Glitz & Glam

5 parasta hyaluronihapposeerumia – kosteusköyhän ihon pelastukset!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä sekä saatuja tuotteita

Mitä parhainta syyskuun sunnuntaita! Tänään esittelen 5 parasta hyaluronihapposeerumia. Aika moni seerumi sisältää hyalyronihappoa, mutta on niitäkin seerumeja, joissa sitä ei ole. Kun kosteusköyhää ihoa haluaa buustata kosteudella, suosittelen siihen ohuen koostumuksen seerumia. Kokemukseni mukaan hyaluronihappo on yksi tehokkaimpia humektantteja ihon kosteustasapainon palautukseen. Hyaluronihappo on nyt yksi trendikkäimpiä kosmetiikan ainesosia. Sitä on ollut jo vuosia ja vuosia ihonhoitotuotteissa, mutta nyt hyaluronihaposta puhutaan ja sitä käytetään enenevissä määrin ihonhoitotuotteissa. Näitä trendikkäitä ainesosia tulee ja menee. Muistatte varmasti arganöljyn trendikkyyden muutaman vuoden takaa? Silloin kaikessa oli arganöljyä ja sillä markkinoitiin tuotetta. Nyt on hyaluronihapon vuoro.

Hyaluronihapolla on ihan mielettömän vahva kyky sitoa kosteutta itseensä. Olen tämän maininnut ennenkin, yksi gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan useita litroja vettä. Olisiko se ollut kuusi vai seitsemän litraa, minkä yksi gramma hyaluronihappoa sitoo itseensä. Huikea määrä siis! Siksi se on niin suosittu raaka-aine kosteuttavissa tuotteissa ja siksi itse sen nimeen vannon. Parhaimmat kokemukset olen saanut silmänympärysihollani, koska se on atooppisuuteen taipuvainen alue kasvoillani. Mutta yhtä lailla koko kasvojen iho on hyötynyt hyaluronihapon tuomista eduista. Iho on kosteutettu ja sitä kautta kirkkaampi ja se ei hilseile. Meikki asettuu kauniimmin, kun iholla on hyvä kosteustasapaino.

Yleisin kosmetiikassa käytetty hyaluronihappo on sodium hyaluronate. Oikeastaan se on hyaluronihapon natriumsuola. Varmasti tuttu kaikille jotka lukevat INCI-listoja. Vähän epätyypillisempi, mutta arvokkaampi ja tehokkaampi hyaluronihappo kosmetiikassa on hyaluronic acid. Hyaluronihappo toimii kuten vesi, mutta sen vaikutus on pitkäaikaisempi. Vesi turvottaa ihoa. Saman efektin tekee hyaluronihappokin. Vaikutus on vain pitkäkestoisempi. Siksi hyaluronihapolla on myös anti-aging -vaikutus.

NIOD MULTI-MOLECULAR HYALURONIC COMPLEX

Tätä mahtavaa kosteutta buustaavaa seerumia en ole esitellyt, vaikka tämä Niodin tiivistetty seerumi vei sydämeni. Vielä pienitippa pohjalla. Seerumi on ollut riittoisa, vaikka saamallani lahjakortilla ostin 15 ml:n pullon. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi riittää varsinkin silloin, jos käytät seerumin alla hoitovettä. Turhaa liikaa kyllästää näin tehokkaasti kosteuttavalla, kun lopputulokseen ei määrä enää tässä tapauksessa vaikuta.

Nämä Niodin vähän tylsiltä näyttävät pullot on pakattu todella hienosti. Laadukas pahvipakkaus avautuu liu’uttamalla. Silmänympärysseerumin esittelinkin 5 parhaan silmänympärysseerumin postauksessa.

Tehoseerumissa on 15 hyaluronihappoyhdistelmää. Se sisältää myös hyaluronic acidia eli sitä vähän harvemmin käytettyä hyaluronihappoa. Koostumus on öljytön sekä silikoniton, vaikka se tuntuu hieman silikoniselta.

Seerumin koostumus on nestemäinen, mutta melko täyteläinen kuitenkin. Seerumi imeytyy iholle helposti, mutta ei ihan humpsahda, kuten oikein vesimäisen ohuet hoitovedet. Iholle jää ihanasti nahkeutta. Todella kevyeltä tuntuva iholla, mutta todella pitkäkestoisesti kosteuttava!

Hinta: 34,20 € / 15 ml ja 49,10 € / 30 ml
Saatavuus: *Eleven, *Lookfantastic, *Lyko, *Bangerhead

ACADEMIE 24H HYDRADERM SERUM

Tämän runsaasti omenavettä sisältävän kosteusseerumin esittelinkin vasta äskettäin. Yleensä seerumien pohja on vettä, mutta tässä seerumissa on poikkeuksellisesti pohjatuotteena omenavesi. Miellyttävä ja raikas omppuseerumi on mieleeni.

Omenaveden lisäksi seerumi sisältää runsaasti humektantteja. Hyaluronihappo on yksi niistä, mutta seerumissa on lukuisia muitakin kosteutta sitovia ainesosia. Academien omenaseerumi antaa pitkäkestoisen kosteutuksen iholle. Ei liian nopeasti iholle humpsahtava, vaan pitkään ihon pinnalle kosteutta lisäävä seerumi. Vihreät kapselit sisältävät hyaluronihappoa, joten ne kannattaa hieroa kunnolla iholle.

Kurkkaa täältä syvällisempi esittelyni tästä omenavettä ja hyaluronihappoa sisältävästä seerumista.

Hinta: 69,94 € / 30 ml
Saatavuus: valtuutetuista kauneushoitoloista sekä maahantuojan verkkokaupasta.

LUMENE VALO GLOW BOOST ESSENCE

Ei tule varmaan kenellekään teille uutisena, että Lumenen hyaluronihappotiiviste löytyy tästä(kin) postauksesta. Vähän ehkä tylsää, mutta jos jättäisin pois, jäisi yksi parhaista pois.

Lumenen Valo Glow Boost Essence on vaihtanut nimeä muistaakseni kolme kertaa. Kolme erilaista pulloa minulla ainakin on, vaikka tämä mahtavuus on ollut vasta about kolme vuotta markkinoilla. Oikeastaan pullo on pysynyt samanlaisena, mutta tekstit ja nimi on hieman vaihdellut. Oikeastihan tämä on ”essence”, joka on oikeastaan hoitovesi, tehohoito tmv. Tuotetta voidaan käyttää hoitoveden tapaan tai seerumina. Loistava tuote tehostamaan kosteutusta, kun käyttää jotain seerumia tämän päälle. Mutta hyaluronitiiviste toimii erinomaisesti myös seerumina.

Lumenen pipettituotteiden pakkaukset ovat laadukkaita! Pipetin reunoille ei jää seerumia, vaan tiiviste pullonkaulassa pyyhkii ylimääräiset pipetistä.

Lumenen ihana hyaluronihappotiiviste sopii myös silmänympärysiholle! Suosittelen kokeilemaan. Lumenen Valo Glow Boost Essence on mitä mainioin monitoimituote kasvoille. Se kosteuttaa ja antaa sitä kautta kirkkaan ja hehkuvan ihon.

Täältä löydät yhden esittelyni tästä mahtavasta tuotteesta. Siihen aikaan tämä ihanuus oli edullisempi.

Hinta: 27,80-29,90 € / 30 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Kicks*, Bangerhead* sekä hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, marketit ja tavaratalot.

Lumenen hyaluronitiiviste on kampanjahintaisena hyvin usein. Kannattaa katsella erityisesti Citymarketin kamppiksia tai tilata tiiviste Kicksistä* tai Bangerheadista*, kun on tällä hetkellä tarjouksessa.

LUMENE LÄHDE ARCTIC DEW QUENCHING AQUA SERUM

Pakko nostaa toinenkin Lumenen hyaluronihappoa sisältävä kosteuttaja. Rakastan Lumenen Glow -sarjan hyaluronitiivistettä sekä tätä vesimäisen raikasta Lähde -sarjan kosteusseerumia.

Arctic Dew -seerumi on vesimäinen ja raikas, mutta sen koostumus on siitä huolimatta hieman paksumpi kuin oranssissa pipettipullossa olevassa Glow Boost Essencessä. En oikein osaa sanoa, että onko näillä kahdella Lumenen tuotteella oikeasti käytännössä eroa. Minun ihoni ei ainakaan huomaa kumpaa niistä käytän. Olen kyllä joskus tehnyt niinkin, että olen levittänyt Glow Boost Essencen ensin ja sen päälle Arctic Dew -seerumin.

Kuten sanoin, näissä kahdessa kosteusseerumissa on paljon samaa. Toki ainesosissa on eroavaisuuksia, mutta käytössä en itse ole huomannut suuria eroja. Molempia olen käyttänyt useamman pullon ja vuorotellen sekä samanaikaisesti. Lähde tuoksuu minusta ihanan vähän, kun taas Valo on voimakkaampi tuoksultaan. Molemmissa on käytetty sodium hyaluronatea, mutta myös molempien INCI-listoista löytyy hydrolyzed hyaluronic acid.

Hinta: 23,50-28,90 € / 30 ml
Saatavuus: eleven.fi*, Kicks*, Bangerhead* sekä hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, marketit ja tavaratalot.

Tätäkin Lumenen seerumia kannattaa tarkkailla tarjouksista. Citymarkeissa on hyviä kamppiksia silloin tällöin. Juuri nyt verkkokaupoissa parhain tarjous on Bangerheadilla*.

MIZON HYALURONIC ACID 100

Sitten viimeisenä korealaisen kosmetiikan mahtavuus! Mizonin hyaluronihapposeerumi on uusin testailuni. Ah, tässä seerumissa on potkua!

Olen lukenut, että seerumi sisältää 50% hyaluronihappoa. Tätä olen pohtinut, että mitä sillä tarkoitetaan? Jos tuotteessa olisi puolet hyaluronihappoa, niin entäs ne muut ainesosat? Vettä, tai veden kaltaista on pakko olla tyyliin 90%, jopa enemmänkin. Eli tulen johtopäätökseen, että on varmaan sattunut käännösvirhe tmv. Löysin englannin kielellä tällaisen tekstin: ”Formulated with 50% Hyaluronic Acid, a powerful ingredient we rely on to keep our skin hydrated from the inside-out.” INCI-luettelossa on sodium hyaluronate heti veden jälkeen seuraavana eli toisena listalla. Hyaluronihappoa on kyllä varmaan paljon, mutta ei kuitenkaan 50 prosenttia.

Mutta käännösvirheistä huolimatta, seerumilla on todella pitkäkestoinen kosteutus. Ihanan täyteläinen koostumus, vaikka seerumi on pipetillä annosteltavaa. Olen käyttänyt seerumia silmänympärysihollekin. Ihanasti kosteuttaa ja sitä kautta oikoo kuivuuden aiheuttamaa kurttuisuutta. Seerumi ei tuoksu oikeastaan miltään, sillä se on hajusteeton.

Tätä seerumia voi käyttää yksinään tai lisätä tippa tai kaksi toiseen seerumiin tai kasvovoiteeseensa. Minä olen niin ”hevijuuseri” näissä kosteustuotteissa, että käytän suoraan iholle. Alla saattaa olla hoitovesi ja seerumin päälle tulee vielä voidekin. Olen ihan rakastunut tähän seerumiin. Minulla on vain vähän paha tapa annostella tätä liikaa, sillä oikeasti tippa tai kaksi riittäisi. Annostelen usein puolikkaan pipetillisen verran ja se on turhan paljon. Minulla on kuitenkin alla hoitovesi, joten en tarvitsisi niin paljon seerumia. Pieni pipetti on vähän sellainen, että sillä herkästi annostelee liikaa. Tarkkuus kannattaa, sillä tuotteet ovat monesti riittoisampia, kun ei turhaan annostele niin paljon.

Hinta: 29,80-35,90 € / 30 ml
Saatavuus: mm. Lyko*, Bangerhead*, Bearel*

Koodilla MINNA12 saat 12% alennusta Bearelista.

Tässä oli hyaluronihappoa sisältäviä suosikkejani. Näissä kaikissa on niin mahtava kosteutus. Kun ennen panostin voiteisiin, nykyään pidän voidetta vähän toisarvoisena. Tärkeimmät ihonhoitotuotteeni ovat hoitovedet ja seerumit. Voiteella tai öljyllä lukitsen sen kosteuden iholle. Vaikka nämä kosteusseerumit antavat pitkäkestoista kosteutusta, kannattaa se kosteus lukita vielä voiteella tai kasvoöljyllä. Kosteus säilyy iholla siten vielä pidempään, eikä haihdu pois. Varsinkin nyt syksyn tultua ja ilmojen viilettyä, kannattaa lukita seerumin tuoma kosteus voiteella. Kesällä tuli mentyä ilman voiteitakin.

Suositko sinäkin hyaluronihappoa sisältäviä seerumeja?

Lue myös

X