Glitz & Glam

5 parasta hiuslakkaa kiharretuille hiuksille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää kaupallisia linkkejä

Oikein kivaa sunnuntaita! Minä unohdin sanoa, että tammikuussa palasin takaisin vanhaan postausrytmiin, eli julkaisen postauksen aina sunnuntaista torstaihin klo 7.00. Perjantai ja lauantai ovat postaamattomia päiviä. Joulukuussa 5 parasta -postaussarja oli tauolla. Nyt vuoden vaihduttua, palaa tämä 5 parasta pieneltä tauoltaan. Joka sunnuntai (ellei tule syystä tai toisesta poikkeuksia) julkaisen postauksen viidestä parhaimmasta tuotteesta tai vinkistä. Tämä postaussarja on ilmestynyt lähes joka sunnuntai pian kolmen vuoden ajan.

Nyt vuoden 2018 ensimmäisessä 5 parasta ovat hiuslakat, eli hiuskiinteet kiharretuille hiuksille. Toisille on ihan sama mitä hiuslakkaa käyttää kiharruksille tai kiinni oleviin kampauksiin. Toisille on tärkeintä ainoastaan kova pito. Minä itse taas tykkään suosia erilaisia hiuslakkoja eri tarkoituksiin.

Kun kiharran hiuksiani ja jätän hiukseni auki, tulee hiuslakan olla pitävä, mutta sellainen, ettei hiusosiot liiaksi ”tönkkäänny”. Kamalaa, jos nätit laineet tai kiharat liian kovettavalla hiuslakalla muuttuvat korppanoiksi, liikkumattomiksi ja jäykiksi. Paras hiuslakka kiharretuille hiuksille on pitävä, joustava ja hiukset liikkuvina pitävä.

Ennen kun kerron parhaimmista hiuslakoista kiharretuille hiuksille, kerron vinkit hiuslakan käyttöön.

  • Kun muotoilet kiharoita lämpöraudoilla, suihkauta hiuslakkaa osiolle heti kiharrettuasi sen.
  • Kun olet kihartanut kaikki osiot ja suihkauttanut niille hiuslakkaa, anna kiharoiden jäähtyä kunnolla.
  • Avaa osioita varovasti sormin ja suihkauta välittömästi hiuslakkaa.
  • Jos tuntuu, että haluat vielä varmistaa kiharoiden pysyvyyden, lisää hiuslakkaa. Omaan päähäni suihkin hiuslakkaa niin, että pyörittelen päätäni puolelta toiselle, samalla hiuslakkaa suihkuttaen. Näin hiuslakka leviää paremmin, hius ei liikaa jämähdä paikoilleen, vaan se säilyttää liikkuvuutta. Lopuksi vielä pää alaspäin ja hiuslakan suihkauttelua latvoille ja alaosiin. Kun nostaa pään takaisin ylös, on kiharat kiinnitelty muotoonsa ja samalla tyvikin saanut hieman kohotusta.

Evo Builder’s Paradise Working Spray

Evo ei ole mitenkään äärimmäisen tunnettu brändi Suomessa – ainakaan vielä. Vasta 2-3 vuotta sitten itsekin tähän hiusbrändiin tutustuin. Olen ainakin yhden postauksen verran Evosta kirjoittanut. Vaikka tämä on ”työstölakka”, eli käytetään kampausta rakentaessa, minä ihastuin tähän kiharoiden kiinnitykseen. Työstölakka ei tosiaan saa olla liian kova pidoltaan ja hiuksen tulee olla edelleen muotoiltavissa. Usein työstölakka antaa myös aavistuksen karheutta, joka parantaa hiuksen pysymistä muodossaan. Jos olet käynyt kampaajalla kampauksessa, olet varmasti huomannut, että kampaaja suihkauttaa hiuslakkaa vähän väliä rakentaessaan kampausta hiuksistasi.

Vaikka tämä tosiaan on työstölakka, on Evolla hyvä pitävyys kiharoille. Kiharaosiot ovat joustavat, liikkuvat ja ne ovat ”availtavissa”. Hiuslakka on keveä, mutta pitävä. Tätä hiuslakkaa kerrostetaan, joten tällä tavoin lisäillään pitoa. Pidoltaan hiuslakka on keskivahva, eli ei kuitenkaan aivan keveä. Tuoksu on vähän jännä. Minulle tuoksusta tulee mieleen mummolan työtupa, jossa kesäisin keiteltiin viinimarjamehua useita litroja. Eli Evo ei ole sellainen perinteinen hiuslakan katku, vaan hiuslakaksi aika mieto, mutta tuoksua on äärimmäisen vaikea kuvailla.

Hinta: 25,00-27,00 € / 300 ml
Saatavuus: Bangerhead* ja Evon tuotteita myyvät kampaamot.

Moroccanoil Luminous Hairspray

Tältä merkiltä löytyy kaksi loistavaa hiuslakkaa kiharretuille hiuksille. Tässä postauksessa näkyy nyt tämä ”medium”, mutta voin antaa suosituksen myös ”strongille”. Tässä mediumissa on vain vähän keveämpi pito. Jos haluaa tiukemman pidon, niin sitten strong, jota muuten käytin puolipitkien hiusten kampaustutoriaalissa, jossa mallina oli äitini. Kurkkaa täältä tutoriaali.

Moroccanoilin tuotteissa on aika voimakas tuoksu – niin myös tässä hiuslakassakin. Ihan parasta Moroccanoilin hiuslakoissa on niiden hienojakoinen koostumus, joka on kuiva. Moroccanoil jättää hiukseen jonkun verran karheutta ja on siksi loistava liian liukkaalle hiukselle. Hieman karheuttavan ominaisuutensa vuoksi ihan äärimmäisen hyvä hiuslakka tyven tupeeraukseen! Kuiva, hieman karheuttava ja helposti pois harjattava hiuslakka on ihanteellinen myös tyven tupeerauksen kiinnitykseen. Loistava myös letityksien kiinnitykseen.

Hinta: 27,00 € / 330 ml
Saatavuus: Bangerhead* ja Stockmann sekä Moroccanoilia myyvät kampaamot.

Goldwell Kerasilk Style Fixing Effect Hairspray

Tämä on uusin kokeiluni. Goldwell on minulle äärimmäisen tuttu salonkibrändi. Olen työskennellyt brändin tuotteilla kampaamossa, teatterilla ja kuvauskeikoilla. Olen ollut monissa Goldwellin koulutuksissa ja toiminut brändin konsulenttina Sokoksilla. Mutta kun et vähään aikaan enää tee niitä hommia, putoat muutoksien tuulissa. Goldwell on tehnyt laajaa uudistusta tuotelinjoilleen. Osa vanhoista tutuista on pudonnut pois ja uusia on tullut tilalle. Ennen oli niin helppoa kertoa Goldwellista, kun tiesi ja tunsi sen niin syvällisesti. Vaikka olenkin pudonnut Goldwellin syvällisimmästä tuntemuksesta, minulla on edelleen suuri arvostus ja kiinnostus brändiä kohtaan.

Kerasilk Style on Goldwellin uusi tuotelinja hiusten muotoiluun ja viimeistelyyn. Kerasilk Style käsittää 7 tuotetta silkkimäiseen muotoiluun. Minuahan tietysti innostaa juuri nyt tällaiset tuotelinjat, jotka ovat pitäviä, mutta riittävän sileyttäviä ja kosteuttavia. Koska Fixing Effect -hiuslakka on kiiltoa lisäävä, se ei karhenna hiusta. Siksi se on parempi sellaiselle hiukselle, jossa kihara kestää hyvin, mutta kuivuutensa vuoksi meinaa pörröttyä. Erityisesti kiiltoa lisäävät hiuslakat ovat parhaimpia kuivalle ja herkästi pörröttyvälle hiukselle. Siksi olen nyt ollut tähän mieltynyt. Pito ei ole yhtä pitkäkestoinen kuin hieman karhentavilla hiuslakoilla, mutta kyllä tämäkin pitoa antaa. Tuoksu on aika kiva, eikä mitenkään erityisen voimakas. Minulla ei tämä hiuslakka maistu suussa asti.

Hinta: 28,00 € / 300 ml
Saatavuus: saatavuus netin kautta on vielä heikko. Kerasilk Style tuli myyntiin syksyllä 2017, joten vielä juuri tätä ko. tuotetta ei löydy laajasti. Tätä voi etsiä Sokos- ja Stockmann-tavarataloista ja Goldwellia myyvistä kampaamoista.

Cutrin Chooz Hairspray Super Strong

Tämä Cutrinin hiuslakka oli huhtikuun 2016 Bette Boxissa (silloin vielä LivBox nimeltään). Ihastuin tähän hiuslakkaan silloin. Minulla oli tätä täysikokoinenkin, mutta sekin on loppunut aikoja sitten. Äitini tykästyi tähän myös ja oli ostanut mega-suuren pullon itselleen. Olen lainaillut tätä hiuslakkaa usein äidiltäni, kun olen ollut studiollani kuvaamassa meikkilookejani. On meinaan hyvä pidoltaan. Äitini ei kihartele hiuksiaan, hän käyttää tätä hiuslakkaa auki olevien hiusten ja tyven ryhdistämiseen ja pitoon. Minä taas suosin nimenomaan kiharoiden kiinnitykseen.

Cutrin Chooz Hairspray on super strong pidoltaan. Cutrinin Super Strong -hiuslakassa on kovasta pidostaan huolimatta joustavuutta. Hius on pehmeä ja joustava, mutta silti kiinnittynyt muotoonsa. Mielestäni tämä Cutrinin hiuskiinne on ihanteellinen oikeastaan kaikkeen. Se sopii kiharoiden lisäksi tavalliseen päivittäiseen kiinnittämiseen, kampauksiin sekä tyvellekin ryhtiä ja tukea antamaan. Ei ehkä yhtä kuiva ja hienojakoinen kuin postauksen kolme ensimmäistä hiuslakkaa, mutta hyvä joka tilanteen hiuslakka.

Hinta: 12,00-15,00 € / 300 ml
Saatavuus: Laaja saatavuus! Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Cutrinia myyvät kampaamot sekä monet kampaamotuotteita myyvät verkkokaupat.

LV Hiuskiinne Extra Strong

Sitten haluan valita parhaimpien joukkoon edullisen, mutta silti kiharoille kivasti toimivan LV:n hiuslakan. Aluksi saattaa tuntua, että LV kovettaa hiukset, mutta tuo kovuus pehmenee ja hius onkin liikkuvainen. Saattaa aluksi tuntua, että tämä hiuslakka ei ole kerrostettavissa, että se tekisi kypärän päähän, mutta kun hieman hiusta pöyhii sormin tai päätään ravistaa, huomaa liikkuvuuden palautuvan.

LV:n hiuslakka on hajusteeton ja mielestäni myös hajuton. Jos hiuslakat aiheuttavat herkästi voimakkailla tuoksuillaan ahdistusta, kannattaa kokeilla tällaisia hajusteettomia, jos hiuslakkaa tarvitsee.

Kurkkaa syvällisempi esittelyni täältä löytyvästä postauksesta.

Hinta: 3,00-5,00 € / 250 ml
Saatavuus: Marketit, päivittäistavarakaupat ja tavaratalot

Näillä viidellä suosikillani ei hius tönkkäänny ja muutu koppuraksi kypäräksi päähän, vaan säilyttää joustavuutensa ja liikkuvuutensa. Oli kihara sitten lainetta, löysää tai tiukkaa kiharaa tai sitten puristeltua luonnonkiharaa.

Jos sinulla on suosikkeja ehdotettavaksi kokeiluuni, niin vinkkaa ihmeessä kommentteihin. Kuulisin mielelläni niitä.

Lue myös

X