Glitz & Glam

5 parasta hoitonestettä – kuivan ihon pelastajat!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

5 parasta on palannut joululomaltaan! Tässä vuoden 2019 ensimmäisessä 5 parasta -postauksessa aiheena hoitonesteet.

Vielä muutama vuosi sitten ei pahemmin puhuttu hoitonesteistä tai -vesistä. Muistaakseni vuonna 2014 kirjoitin ensimmäisen kerran hoitovedestä, joka on eri asia kuin kasvovesi. Korealaiset ihonhoitorutiinit ja ihana korealainen kosmetiikka rantautui länsimaihin, joten ei ihme, että hoitonesteet ovat tulleet meidänkin tietoisuuteemme. Länsimaisetkin brändin ovat valmistaneet hoitonesteitä, mutta taisimme tarvita trendin, jossa hoitoneste on hyvin olennainen osa ihon kosteutusta.

Mikä on hoitoneste?

Tämä on kyllä oikea sekalaisuuden viidakko. Itse en ole termien päälle viilaaja, tai ainakaan pahimmasta päästä oleva sellainen. Mutta ymmärrän, jos termistöjä rakastavat ja niitä orjallisesti noudattavat, hämmentyvät hoitovesi-hoitoneste-essence-tehotiiviste-boosteri -viidakosta. Ja sitten, kun vielä jotkut muistuttavat enemmän kasvovettä ja toiset taas seerumia. Koostumuksiakin on erilaisia, vaikka valmistaja nimeää tuotteen essenceksi. Olen huomannut, että nämä ovat myös trendejä ja muoti-ilmiöitä. Aikaisemmin valmistajat käyttivät lähinnä nimitystä lotion. Nykyään hyvin usein vastaavat uutuudet nimetään essencellä. Tällaisen huomion olen tehnyt. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, joten valmistajat nimeävät ”lapsiaan” oman mieltymyksensä mukaan.

Minä itsekin puhun sekaisin. Vielä hetki sitten puhuin pelkästään hoitovedestä, sitten sen lisäksi hoitonesteestä, nyt vaihdan pelkkään hoitonesteeseen. Syy on ihan se, että termistö elää. Minun kannattaa käyttää sitä sanaa, joka alkaa näyttää enemmän esiintyvältä. Nyt näyttää siltä, että puhutaan enemmän hoitonesteestä, vaikka samat tuotteet olivat vielä vähän aikaa sitten monessa paikassa nimellä hoitovesi.

Hoitoneste on tuote, jolla yleensä lisätään ihon kosteutta. Sen tarkoitus on lisäksi valmistella ihoa seuraavien ihonhoitotuotteiden imeytymiseen sekä tasoittumiseen. Hoitoneste tavallaan auttaa sen päälle käytettäviä tuotteita toimimaan paremmin. Hoitonestettä käytetään ilman vanulappua. Tuote painellaan puhtaille kasvoille, ennen seerumia ja kosteusvoidetta.

Jos et ole ennen käyttänyt hoitonestettä, kokeile pian! Erityisesti talvella huomaa sen tuomat edut, kun iho ei olekaan niin pintakuiva ja aina vähän kalsea ja näivettynyt. Jos meikkivoide tai BB-/CC-voide näyttää näin talvella iholla vanhentavalta, kannattaa kokeilla lisätä kosteutusta hoitoveden avulla.

Minun oli aivan pakko rajata jollain tavalla hoitonesteet. Niitä on kuitenkin hyvin erilaisia, joten tässä 5 parasta hoitonestettä -postauksessa ovat parhaimmat hoitonesteet, jotka ovat vähän täyteläisempiä. Pipetillä annosteltavat, jopa seerumimaiset listaan omaansa ja aivan vesimäisen ohuet hoitovedet omassaan. Siksi tässä listauksessa ei ole suosikkejani mm. Lumenelta ja Huxleylta.

Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence

Tätä loistavaa hoitonestettä en ole vielä esitellyt, mutta nostan sen nyt mukaan tähän 5 parasta -listalle. Jos ihosi alkaa olla jo ikääntynyt, tämä on loistava hoitoneste. Kosteuttavuuden lisäksi, Elizabeth Arden Ceramide Youth Restoring Essence ravitsee ihoa niillä ainesosilla, joiden määrä alkaa ikääntyessä hiipua iholtasi.

Koostumus on hieman vettä sakeampaa, mutta hyvin ohutta kuitenkin. Neste imeytyy iholle nopeasti, mutta voin sanoa, että tämä hoitoneste ei vain humpsahda ihoon ja haihdu nopeasti, vaan hoitoneste jättää ihanan kosteuskerroksen iholle. Elizabeth Ardenin hoitonesteen kerrotaan sisältävän 73 mineraalia ja keramideja sekä muita ravinteita ja lipidejä.

Jos ohut koostumus hoitonesteissä on mieleen, mutta harmittaa niiden nopea humpsahdus iholle, suosittelen tätä! Tässä vesipohjaisessa hoitonesteessä potkua. Iho tuntuu todella sileältä ja hyvältä. Valmiilta seerumille ja kosteusvoiteelle tai kasvoöljylle. Ainoastaan tuoksu on hieman kummallinen. Ei todellakaan hajustettu, vaan enemmänkin raaka-aineilta tuoksuva.

Hinta: 43,20-49,90 € / 140 ml
Saatavuus: Eleven*, Bangerhead*, Kicks* sekä Stockmann-tavaratalot ja verkkokauppa

Skin79 AragoSpa Aqua Essence

Vuosi sitten tutustuin aivan mahtavaan, AragoSpa -tuotesarjaan, joka on korealaisen Skin79:n tehokosteuttava tuotesarja. Kuumista lähteistä kosteutensa saavassa AragoSpa -tuotesarjassa on mahtava hoitoneste. Kapselointiteknologiaa hyödyntävä AragoSpa Aqua Essence yhdistää argoniitti-mineraalia sisältävän kuumien lähteiden veden ja kasviperäiset eteeriset öljyt.

Koostumus on aavistuksen geelimäinen neste. Kapselit näkee hoitonesteessä. Painelemalla nesteen kasvoille, kapseleista vapautuvat tehoaineet. Virkistävä ja raikas hoitoneste antaa välittömästi kosteudentunteen kosteusköyhälle iholle. Viikossa huomaa kosteusköyhyyden kadonneen ja iho on niin paljon kimmoisampi ja meikki asettuu kasvoille paremmin. Kosteus on selkeästi pitkäkestoinen!

Täältä voit lukea tarkemmin!

Hinta: 26,50-29,70 € / 50 ml
Saatavuus: Eleven*, Bangerhead*, Lookfantastic*

L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence

Lähdevettä ja hyaluronihappoa sisältävä, hyytelömäinen hoitoneste on tehokas kosteuden buustaaja. L’Occitane on ranskalainen brändi, mutta olen huomannut, että sillä on paljon tuotteita, jotka ovat selkeästi saaneet inspiraationsa aasialaisesta kosmetiikasta. L’Occitanella on mahtava puhdistusöljy ja puhdistusbalmi. Myös vaahtoava puhdistusvoide on su0sikkejani. Eipä siis ihme, että halusin kokeilla merkin hoitonesteenkin.

Koostumus on hieman geelimäinen, mutta kasvoille painellessa muuttuu vesimäiseksi, ja siten tuote imeytyy ihoon nopeasti. Nimensä mukaisesti L’Occitane Aqua Réotier Moisture Prep Essence preppaa ihoa, eli valmistelee sen vastaanottamaan muut ihonhoitotuotteet.

Tämä kosteuttaja on sellainen, että ehdottomasti päälle vielä seerumia, sillä tuote on juuri sitä kosteutta, mutta ei ihan hirveästi muuta. Tuoksu on mieto ja raikas.

Jos haluat lukea lisää ja syvällisemmin tästä hoitonesteestä, kurkkaa tähän postaukseeni!

Hinta: 18,10-21,00 € / 150 ml
Saatavuus: Eleven*, Bangerhead* sekä L’Occitanen omat myymälät ja verkkokauppa.

Origins Three Part Harmony Tri-Phase Essence Lotion

Sitten mielettömän hauska hoitoneste, joka on enemmän kuin vain vettä ja kosteutta. Tämä kolmifaasinen hoitoneste sisältää kolme erilaista hoitonestettä, jotka ravistellaan sekaisin ennen kasvoille viemistä. Värikerrokset ja puinen korkki ovat todella kaunis lisä tässä Originsin hoitonesteessä.

Kun pulloa ravistaa, kolme nestettä sekoittuvat ja hoitoneste muuttuu hennosti persikkaiseksi. Neste imeytyy iholle hyvin, mutta öljyjen vuoksi tuntuukin iholla välittömästi enemmän kuin tavallinen hoitoneste. Tämä jos mikä on laiskemman ihonhoitajan tuote, joka kärsii talvisin kuivasta ihosta. Kosteuttavan veden lisäksi, iho saa suojaavia ja ravitsevia öljyjä. Kosteus ja ihon rasvatasapaino pääsevät paremmin balanssiin. Ihan mahtava tuote talvella omalle iholleni. Kesällä ei niinkään omalle sekaiholle osuva.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyni!

Hinta: 39,00 € / 150 ml
Saatavuus: Kicks* sekä Hehkut (niin kauan, kun Hehkut vielä ovat toiminnassa).

Sensai Cellular Performance Lotion II (Moist)

Legenda on aivan pakko nostaa tähän mukaan. Sensai Cellular Performance Lotion. Sensai Ultimate -sarjasta löytyy vielä parempi hoitoneste, mutta sen hinta on 272,00 € / 125 ml. Ei, minulla ei ole pilkkuvirhettä. Hinta on noin korkea Sensain Ultimate -sarjan hoitonesteellä. Jos Ultimate on Sensain mersu, onneksi Sensailta löytyy myös tällainen ”kansanauto”. Sensai Cellular Performance on inhimillisen hintainen ja siksi minulle sopivampi. Siksi myös parempi tähän suositeltavaksi, kun tätä pystyn itsekin ostamaan, sitä Ultimatea en! Sain joskus vuosia sitten pienen näytteen Ultimaten hoitonestettä. Jos haluat lukea Sensai Ultimatesta, kurkkaa tähän vanhaan postaukseeni!

Sensain ihonhoitotuotteissa käytetään kallisarvoista Koishimaru-silkkiä, jonka ympärille koko brändi ja tuotteiden tehokkuus rakentuu. Sensai on japanilainen brändi, mutta länsimaisille suunnattu. Voin olla väärässäkin, mutta muistelisin joskus jostain kuulleen, että Sensaita ei edes myydä Japanissa.

Vettä hieman paksumpi koostumus, joka imeytyy iholle nopeasti. Hoitoneste painellaan puhtaille kasvoille, jonka jälkeen seerumi ja/tai voide ihotyypin tai tarpeen mukaan valittuna. Minun tapauksessani se olisi myös pankkitilin saldon mukaan, sillä kaikkiin Sensain tuotteisiin ei kyllä saldo riitä. Sensai on legenda. Taisi olla ensimmäinen hoitoneste, josta olen lukenut ja jota olen käyttänyt. Muihin verrattuna, tätä Sensai Cellular Performance Lotion II (Moist) -hoitonestettä ei kulu niin paljon. Vaikka koostumus on vesimäinen, on se uskomattoman tehokas ja täyteläinen.

Hinta: 39,90 € / 60 ml tai 73,00 € / 125 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot sekä verkkokaupat

Hei, vinkkaanpa tässä nyt samalla Sensai Boxista (Bette Box). Näitä on edelleen myynnissä! Jos haluat päästä tutustumaan Sensain ihonhoitotuotteisiin ja -rutiiniin, on Bette Boxilla Sensai Box myynnissä. Nuo matkakokoiset pullot riittävät pitkään ja ovat loistavia reissuun. Ainoastaan tuo todella kallis voide (sininen purkki, 329,55 € / 40 ml 😲) on lopulta jäänyt minulla vähemmälle käytölle. Se unohtui, eikä pieni purkki osunut katsekenttääni.

Täältä voit tilata* Sensai Boxin!

Tai jos haluat lukea lisää, niin kurkkaa vuoden vanha postaukseni, jossa esittelen Sensai Boxia tarkemmin.

MUOKS. Sensai Box on loppuunmyyty!

Muistan, kuinka maailmani muuttui, kun aloin käyttää kosteuttavaa seerumia voiteen alla. Nyt kun sinne ujutin hoitonesteen ennen seerumia, on todella helpompaa vastaanottaa ikääntymisen merkit ja muutenkin ihon ikääntyminen. Olen melkein varma, että talvisin minulla olisi melkoista kamppailua, jos en voiteen/öljyn lisäksi kosteuttaisi ihoa ohuemmilla tuotteilla. Meikki asettuu niin paljon kauniimmin, kun iho ei ole kosteusköyhä. Rasvaa minun ihoni osaa puskea talvellakin, mutta kosteutta se haihduttaa helpommin.

Tässä tosiaan olivat parhaimmat hoitonesteet, jotka ovat paksumpia kuin vesi, mutta eivät niin seerumimaisia, että niillä voisi seerumin korvata. Listaan nuo kaksi toisenlaista hoitonestettä/-vettä joskus toiste.

Käytätkö hoitonestettä? Kerro kommentteihin sinun suosikkisi!

 

Lue myös

X