Enemmänkin kaunis hehku ja kosteuttavuus on se juttu. Kiva pikakaunista!

Suojakerroin ei ole korkea, mutta kuitenkin siinä on sellainen.

Suojakerroin: 15
Hinta: 35,45 € / 50 ml
Saatavuus: ei saatavilla Suomesta. Saatavilla verkkokaupoista, mm. Lookfantastic.fi*

PAULA’S CHOICE RESIST SMOOTHING PRIMER SERUM

Sitten viidentenä, mutta ei vähäisimpänä, Paula’s Choicen pohjustaja. Koostumus on täysin kirkas, mutta siitä huolimatta aurinkosuojakerroin on 30. Paula’s Choice on tunnettu omasta ja vahvasta filosofiastaan. Paula Begoun on kirjoittanut kirjoja, joilla yrittää auttaa ja valistaa kuluttajia kosmetiikan maailmassa. Suorasanainen Paula Begoun on kosmetiikkakriitikko. Hänellä on paljon tietoutta, josta itsekin oman oppini olen ammentanut. Sen verran kriittinen olen itsekin, että tiedän Paula Begounin ja Paula’s Choicen olevan brändejä ja bisnestä. Mutta sillä naisella on niin paljon tiedepohjaista sanomaa, joten on helppo uskoa hänen näkemyksiään. Paula’s Choicen tuotteiden ainesosista ollaan avoimia ja paljon kerrotaan ainesosien funktioista tuotteessa. Paula ja hänen tiiminsä ovat luoneet Beautypedian, josta voi käydä tarkistamassa mitä heidän raati kertoo tuotteesta. Muistutan kuitenkin, että Beautypediakin on ihmisten ylläpitämä, joilla on oma näkemys asioista. Eli ei voi pitää absoluuttisena totuutena, mutta antaa hyvin tietoa ja suuntaa antava.

Smoothing Primer Serum on silikoninen, mutta ei sellainen kuivaksi muuttuva ja hierottaessa murustuva. Iho jää kiiltäväksi, joten annostelussa kannattaa olla tarkkana, ettei käytä liikaa. Muistuttaa jonkun verran Lancômen seerumipohjustajaa, mutta tässä Paula’s Choicen seerumipohjustajassa on tasoittavuuden ja ihonhoidollisten ainesosien lisäksi hyvä suojakerroin auringon UV-säteitä vastaan.

Rasvoittuvalle iholle en suosittelisi, mutta kuivalle ja ikääntyvälle iholle oiva tuote. Myös normaalille ja sekaiholle voin suositella ohuena kerroksena. Tasoittaa kuten yleensäkin tällaiset silikonipohjaiset tasoittavat, mutta tämä ei mattaa ja kuivata, vaan antaa kosteahkon pohjan. Siksi pintakuivallekin iholle hyvä tasoittava pohjustaja, sillä tämä ei saa meikkipohjaa halkeilemaan päivän aikana.

Suojakerroin: 30
Hinta: 35,00-36,45 € / 30 ml (saatavilla myös matkakokoinen)
Saatavuus: Paula’s Choicen oma verkkokauppa, Lookfantastic.fi*

BONUS

RIMMEL FIX & PROTECT MAKEUP PRIMER

Haluan tuoda esiin bonuksen, jota en ole itse testannut, mutta tästä on ollut kehuja. Muutama on minullekin tästä vinkannut kommenteissa. Haluan testata, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia. Rimmeliltä löytyy edullinen pohjustaja, jossa on suojakerroin 25. Koska en ole itse testannut, en väitä, mutta veikkaan tämän olevan nuoremmalle iholle suunnattu. Rimmel on nuorempien naisten brändi, joten siinä ei ole ihonhoidollisia ominaisuuksia, kuten postauksen muutamassa muussa pohjustajassa on. Veikkaan, että tämä saattaa parantaa meikin kestoa. Mutta se selviää testauksen jälkeen. Nyt vaan täytyisi muistaa napata kaupasta, kun eteeni osuu.

Suojakerroin: 25
Hinta: 9,50 € / 30 ml
Saatavuus: tietyt Sokos-tavaratalot ja marketit

Tässä olivat vinkit aurinkosuojakertoimellisista pohjustajista. Jos alle käyttää suojakertoimellisen voiteen, pohjustajan päälle suojakertoimellisen meikkivoiteen, niin kyllähän sillä aika tehokkaasti blokkaa iholle haitallisia UV-säteitä. Kun ennen näitä suojakertoimia ei tuotteissa oikein ollut, on minun ihoni ottanut paljon vaurioita lapsuusiästä aikuisikään asti. Muistatteko VISIA-ihoanalyysin tulokset? Aurinkoallergisena suojaan kyllä itseni ja vietän vähän aikaa auringossa. Siitäkin huolimatta mennyt näkyy ihoanalyysissä. Mutta tulevaan voin vaikuttaa.

Oikein ihanaa sunnuntaita! Jos teillä on vinkkauksia suojakertoimellisista pohjustajista, niin kerro kommenteissa omat vinkkauksesi.

X