Glitz & Glam

5 parasta hoitovettä - kosteuttavat hoitovedet/kasvovedet

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Hei vaan! Sunnuntainen 5 parasta on jälleen aiheena, kuten joka sunnuntai on tapana. Pari viikkoa oli aiheena meikkituotteet. Nyt otan listaukseen parhaimmat hoitovedet.

Mitä eroa on hoitovedellä ja hoitonesteellä tai kasvovedellä?

Niillä on eroa ja sitten taas ei. Valmistajat nimeävät ja kääntävät termejä välillä hyvin sekavasti. Siksi itse mietin aina tuotteen funktiota ja käyttötapaa. Nämä kaksi usein paljastavat, että onko kyseessä ihoa puhdistava ja kuoriva vesi, ihoa kosteuttava ja tasapainottava vesi vai onko kyseessä ihoa hoitava ja ihonhoitoa tukeva neste?

Kasvovesi voi olla kuoriva, puhdistava ja mitä kaikkea. Ne ovat meille suomalaisille tuttuja jo vuosien takaa. Tämä selkeää, niitä käytetään vanulapun avulla. Kasvovesi on enemmän puhdistava ja/tai kuoriva, mutta ei välttämättä runsaasti kosteuttava ja suojaava. No entä hoitoveden ja hoitonesteen ero? Nämä kaksi muistuttavat enemmän toisiaan. Ne eivät ole puhdistustuotteita, vaan enemmänkin hoitavia, kosteuttavia ja suojaavia. Usein valmistaja nimeää hoitovedeksi ohuemman koostumuksen, ja hoitonesteeksi geelimäisen ja vähän paksummat nesteet. Mutta enemmänkin käyttöohje paljastaa tuotteen. Vähän hassua viilata näiden termien kanssa, kun valmistajat saattavat nimetä toner -termillä kasvoveden sekä hoitoveden. Nämä ovat vähän hämmentäviä, mutta tuotekuvaus ja käyttötapa yleensä parhaiten paljastaa, että mistä näistä kolmesta on kyse.

Näitä ihoa hoitavia, mutta vailla puhdistavia ainesosia olevia hoitovesiä voidaan käyttää vanulapun avulla tai imeyttämällä nesteen ihoon käsin painelemalla. Suosin tätä tapaa hoitoveden kanssa. Kasvovedet, joissa on esimerkiksi BHA-happoa tai jotain AHA-happoa, tykkään pyyhkiä kasvoille vanulapulla, mutta ihon kosteuspitoisuutta kyllästetään käsin painelemalla.

Näitä parhaimpia hoitonesteitä kaikkia yhdistää se, että ne kosteuttavat ja hoitavat ihoa. Siksi ne sopivat kaikille ihotyypeille, jotka tarvitsevat kosteutta. Näitä voidaan käyttää vanulapun avulla tai painelemalla kasvoille.

SENJA NORDIC NECTAR TONER ESSENCE

Senja on uusi kotimainen luonnonkosmetiikkasarja. Sain syksyllä koko valikoiman testailuuni. Kaikista eniten tältä kotimaiselta uutuudelta ihastuin tähän hoitoveteen. Tämä on ihana! Senja Nordic Nectar -hoitovesi on saanut inspiraationsa korealaisesta kosmetiikasta. Hoitovesi on kotimainen versio korealaisen kosmetiikan hoitovesistä, sillä ainesosat ovat Suomen puhtaasta luonnosta peräisin. Hoitovesi on 100% luonnollista alkuperää.

Koostumus on hyvin vesimäinen, mutta kuitenkin aavistuksen paksumpi kuin aivan ohuin kasvovesi. Syväkosteuttava hoitovesi sisältää koivunmahlaa sekä mustikkaa ja variksenmarjaa, joilla on antioksidanttisia vaikutuksia eli estävät ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. Puolukkaa, nokkosuutetta ja tupasvillaa sisältävä hoitovesi kirkastaa, kosteuttaa sekä rauhoittaa ärtynyttä ihoa.

Senja on äärimmäisen ihana myös silmänympärysiholle. Se on todella hellävarainen. Vaikka ainesosissa lukee luonnollista alkuperää olevat hajusteet, ei hoitovesi tuoksu ollenkaan voimakkaasti. Hyvin keveä tuoksu, joka haihtuu. Pientä pakkauskokoa ei tarvitse säikähtää. Siitä huolimatta, että hoitovesiä tulisi kerrostaa iholle, on Senja Nordic Nectar Toner Essence todella riittoisa.

Senjan ”nektariini” on miellyttävä käyttää. Se imeytyy ihoon helposti ja on kerrostettavissa mielin määrin. Sopii hoitovedeksi kaikille ihotyypeille. Jopa oikein rasvoittuvalle iholle, sillä Senjan hoitovesi on todella vesimäinen kosteuttaja. Riittävän keveä rasvoittuvallekin iholle, joka sekin kosteutta kaipaa.

Hinta: 28,50-29,90 € / 100 ml
Saatavuus: Biodelly*, HouseofOrganic* ja Beautiikki

UNNA NORDIC HAVU BALANCING TONER

Sitten toinen kotimainen, luonnonkosmetiikan uutuus, Unna Nordic. Nämä molemmat, Senja ja Unna, valmistaa suomalainen Naviter Oy. Unna on ammattilaismerkki eli hoitolamerkki. Olin vasta hiljattain ekokosmetologilla kasvohoidossa, jossa minulle käytettiin Unnan tuotteita. Palaan Unna Nordiciin ja kasvohoitoon myöhemmin uudestaan, mutta tähän postaukseen haluan nostaa minua niin ihastuttaneen ja hyväksi havaitun, Havu -hoitoveden.

Havu -hoitovesi on pakattu suihkepulloon. Sitä voi hyvin annostella ensin kädelle ja siitä painella kasvoille, suihkauttaa vanulapuille ja pyyhkiä kasvot tai suihkauttaa suoraan kasvoille. Itse suosin kädelle 2-3 suihkausta ja siitä kasvoille painelua. Suihketta tulee paljon suihkuttamalla, joten kasvoille suoraan suihkaus ei tunnu mieleiseltä tavalta.

Unna Havu -hoitovesi sisältää koivunmahlaa, joka on hoitoveden pohja-aine. Mahla tunnetaan terveysjuomana, mutta sillähän on ulkoisessakin käytössä monia hyötyjä. Kasvovedessä on käytetty myös katajavettä, joka tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa ja estää tulehduksia. Ratamo on monelle varmasti tuttu lapsuudesta – pihaleikeissä sattuneiden haavojen ja nirhaumien päälle painettiin ratamonlehti. Tässä hoitovedessä on käytetty ratamouutetta, joka rauhoittaa ihoa. Tässä hoitovedessä on paljon luonnon omia voima-aineita!

Unnassa tuoksuu metsä! Ihana tuoksu! Todella tulee fiilis Suomen luonnosta ja puhtaista metsistä. Kerrostamalla iholle Unnan hoitovettä, huomaa sen upean täyteläisyyden. Unnan Havu -hoitovesi tulee ravistella aina ennen käyttöä, jotta sen eteeriset öljyt sekoittuvat vesimäisiin raaka-aineisiin. Havussa olevat öljyt huomaa. Koivunmahla kyllästää iholle kosteutta, eteeriset öljyt ravitsevat. Iholle jää hehkuvampi näkö ja iho tuntuu erilaisemmalta kuin pelkästään vesipohjaisella hoitovedellä kosteutettuna. Tuote on kaikille ihotyypeille. Lämmin suositus tällekin uutuudelle!

Hinta: 28,00-29,00 € / 100 ml
Saatavuus: Unnan oma verkkokauppa sekä tietyt ekokauneushoitolat, Kouvolassa esimerkiksi Puro.

LUMENE LÄHDE AQUA LUMENESSENCE BEAUTY LOTION

Jo aikaisemminkin Glitz & Glamissa vilahdellut Lumenen Lähde -hoitovesi kuuluu ehdottomasti 5 parhaan hoitoveden joukkoon. Suomalaista lähdevettä ja hyaluronihappoa sisältävä hoitovesi on virkistävä kokemus.

Lumenen Lähde -hoitovesi on hieman paksumpaa kuin tämän postauksen kaksi aikaisempaa hoitovettä. Oli siinä ja siinä, että laskinko Lumene Lähde -hoitoveden hoitonesteeksi. Päädyin kuitenkin laskemaan sen hoitovedeksi, vaikka tuotteen nimessä essencestä vihjataan. Hoitovedeksi sitä kuitenkin kutsutaan valmistajan eli Lumenen toimesta.

Koska koostumus on vesimäinen, imeytyy tuote helposti iholle. Lumenen Lähde -hoitovesi jättää todella kosteutetun pinnan iholle ja onkin ideaali pintakuivuudesta kärsivälle. Lumene Lähde -hoitovesi jättää iholle sileän, mutta nahkean tuntuman.

Lue täältä aikaisempi postaukseni Lumenen Lähde -hoitovedestä!

Hinta: 9,90-12,90 € / 150 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä kosmetiikkaliikkeet ja niiden verkkokaupat, kuten Kicks* ja Bangerhead*

Saat koodilla Glitz&Glam20 20% alennusta Bangerheadin* normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 30.4.2019 asti.

LUMENE SISU URBAN DEFENSE LUMENESSENCE ANTI-POLLUTION BEAUTY LOTION

Minun on pakko nostaa toinenkin Lumenen hoitovesi. Ei ehkä yhtä kosteuttava ja kosteudesta nahkeaksi jättävä kuin Lähde -sarjan hoitovesi, mutta tässä Sisussakin on jotain. Sisu tuoksuu metsäiselle. Ei yhtä selkeästi kuin Unnan hoitovesi, mutta tuoksuu kuitenkin.

Sisu on tuotelinjana suunnattu suojaamaan ulkoisilta rasitteilta, kuten ilmansaasteilta. Antioksidanttina toimii mm. männynkaarnauute, kosteutta tuovat lähdevesi ja hyaluronihappo. Sisu sopii mahtavasti kaikille ihotyypeille. Muistan, kun joku teistä lukijoista joskus kertoi, että käyttää öisin Lähde -sarjan hoitovettä ja päivällä tätä suojaavaa ja detox-ominaisuuksia omaavaa Sisu -sarjan hoitovettä. Sisu onkin oiva päiväkäyttöön. Se on kosteuttava, mutta jos selkeästi haluat todella nahkeaksi kosteuttavan, suosittelen jonkun muun tämän postauksen hoitoveden. Sisun juttu on mielestäni kosteuttava suojaavuus.

Sisu -hoitovesi on nimeltään, tyyliltään ja tuoksultaan sellainen, että kannattaa kokeilla, jos perheen miespuolisetkin kiinnostuvat kokeilemaan lisäkosteuttajana. Sisu pehmentää ihoa todella hyvin ja on tosiaan sellainen kosteuttaja, joka ei tunnu nahkealta.

Hinta: 19,50-21,50 € / 150 ml
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä kosmetiikkaliikkeet ja niiden verkkokaupat, kuten Bangerhead* ja Eleven*

Saat koodilla Glitz&Glam20 20% alennusta Bangerheadin* normaalihintaisista tuotteista. Koodi on voimassa 30.4.2019 asti.

HUXLEY SECRET OF SAHARA TONER; EXTRACT IT

Huxley on ihastuttava korealainen brändi. Muista maansa brändeistä poiketen, on Huxley hillitty ja vaatimattomampi. Tämän ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä Huxley on todella laadukas ihonhoitomerkki. Huxleyn tuotteissa on käytetty kaktusviikunaöljyä. Kaktusviikuna kasvaa aavikolla, kovissa olosuhteissa. Siksi Huxley on ”Saharan salaisuus” ja merkin slogan on ”Great things never came from comfort zones”.

Huxleyn tuotteissa on kukkaismainen tuoksu. Tuoksu on hypoallerginen, vaikka se vähän voimakkaalta tuntuukin. Minä rakastan Huxleyn tuotteiden tuoksua, joka tuntuu samalta kuin kukkakauppaan astuminen leikkokukkien suloisen tuoksun tuulahtaessa kasvoille. Huxleyn hoitovesi on vesimäinen, joten se imeytyy nopeasti ihoon. Hoitovesi on erityisesti kuivalle ja herkälle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. Myös rasvoittuvalle voin lämpimästi suositella, sillä hoitovesi kosteuttaa ihoa, mutta ei tunnu raskaalta. Näin vesimäisen koostumuksen, pystyy rasvoittuva iho vastaanottamaan.

Huxleyn hoitovesi on pH-arvoltaan hieman happaman puolella. Tämä ominaisuus tasapainottaa puhdistustuotteiden emäksisyyden ja vastaa ihon luontaista pH-arvoa.

Huxley onkin tämän postauksen ainut korealainen hoitovesi. Muut olivatkin kotimaisia, pari jopa luonnonkosmetiikkaa. Huxley on nimetty käännöksissä kasvovedeksi. Korealaisessa ihonhoidossa tämä saattaa vähän ollakin kasvovesi, mutta puhdistavia ominaisuuksia tässä ei ole. Huxley on brändi, joka pyrkii yksinkertaistamaan ihonhoitoa, joka korealaisessa rutiinissa on vähän monivaiheinen meidän suomalaisten mielestä. Huxleyn ideologiassa tämä tuote on samaan aikaan tasapainottava kasvovesi sekä ihoa kosteuttava hoitovesi. Hämmentävää, tiedän! Siksi minun neuvoni on, että älä turhaan tuijota termejä, katso tuotteen tuotekuvaus sekä käyttöohjeet. Ne kertovat enemmän kuin termi.

Hinta: 31,90 € / 120 ml
Saatavuus: Bearel*, Eleven*, nobe*

Valitettavasti juuri nyt Huxleyn hoitovesi on loppunut Bearelin verkkokaupasta*, mutta koodilla MINNA12 saat 12% alennusta normaalihintaisista tuotteista. Alennuskoodi koskee koko valikoimaa ja koodi on voimassa toistaiseksi. Hyödynnä nyt johonkin tarpeelliseen tai laita talteen ja hyödynnä myöhemmin!

Mietin tässä vain, että olisiko tarvetta, että kirjoittaisin ihan oman postauksen näiden mistien, tonerien, lotioneiden ja essencejen sekä boostereiden ja concentratejen viidakosta? Oletteko ihan selvillä vesillä näistä vesistä ja nesteistä, että mitä eroa niissä on?

Lue myös 5 parasta hoitonestettä!

Olethan jo ottanut hoitoveden tai -nesteen osaksi ihonhoitorutiiniasi?

X