Glitz & Glam

5 parasta juttua minun kesässäni 2018

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Minulla on mahtava kesä, vaikka tämä on vasta aluillaan. Kaikkea kivaa on jo ollut ja tulee olemaan. En muista, että vuosiin olisi ollut näin tapahtumarikasta kesää. Lisäksi ihanat säät ovat hellineet. Siksi halusin tälle sunnuntaille tehdä lifestyle-tyylisen 5 parasta -postauksen. Usein huomaan syksyn tultua, että menipä se kesä taas nopeasti. Oikein mitään en tehnyt kesän aikana, paitsi ehkä töitä ja joku pieni reissu, usein kaksi pientä reissua. Tänä kesänä on paljon kaikkea mahtavaa.

5 parasta juttua minun kesässäni 2018 ovat…

TYÖ

Sain kesäksi todella kivan kesätyön, jossa suoritan syventävän harjoitteluni. Pääsin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle myynnin ja markkinoinnin harjoittelijaksi. Minulla on muutamia projekteja, joita teen. Alkukesän tehtäviksi on kuulunut tutkimuksen teko, joka pian pääsee analysointivaiheeseen. Oli mainoskuvauspäivän koordinointia, olen ollut mukana koulutustekstien sisällössä ja loppukesän työskentelen CRM:n parissa sekä kehitän kolmen koulutuksen yhteistä blogia. Lisäksi olen nyt jo mukana työryhmässä, joka toteuttaa kansainvälisen GEW-viikon XAMK:n kampuksilla. Oma painotukseni menee myynnin ja rekrytoinnin päivään Kouvolassa.

Minulla on ihan mielettömän kivoja työkavereita, jotka ovat minun opettajiani koulussa. On ollut niin hauska päästä näkemään sitä puolta heidän työstään, joka ei meille opiskelijoille näy. Olen niin kiitollinen siitä miten minut on otettu mukaan moneen juttuun. Saan vastuullisia ja oikeasti vaikeita töitä. Välillä on meinannut epätoivo iskeä, mutta juuri tällainen opettaa.

© Kuva: Antti Kastén

Sen lisäksi että olen kesätöissä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, aloittelen alkavassa yhtiössä Inbound Marketing Specialistina. Strix Marketingin kick-offit olivat viikko sitten Savonlinnassa. En tuntenut ennestään ketään muuta kuin toimitusjohtajan, joka minut töihin Strix Marketingiin kutsui. Jännitti, mutta samaan aikaan olin todella odottavainen. Oli mielenkiintoista päästä tutustumaan muuhun tiimiin.

© Kuva: Antti Kastén

Minulla oli todella kiva viikonloppu. En tuntenut ihmisiä ennestään, mutta muutaman tunnin yhdessäolon jälkeen oli sellainen tunne kuin olisin tuntenut heidät jo pidempään. Huumori ja jutut sen verran samanhenkisiä, että ihan kuin olisimme jo jokusen vuoden olleet tiimi. Keskellä ylhäällä Strixin osakas ja toimitusjohtaja, alhaalla oikealla Strixin laatupäällikkö. Me muut olemme sisällöntuottajia. Kameran takana toinen osakas ja hallituksen puheenjohtaja. Tämä on mahtava juttu minulle. Pian valmistun tradenomiksi, mutta olen nyt opiskelujen aikana päässyt alan töihin. Jokainen tietää sen jännityksen siitä että saakohan töitä, pääseekö alan töihin?

Kuka huomasi photobombaajan kuvassa?

YSTÄVÄN HÄÄT JA POLTTARIT

Lapsuuden ystäväni menee naimisiin tänä kesänä. Pääsen ensimmäistä kertaa kaasoksi. Whiiii!!! Polttarit meillä jo oli, mutta häitä juhlitaan heinäkuussa. Olemme olleet ystäviä vaivaiset 28 vuotta. Sinällään jännä juttu, kun emmehän me ole niin ”vanhoja”. Eikös me olla edelleen max 20-vuotiaita? Me olimme muksuina paita ja peppu. Olimme Minna ja Miia. Aikuisena elämäntilanteemme ovat kulkeneet vähän eri rytmeissä, mutta välillä on ollut tilanteita, että olemme olleet samanlaisissa tilanteissa. On kiirettä, opiskelua jne. Yksi asia on kaikesta huolimatta aina ollut pysyvää, juttu jatkuu siitä mihin se edellisellä kerralla jäi. Olen niin onnellinen ystäväni puolesta! Häät ovat ihania juhlia.

NELIKYMPPISET ORILAMMEN MAJALLA

Synttärit ovat kanssa kivoja juhlia. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna oli meidän naapurin/ystävän nelikymppiset. Niitä juhlittiin Hillosensalmella, Orilammen majalla. Oli upea päivä. Aurinko paistoi, oli lämmin, oli kesä!

Synttärien kohokohta oli yksityisristeily Repoveden huikeissa maisemissa. Yleensä olen kulkenut tuolla riippusillalla. Nyt menin sen ali. Repovedellä on niin upeat maisemat. Viime kesänä kävimme perheen kanssa kävelemässä siellä. Yöllä kävin savusaunassa ja yöuinnilla. Oli kyllä mahtava kokemus.

Oli muuten hauska juttu, kun Instagramissa selvisi, että yksi Instassa seuraava oli myös Orilammen majalla.

5. HÄÄPÄIVÄ JA 20 VUOTTA YHDESSÄ

© Kuva: Sofia Virtanen

Viime perjantaina oli mieheni ja minun 5. hääpäivä. Tein miehelleni pienen yllätyksen. Perjantaina vain ilmoitin, että meillä on menoa. Lapset lähtee hoitoon ja meille on jotain kivaa tiedossa. Lähdimme kaksistaan yöksi hotelliin. Pois kodin sotkuista, ruoanlaittostresseistä ja sun muusta. Kurvasimme Kouvolan Vaakunaan, josta olin varannut vähän paremman huoneen ja shampanjaa meille. Otimme lasilliset shampanjaa ja suuntasimme ElämysBunkkerille Room Escapeen. Oli hauskaa olla oman rakkaan kanssa pakohuoneessa ja yrittää ratkoa tehtäviä. Toimimme hyvin tiiminä. Lopulta kävi niin, että meiltä loppui aika noin 30 sekuntia liian aikaisin. Ratkaisimme viimeisen tehtävän, mutta lukon numerokoodia emme kokonaan ehtineet laittaa. Se jäi puolesta minuutista! Argh! Ilta sitten vietettiin ravintolassa syöden hyvin.

Me kyllä niin tarvitsimme sitä hetkeä meille. Minä olen paahtanut opintojen ja töideni parissa, että pitääkseen parisuhdetta yllä, on päästävä irti arjesta. Ei mitään muuta kuin toisemme ja aikaa toisillemme.

Siitä päästäänkin aasinsiltana meidän 20-vuotispäivään. Heinäkuussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä kun aloimme seurustella. Tuohon 20 vuoteen mahtuu paljon! Niin iloa kuin surua, niin onnistumista kuin epäonnistumista. Siihen aikaan mahtuu kasvua, ymmärrystä, oppimista ja monet riidat. Yksi avioerokin yhdessä koettu, mutta kahdet häät. Yksi asia on säilynyt. Kaikista vaikeuksista huolimatta, rakkaus on säilynyt. Enää ei ole sitä kutkuttavaa rakastumisen tunnetta. Nyt on jotain syvempää ja vahvempaa. On rakkaus ja arvostus. On luotto siihen, että tuo toinen hyväksyy minut tällaisena kuin olen. Niin hyvinä kuin pahoinakin päivinä.

Edelleen hieman kyseenalaistan vuosien määrää. Miten meillä voi olla näin paljon yhdessäolovuosia, kun mehän ollaan vielä nuoria?

RANTALOMA TURKKIIN

Vuosi sitten suunnittelimme, että tänä keväänä lähtisimme mieheni kanssa Italiaan. Talvella sitten totesimme sen mahdottomaksi, ja siirsimme lähtöä vuodelle 2019. Meidän ei pitänyt tänä kesänä lähteä minnekään, kun minä olin koulussa huhtikuun loppuun ja aloitin kesätyöt heti toukokuusta. Mieheni kesäloma alkoi toukokuussa, ja omani on vasta elokuussa. Lapset palaavat kouluun elokuun alussa.

Eräs ilta sitten mietimme, että jos sitten kuitenkin tehtäisiin pieni reissu – koko perheen kesken. Lopulta se sitten menikin niin, että lähdemme rantalomalle. Meidän kaikkien ensimmäinen rantaloma. Mies sai parilla vapaalla järjestettyä pitkän vapaan, lapsille anottiin vapaat koulusta ja eskarista. Turkin Side oli sitten lopulta kohteemme. Siinä sattui hyvä hotelli kohtuullisella hinnalla, lentopäivät ja kaikki muu. Lisäksi kaikki halusimme maahan, jossa on palmupuita. Haluamme nähdä niitä!

Miksi nyt rantaloma? Minun ajatus on, että menen viikoksi jonnekin perheeni kanssa, enkä tee mitään! Otan mukaani äitienpäivälahjaksi saamani kirjan. En ota mitään tavoitetta tai pakkoa lukea. Otan kirjan mukaani, koska siellä ehdin lukemaan sen. Elämäni on nyt ollut aika rankkaa positiivisella tavalla. On paljon kivaa ja mielekästä, mutta kyllähän sekin pidemmän päälle väsyttää. Siksi rantaloman odottelu tuntuu niin kutkuttavalta. Menen lataamaan itseni täyteen energiaa, nollaan pääkoppani ja nautin altaan reunalla lorvailusta. Syksyllä alkaa opinnäytetyö, yksi projekti sekä Strixin hommat käynnistyvät kunnolla. Löhöloma on varmasti aika paikallaan ennen sitä.

© Kuva: Sofia Virtanen

Pitkästä aikaa minulla on kesä, jossa on kaikkea! On työtä ja uralla etenemistä, on juhlia, on rantaloma. Olen tavannut ystäviäni, olen tutustunut uusiin ihmisiin. Perheen kanssa vietettyä aikaa sekä miehen kanssa kahdestaankin ollaan päästy olemaan. Kuva on otettu eilen Kotkan Varissaaresta, jossa kävimme ystäväperheen kanssa. Ihan tällaiset päivän reissut ystävien kanssa ihan lähelle ovat kanssa tosi kivoja. Perjantaina olimme miehen kanssa turisteja Kouvolassa, kun kotipaikkakunnalla hotellissa yövyttiin. Lauantaina sitten Kotkassa lasten kanssa. Tässä kesässä on lähiseutumatkailua sekä kaueammas matkustamista. Onhan tämä vähän rankkaakin ollut, kun neljä viikonloppua putkeen on ollut ohjelmaa. Viikolla kokopäivätyö ja blogi, viikonloput juhlimassa. Ensi viikonloppuna onkin juhannus, joka sitten taas menee appivanhempien mökillä. Tosin vain yksi yö. Haluan olla omassa sängyssä, omassa kodissa kaksi muuta päivää. Niin paljon on ollut ohjelmaa, että nyt tarvitsen ihan vapaapäiviä.

Minkälainen kesä sinulla on ollut tai tulee olemaan? Löytyykö sinun kesästä 5 parasta juttua?

X