Glitz & Glam

5 parasta hiuspohjaa kuorivaa tuotetta – apuja hiuspohjan ongelmiin

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Miten sinun hiuspohja eli päänahkasi voi? Onko kuivuutta, kutinaa, hilseilyä ja/tai tavallista rasvoittuvampi? Minua on nyt syksystä asti vaivannut hiuspohjan ongelmat, jota hoidan hiuspohjan erikoistuotteilla. Olen välillä ilman, mutta joudun 2-3 viikon jälkeen palaamaan taas hiuspohjaa hoitaviin ja kuoriviin tuotteisiin.

Lue myös: Vinkkejä hiuspohjan kutinaan ja hilseilyyn

Hiuspohja saattaa välillä tarvita kuorintaa. Liikaa kuollutta ihosolukkoa ja talia hiuspohjassa, voi pahimmillaan tukkia hiustuppia ja aiheuttaa tulehduksia. Hiuspohjassa saattaa olla epäpuhtauksia ja hilseilyä. Kutina on inhottavaa. Raapiminen voi rikkoa ihoa ja aiheuttaa tulehduksia. Hiuspohjassa voi olla monenlaisia epätasapainoja. Jotkut hoituvat kotikonstein, jotkut voivat vaatia lääkäriä tai muuta asiantuntijaa avuksi. Esittelen tuotteita, joilla voi kotihoitona hakea apua pienempiin vaivoihin tai ennaltaehkäisevästi hoitaa hiuspohjaa.

KC PROFESSIONAL BACK TO THE ROOTS EXFOLIATING SHAMPOO

Vuosi sitten tammikuussa Bette Boxin pitkäaikaistilaajat saivat kotimaisen KC Professionalin hiuspohjaa kuorivan shampoon. Tämä oli loistava shampoo hiuspohjan kuorintaan. Shampoo kuorii hiuspohjaa hellävaraisesti riisirakeilla ja maitohapolla. Toisin sanoen, shampoo kuorii mekaanisesti että kemiallisesti. Tämä geelimäinen shampoo tuoksuu aika raikkaalle ja siksi se on varmasti monen miehenkin mieleen tuoksunsa puolesta.

Tämä shampoo on minusta ideaali, jos hiuspohja on rasvoittuva. Shampoo on kyllä hellävarainen hiuksille ja hiuspohjalle, mutta en ainakaan itse kokenut sitä kosteuttavana ja hellivänä, mutta todella hyvä kuorimaan kuollutta ihosolukkoa. Shampoo virkistää verenkiertoa hiuspohjassa, raikastaa ja voi siksi joissakin tapauksissa parantaa hiusten kasvua. En siis sano, että hiustenlähtöä poistaa, mutta jos hiuspohja on vaikka paksun kuolleen ihosolukon peitossa, eivät hiuksetkaan välttämättä kasva erityisen hyvin. Kuorinta voi siis auttaa palauttamaan tasapainoa ja sitä kautta palauttaa hiusten kasvun ennalleen.

Hinta: 13,90-14,90 € / 250 ml
Saatavuus: kampaamot, kampaamotuotteita myyvät verkkokaupat sekä Sokos ja Stockmann

BRIOGEO SCALP REVIVEL CHARCOAL + COCONUT OIL MICRO-EXFOLIATING SHAMPOO

Jos hiuspohja tarvitsee shampoon, joka rauhoittaa, kosteuttaa ja kuorii kuollutta ihosolukkoa, tämä on loistava shampoo silloin. Briogeon hiiltä ja kookosöljyä sisältävä shampoo on Alluren Best Of Beauty Award -voittaja vuodelta 2018. Hiiltä, kookosöljyä, pantenolia, piparminttua ja teepuuöljyä sisältävä shampoo on kuoriva, syväpuhdistava sekä kosteuttava. Shampoossa ei ole silikoneja, eikä sulfaatteja. Tuote on 98% luonnollista ainesosista.

Purkkiin pakattu shampoo on koostumukseltaan kuin paksumpaa hiusnaamiota. Tuntuu ehkä vähän hämmentävältä kaivaa purkista shampoota, mutta kyllä tämä hiuksissa tuntuu sitten erilaiselta kuin hiusnaamio. Briogeon kuorivashampoo ei ole kaikista tehokkaimmin vaahtoava, mutta kun se alkaa vaahtoamaan, on vaahto paksun täyteläistä. Sanoisin tätä shampoota mikrokuorinnaksi ja detox-naamioksi hiuksille, joka samalla hoitaa ja kosteuttaa hiuspohjaa. Shampoo viilentää hiuspohjaa, joka yhdessä hiuspohjan hieronnan kanssa aktivoi hiuspohjan mikroverenkiertoa. Hiusten kannattaa olla kunnolla kosteat, kun alkaa hieromaan shampoota hiuspohjaan.

Hinta: 31,95-36,90 € / 236 ml
Saatavuus: nobe beauty*, Cocopanda*, Bangerhead*

SIM SYSTEM 4 OIL CURE HAIR MASK

Mikä olisikaan sellainen postaus, jossa ei olisi System 4 Oil Cure Hair Maskia? Tästä tuotteesta minulla on monen vuoden kokemus. Sain tästä tuotteesta apua raskausaikana inhottavaan rasvahilseeseen, joka hiuspohjaani vaivasi. Salisyylihappoa sisältävä hiuspohjan hoitoaine, kuorii kuolleen ihosolukon. Salisyylihappo on siitä hyvä, että se tunkeutuu talin läpi, joten se myös puhdistaa rasvoittuvaa hiuspohjaa.

Nimi öljyhoito on vähän harhauttava, sillä tuote ei ole öljyinen tai rasvainen. Koostumukseltaan se on valkoista, geelimäistä voidetta, joka ei rasvoita hiuksia, vaikka sisältääkin hiuspohjaa hoitavia öljyjä. Oil Cure Hair Mask on ihanan mentolinen, joka tuo välittömästi helpotusta kutiavalle ja kiristävälle hiuspohjalle. Virkistävä tunne helpottaa oloa, jos hiuspohja tuntuu tukalalta.

Hinta: 8,00-33,90 € / 100-500 ml
Saatavuus: Lyko*, Bangerhead*, Hiusverkko*, monet tavaratalot ja parturi-kampaamot

BIOZELL PROFESSIONAL THERAPEUTIC ÖLJYHOITO

Biozellilta löytyy vastaavanlainen öljyhoito kuin Sim System 4 Oil Cure Hair Mask. Tuotteet ovat käytännössä samanlaisia ja idea samanlainen. Öljyhoito hierotaan hiuspohjaan ja hiuksiin. Mitä pidempään jaksaa antaa vaikuttaa, sen parempi. Mutta ihan se viisi minuuttiakin riittää vaikutusajaksi. Vaikutusajan jälkeen tuote huuhdellaan hiuksista.

Itse olen käyttänyt niin, että hieron öljyhoidot hiuspohjaan ja hiuksiin sitten jonkun muun hoitoaineen. Annan vaikuttaa pestessäni vartalon tai sheivatessasi sääriä. Joskus kiedon pyyhkeen hiuksiini ja menen saunan lämpöön. Lämpö tehostaa vaikutusta.

Postasin panosta tai pihistä postauksen Sim System 4 Oil Cure Hair Maskista ja Biozell Professional Therapeutic Öljyhoidosta. Lue tuo vertailu täältä. Nämä kaksi ovat käytännössä samanlaisia. Molemmat kotimaisia brändejä ja INCI-luettelot lähes identtiset. Tuotteet yhtä toimivia. Eroavuuksia ovat hinta, jälleenmyyntipaikat sekä Biozellissa oleva, voimakkaampi mentolisuus. Tämä Biozellin öljyhoito tuntuu kaikista virkistävimmältä. Se saa hiuspohjan tuntumaan ”palelevalta”. Jos rakastaa voimakasta viileyden tunnetta, niin kaikista parhaiten sen saavuttaa Biozellin öljyhoidolla.

Hinta: 4,95-5,90 € / 200 ml
Saatavuus: tavaratalot ja marketit

WATERCLOUDS RELIEVE OIL CURE HAIRMASK

Sitten vielä kolmas öljyhoito hiuspohjalle. Waterclouds on ruotsalainen hiustuotebrändi. Tilasin tältä samaiselta brändiltä testiini myös hopeashampoon. Siitä kerron joskus toiste. Waterclouds ei ole minulle ennestään tuttu, mutta kovasti olen tätä halunnut kokeilla. Nyt kahta tuotetta testailtuani, voin todeta Watercloudsin todella laadukkaaksi hiusbrändiksi. Kun lukee Watercloudsin esittelyä, on kuin lukisia meidän suomalaisten Cutrinia, Simiä, KC Professional tai jopa markettimerkki Biozellin esittelyä. Waterclouds on erityisesti pohjoismaiselle hiustyypille suunnattu ja hiusammattilaisten kehittämä. Luonnollisia aktiiviaineita hyödynnetään tuotteissa, kuten lakansiemen-, macadamia-, argan- ja manteliöljyjä.

Tämä Watercloudsin öljyhoito ei ole identtinen kotimaisten öljyhoitojen kanssa. Tämä öljyhoito on erityisesti hilseilevälle, punoittavalle ja herkälle hiuspohjalle. Se kosteuttaa ja poistaa hilseilyä. Hieronta tehostaa öljyhoidon tehokkuutta. Tuotetta käytetään samalla tavalla kuin Sim System 4 ja Biozell Therapeutic öljyhoitoja. Nämä kaikki kolme sopivat erityisen hyvin haudehoitoon. Tässä ruotsalaisessa versiossa on vähemmän mentolin tuomaa viilennystä kuin kotimaisissa öljyhoidoissa, eikä siinä ole yhtä voimakkaasti kuorivuutta. Tämä tuote on ehkä paras voimakkaasti kuorivan shampoon parina.

Hinta: 10,95-15,80 € / 250 ml
Saatavuus: Hajuvesi.fi*

Hyvinvoivassa hiuspohjassa kasvavat hyvinvoivat hiukset!

Lue myös nämä:

Vinkkejä hiuspohjan kutinaan ja hilseilyyn

Panosta tai pihistä hiuspohjaasi

Lue myös

X