Glitz & Glam

5 parasta jalkojen hoitotuotetta – jalat kesäkuntoon näiden avulla!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Havahduin tällä viikolla, että kohta on kesä! Minun jalkani ovat karseassa kunnossa, koska koko syksyn, talven ja kevään aikana en ole tehnyt niille mitään! Kantapäät ovat karheat, jalkoja peittää kerrostunut ja parkkiintunut ihosolukko, joka ei raspaamalla siitä katoa. Kääk, ja kohta pitäisi pystyä kulkemaan sandaaleissa ja paljain jaloin. Asialle on tehtävä jotain, ja pian! Siitä sitten ajatus syntyikin, että listaan 5 parasta jalkojen hoitotuotetta. Näillä saa jalat parempaan kuntoon, jopa kivuliaat halkeamat pois ja vältettyä rakkoja, kun ilman sukkia kenkiä pidetään.

HOLIKA HOLIKA BABY SILKY FOOT ONE SHOT PEELING

Paras kuorinta jaloille on happokuorinta! En koskaan saa säännölliselläkään raspaamisella jaloista yhtä pehmeitä kuin happokuorinnalla. Näitä kutsutaan myös kuorintasukiksi. Näitä on eri valmistajilla, mutta eniten olen käyttänyt tätä Holika Holikan Baby Silky Foot -kuorintaa. Pakkaus on nyt muuttunut, joten siitä ei kannata hämmentyä. Ostin 2017 Black Fridayn aleista useamman pakkauksen näitä Baby Silky Foot -kuorintoja. Viime vuonna taisi tulla myyntiin uudella pakkauksella olevat jalkakuorinnat.

Idea on se, että puhtaat jalat sujautetaan muovisukkiin, joihin kaadetaan kuoriva neste. Annetaan vaikuttaa noin pari tuntia. Jalat huuhdellaa huolellisesti ja sitten vaan jäädään odottamaan. Noin viikon päästä alkaa tapahtua. Kuollut ihosolukko kuoriutuu pois. Se näyttää hurjalta, mutta ei ole ollenkaan kivuliasta, kunhan ei itse mene repimään irtoavaa ihoa.

Lue vanha postaukseni, jossa mukana hurjalta näyttäviä kuvia kuoriutumisvaiheesta.

Holika Holika Baby Silky Foot One Shot Peeling ei ole mikään pikaratkaisu, sillä parin tunnin hauduttelun jälkeen pitää odottaa melkein viikko, että kuoriutuminen alkaa. Kuoriutumisvaihetta minulla usein kestää melkein sen toisen viikon. Nahkaa lähtee jaloista siihen tahtiin, että nukunkin sukat jalassa, jotta sänky ei olisi täynnä palasia kuoriutuvasta ihosta. Ällöä ja hidasta, mutta niin tehokas ja loppujen lopuksi helppo. Viime kesänä minulta jäi kuorinta tekemättä, kun oli niin kiireinen kesä. Varmasti lähtee melkoiset kuoret jaloista, kun nyt sukat sujautan jalkoihini.

Hinta: 9,95-11,80 € / pakkaus
Saatavuus: *Bearel, *Eleven, ja *Beauty Bay

Nappaa Glitz & Glamin lukijoiden alekoodi talteen, sillä koodilla MINNA12 saa 12% alennusta normaalihintaisista tuotteista *Bearelin verkkokaupasta. Koodi on voimassa toistaiseksi.

COMPEED jalkavoide kantapäiden halkeamille

Jos tarvitset yhden yön taikoja tai sinua vaivaa kantapäiden halkeamat, on tämä Compeedin yövoide jaloille ihan paras! En liioittele, kun sanon, että yhdessä yössä saa pehmeämmät ja paremmalta näyttävät jalat. Halkeamien kipu vähän helpottaa. Tietenkin viikon tehokuuri antaa paremman tuloksen ja säännöllinen hoito parhaimman, mutta tämä tuote tekee taikoja jo yhdessä yössä.

Maitohapoilla ihoa kuoriva jalkavoide sopii kyllä päiväkäyttöönkin, vaikka sitä jalkojen yövoiteeksi kutsutaan. Kun maitohappo (AHA-happo) kuorii kuollutta ihosolukkoa, urea pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Tämä jalkavoide kaunistaa oikeasti varpaankynnetkin.

Valkoinen, jalkavoiteeksi ohut koostumus imeytyy hyvin jalkoihin. Aina pitkän hoitamattomuuden jälkeen, kun jaloilleni tätä levitän, humpsahtaa voide jalkoihin tuosta vain. Kun on muutamana iltana jaksanut ”rasvata” jalat, ei voidetta enää kulu yhtä paljon, eikä jalat ole kuin pesusienet. Ohuempi koostumus ei jää pelkästään pintaan rasvaksi, vaan imeytyy jalkojen ihoon, vaikka niissä olisikin parkkiintunutta ihosolukkoa.

Täältä voit lukea syvällisemmän esittelyni tuotteesta! Olen tätä Compeedin jalkavoidetta suitsuttanut ennenkin.

Hinta: 6,49-9,83 € / 75 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkoapteekit, kuten *Apomera ja *Apteekkituotteet.fi

LOUIS WIDMER CARBAMID FORTE 18% UREA

Tuote saatu PR-näytteenä

Tässä postauksen vanhin tuttavuus minulle. Tätä Louis Widmerin jalkavoidetta olen kokeillut jo lapsena. Äitini osti apteekista tätä kantapäidensä hoitoon. Voide oli kallista, mutta sain välillä kokeilla sitä. Kun onhan se nyt lapsen mielestä siistiä käyttää äidin jalkavoidetta, joka on erikoisempaa kuin ne muut. Kuten jo tuotteen nimestäkin voi havainnoida, on tämän jalkavoiteen tehoaineet ovat karbamidi ja urea.

Jalkavoide sisältää karbamidia, joka pehmentää parkkiintunutta ihoa. Voide myös ehkäisee kovettumien ja känsien muodostumista. Glykolihappo (AHA-happo) poistaa kuollutta ihosolukkoa. Urea kosteuttaa tehokkaasti ja monet muut jalkavoiteen tehoaineet hoitavat jalkojen ihoa. Todella hoitava jalkavoide. Mentoli ja hopeamolekyylit ovat kevyesti antiseptisia. Mentoli lisäksi virkistää jalkoja.

Kevyt, vähän geelimäinen koostumus tuntuu ”laimealta”, jos on tottunut jankkiin jalkavoiteeseen. Älä kuitenkaan anna ohuen ja helposti imeytyvän koostumuksen hämätä, sillä tämäkin jalkavoide on huipputehokas.

Muistelisin, että voide oli 90-luvulla alumiinisessa tuubissa. Nykyään saatavilla muovituubissa. Lämmin suositus tälle jalkavoiteelle! Varmaan monelle teille tuttu, kun jo niin kauan ollut markkinoilla.

Hinta: 17,50 € / 50 ml
Saatavuus: apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten *Apteekkituotteet.fi

ORIFLAME FEET UP ADVANCED SALVATION

Tuote saatu PR-näytteenä

Jos haluaa kovettumille ja känsille tehoaineen, niin Oriflamelta löytyy jalkaseerumi, joka kuorii kovettumia ja känsiä. Tuote on hyvä lisä muiden esittelemieni tuotteiden lisäksi hankalien kovettumien ja känsien hoitoon. Jalkavoiteetkin niitä hoitaa ja kuorii sekä jalkakuorinta, mutta seerumin säännöllinen käyttö parantaa tulosta entisestään.

Kirkas seerumi on helppo levittää kovettumille ja känsille. Koostumus on seerumimainen, joka imeytyy melko hyvin. Salisyylihappo (BHA-happo) toimii jalkaseerumissa kuorivana ainesosana. Salisyylihappo on tunnettu syväpuhdistavuudestaan ja kyvystään läpäistä talia ja rasvaa. Muita tehoaineita ovat kupari, sinkki, magnesium ja rauta. Nämä muodostavat mineraaliyhdisteen, joka hoitaa jalkojen ihoa eri tavoin. Kosteuttavina ainesosina toimivat glyseroli, betaiini ja propyleeniglykoli.

Jalkaseerumi on mukavan virkistävä jaloille ja hyvä lisä tehostamaan kuorintaa hankalimmissa kohdissa, jotka eivät meinaa lähteä edes kuorivilla sukilla.

Hinta: 9,00 € / 30 ml
Saatavuus: Oriflame

COMPEED rakonestopuikko

Sitten viimeisenä haluan vinkata tuotteesta, joka ainakin minulla on ollut pelastus kesäisin lomareissuilla. Kesällä ei kaikkiin kenkiin voi sukkia laittaa ja reissussa tulee käveltyä paljon. Tai ainakin kaupunkilomilla, ei ehkä niinkään rantalomilla. Hyvätkin kengät saattavat aiheuttaa hiertymiä, kun koko päivän ilman sukkia kengissä tallailee pitkin kaupungin katuja. Välttääkseni rakot, olen käyttänyt Compeedin rakonestopuikkoa. Mutta valitettavasti ne Compeedin rakkolaastaritkin ovat tulleet tutuiksi. Ne ovat kyllä parhaimpia rakkolaastareitakin.

En löytänyt enää vanhaa puikkoa, joten otin tämän uuden kuviin. Se vanha ei olisi ollut ihan kuvauskelpoinenkaan, kun on kassien pohjilla pyörinyt. Varmaan löytyy jonkun käsilaukkuni pikkutaskusta joku päivä.

Rakonestopuikko sivellään iholle kohtiin, joihin helposti hiertymät syntyvät. Minulla ne ovat yleensä akillesjänteen alue sekä pikkuvarvas. Puikko on kuin huulivoide. Idea on siinä, että puikko tekee iholle suojan ja poistaa kitkan. Siten ei pääse syntymään rakkoa, joka johtuu pitkään jatkuvasta kitkasta iholla.

Kätevä tuote käsilaukkuun! Eihän tämäkään luultavasti oikein pahasti hiertävissä kengissä apua anna. Mutta toimii tosiaan tapauksissa, jos mukavissa kengissä joutuu todella paljon kävelemään ilman sukkia.

Hinta: 8,08 € / puikko
Saatavuus: apteekit ja apteekkiverkkokaupat, kuten *Apteekkituotteet.fi

Tässä ehdottomasti parhaimmat jalkojen hoitotuotteet, joita tähän mennessä olen kokeillut. Näillä saa nätit ja pehmeät jalat sekä estettyä rakkojen syntymistä.

Oletko muuten käynyt osallistumassa arvontaan? Minulla on pitkästä aikaa arvonta. Palkintona on haluamansa lehden vuosikerta. Tässä linkki postaukseen!

Oikein ihanaa äitienpäivää kaikille teille!

Lue myös

X