Glitz & Glam

5 parasta hiusöljyä ja hiusseerumia – uusittu listaus!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein kivaa ja rauhaisaa sunnuntaita! Se on taas viikon viimeinen päivä ja 5 parasta -postauksen aika! Olen aikaisemminkin listannut parhaimpia hiusöljyjä/hiusseerumeja. Näköjään siitäkin on jo 1,5 vuotta aikaa. Jotkut tuon listauksen hiusöljyistä on lopetettu. Olen tässä viimeisen vuoden aikana löytänyt uskomattoman loistavia hiusöljyjä. Joten olen sitä mieltä, että on aika tehdä päivitetty listaus parhaimmista hiusöljyistä.

Hiusöljyistä on nyt talvella erityisesti hyötyä, mutta itse käytän niitä ympäri vuoden. Pääasiassa hiusöljyt ovat pitkähiuksisille suunnattu, mutta toki, joskus voi olla lyhythiuksisellekin niistä hyötyä ja tarpeellisia. Harvoin kuitenkaan. Pitkillekin hiuksille öljy kannattaa levittää latvoille ja sieltä ehkä hieman muualle pituuksiin, jos tarvitsee. Hiusöljyt pehmentävät hiusta, estävät kosteuden haihtumista, rasvahapot parantavat hiuksen tuntumaa ja sähköisyyskin usein helpottaa. Hiusöljyt selvittävät hiuksia, joka taas vähentää hiuksia harjatessa niihin kohdistuvaa mekaanista rasitusta. Mekaaninen rasitus on se, joka meidän pitkähiuksisten hiuksiamme katkoo, jos ne ovat heikkokuntoiset esimerkiksi happivaurioiden vuoksi.

Hiusöljyt eivät ole suoranaisesti öljyä. Ne ovat sekoite erilaisia öljyjä, silikoneja, hiuksia hoitavia ja kosteuttavia ainesosia sekä hajusteita ja mahdollisesti vettä. Joskus minulle on kommenteissa kauhisteltu, kun olen neuvonut käyttämään hiusöljyä ennen hiusten suoristusta raudalla. Hiusöljy ei friteeraa hiuksia suoristusrautaa käyttäessä. Ei siis huolta siitä, koska tuote ei ole paistorasvaa, vaikka hiusöljyksi kutsutaan.

Mikä ero on hiusöljyllä ja hiusseerumilla? Olisin iloinen, jos joku sen minulle kertoisi, jos sellainen oikeasti on johonkin kirjoitettu. Joskus olen lukenut, että seerumi olisi öljyä kevyempi, mutta hiusöljyissä on todella keveitäkin versioita nykyään. Mitä olen INCI-listoja tutkinut, niin valmistaja saattaa nimetä seerumiksi tuotteen, jossa on käytännössä samoja raaka-aineita ja samanlainen koostumus kuin hiusöljyksi nimetyssä tuotteessa. Hiusöljy taisi tulla yleisempään käyttöön vasta tässä 2010-luvulla. Sitä ennen monet valmistajat nimesivät tuotteensa hiusseerumeiksi. Tosin, silloin niissä ei välttämättä ollut öljyjä yhtä paljon kuin nykyään. Tykkään niputtaa hiusöljyn ja hiusseerumin samaan, koska ne käytännössä ovat sama asia.

MOROCCANOIL TREATMENT

Vanha kunnon Moroccanoil. Mietin hetken, että olisiko aika tipauttaa tänä listalta? Mutta ehei! En tipauta legendaa. Hyvin moni varmaan muistaa tämän vuosikymmenen alun, kun kaikki naistenlehdet ja kauneusbloggaajat sekä foorumit kohisi ihmeaineesta, joka oli öljyä. Noh, oikeastaan eihän tässä ollut kyse ihmeaineesta. Se oli vain juuri oikeaan hetkeen osunut tuoteryhmä, oikealla hetkellä, oikealla trendiraaka-aineella sekä oikealla vaikuttajamarkkinoinnilla. Arganöljystä tuli trendiraaka-aine. Aina on joku trendissä, jolloin sitä on vähän jokaisessa tuotteessa. Tai jos sitä on aina ollutkin, niin sitä markkinoidaan näkyvästi sillä raaka-aineella. Nythän hyaluronihappo on se trendiraaka-aine.

Mutta tosiaan, arganöljy on mahtavan brändäyksen tehneen Moroccanoil -brändin pääraaka-aine. Marokosta peräisin oleva arganöljy on kylmäpuristettua. Jokainen Moroccanoilin hiusöljyä haistanut tunnistaa merkin tuotteissa olevan ominaistuoksun. Se on voimakas ja parfyyminen, jotkut sanovat maskuliiniseksi.

Minun kohdallani Moroccanoilin hiusöljy ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. En pitänyt tuoksusta. Lopulta siihen totuin. Hiusöljynä Moroccanoil on loistava. Tätä alkuperäistä saa annostella varovasti hennommille hiuksille. Saatavilla on myös kevyempi Moroccanoil -hiusöljy. Itse pidän enemmän alkuperäisestä, vaikka se on ihanteellisin karheammalla ja paksummalla hiuksella.

Hinta: 13,90-17,90 € / 25 ml, 33,95-49,00 € / 100 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Hajuvesi.fi* sekä Sokos ja Stockmann ja tietyt kampaamot

MAYBEAUTY MOROCCAN MIRACLE HAIR SERUM

MayBeauty ei ehkä ole kaikista tunnetuin brändi, eikä se sillä tavalla ole ”hiusbrändi”. Joka tapauksessa sillä on erinomainen hiusöljy. Tai oikeastaan seerumin tämä valmistaja on päättänyt tuotteen etikettiin painaa. Moroccan Miracle Hair Serum sisältää argan-, manteli-, oliivi- ja pellavansiemenöljyjä. Vaikka merkki ei heti vakuuttaisi, niin ensimmäinen kokeilu vakuuttaa. Tämä hiusöljy oli jo aikaisemmassa listauksessa mukana, ja koska se on edelleen yksi suosikkejani, nostan sen tälle uudellekin listaukselle.

Kellertävä hiusöljy/-seerumi on koostumukseltaan hieman paksumpaa. Tässä tuotteessa on hyvin mieto tuoksu. Tuote on hajustettu, mutta tämä on näistä viidestä hiusöljystä/-seerumista vähiten tuoksuva.

MayBeauty Moroccan Miracle Hair Serum selvittää hiuksia, antaa kiiltoa ja pehmeyttä hiuksille. Huomasin, että öljy sitoo kosteutta hiuksiin, joten kosteus ei karkaa hiuksista niin nopeasti. Hius pysyy useamman päivän kauniisti laskeutuvana ja liikkuvana.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyn öljystä!

Hinta: 29,00 € / 100 ml
Saatavuus: MayBeauty

GOLDWELL DUALSENSES JUST SMOOTH TAMING OIL

Goldwell toi markkinoille hiusöljynsä vuonna 2012. Viime vuonna rakastuin Just Smooth -sarjan karkkimaiseen tuoksuun. Karkki tuoksuu niin hiuksiin jätettävässä hoitoaineessa kuin hiusnaamiossa sekä tässä sileyttävässä ja selvittävässä hiusöljyssä. Nami!

Väriltään Goldwellin karkilta tuoksuva hiusöljy on kirkasta ja koostumus on ohuehkoa. Öljy imeytyy hiuksiin hyvin ja antaa välittömästi hiuksille sileämmän tuntuman. Takkuiset hiukset ovat helpommat selvittää.

Kaikkien silikonien ja hajusteiden lisäksi, on tuotteessa öljyjäkin. Kukui Nut -öljy on Goldwellin Just Smooth -sarjassa käytetty tehoaine. Kukui Nut -öljystä kerrotaan seuraavasti:

Tunnetaan kosteuttavasta tehostaan. Aktiivinen aineosien yhdiste auttaa tasoittamaan hiuksen pintaa ja pehmentää hiusrakennetta. Parantaa hallittavuutta, estää takkuuntumista ja poistaa sähköisyyttä.

Lue täältä aikaisempi esittelyni!

Hinta: 15,00-20,00 € / 100 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Sokos ja Stockmann sekä tietyt kampaamot

KEUNE CARE KERATIN SMOOTH SERUM

Viime kesänä minun hiukseni olivat kaameassa kunnossa. Kesän päätyttyä, niistä lähtikin useita senttejä huonokuntoista hiusta. Selvisin kesän täysin rakenteensa menettäneen latvan kanssa, kun käytin Keune Care Keratin Smooth Serumia. Keune kutsuu tätä seerumuksi, mutta kuten sanoin, se on lähinnä valmistajasta kiinni, minkä nimen tuote purkkinsa kylkeen saa. Tämä Keunen hiustuote sisältää agranöljyä ja keratiinia. Keratiini on varmasti tuttu aines monille. Keratiini vahvistaa hiusta paikkaamalla huokoisen hiuksen ”koloja”. Joskus keratiini voi kovettaa liikaa hiusta, mutta sitä en huomannut tässä Keunen hiusöljyssä/-seerumissa. Hius pysyi ihanan pehmeänä ja joustavana, jopa se rakenteensa menettänyt latva sai pehmeyttä ja latvan liikkuvuus parantui tuotteen avulla.

Keune Care Keratin Smooth Serum on väriltään kirkasta. Tuoksu on hieman parfyyminen, mutta ei mitenkään voimakas, jos vertaa moniin muihin hiusöljyihin. Keveämpi tuoksu. Tätä suosittelen erityisesti hiuksille, jotka ovat käsitellyt ja rakenteensa menettäneet. Mikään hiustuote ei muuta hiusta jälleen käsittelemättömäksi, mutta tämä keratiinia ja arganöljyä sisältävä hiustuote parantaa rakenteensa menettäneen hiuksen tuntumaa. Se näyttää ja tuntuu edes vähän paremmalta.

Hinta: 29,50 € / 25 ml
Saatavuus: Hiustuotteet24h.fi ja tietyt kampaamot

DAVINES OI OIL

Tämä Davinesin hiusöljy on minun uusin tuttavuuteni. Sain sen Elevenin joulukalenterista. Olin aivan innoissani tästä, sillä olen kuullut ylistyä tästä Davinesin öljystä. Sitä kehutaan todella selvittäväksi ja hoitavaksi, mutta silti hiuksia rasvoittamattomaksi. Voin yhtyä ylistäjien kuoroon, sillä Davinessa on kehujensa väärti. Ensin katsoin, että öljy olisi suihkepullossa. Vaikka vähän suihkepullolta näyttääkin, onneksi ei ole suihkemekanismilla. Kyseessä on ihan vain pumppupullo.

Davines OI Oil on väriltään kirkasta. Koostumus on hyvin perinteinen. Ei aivan vesimäinen, mutta silti juokseva. Öljy levittyy hiuksiin kuin unelma ja selvittää hiuksia äärettömän tehokkaasti. Yksi parhaimpia selvittäjiä! Roucou-öljyllä rikastettu OI OIL -hiusöljy tekee hiuksista sileät, pehmeät ja kiiltävät sekä helposti selvitettävät. Öljyn luvataan lyhentävän hiusten kuivumisaikaa. Olen huomannut tämän! Minun hiuslaadussani se tuntuu vähän nopeuttavan hiusten kuivumista.

Valmistaja kertoo öljystä mm. näin: ”OI OIL -öljyn sisältämät öljyt ovat uudenlaisia hengittäviä silikoniöljyjä, jotka luovat suojaavan kalvon hiuksen pintaan estämättä muiden hoitotuotteiden tehokkuutta. Tämä öljyjen yhdistelmä sopii kaikentyyppisille hiuksille, siis sekä karheille, paksuille hiuksille, että myös hennoille ja ohuille.

Tuoksu on ihan hyvä, vaikka vähän voimakas onkin. Jos Moroccanoilin tuoksun voimakkuus on täydet *****, niin Davines OI Oil on ****.

Tätä Davinesin OI Oilia on vähän heikosti Suomessa myynnissä.

Hinta: 18,50-25,00 € / 50 ml ja 39,00 € / 135 ml
Saatavuus: Hajuvesi.fi* ja tietyt hiussalongit ja kampaamoalan verkkokaupat

Tässä ovat 5 parasta hiusöljyä ja hiusseerumia, kummalla nimellä valmistaja on tuotteensa sattunut nimeämään. Kaikkia näitä yhdistää keveys, vaikka ovatkin öljyjä. Tällainen suomalainen hiuslaatu menee helposti lähmäiseksi ja rasvaiseksi liian raskailla öljyillä ja silikonilla kyllästetyllä hiusöljyllä. Tietysti näissäkin annostelu on minun hiuksilleni 1-3 painallusta, ei sen enempää, sillä muuten hius menee jo rasvaisen näköiseksi.

VINKKI! Suosittelen hiusöljyä laitettavan kosteisiin hiuksiin aina suihkun jälkeen. Jos föönaa hiukset, niin vielä parempi. Föönaus saa hiusöljyt tasoittumaan hiukseen kaikista parhaiten. Mutta ei siitä haittaa ole, jos kuiviin hiuksiin hiusöljyn lisää. Olen vain huomannut omista hiuksistani, että öljyt tasoittuvat paremmin hiuksiin, kun ne laittaa kosteisiin ja/tai föönaa hieman.

Käytätkö hiusöljyä?

Lue myös

X