Glitz & Glam

5 parasta ihohuokoisia häivyttävää pohjustajaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Dermalogica, Elizabeth Arden ja NYX saatuja

Ihohuokosia on kaikilla, ne kuuluvat luontaisena osana ihoa. Niiden kautta tali kulkeutuu pintaan ja niillä on monia muitakin tärkeitä tehtäviä ihon toiminnan ylläpidossa. Niistä ei voi päästä eroon, eikä siihen pidäkään pyrkiä. Ihohuokosiaan ei käytännössä voi pienentää, vaikka valitettavasti kosmetiikan markkinointiviestintä on opettanut meitä uskomaan niin. Ihohuokosilla ei ole mitään lihaksi, jotka supistaisivat niiden kokoa. Eli käytännössä ei ole mitään pysyvää ratkaisua, jolla ihohuokosistaan pääsisi eroon tai niitä pienentäisi. Valitan. Näin se vain on.

Toisilla ihohuokoset ovat huomaamattomammat kuin toisilla. Usein kuivaihoisilla ihohuokoset ovat pienemmät ja rasvoittuvalla iholla suuremmat. Puhutaan myös laajentuneista ihohuokosista, joka voi johtua eri syistä. Elintavat, ihonhoitorutiinit, talirauhasen liikatoiminta, geeniperimä ja ikääntyminen ovat esimerkkejä syistä, miksi ihohuokoset voivat laajentua.

Ihohuokoset voivat lukemani tiedon mukaan venyä peruuttamattomasti liikatalin kertyessä ihohuokosiin. Tästä syystä ihohuokoset kannattaa pitää puhtaana. Ihonhoito ja elintavat ovat keskiössä. Mutta nyt en tässä postauksessa käsittele laajentuneiden ihohuokosten kohtaloa ihonhoidon näkökulmasta, vaan mennään keinoihin, kun ihohuokosia halutaan meikin avulla häivyttää – jos siis se tuntuu tarpeelliselta.

Ikä, geeniperimä ja liiallinen talintuotanto ovat tehneet minulle laajentuneita ihohuokosia. Olen ihan sinut asian kanssa, en kriiseile asiasta, mutta välillä tykkään tasoittaa niitä pohjustustuotteiden avulla. Olen testaillut vuosien aikana useita ihohuokosia häivyttäviä kasvojen pohjustajia – siitäkin huolimatta, vaikkei tuoteryhmä tunnu kaikista tärkeimmältä tuotteelta. Muistan kyllä kuinka liki 10 vuotta sitten intoilin niistä. Nyt välillä käytän aktiivisesti, välillä menee pitkiä aikoja, kun en edes käytä. Koska juuri nyt olen jälleen siinä vaiheessa, kun tykkään niitä käyttää, halusin listata 5 parasta ihohuokosia häivyttävää pohjustajaa.

Sanoisin, että pohjustajat jakautuvat neljään eri ryhmään:

  1. Pintaa tasoittavat ja ihohuokosia häivyttävät
  2. Kosteuttavat ja tartuntapintaa parantavat sekä heleyttävät
  3. Värivirheitä korjaavat
  4. Rasvoittuvuutta kontrolloivat ja meikkipohjan kestoa parantavat

Sitten on pohjustajia eli primereita, jotka ovat yhdistelmä kaikkia tai joitakin näistä. Ihan se sellainen perinteinen kirkas silikonipohjustaja ei saa minua syttymään. Ne saavat ihon tuntumaan tasaisemmalta sekä ehkä mattaiselta, mutta heikentävät meikkipohjan kestoa ollessaan kummallisena kerroksena ihon pinnalla.

Tämän postauksen pohjustajat ovat 1. ryhmää, mutta joillakin saattaa löytyä jotain muitakin ominaisuuksia. Jos olet kiinnostunut pohjustajista, joiden ensisijainen tarkoitus on kosteuttaa tai korjata värivirheitä, skippaa tämä postaus. Et todennäköisesti koe ihohuokosia tehokkaasti häivyttäviä pohjustajia omiksi tuotteiksesi.

BENEFIT THE POREFESSIONAL FACE PRIMER

Ilolla kerron, että Benefitiä saa nykyään Suomestakin! Olen tästä primerista ja merkin muista tuotteista täpinöinyt lukuisia kertoja vuosien aikana. Harmi vain oli siinä, ettei Benefitiä saanut Suomesta. Benefit tuli Viking Linelle ja Tallinkille sekä Siljalle 1-2 vuotta sitten, mutta aivan hiljattain merkki tuli myös Kicksin verkkokauppaan ja Mall of Triplan myymälään.

Benefit The Porefessional on merkin bestseller-tuote ja tuotesarjan ensimmäinen primeri. Nythän The Porefessional on ihan tuotesarja, josta löytyy useita erilaisia pohjustajia, erilaisilla ominaisuuksilla. Olen käyttänyt vain tätä alkuperäistä, niin en valitettavasti osaa kertoa omakohtaista kokemusta muista. Minua kyllä kiinnostaa kovasti kokeilla jossain vaiheessa muita Porefessional-pohjustajia.

Pohjustajan koostumus on voidemainen ja melko notkea. Porefessionalissa on aavistus sävyä, joka on erinomainen asia ihohuokosien häivyttämisessä. Kokemukseni mukaan sävyllinen pohjustaja häivyttää parhaiten ihohuokosia. Sävyä ei kuitenkaan ole niin paljon, että se muuttaisi ihon sävyä, mutta aavistuksen se tasoittaa sävyeroja.

Benefit The Porefessional tasoittuu iholle huomaamattomaksi, mutta samalla tasoittaa ja pehmentää ihon pintaa sekä häivyttää ihohuokosia. Lopputulos on hieman puuterinen, jonka vuoksi en suosittele tätä pohjustajaa jo selkeästi varttuneemmalle iholle, enkä oikein kuivalle iholle. Tosin, harvoin kuivaihoisilla on selkeästi laajentuneita ihohuokosia. On eri asia henkilökohtaisesti kokea jotain ”liian” suureksi kuin verrokkina todella olisi näin.

Lue vuosia vanha esittelyni ja sen aikaiset kokemukseni täältä!

Hinta: 14,90 € / 7,5 ml, 35,95 € / 22 ml ja 60,75 € / 44 ml
Saatavuus: *Kicks -verkkokauppa ja Mall of Triplan myymälä, laivayhtiöt Viking Line, Tallink ja Silja sekä Ruotsissa Sephora

Kulttituote!

 

NYX PROFESSIONAL PORE FILLER

Tämä on edullinen ja todella hyvin ihohuokosia blurraava eli häivyttävä pohjustaja. NYXin Pore Filler on joidenkin makuun jo liiankin blurraava, olen meinaan niinkin kuullut toisten toteavan. Kuulemma luonnottoman paljon häivyttää ihohuokosia. Itse en kuitenkaan ole kokenut niin, mutta sanon tätä kyllä yhdeksi parhaimmaksi – jos vain jaksaa hieroa paksun koostumuksen ihohuokosiinsa.

Koostumus on tosiaan melkoista jankkia. Paksua ja näyttää rakeiselta, mutta ei itse asiassa ole. Jos vain malttaa hieroa ja pyöritellä NYXin Pore Fillerin ihollensa, se todellakin täyttää ihohuokoset. Kevyesti sävytetty koostumus tasoittaa ihon sävyeroja ja tekee ihohuokosista huomaamattomammat. Sävyä koostumuksessa on kuitenkin niin vähän, ettei se ollenkaan näy kasvoilta.

Pore Filleriä suosittelen nuoremmille. En itsekään ole tätä käyttänyt nyt about neljään vuoteen. Nuorempana käytin ja sopi erinomaisesti minun silloin paljon rasvaisemmalle iholleni. Antoi aavistuksen paremman pitävyyden heikommin kestävien meikkivoiteiden kanssa, mutta ei kaikkien.

NYX Pore Filler tekee vähän sellaisen lopputuloksen kuin kuvissa olisi jokin filtteri päällä. Se kyllä häivyttää, mutta on toki vähän suuritöisempi työstää iholle. Huomautan kuitenkin, että tässä kuvassa olen 31-vuotias. Nyt olen 37-vuotias. Vaikka Pore Filler hyvä onkin, niin ei se ihan näin hurjasti nuorenna. 😀

Täältä voit lukea vanhan postaukseni, jossa esittelen NYXin pohjustajia. Täältä löydät meikkitutoriaalin tuohon yllä olevaan meikkiin.

Hinta: 11,90-16,20 € / 20 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Cocopanda, *Lookfantastic, *Lyko, *Kicks ja Sokos sekä Stockmann

Todella blurraava pohjustaja!

 

KIEHL’S MICRO-BLUR SKIN PERFECTOR

Pari, kolme vuotta sitten ostin kokeiluuni vähän ihonhoidollisemman pohjustajan. Harvemmin nämä oikeasti ihohuokosia häivyttävät pohjustajat ovat myös ihoa hoitavia. Miellän pohjustajat meikkituotteiksi, joilta en oikeastaan ole koskaan osannut kaivata ihonhoidollisia ominaisuuksia. Kosteuttavat pohjustajat ovat sitten erikseen. Niiltä odotankin sellaisia ominaisuuksia, mutta en ihohuokosia häivyttäviltä.

Kiehl’sin pohjustaja on aavistuksen sävyllistä, joka kanssa auttaa tehokkaampaan ihohuokosien häivyttämiseen. Muista ravistaa tuubia aina ennen käyttöä. Huomasin, että aluksi pigmentit olivat vähän epätasaisesti massassa. Siksi sain punaisia viivoja kasvoilleni ensimmäisellä käyttökerralla. Kun ravistin tuubia, sekoittuivat pigmentit, eikä punaisia viivoja syntynyt kasvoille.

Tuotteen idea on häivyttää ihohuokosia välittömästi. Lisäksi Kiehl’s lupailee ihohuokosien pienentymistä pitkällä käytöllä. Tämä on vähän markkinointipuhetta, mutta sillä on sen verran perää tai mahdollisuuksia, koska tuote sisältää Lipo Hydroxy Acidia, joka on yksi tärkeimpiä salisyylihapon ainesosia. Tämä ainesosa kuorii ihoa ja pitää sen tasaisempana sekä puhtaampana. Uskoisin, että pitoisuudet ovat sen verran pienet, että näissä määrissä en usko ihan voimakkaaseen puhdistukseen.

Pidän sitä kuitenkin mahdollisena. Ihon pinta saattaa vähän tasoittua ja ihostaan saattaa saada kirkkaamman, eikä epäpuhtauksia synny tavalliseen tapaan. Ehkä siksi tämä voi olla oiva tuote niille, joille pohjustajat aiheuttavat herkemmin tukkeumia.

Ennen pohjustajaa ihossani näkee pieniä reikiä ja huokoset erottuvat.

Pohjustaja tulee hieroa kunnolla ihoon, jotta tuote ”täyttää” ihohuokoset. Kiehl’s on siitä mahtava, ettei se lähde rullaantumaan. Koostumus on sen verran notkea, että tuotteen levitys tuntuu melko vaivattomalta.

Tuotetta voidaan käyttää päivällä sekä yöllä muiden ihonhoitotuotteiden päällä. Itse olen kuitenkin suosinut vain meikin alle. Yöksi haluan ihan muita tuotteita.

Rakastin tätä pohjustajaa, sillä se tuntui hyvin luonnolliselta ja silti häivytti ihohuokosia. Kiehl’s antaa hyvän pohjan meikkivoiteelle. Läpikuultavammankin meikkivoiteen saa peittävämmäksi tämän pohjustajan avulla. Meikkipohjan kesto parantui selkeästi – jopa kesällä!

En suosittele tätä pohjustajaa kuivaihoisille. Tämä soveltuu paremmin normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Varsinkin epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Täältä voit lukea tuotteen tarkemman esittelyn!

Hinta: 29,00 € / 30 ml
Saatavuus: *Kicks ja Stockmann

Epäpuhtaan ihon pohjustaja!

 

ELIZABETH ARDEN FLAWLESS START INSTANT PERFECTING PRIMER

Elizabeth Ardenin tasoittava ja ihohuokosia häivyttävä pohjustaja oli vuosi sitten käytössäni. Elizabeth Ardenin pohjustaja auttaa ihoa säilyttämään mattaisuutta sekä kosteutta. Se myös häivyttää ihohuokosia ja tasoittaa uurteita.

Tämäkin pohjustaja on aavistuksen sävyllinen. Pigmenttisyyttä ei kuitenkaan ole niin runsaasti, että tuote erottuisi iholta, mutta se kuitenkin tasoittaa sävyeroja.

Koostumus ei ole kuivakka, vaikka se siltä aluksi vaikuttaa. Yllättävää kyllä, tuote hieman lisää kosteuden tuntua kasvoille, mutta ei kuitenkaan saa kasvoja kiiltämään. Ihosta jää mattaisempi. Sanoisin puolimattaiseksi lopputulokseksi.

Tämä pohjustaja ei ole ääripäille soveltuva. Se ei oikein sovellu selkeästi varttuneemmalle iholle, ei kuivalle, eikä rasvoittuvallekaan. Parhaiten tästä pohjustajasta hyötyvät kultaisella keskitiellä olevat, eli normaali- ja sekaihoiset ja aikuiset, mutta ei aivan nuorimmat, eikä ikääntyneet. Osun itse juuri tähän rajaukseen, jonka vuoksi pidän Elizabeth Arden Flawless Start Instant Perfecting -pohjustajasta.

Hiero pohjustaja kunnolla iholle, jotta se tasoittuu ja täyttää kaikki uurteet ja ”kolot”.

Ihosta tulee selkeästi tasaisempi, pehmeämpi ja ihohuokosista tulee vaikeammin havaittavat. Kun päälle vielä levittää meikkivoiteen, ihohuokosia on vaikea havaita. Hyvä tuote myös ilman meikkivoidettakin, sillä käytin pohjustajaa myös niin, että sipaisin pohjustajan päälle sävyllistä puuteria. Iho näytti ja tuntui meikkaamattomalta, mutta kuitenkin vähän tasaisemmalta.

Täältä voit lukea pohjustajan tarkemman esittelyn!

Hinta: 22,50-34,50 € / 30 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Kicks, *Bangerhead, *Lookfantastic ja Stockmann

Tasoittava normaalille ja sekaiholle!

 

DERMALOGICA HYDRA-BLUR PRIMER

Tässä minun uusin suosikkini! Dermalogicalla on todella hyviä pohjustajia. Käytin meikkaajan työssäni vuosia *Dermalogican Skinperfect Primeria. Jos haluaa heleyttävän, niin se! Tämä uusi suosikkini on vähän erilainen. Pudotin tuon heleyttävän Dermalogican primerin pois tästä uusitusta listauksesta, mutta voit lukea siitä vanhemmasta julkaisustani.

Mutta palataanpas takaisin tähän uuteen suosikkiini Dermalogicalta. Hydra-Blur -pohjustaja ei heleytä kasvoja, mutta antaa puolimattaisen lopputuloksen. Siitä huolimatta Hydra-Blur on aavistuksen myös kosteuttava. Siksi se soveltuu aikuisemmallekin iholle, jos halutaan häivyttää laajentuneita ihohuokosia.

Hydra-Blur -pohjustaja sisältää hyaluronihappoa, jonka vuoksi se sitoo kosteutta ihoon. Siksi se soveltuu myös varttuneemmalle iholle. Väriltään pohjustaja on valkoista, joka kuitenkin sulautuu täydellisesti ihoon. Huomaan, että välillä käsiini jää aavistuksen kellertävää väriä pohjustajan pyörittelyn jälkeen. Jotain pigmenttejä siinä kuitenkin on, mutta ne ovat kapseloituja.

Hydra-Blur -pohjustaja todella blurraa ihohuokosia ja tasoittaa uurteita. Se ei tunnu kuivakalta tai puuteriselta, mutta jättää samettisen pinnan ja puolimattaisen lopputuloksen. Kuvissani näyttää kuin kamera ei olisi tarkentanut poskipäiden ihohuokosiin. Niin hyvin ihohuokoset blurraantuvat tällä pohjustajalla!

Esittelin tämän pohjustajan aivan hiljattain uusia ja vanhoja suosikkeja käsittelevässä postauksessa.

Hinta: 47,50-55,00 € / 22 ml
Saatavuus: *Lyko, *Skincity, *Bangerhead, ja *Cocopanda

Kosteuttava aikuisemmallekin iholle!

 

 

Jos häivytät ihohuokosia pohjustajan avulla, mitä suosittelisit muille?

Lue myös

X