Glitz & Glam

5 parasta häihin ja muihin juhliin – ne tärkeimmät mukaan käsilaukkuun

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänäkin kesänä tuhannet hääparit sanovat tahdon tai lupautuvat joillain muilla sanoin toisillensa. Tämä tarkoittaa sitä, että todella moni on saanut kutsun hääjuhliin. Tietysti kesään mahtuu monenlaisia muitakin juhlia, kuten rippijuhlia ja synttäreitä sekä muita merkkipäiviä. Häät ovat vaan yleensä ne juhlat, jotka ovat pitkäkestoisimmat ja usein ne juhlavimmat. Häihin harvoin lähdetään sillä kauhtuneella ja valtavalla käsilaukulla, jonne mahtuu puolet omaisuudesta mukana kulkemaan.

Olin eilen mieheni velipuolen häissä. Koska juhlavammat käsilaukkuni eivät vedä sisäänsä kaikkia mahdollisia meikkejä, niin pakkaan tärkeimmät – ne joita tarvitsen pitkän juhlan aikana. Nämä löytyivät minun käsilaukustani!

Meikkipohjan fiksailuun ja ylläpitoon

Kivipuuteri on se tyypillisin. Luovuin vuosia sitten kivipuuterin käytöstä meikin korjailuun. Sen sijaan tilalle ovat tulleet puuteripaperit ja meikkipuuteri. Miksikö?

Puuteripaperi on siitä hyvä, että voit sillä poistaa ylimääräistä talia iholta. Tali on se, joka saa rasvoittuvaisuuteen taipuvaisen ihon meikkipohjan ”pilaantumaan”. Rasva eli tali olisi hyvä poistaa, eikä vain taputella sen päälle lisää puuteria, joka kerrostuu ja kerrostuu. Pitkä juhla, siihen päälle ehkä kuuma päivä ja vähän stressihikeä. Iltakymmeneltä meikkipohja saattaa olla melkoinen ”kakku” ja iholla tummentuneita kohtia otsalla, nenällä ja leuassa, jotka usein rasvoittuvat eniten. Puuteripaperilla poistat talia ja saat kevyemmän puuterikerroksen iholle. Se on niin hentoinen, että se ei kerry kakkumaiseksi.

Miksi sitten mukaan kannattaa pakata meikkipuuteri? Se ei ole välttämätön, tai voihan meikkipuuterin sijaan pakata cushion-meikkivoiteen. Usein vaan saattaa kyynel tai toinen vierähtää häissä, jonka seurauksena nenäkin alkaa mukavasti valuttamaan. Joudut vähän niistelemään sekä pyyhkimään. Kun herkimmät hetket ovat juhlien vasta alussa, voi illalla olla meikkipohja vähän kulunut nenän seudulta. Meikkipuuteri on näppärä tuote, jolla paikkailla kuluneita kohtia. Vielä parempaa, jos käyttämääsi meikkivoiteeseen löytyy saumattomasti natsaava meikkipuuteri. Itselläni on Estée Lauderin Double Wear -meikkipuuteri samassa sävyssä kuin käyttämäni Double Wear Stay-in-Place -meikkivoide, joka muuten kuuluu kautta aikain parhaimpiin meikkivoiteisiini.

Täältä löydät parhaimmat meikkipuuterit -postauksen ja täältä löydät tarkemman esittelyn Estée Lauderin meikkipuuterista.

Kestävä huulimeikki ja huulimeikin korjailu juhlissa

Valitsitko juhlalookiisi värikkäät huulet? Minä valitsin omaani! Ai, että! Siinä onkin vähän enemmän hommaa, kun olisi ollut haaleassa huulikiillossa. Huulimeikki on usein se, jota eniten joutuu korjailemaan – vai joutuuko sittenkään? Syöminen on ainut, jota mikään huulipuna ei kestä, ei mikään! Joten hääaterian jälkeen, joudut suuntaamaan ”naistenhuoneeseen” ja korjaamaan huulimeikkiäsi.

Tee huulimeikistäsi valmiiksi kestävä ja pakkaa mukaasi tuotteet, joilla korjailet huulimeikkiäsi juhlan aikana. Kun rajaat huulesi rajauskynällä, värittele huulesi kauttaalta kynällä. Tämä luo pohjan huulipunalle. Ja vaikka huulipuna vähän kuluisi pois, on alla vielä rajauskynää. Erityisesti värikkäiden ja tummien huulipunien kanssa kannattaa käyttää tätä kikkaa.

Täältä löydät tutoriaalin kestävään huulimeikkiin.

Pakkaa mukaasi huultenrajauskynä sekä käyttämäsi huulipuna. Ihan paras huultenrajauskynä olisi pehmeä ja sen toisessa päässä on sivellin, jolla voi levittää huulipunan huulille. Huulipunassa parhaimman kestävyyden omaavat mattaisemmat koostumukset. Mitä liukkaampi ja kosteuttavampi, sen heikommin kestävä.

Täältä löydät pari vuotta vanhan postaukseni kestävistä huulipunista. Voisin päivittää tuon listauksen, kun uusia tuttavuuksia on tullut ja osa on jo lopetettu tuosta vanhasta listauksestani. Postauksessani näkyvä MACin huulipuna on kestävä sekä kannattaa katsastaa myös Jeffree Starin nestemäiset huulipunat, jotka esittelin viime vuonna.

Shiseidon Smoothing Lip Pencil -rajauskynä sävyssä RD305 Siren ja MACin Retro Matte Lipstick sävyssä (legenda!) Ruby Woo toimivat saumattomasti yhteen.

Näppärä monitoimituote

Sitten on pakko vinkata monitoimituotteesta, joka kannattaa pakata jokaiseen laukkuun mukaansa. Nudea kajalia voi käyttää hyvin moneen juttuun. Esimerkiksi alaluomen sisärajauksessa se häivyttää silmien punoitusta, kirkastaa katsetta sekä vähän luo illuusiota suuremmasta silmästä. Sillä voi skarpata kulmakarvojen ja siipirajauksien reunoja sekä huulten rajoja. Sillä voi korostaa ja pohjustaa. Jos sävyn kanssa hyvin mätsää, niin sitä voi käyttää hätätapauksessa peitepuikkona.

Lue täältä käyttövinkit sekä parhaimmat nudet kajalit. Nämä kaksi ovat eniten käytetyt kajalit, ja löytyvät 5 parasta -listaltani.

Talvella NYX istuu paremmin, koska on vaaleampi. Nyt kesällä ja päivettyneenä, mukaani kulkee Anastasia Beverly Hillsin nudekajal.

Jos liimasit tekoripsesi…

… ota mukaasi ripsiliima! Moni suosii magneettiripsiä, ripsipidennyksiä tai liimattuja ripsitupsuja. Niiden kanssa ei liimaa mukanaan tarvitse kantaa, mutta jos viimeistelit juhlalookisi perinteisillä, liimattavilla tekoripsillä, pakkaa mukaasi ripsiliima – just in case! Häissä usein tulee vetisteltyä ja jos käy niin, että hiki tai kyynel pääsee liiman alle, niin tekoripsinauha pomppaa pystyyn. Tyypillisimmät paikat ovat sisä- tai ulkonurkka, josta liimaus pettää. Harvoin minulle sitä sattuu, mutta vara ei venettä kaada. Olen joskus joutunut liimaamaan sisänurkkaa uudestaan kiinni.

Monien ripsien mukana tulee liima. Olen aika usein pakannut ripsien mukana tulevan liiman mukaani käsilaukkuun, sillä ne ovat mukavan pieniä, eikä haittaa, vaikka sen kadottaisi illan aikana.

Lisää aurinkosuojaa ja heleyttä kasvoille

Jos kyseessä on erittäin aurinkoinen päivä ja juhlat ovat pääasiassa ulkosalla, niin kannattaa pakata mukaansa Filorgan kasvoille tarkoitettu aurinkosuojasuihke. Se antaa hyvän suojan ja sitä voi lisätä meikin päälle. Erittäin hienojakoinen sumu ei jää pisaroina kasvoille. Minä saan tällä kätevästi lisäsuojaa myös käsivarsille ja dekolteelle, jotta ihottuma ei pääse iskemään. Häät kestävät tunteja, joten jos sen ajan viettää auringossa, niin ainakin tällainen aurinkoallerginen tuntee sen ihossaan.

Unohdin pakata suihkeen Kreetan matkalleni, mutta Turkissa hyödynsin tämän suihkeen. Todella näppärä tuote, kun voin vaivattomasti suihkauttaa kasvoille sekä tarvittaviin paikkoihin vartalolle. On sen verran kallis, että en koko vartaloa tällä suojaisi, mutta juuri hyvä käsilaukussa lisäiltäväksi myös käsivarsille ja dekolteelle.

Suihke kosteuttaa hyaluronihapon avulla ja tekee kauniin heleän pinnan iholle. Jos olet puuteroinut vähän liian reippaasti, saat tällä suihkeella pois liiallisen puuterisuuden. Samalla toki suojakerroin 50 suojaa UV-säteiltä. Pullo on todella kompakti, sillä se on vain 50 ml.

Tässä vinkkini tuotteista, jotka saa mahtumaan mukaansa juhliin ja joilla monesti pärjää. Hiuskiinne on usein aika turha ottaa mukaansa sekä suihkutettavaa dödöä, sillä monesti hääpari tai juhlapaikan pitäjät ovat huolehtineet naisten- ja miestenhuoneisiin yhteiskäyttöön tällaiset tuotteet. Siksi jätän hiuskiinteen kotiin, kun monesti se löytyy naistenhuoneesta. Olen muuten ilokseni huomannut, että monet ravintolat myös panostavat naisten- ja miestenhuoneiden varusteluun. Tai noh, siis miestenhuoneen varustelutasoa en ole itse todennut, mutta ”parempi puoliskoni” on minulle niistä kertonut.

Mitä sinä ehdottomasti pakkaat mukaan juhlalaukkuusi?

Lue myös

X