Glitz & Glam

5 parasta keskikokoista luomiväripalettia – minun suosikkejani!

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
YSL, the Balm, Smashbox ja Boho saatuja

Syksyllä julkaisin 5 parasta suurta luomiväripalettia -postauksen. Lupasin, että teen listaukset myös keskikokoisista ja pienistä paleteista. Tuolloin tein jaon niin, että suuret olisivat yli 10 luomiväriä sisältävät ja keskikokoisia alle 10 sisältävät. Muutan jaotteluani sillä tavoin, että suuret ovat yli 12 ja keskisuuret ovat 6-12 luomiväriä. Joku aivopieru käynyt silloin, kun tosiaan usein keskisuuriksi mieltämissäni paleteissa on 12 luomiväriä.

Tänään tosiaan parhaimmat luomiväripaletit, joissa on 6-12 luomivärisävyä. Nämä ovat sellaisia maltillisen kokoisia luomiväripaletteja. Niissä on runsaasti vaihtoehtoja, mutta ei kuitenkaan aiheuta ähkyä paljoudestaan.

URBAN DECAY NAKED BASICS

Urban Decayn Naked Basics on näistä keskikokoisista luomiväripaleteistani vanhin. Todella monikäyttöinen paletti, joka on sopiva matkoille mukaan sen kompaktin kokonsa vuoksi.

Valitettavasti tämä alkuperäinen Naked Basics kuului myös niihin lopetettuihin paletteihin, mutta tilalle on tullut uusittu versio, Naked2 Basics. Jos minulla ei jo olisi tätä ensimmäistä, ostaisin tuon uudemman version, sillä siinä sävyt näyttävät mielestäni vielä paremmilta.

Naked Basicsin sisältä löytyy 6 luonnollista luomivärisävyä, joista 5 täysin mattaisia ja yhdessä on hohdetta. Kätevä paletti, jolla voi tehdä silmämeikkejä, rajata silmänsä ja jopa meikata kulmat. Jos haluaa väriä tai voimakkaampaa hohdetta meikkiinsä, voi käyttää värikästä tai todella hohtavaa sävyä toisesta paletistaan tai yksittäisestä luomivärinapistaan. Urban Decayn Naked Basics on hyvä paletti perusväreiltään, jonka kanssa käyttämällä jotain muuta luomiväriä, saa loihdittua hyvin monenlaisia meikkejä.

Koostumukseltaan Naked Basics on Urban Decayn taattua laatua. Luomivärit ovat pigmenttisiä, hyvin tarttuvia ja satiinisia koostumukseltaan. Erittäin hienojakoista, mutta ei pöllyävää. Ainoastaan sävy Foxy on sellainen, jota on oikein osaa käyttää sen keltaisuutensa vuoksi. Mutta sitä voi kokeilla silmien alle puuterin sijaan, sillä keltainen kirkastaa tummien silmien alla. Lämminsävyiselle iholle Foxy on luultavasti parempi pohjustussävy kuin W.O.S, jota sitten taas itse suosin – kuten kuvastakin näkee, suosittu on!

En ole vuosiin ottanut blogiin kuvia, joissa minulla olisi Naked Basics yksinään käytössä, mutta se on ollut monissa meikeissä pohjustus- ja varjostussävyinä jonkun toisen, näyttävämmän luomivärin kanssa. Tässä vanhassa meikkikuvassa minulla on vain Naked Basics käytössä, jopa silmät on rajattu paletin mustalla luomivärillä.

Löydät esittelyni tästä paletista täältä!

Hinta: 24,95-29,00 €
Saatavuus: Naked2 Basics on korvannut alkuperäisen, sitä myydään mm. *Lookfantastic ja *Kicks.

Mahtava mukaan matkoille!

 

SMASHBOX COVER SHOT GOLDEN HOUR EYE PALETTE

Smashboxin kivat Cover Shot -paletit ovat kanssa käteviä matkoille. Näitä löytyy useita eri vaihtoehtoja, joista minulla on tämä Golden Hour. Palettien kannet ovat näyttäviä. Kääntelemällä palettia, kannen kuvio ikään kuin liikkuu.

Golden Hour sisältää yhteensä 8 luomivärisävyä vaaleasta tummaan. Niistä 2 on mattaisia ja 6 hohtavia. Näitä kivan kompakteja paletteja löytyy erilaisilla variaatioilla, jopa kaikki sävyt mattaisina. Värivaihtoehdoista löytyy neutraaleja ja oikein värikkäitä kokoonpanoja. Varmasti jokaiselle mieleinen.

Smashbox Cover Shot -luomivärit ovat hyviä perusluomivärejä. Ne on helppoja käyttää, mutta eivät ehkä kaikista pigmenttisimpiä, mitä olen tavannut. Minua näissä viehättää niiden helppokäyttöisyys ja kauniit sävyt. Mukavaa on myös, että Golden Hour -paletissa on kaksi mattaistakin sävyä, joilla pohjustaa meikkiänsä ja häivyttää varjostuksia.

Vaikka sanoin, että Cover Shot Golden Hour ei ole pigmenttisimpiä paletteja, saa sillä ihan riittävästi näkyvyyttä aikaan. Koostumukset ovat kuitenkin hyviä ja kauniisti silmäluomelle tasoittuvia. Ne on helppoja häivyttää ja käyttää. Hyvä matkapaletti, mutta loistava myös arki- ja juhlameikeille.

Löydät kuvan meikistä tutoriaalin tästä linkistä!

Hinta: 29,50 €
Saatavuus: *Kicks ja *Lookfantastic

Kompakti luomiväripaletti!

 

BOHO GREEN MAKE UP GYPSY PALETTE EARTH

Tämä kaunis, saarnipuusta valmistettu luomiväripaletti on luonnonkosmetiikkaa. Pitkäaikaiset lukijat varmaan muistattekin Bohon, kun esittelin sitä laajasti sen juuri rantauduttua Suomeen. Siitä on pian 5 vuotta aikaa. Boho on tosiaan luonnonkosmetiikkaa, jossa pyritään huomioimaan pakkauksissakin kestävää kehitystä. Pakkaukset tehdään materiaaleista, jotka ovat ympäristöystävällisempiä. Vaikka tästä paletista luomivärit loppuisivat, pystyy puiseen palettiin ostamaan täyttönappeja.

Earth -paletti sisältää 8 luomivärisävyä, joista 3 täysin mattaisia ja 5 hohtavia. Paletissa on maanläheisiä sävyjä, mutta vähän myös väripilkahdustakin. Sävyt ovat todella monikäyttöisiä, mutta ainoastaan olen jäänyt kaipaamaan vähän lämpimämpiä mattasävyjä. Paletteja löytyy muissakin sävyvaihtoehdoissa kuin tämä minulla oleva Earth.

Luomivärit ovat laadukkaita ja pigmenttisiä. Ne tarttuvat hyvin pohjustetulle silmäluomelle, mutta myös pohjustamattomalle, jos iho on riittävän kostea, jotta tartuntapintaa on.

Kuten meikkikuvasta voi nähdä, kyllä tällä värikkäämpääkin saa aikaiseksi. Tai noh, kuka näkee minkäkin värikkäänä. Nykyään minun silmääni tällainen on värikäs, kun vielä muutamia vuosia sitten en olisi kokenut tätä värikkääksi.

Kuvassa näkyvän meikin tutoriaalin löydät tästä linkistä klikkaamalla.

Hinta: 31,47-43,50 €
Saatavuus: *Eleven, *Hyvinvoinnin ja muut luonnonkosmetiikkaan ja hyvinvointiin keskittyneet liikkeet ja verkkokaupat

Kaunis puinen paletti!

 

THE BALM MEET MATT(E) TRIMONY

Sitten ihastuttava Matt(e) the Balmilta. Tähän palettiin ihastuin 1,5 vuotta sitten. Ihana mattapaletti, jonka laatu on korkealla.

Kulutusasteesta toki aina näkee ne mieleisimmät sävyt, mutta tietenkään tummissa varjostussävyissä ei voi olla yhtä isoja kuoppia kuin vaaleammissa, joita kerrostetaan vähän enemmän ja levitetään suuremmalle alueelle. Tummia usein vain vähän sipaistaan ja häivytetään sitten laajemmalle alueelle.

Punertava Matt Kumar on ollut yksi vahvimpia suosikkejani, vaikka sen kulutusaste ei paletissa oikein näykään. Tämä Trimony on the Balmin Meet Matt(e) -paleteista ehdottomasti eniten minun mieleen sävymaailmansa vuoksi. Yksikään sävy ei ole sellainen, jota en kokisi omakseni. Kaikki täydellisiä ja meikkiinsä voi hakea kimallusta ja säihkettä käyttämällä lisäksi jotain toista luomiväriä lisänä.

Lue täältä paletin esittely ja katso täältä yksi meikkitutoriaaleistani!

Hinta: 30,00-44,00 €
Saatavuus: *Oletkaunis.fi, *Cocopanda, *Bangerhead, *Kicks

Monikäyttöinen mattapaletti!

 

YVES SAINT LAURENT COUTURE VARIATION EYESHADOW PALETTE 1 NU

Sitten jos haluaa ylellisyyttä ja vielä personoida sen, niin Yves Saint Laurentin luomiväripaletti ja siihen haluamansa kaiverrus ovat aika hieno kokonaisuus.

Minulla on muutamia Yves Saint Laurentin tuotteita, joissa on personoitu kaiverrus. Otin joskus aikoinaan Stockmannilla puuterini kanteen tekstin Glitz & Glam ja Eleveniltä olen saanut luomiväripalettiin Glitz & Glam since 2011. Olen myös saanut lahjana heiltä huulipunan, jossa oli Minna, you are amazing! Löydät noita kaiverruksia tästä postauksesta.

Tämä Yves Saint Laurentin 1 Nu -paletti on siitä ihana, että se sisältää runsaasti vaaleahkoja sävyjä, jotka ovat täydellisiä liikkuvan luomen meikkaukseen. Jos en koko meikkiä ole rakentanut tällä paletilla, olen tosi usein käyttänyt jotain hyvää vaaleaa sävyä liikkuvalle luomelle. Näköjään vaaleanpunainen on ollut kovasti suosiossani sekä tuo hieman rusehtava roosa paletin keskellä.

1 Nu sisältää ihanasti hohtavia sävyjä, mutta mukana on myös mattaisia. Löytyy vaaleasta tummaan, jotka ovat hyvin helppoja sävyjä arkeen ja juhlaan. Paletissa on 12 luomiväriä, joista 3 mattaisia ja loput 9 hohtavia. Jopa glitteriäkin löytyy yhdestä tummasta sävystä. Sitäkin olen käyttänyt paljon, joka on tuo missä on YSL-logo painatus – se vähä mitä siitä enää näkyy.

Tästä paletista puuttuu ainoastaan sellainen sopivasti keskitumma/keskivaalea, mattainen varjostussävy. Muuten täydellinen! Parasta tässä paletissa on ehdottomasti noiden vaaleiden hohtavien luomivärien runsaus. Löytyy erilaisilla vivahteilla, kuten kultainen, hopea, roosa, kuparinen jne. Sävyt tarttuvan silmäluomelle oikein hyvin ja vaaleatkin sävyt ovat yllättävän peittäviä. Hohde on hillitty, eikä arkailevakaan säikähdä niitä.

Hinta: 46,42-67,00 €
Saatavuus: *Bangerhead, *Eleven, *Kicks ja Stockmann sekä Sokos

Ylellistä haluavalle!

 

Nämä viisi ovat parhaita keskikokoisia luomiväripaletteja. Yksi ihana suosikkini jäi pois, koska se oli limited edition -paletti. Kuten huomaa, niin minun suosikkivärimaailmani on aika luonnollinen, jossa on mukana ripaus punertavaa ja violettista sekä kuparisuutta.

Listaan jossain vaiheessa vielä ne 2-5 luomiväriä sisältävät paletit, ja mahdollisesti megasuuret myös.

Mitä suosikkipaletteja sinulla on tässä kokoluokassa? Haluan ehdottomasti kuulla niistä! 😊

Lue myös

X