Glitz & Glam

5 parasta käsisaippuaa – kädet puhtaiksi ja tuoksuviksi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Mukavaa sunnuntaita kaikille! Miten teidän viikkonne on mennyt? Minun viikkoni on mennyt ihan hyvin olosuhteisiin nähden. Lapset opiskelevat kotona, minä teen töitä pelkästään kotona ja mies vielä käy töissä muualla, mutta aika linnoittautunutta elämää vietämme. Torstaina kävin kaupungilla, kun kävin viisaudenhampaan poistossa ja sen jälkeen apteekista hakemassa antibioottikuurini ja särkylääkkeeni sekä suuhuuhteen. Nyt olenkin melkoinen näky, kun poski on aivan turvoksissa. Näytän aivan hamsterilta! Jos jotain hyvää pitää hakea tästäkin tilanteesta, niin hyvä, että viisaudenhampaan poisto osui tälle ajankohdalle, kun kotona saa pysytellä.

On vähän hassua, että käsisaippuan myynti on nyt kasvanut. Joko ihmiset pelkäävät käsisaippuan loppumista, tai sitten käsiä ei ole aikaisemmin pesty saippualla. Meillä käsisaippuaa on löytynyt kaikilta vesipisteiltä – aina. Käsisaippuaa on vessassa, keittiössä ja kodinhoitohuoneessa sekä saippuaa löytyy tietysti myös pesuhuoneesta. Koska olen työskennellyt ravintola-alalla ja kauneusalalla, käsihygieniasta huolehtiminen on selkärangassani. Käsiä pestään kotonakin ollessa useita kertoja päivässä.

Mutta hyvä, että käsien puhtauteen havahtuvat nyt hekin, joille se ei ole aikaisemmin ollut niin tuttu asia. Jotain hyvääkin tästä on seurannut. Toivottavasti käsihygienian taso jatkossakin tulee pysymään korkealla. Koska käsien pesu on niin ajankohtainen aihe, niin ajattelin listailla kivoja käsisaippuoita. Jätän nyt kaikki 5-10 litran kanisterit pois tältä listaukselta. Ajatuksena on listailla jotain muuta kuin Tokmannien ja yms. säästötöniköitä. Jokainen tietää mistä niitä löytää ja miten saa halvinta saippuaa. Mutta listallani on myös mukavan edullisia vaihtoehtoja ylellisten käsisaippuoiden rinnalla.

MOLTON BROWN HAND WASH

Molton Brown on minusta yksi parhaimpia käsi- ja vartalosaippuoita. Rakastan näiden tuoksuja. Saippuat ovat myös hyvin laadukkaita ja riittoisia. Toki hinnaltaankin kalliimpia, mutta jos haluaa laadukasta ja ylellistä, niin Molton Brown on ehdottomasti saippuoiden Rolls-Royce. Kuvassa myös pumppupulloon pakattu käsivoide, joita myös löytyy Molton Brownilta.

Käsisaippuoissa minulla on ollut vain paria vaihtoehtoa, mutta suihkugeeleistä sitten onkin useampia kokemuksia. Molton Brownin käsisaippuoissa ja suihkugeeleissä on ihania tuoksuja, jotka mukavasti jäävät iholle tuoksumaan. Tuoksut ovat niin hienoja, että niillä on omat tuoksunuotit, kuten hajuvesilläkin. Jos pitää maskuliinisemmista tuoksuista tai haluaa ostaa miehellensä oman käsisaippuan, Molton Brownilta löytyy! Tuoksuvaihtoehdoista löytyy naisellisempia, miehisempiä sekä molemmille sopivia vaihtoehtoja.

Pumppupullot ovat todella laadukkaita ja viimeisteltyjä. Ne myös näyttävät kauniilta vessassa ja kylpyhuoneessa.

Omia suosikkituoksujani ovat: Pomegranate & Ginger, Rhubarb & Rose, Orange & Bergamot ja Gingerlily. Mieheni pitää Coastal Cypress & Sea Fennelistä ja Black Peppercornista.

Hinta: 17,52-23,45 € / 300 ml
Saatavuus: *Bangerhead, *Lookfantastic, *Kicks, *Eleven, *Nordicfeel ja Stockmann

YOPE LIQUID SOAP

Yope on hauska ja lapsenmielinen tuotesarja koko perheelle. Yopen tarina alkoi itse asiassa käsien pesusta! Käsiä pestään useasti päivässä, kymmenittäin viikossa ja sadoittain kuukaudessa – tai ainakin näin tulisi olla ilman pandemiaa ja epidemiaakin. Käsisaippua on eniten käytetty kosmetiikkatuote, ainakin Yopen alkumetrien tarinan mukaan. Siksi on syntynyt Yope ja merkin käsisaippuat, mutta tuotevalikoima on laajentunut myöhemmin. Merkin idea on tarjota parasta laatua, mutta kukkarolle sopivaan hintaan sekä olla hieman hauska arkituote.

En ole kokeillut kuin tämän Fig Treen, mutta saatavilla on lukuisia muita hauskoja käsisaippuoita. Aluksi hieman natisin mielessäni, että Fig Tree on vähän hitaampi huuhtoa käsistä, mutta sitten tajusin, että sehän onkin vain hyvä asia! Lapsetkin pesevät käsiään riittävän pitkään, kun saippua ei lähde käsistä ihan pienellä tipalla vettä. Kerrassaan nerokas saippua koko perheelle! Tulee se vähintään 20 sekuntia, vaikka olisikin tavallisesti nopea hutaisija käsipesussa.

Fig Tree on myös käsiä kosteuttava, joten se ei kuivata niin voimakkaasti. Yopen käsisaippuat sisältävät vähintään 92% luonnollisia raaka-aineita, kasviuutteita ja luonnollisia säilöntäaineita. Harmi vain, että Yope on nyt loppuunmyyty hyvin monesta paikasta.

Hinta: 7,50-12,60 € / 400-500 ml
Saatavuus: Vallaton.fi, *Lyko

AAMUMAA SAIMAANNORPPA PALASAIPPUA

Vieläkö muistat tämän suloisen saimaannorppasaippuan, jonka esittelin syksyllä 2015? Aamumaa on suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteissa annetaan erityistä huomiota Suomen luonnonvaraisille eläimille. Palasaippuoissa on tuttujen eläimien jälkiä. Minulla oli tämä ihana saimaannorppa.

Aamumaan tuotteet eivät sisällä keinotekoisia hajusteita, luontoa vahingoittavia kemikaaleja, geenimuunneltuja, petrokemiallisia tai eläinperäisiä aineosia. Kaikki tuotteissa käytetyt hajusteet ovat aitoja eteerisiä öljyjä. Heidän mottonsa ja käytäntönsä on, että tuotteet testataan heillä itsellään ja eläinten annetaan elää rauhassa villeinä ja vapaina.

Saippuavalikoiman tuoksuvaihtoehdot ovat mielenkiintoisia. Tuoksut ovat hyvin luonnonläheisiä, kuten marjoja ja yrttejä. Eläimiä ja muotoja saippuoihin on tullut lisää, sillä bongasin myös pieniä karhuja ja linnunmunia.

Palasaippuat eivät ole minun suosikkejani, sillä suosin pääasiassa nestemäisiä käsisaippuoita, mutta nämä Aamumaan palasaippuat ovat niin suloisia ja hauskoja, lisäksi ne ovat suomalaista luonnonkosmetiikkaa, jolla on eettisiä ja ekologisia arvoja. Siksi halusin nostaa ne tähän parhaimpiin.

Hinta: 14,00-18,00 € / kpl
Saatavuus: Myrtilli.fi

GUNRY LIQUID SOAP

Ruokakaupoissa kun kuitenkin joutuu käymään, niin sieltäkin löytää oikein kivoja käsisaippuoita. Gunry on hauska käsisaippuamerkki. Mitään sellaista muuta erityistä kerrottavaa näissä ei ole, mutta tuoksut ovat ihania! Koostumus on oikein kelpo ja hoitaa tehtävänsä käsipesussa.

Erityisesti ananaksentuoksuinen Gunry on kivan pirteä ja erilainen. Tällä hetkellä kodinhoitohuoneen vesipisteellä on kookokselta ja limeltä tuoksuva Gunry. Vessaan mies osti Yopen loputtua Gunryn premium-sarjan vihreän omenan. Keittiön käsisaippuaksi olen joskus ostanut premium-sarjan Lemon Verbenaa, jossa on raikas tuoksu ja siksi soveltuu hyvin keittiösaippuaksi. Nyt keittiössä on Bliwin keittiösaippua. Ihan ok sekin, mutta Gunryn Lemon Verbena on parempi tuoksultaan.

Näitä Gunryn saippuoita löytyy hyvin monella tuoksuvaihtoehdolla originalista premiumiin.

Hinta: 1,50-3,50 € / 500ml
Saatavuus: marketit ja päivittäistavarakaupat, Citymarketeissa on erityisen hyvä valikoima

URTEKRAM MORNING HAZE HAND SOAP

Jos haluaa käsiä hellivän luonnonkosmetiikan nestemäisen käsisaippuan, niin edullisen Urtekramin Morning Haze -käsisaippua on hyvä! Tätä löytyy myös joistakin ruokakaupoista. Itse olen ostanut Prismasta.

Morning Haze -käsisaippuassa on käytetty pohjolan marjoja, kuten lakkaa, seljanmarjaa ja karpaloa. Lisäksi saippuassa on hyaluronihappoa sekä vitamiineja. Tuoksultaan saippua on melko mieto, hyvin miellyttävä.

Saippuan koostumus on ihanan öljymäinen, joka kuitenkin huuhtoutuu ihan mukavasti pois, eikä jätä käsiä rasvaisiksi. Käsisaippua sisältää sinkkidirisinoleaattia, joka torjuu epämiellyttävien hajujen imeytymistä ihoon.

Koko perheelle sopiva ja luonnollista alkuperää oleva käsisaippua ei kuitenkaan ole aivan hirvittävän kallis. Nyt vaan näyttäisi siltä, että käsisaippuoiden myynnin räjähdysmäinen kasvu on vaikuttanut tämänkin saatavuuteen. Ehkä pian varastot taas täyttyvät.

Hinta: 8,90 € / 380 ml
Saatavuus: monet marketit ja tavaratalot sekä *Hyvinvoinnin ja *House of Organic -verkkokaupat

Tässä oli hauskoja käsisaippuoita, joita on miellyttävä käyttää ja tuoksuvatkin hyvältä. Onkohan käsisaippuat kohta uusi vessapaperi? Aika tehokkaasti niitä on näyttänyt menevän verkkokauppojen hyllyiltä.

Eipä minulla muuta tähän sunnuntaihin. Peskää käsiänne ja toimikaa valtiomme viranomaisilta saatujen ohjeiden mukaisesti, niin tästä vielä selvitään siten kuin on mahdollista selvitä.

Aurinkoista sunnuntaita!

Lue myös

X